Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 oktober 2013

Sveriges Radio bidrar till fasciststaten Sveriges framväxt

Nu har Sveriges Radio också sällat sig till de högermedier som inför valet 2014 söker stänga ute bloggosfären för att stävja dess opinionsbildande effekter. 

När jag öppnar sverigesradio.se denna söndag har webbplatsen genomgått en remake, samma imbecillisering som den man ser på SvD: stora och rejäla och enkla element, lagom för femåringar eller samhällets allra äldsta och synsvagaste. 

Förstorandet är inte något fel i sig, när webbdesignerna gick snett åt andra hållet var text på nätet så liten att man insåg att de grafiska designarna helt enkelt saknade normalt förnuft. De satt i kontorsmiljö med jätteskärmar och formgav för sina egna förhållanden med tjugoåringens ännu skarpa blick. Idioter av sin egen själviska tid.

Men det illavarslande med detta SVT/SR som jag, en av folket, betalar avgift till är att de nu rensat bort folkets - min - möjlighet till blogglänkning. Nu vill också Sveriges Radio ha MONOPOL och äga sina läsares tankar! 

Ingen chans att bloggare ska få vidga frågan eller kanske bara tillföra något sakfaktum de själva glömt i hastigheten. Vad svensken nu är betrodd med är att "dela" Överhetens information och sedan tala om den internt på ett forum som Facebook. Man kan också få twittra hundra tecken i stöten om artikeln - på behörigt avstånd från den breda allmänheten. 

Sveriges Radio har anammat härska genom att söndra-strategin. Ren ondska fyller företaget och det är egalt vare sig de förstår avsikten med sin remake eller om det är en idiot till formgivare som på mellannivå fått gehör av ledningen för en förenklad och bloggosfärfri nydesign.

*****

Vilka är dessa krafter som stänger inne svenskarna i ett monopoliserat och enkelriktat informationsklimat - just det man trodde webben hade inneburit slutet på? Svaret är uppenbart: storfinansen har börjat fatta att genuin demokrati hotar deras privilegier. Bloggosfären är en direkt konkurrent till det Makten söker säga via sina mediekanaler. Folk är farligt de "must be contained", dvs. inringade som boskap. Metoderna för detta kallas Facebook och Twitter. Där är inhägnaderna på behörigt störavstånd från maktens megafoner.

Minns att Sveriges Radio är moderbolaget till det allt mer föraktansvärda SVT som under Eva Hamilton har förfallit fullständigt - från detta håll håller Sverige på att förvandlas till George Orwells ofria propagandastat genom affilierade Radiotjänsts krav på tv-licens även för datorer. 

Högern har sannerligen inte försatt någon chans att stärka närigheten under sina åtta år. Folket ska degraderas till tysta konsumenter! Eva Hamilton, som både har intressen i Radiotjänsts aktieutdelning och är SVT-chef, representerar perfekt det nyrika näringslivsslödder som kapat Sverige - inklusive dess statliga mediesystem - i syfte att sprida självberikandets onda filosofi. Det är därför vi ser moderbolaget SR:s hemsida förvandlas på det här odemokratiska sättet.


Horoskopet för SR:s vd Cilla Benkö är naturligtvis av största intresse.


11e huset tecknar "verksamt onda" ideal
- en idealitet vars konsekvenser inte gagnar någon
.
Detta ger bilden av svårt missriktade värderingar.

För den som kan sina astrologiska symboler är vd-horoskopet häpnadsväckande.

Tala om en karta som beskriver en diktators vilja att monopolisera kommunikationen! Det hjälper alls inte att det förenklade horoskopet utifrån Månen som ascendent gör envåldshärskaren Saturnus till en "verksam välgörare". Saturnus är i grund och botten en illgörare, en som begränsar och skär av vår värld och söker hålla oss i sin makt. 

Den fallna själen har mycket större saker i sig än Saturnus kan tillhandahålla, och naturligtvis inser jag i detta ögonblick - född med Saturnus i Skytten som är ett betydligt friare tecken än Vattumannen - att Benkös horoskop illustrerar min och alla bloggares nemesis. 

Vattumannen är KONCEPTETS och IDEOLOGINS tecken och i tionde makthuset är det ingen tvekan om att bortrensningen av blogglänkarnas är förankrade i högsta ledningen. Det ser ut som en estetisk uppfräschning men är i själva verket ett politiskt ingrepp i yttrandefriheten, precis som underbolaget SVT redan sökt ta kontroll över internet genom att med regeringens flummiga texter förvandla datorn och internet till en "tv-mottagare". 

I det senare fallet inte av ideologiska skäl utan bara för att SVT inte är nöjda med skattefinansieringen utan försöker gå med extra vinst - eller åtminstone dem på SVT som också sitter i Radiotjänsts styrelse och får del av utdelningen! Denna korruption är dessutom i linje med regeringen Reinfeldts aversion mot "kostsamma" institutioner som bara betjänar folket.

Den viktiga skillnaden mellan Ödets stora penslar Saturnus och Jupiter är att Saturnus skapar slutna celler medan Jupiter till sin blotta natur är "open-ended" dvs. inte har den tänkande och planerande människans begränsning. Jupiter är Uppfyllaren och när den tillgodogjort sig den plan eller modell Vattumannen tänkt ut överskrider Friheten helt enkelt koneptionen i Luft - luftslottet är urvuxet. Saturnus verkar på basis av Transcendensen. Inte undra på att Jupiter likställs med "guden" i hellenistisk astrologi och i indisk med Guru, Läraren vars finger pekar studenten vidare.

Men här ser vi vad Sveriges Radio ägnar sig åt via dess högsta huvud Cilla Benkö: att aggressivt söka mota in svenska mediekonsumenter i ett konceptuellt universum som tjänar, ja vad eller vem?

I förstone synes det vara Luftrum på luftrummets egna villkor. Vattumannen rymmer både den agerande Solen och sin egen härskare Solen. Krigaren Mars kan sägas vara bortbränd av Solen så att vi här har att göra med ett mindre krigiskt och erratiskt men mer stabilt ledarhoroskop, värdigt en VD för Sveriges mesta informationsapparat. Det är så fantastiskt illustrativt att Vattumannen ockuperar maktens tionde hus! Det är dock maktens intressen som tjänas under den tid Cilla Benkö är vd. 

Och detta beror på att sinnelagets Måne står i Oxen. Utifrån detta sinne, detta begär till det bergfasta och ofrånkomliga, blir fantasin om att serva Makten genom ett diktatoriskt järngrepp om de statliga mediekanalarena en så tydlig symbolik att kvinnan nästan verkar förutbestämd för att gå högerregeringens ärenden.

Finns det någon enda FRI journalist kvar i Sverige som kan undersöka VARIFRÅN dekretet att isolera bloggosfären från nätmedierna ytterst kommer? Expressen var tidigt ute att ge fingret åt nätdemokratin, och det var uppenbarligen chefredkatör Mattssons beslut, men nyligen reducerades bloggosfären i den ena Shibsted-tidningen SvD och eliminerades helt i den andra, Aftonbladet. DN (Bonniers) är påfallande selektiva med bloggosfärens rörelsefrihet jag tippar att både de och SvD snart dumpar idén om nätdemokrati helt.

Man skulle nästan kunna tro att det här är ännu ett av regeringen Reinfeldts lömska verk för att söka motverka Alliansens usla och ihärdiga opinionssiffor... De vet att de har folket mot sig och folkets röst märks i bloggosfären. Det är ingen särskilt avancerad matematik, det här.

*****

Skulle vd:ns ascendenttecken varit baserad på en känd födelsetid hade en verkligt delikat situation uppstått. När Oxen stiger i öster är Månen - det egna förnuftet inte till någon nytta utan tvärtom en illgörare. Det är faktiskt så illa att också sinnelagets disponent Venus, är till skada för individen när man har en fysisk Ox-ascendent. Sinnets identifikation med pengar, mat och sitt eget jag gör individen ovanligt benägen att falla i Djävulens våld - den där genomnegativa kraften som förminskar människan till en konsumtionsslav.

Men även en månascendent ger därför en smått problematisk karta. Om individens naturliga aptit leder till fel målsättningar i livet ("samla inte dina skatter på jorden...") då är ju loppet redan kört. För Månen som inre fantasi och föreställning kommer då på ett elakartat sätt att färga t.ex. fantasin om det egna ledarskapet - Solen. 

Cilla Benkös Måne i Oxen har alltså sedan hon föddes drömt den mest materialistiska måndrömmen om att vara en tiondehus-Sol, en maktmänniska och styra och avgöra vilken ideologi som ska påverka folket. Hur "bränd" eller utklassad krigaren Mars än är av den mer ljusstarka Solen, finns här en aggressiv aspekt från Mars i maktens hus och som riktar sig mot folkets planet Månen. Mars kanske kan liknas vid ett spjut som slungas mot folkmassorna från IDEOLOGINS HÖGSÄTE i maktens tionde hus. Statlig ideologi kastas mot folket.

Månen är dock också Cilla Benkös eget sinne som drömmer drömmen om sitt eget freudianska Överjag - en dröm hon uppenbarligen realiserat i sitt liv - och nu blir det riktigt illa. För inte bara är Venus en illgörare, ingen människa är betjänt av att upprätthålla Oxens statiska identifikation med det materiella, utan den lierar sig dessutom med Storfinansens planet Jupiter, en annan planet som inte gör Oxen något gott alls (trots att de båda möts på temat pengar). 

