Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 oktober 2013

Zoolog: Babianen en brutal sälle


En apa indragen i den "mänskliga" civilisationen

Utmärkt frilansartikel i SvD om hur vår syn på APAN i princip bara är den bisarra biologins projektion av samtidsandan och människornas skiftande självbild på aporna. Naturen som en vit projektionsduk mot vilken en människa avslöjar vem hon själv är.

Artikeln inleds med den vite sydafrikanen och zoologen Solly Zuckerman som, likt en föregångare till Richard Dawkins - som begråtit Naturen för att den är så brutal - såg sin egen inre våldsverkare i babianens samhälle och fann det dominerat av "våld, dominans och underkastelse".

SvD har svept tidningen tätare om sin finansiellt blödande kropp och tog i den senaste redesignen tagit bort bloggosfärfunktionen. Deras eget featurematerial ska numera läsas som den heliga skrift det måste röra sig om eftersom SvD ju betalar några korvören för en artikel. Inga bloggare ska komma och ta udden av deras texter eller leda in tankarna på andra banor. De kommersiella medierna söker rangordna nätet och se till att läsarna upplever dem som den självklara fokuspunkten.

Det är synd, för tidningens läsare skulle inte bli mindre berikade om de fått en chans att kasta en snabb blick på Solly Zuckermans horoskop och notera hur väl det beskriver just en "våldsbenägen och dominant" babian som söker underkasta sina omgivningar! 

Den vite sydafrikanen, som säkerligen i djupet var en apartheid-rasist, är själv ett enkelt naturbarn, en King Kong som bultar sin bringa och upphäver sina brösttoner! Zuckerman föddes nämligen som en brölande Oxe och med den "sataniska axeln" där Oxe och Skorpion tillsammans beskriver myten om den brutala Naturen.


Den sataniska blicken blänger


Det här är således en perfekt illustration av bloggens långa rad upptäckter där en integrerad Algol har givit instanser av Satans vrånga huvud som en mer eller mindre korrumperande influens. Nedsatt omdöme och missriktad fundamentalism utmärker alltid Oxens tecken och här ser vi hur den kooperativa Venus är helt skadad. Zoologen kan alltså bara se brutalitet i naturen eftesom hans själ är så fylld av mörker! 

Även om han inte själv var en brutal mördare - Solen bränner ju bort Mars effektivitet här - så lär indisk astrologi att krigaren finns kvar på människans insida. Det kan bloggaren, med en bortbränd Mars i Vågens tecken, skriva under på. Kampen för Vågen - balans och rättvisa - finns där, även om jag inte skulle gå ut och sticka ett spjut i någon som förnekar människan hennes rätt i samhället (Vågen är Luft och relaterar således inte till pengar eller andra primitiva målsättningar utan till den verkliga Människan). 

Hos biologen Zuckerman uppstår istället en primitiv och torftig typ av krigföring på grund av Oxens tecken: myten om den brutala Naturen som också outvecklade svenska politiker som Fredrik "Stridshingsten" Reinfeldt och Anders "välfärdsavvecklaren" Borg fallit offer för. Men faller tydligen offer för myter av just den typ som matchar det egna horoskopets svaga sidor. Och varje zodiaktecken är en potentiell svaghet!

Men det är fel att skylla Oxen för idén om en brutal Natur, det är Jord och Vatten i negativ samverkan längsmed den sataniska axeln som ger den här vanföreställningen, eller, rättare sagt, den ensidiga fixeringen vid Naturen som ett destruktivt ekorrhjul. "Äta eller ätas" relaterar respektive till till Oxen (munnen och svalget) och Skorpionen (analöppningen och eliminationen/döden).

Ett "fungerande" exempel på den sataniska axeln skulle kunna vara en läkare eller nutritionist, även om den brittiske mästerastrologen Charles Carter vid studiet av historiska horoskop tyckte sig se feta och självefterlåtna kungar och frosseriets dödssynd i den här osunda axeln. 

Den sataniska axeln är min beteckning, inte Carters, och den har visat sig inspirerad. Häromåret upptäckte jag att antike romaren Manilius valde monstret Pyton istället för Satan som namn på samma axel, vilken han emellertid fixerade vid Oxens och Skorpionens hus, det andra och åttonde. Husens innebörder är dock härledda från traditionerna kring tecknen.

Babianskådaren Zuckerman har bara en enda placering som undslipper gyttjan nere i det enbart materialistisk-biologistiska betraktelsesättet, och det är Merkurius i Eld-Väduren. Men det seendet är också skadat av själens syndafall, för Merkurius i rollen som kommunikatör, kan bara rapportera i linje med sin disponents läggning. Och vem äger Merkurius i Väduren om inte krigaren Mars i en horbockig kombination med den sataniskt förvrängda Venus i bestiala Oxen! 

Gudars, vilken outvecklad varelse! Men även den här själen har uppenbarligen gått ner på jorden för att börja lågt och se sitt eget mörker i härsklystna babianer! Ge honom femtio jordeliv ytterligare - gärna några i kultiverade högcivilisationer (1) - och det blir säkert folk av honom också!

Av Wikipedia framgår att han var emot ohämmad spridning av atomvapen, så uppenbarligen fanns det något gott gry i honom. Kanske är det först när mörkret blir tillräckligt kompakt som själen vänder om och börjar söka ljuset! 

SvD-artikeln kan ses som en respons på DN-artikeln härförleden om ap-forskaren Frans de Waal som istället valt ut en fredlig ap-sort att sprida sitt budskap via! Den biologens horoskop kommenterades här.


____
Not 1. Det vill säga inte i dagens västerland eller framtida motsvarigheter

Inga kommentarer: