Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 november 2013

Årets Ung Chef 2010. Eller årets manhora?



Jag gnuggar mina morgontrötta ögon och tittar på DN:s blänkare en gång till. Jo, det handlar om mänsklighetens simplaste motivationsgrund, att jobba bara för pengar! 

Stekarfrillan och det vita tandkrämsleendet tyder på att vi har en riktig manhora från Stureplan i Stockholm. (Det finns en annan sort, kvinnlig, som rör sig på Malmskillnadsgatan.)

Så har också DN förfallit till Aftonbladets nivå där man sannerligen inte skäms för att dyrka och framhålla att underklassen bör tänka i termer av pengar via diverse personporträtt. 

Jag är tvungen att klicka för att få en bekräftelse. Nej, det är inte klantig rubriksättning, samma tanke dyker upp igen:


Här är då en affischpojke för Fredrik Reinfeldts och fascistmoderaternas "arbetslinje", i grunden civilekonom likt vår tragiska "landsfader". För den obildade och lättlurade definieras arbetslinjen som: "det måste löna sig att arbeta". För dem som moderaterna verkligen betjänar gäller istället: "det måste löna sig att vara rik". 

Bank- och IT-folket vars målsättning är detsamma (stora pengar), vill inte alls jobba som Reinfeldt anbefaller befolkningen i övrigt. Istället har de horat eller fötts in i positionerna där man låter pengar tjäna pengar. Själv kan man ta en dag ledigt på golfgreenen utan att rikedomarna slutar växa till sig.

Stekarens flottiga uppsyn bekräftas av artikelinnehållet. Det var en vd för ett av dessa telekomföretag som sliter hund för att komma på sätt att locka till sig konsumtionsslavar - konsumenterna av flimmer i dataströmmarna - och få ut rejält med pengar för missbrukarnas datatrafik. Såg något abonnemang erbjuda 10 meg fri surf. Så lockar man de aningslösa in den här kostsamma narkomanin. Fatta hur snabbt man surfar slut på 10 meg! Sen kommer avgifterna...

I det här läget är jag rejält nyfiken på hur väl de trender bloggen upptäckt håller streck. Med utgångspunkt i allsköns tidigare tester har konstaterats att Fredrik Reinfeldts horoskop representerar den ultimata manhoran. Han är dessutom Storfinansens köpta springpojke. Varje gång jag ser en så här slemmig figur representera dyrkan av pengar som livets högsta värde funderar jag numera: Jungfru eller Kräfta? 

Jungfrun, arbetaren för vinst som instrumentaliserar nästan vad som helst för att nå sitt eget tema (den rika skörden) eller den mer primitiva Kräftan - som kämpar som en narkoman på avtändning eftersom den vegetativa själen ständigt förbränner för att förbli vid liv. Det finns liksom ingen mening i livet för Naturen annat än kämpa för sin överlevnad. I fall som Annika "Fallskärm" Falkengren har vi sett hur den giriga demonen Rahu (Drakhuvudet) skapar en nidbild: bankmänniskor som behöver MASSOR AV VINST för att ens överleva.

Nu måste tyvärr den här spaningen stanna vid osäkra eller "dirty" data - men rätt namn med rätt stavning, rätt födelseår, och en hemadress på reptilernas och moderaternas Lidingö - och ett hemligt telefonnummer - räcker för mig. Det måste vara stekaren. 

[Strukna stycken, se kommentarsfältet.]




Morgontrötthet fick mig att rita ett felaktigt horoskop, som vid ett första påseende var mer träffsäkert. Ovanstående karta, också baserad på "sinnelagsascendenten" (föreställningens värld), är en mer subtil historia.

Men Solen och kommunikationsplaneten med girighetens demon Rahu (Drakhuvudet) står fast från det helt galet ritade horoskopet. Redan det är märkligt, men naturligtvis en slump. Av en komplex monografi om själsbegreppet i nyplatonismen som jag just läser, kan man dra slutsatsen att även Månen (sinnet) representerar en slags förnuftsverksamhet, om än på ett lägre plan än det rena intellektet (Merkurius). 

Med Månen i Fiskarna i första huset halkar därmed Solen, Merkurius och den giriga demonen Rahu alla in i 12e huset för "den onda daimonen" eller sektorn för världsliga uppoffringar. Det här det här jag menar med subtilitet. Budskapen går knappt att tyda med den begränsade verktygslåda den här bloggen använder. Det felritade horoskopet var mer tacksamt som direkt pekade på en girigbuk. Här har vi istället ett sinne och en partiell förnuftsverksamhet som tycks driven ur idel mörker och omedvetenhet. 

Tolfte och åttonde husen är båda onda och den här vd:n har den stora förmögenhetens Jupiter i åttonde huset för andras (inte hans egnas) pengar. Han skulle i värsta fall kunna beskrivas som en enorm snyltare på andra!