Precis som moderata statsministern Reinfeldt avslöjar månascendenten således att den här kvinnan IDEALISERAR ONDA RIKEDOM. Hon ser upp till Storfinansen. Det elfte huset med Venus och Jupiter som här spelar motsatta roller till sina naturligt välgörande egenskaper, visar med all önskvärd tydlighet att den här kvinnan går Storfinansens ärenden.

Bloggen har snappat upp Herakleitos och antikens tal om "Vägen upp" och "Vägen ned" och Månen i Oxen med en ond disponent lierad med ett ont Storkapital kan inte vara annat än en diskret fingervisning om "Vägen ner" - den här själen förvärrar sin framtid genom det hon gör i detta liv. Det går inte att förklara den här böjelsen för ond och orättmätig rikedom med att sinnelaget känner det som sin moraliska plikt att ta rollen som en av de onda (i Reinfeldts horoskop stod en verksamt ond Jupiter åtminstone i ett plikthus - han är utvald av Ödet att verkligen ha rikedomar som sin högsta gud.) Nej, två verksamt onda i 11e idealhuset är bara en fråga om en väldigt vurpad och materialistisk mentalitet.

Att regeringen Reinfeldt är köpt, det visste vi ju redan (medelklassen har just bara börjat misstänka det), så det är därför säkert ingen slump att den i huvudsak folkliga eller vänsterintellektuella bloggosfären nu vägras exponering av Cilla Benkös - statens - Sveriges Radio.

DET ÄR KRIG NU.

Kampen står om vem som får vara med om att påverka tankeklimatet. Intressanta tider, sannerligen. Vad de som ägnar sig åt censur inte vet ännu, är att deras antidemokratiska tilltag kommer att kosta dem förståndet i framtida liv på jorden. Kanske inte i nästa jordeliv, för då kommer de fortfarande att vara lika korrupta som de är nu. 

Men några liv fram, då de ackumulerat något gott som kan tas ifrån dem, då kommer de att få sina tungor avskurna för något de gjorde i ett land och i ett liv ingen av dem längre minns. För låga själar har inte ens drömmar om sin verkliga storhet, det visar denna Cilla Benkö tydligt med sin förkrympta dröm om att bestämma vad folket får tänka kring. 

Det är rätt skrämmande att betänka att den enda Eld hon har i horoskopet kombineras med den halshuggna Ketu (södra månnoden). Det vill säga, hennes intention är att täppa till och eliminera varje liten ljusstrimma som kommer från större världar än det luftslott hon bygger åt staten. En i sanning ond maktens lakej för vilken Sanningen med stort S troligen inte betyder något särskilt alls.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir så förbannad när jag läser det där om att SR har tagit bort Twinglys blogglänkning! Så sent som förra veckan skrev jag själv ett blogginlägg (i en ideell förenings blogg där jag skriver ibland) som handlade om något som omtalats i Sveriges Radio, och länkade till sidan ifråga. Och då tänkte jag just att det var bra att åtminstone SR hade Twinglys länkfunktion kvar, med tanke på vad jag läst här om att de stora tidningarna tar bort blogglänkningsfunktionen. Och så läser jag detta bara en vecka senare!
Man undrar om detta bara skett i tysthet (förutom det som stått här). Jag menar, det borde väl ligga i bloggarnas intresse att det går att länka till deras inlägg, så alla med bloggar, och det är väl några stycken, borde väl vara arga och protestera...

Apropå din fråga om det finns någon fri journalist som kan göra något, så kom jag att tänka på mediekooperativet Fria Tidningar (fria.nu). När jag går in och tittar på deras artiklar så ser jag att inte heller de har Twingly. Däremot går det att kommentera artiklarna. Alltid något...
S

Seaward sa...

Twingly söker numera sälja in blogglänkningen till företag som ett sätt att få igång snack kring deras PROUDUKTER.

Nättidningarna kommer säkert i sinom tid helt att stänga dörren mot bloggosfären. Den har ju öppnat till perspektiv som kanske neutraliserar deras allt mer politiska styrda nyhetsrapportering. Ligger inte i en tidnings intresse när den redan tappat "kallet" - rapportering och grävande journalistik i medborgarens tjänst.

Medborgaren är nu bara en "kund" att söka skinnflå på så många sätt det går....

Anonym sa...

Ja jag minns att du skrev det där om Twingly, och funderade på om det var företaget självt som inte är intresserat av att finnas på icke-kommersiella sajter som t ex SR.

Men frågan är varför det inte stormar om detta i "bloggosfären". Eller gör det det? Jag är ju inte med på FB och Twitter...
Bloggare i alla länder, förenen eder, säger jag!
:-)

Seaward sa...

Svensken knyter näven i fickan - på sin höjd. Se nationalhoroskopet: Månen i det isolerade Vädurs-egot disponerad av den passiv-aggressiva Mars-Oxen. Det blir inga revolutioner hos ett folk med en så vag koppling till idéerna bakom slika oskyldiga "justeringar" av webbens svenskspråkiga sidor...