Och det är troligen så den onda daimonens tolfte måste tolkas. Det finns kringbudskap här som hindrar tolfte huset från att fungera som ett själsreningshus och kvar blir då bara en ond och irrationell jakt på materiell storhet. Inte minst kan man betvivla värdet av båda illgörarna Mars och Saturnus i jag-perspektivets Vädur i andra huset för ekonomi. 

Den här självberikande tendensen opponerar och kontrollerar Jupiter i åttonde huset för andras pengar och bekräftar faktiskt perfekt det telekom-industrin sysslar med. Att via mobilerna som en cancer äta sig djupt in i befolkningen och mjölka dem på pengar varje gång de tvångsmässigt lyfter sina små maskiner och frenetiskt knappar på dem. (Se läsarkommentar här nedan.)

För Fiskarna i första huset (låt vara här en sinnelags-Fisk och inte en solär handlingsjags-Fisk) är osedvanligt många planeter verksamma som illgörare enligt indisk schematik. Det har säkerligen att göra med att det är i Fiskarnas tecken själen har en möjlighet att börja rentvå sig från materiell besmittelse (analogt med det tolfte huset för en ond daimone eller befrielse!). 

Fiskarna i första huset har faktiskt bara Månen och Mars helt på sin sida och i sinnelagshoroskopet kan man säga att Månen redan är förbrukad eftersom det är dess horisont vi utgår från. Och Mars, välgöraren, är ytterst begränsad till andra husets frågor om pengar men är skadad av den stora illgöraren Saturnus som här dessutom attackerar förmögenhetsansamlingens Jupiter i onda åttonde huset. Det torde vara rätt uppenbart att också det korrekt beräknade horoskopet för tankarna till exakt det DN-artikeln basunerar ut.

Mars/Saturnus opposit Jupiter aktiverar också "Pytons axel", den överdrivna materialismens axel. Det är påfallande hur väl sinnelagshoroskopets fixering längsmed 2a/8e-axeln stämmer med verkliga förhållanden och man undrar bara över alla andra som föddes under dessa två dygn vars kollektiva SINNELAGSKARTA är identisk med denna. 

Det här är definitivt en temporär svacka i tiden och inte minst den onda daimonens tolfte hus lever rövare! Föddes en flock själar till jorden som tidigare dött av svält och undernäring och nu givit sig fan på att bli rika? Finns det ovanligt många strebrar födda dessa två dygn medan Månen passerar Fiskarna? Med idog forskning och inkomstuppgifter skulle man säkert kunna komma upp med förbluffande avslöjanden (eller avgörande kritik mot astrologins prediktiva förmåga).

9 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå smarta fånar: Här nedan är min kommentar till den epidemiliknande spridningen av dem och deras lydiga användare. Hoppas du ursäktar att jag publicerar hela dikten, men jag blev inspirerad till den av ett tidigare inlägg, där jag kommenterade något om att jag var glad att jag inte var smart fåns slav. Sen fick jag idén att spinna vidare på temat, genom en travesti på Sonja Åkessons moderna klassiker från 1963. (Dessutom har vi slavtemat från det föregående inlägget där också, om än från en helt annan synvinkel. :-))

Vara smart fåns slav

Smart fån vara bra ibland, ja visst
hitta adresser och se hur vädret blir
i helgen

App kolla börsen
App kolla pulsen
App räkna stegen
App roa slaven

Smart fån pocka på uppmärksamhet
Inte få vara utan fån

Rädd att missa något
Rädd att ha tråkigt
Rädd att inte hänga med
Rädd att alla andra

Vara smart fåns slav

App fixa musiken
App hitta receptet
App hitta vägen
Aldrig bliva fri stora beroende
av smart fån

Smart fån kunna hjälpa
Smart fån oumbärlig
Smart fån styra allt

Slav ta med fån på toa
Slav titta skärmen
Slav peka skärmen
Slav se roliga bilder

Smart fån dålig uppkoppling, bliva långsam?
Vara smart fåns slav
Smart fån inte fungera, gå sönder?
Vara smart fåns slav

Slav tröttna gammal seg fån?
Slav tröttna omodern modell?
Be den fara åt helvete?

Besöka genast Fånbutik
Köpa ny

Vara smart fåns slav

/S

Anonym sa...

PS: Glömde nämna att förlagan heter "Vara vit mans slav".

Seaward sa...

Ja, troligen låter det så inne i huvudet lite var till mans. Det är egentligen rätt hemskt när något onaturligt normaliseras... Men science fiction har ju förutsagt denna fusion mellan människa och maskin och när artisteriet förtvinar och all som återstår är räknandet på siffror då kan människan hälsa hem. Apples butiker är för övrigt mest lönsamma i världen räknat till kvadratmeter butiksyta (SvD/Näringsliv häromdagen).

Så kuvad är alltså Människan i den här pseudocivilisationen att ALLT ska lönsamhetsbestämmas. Det här bygget kommer att braka ihop och det med besked. Med risk för att framstå som okänslig: det baltiska shoppingcentrets tak var ett prima tecken i tiden (terrorattacken på ett annat shoppingcenter några veckor tillbaka ett annat). Frihandel EU/USA är också en av dessa ”spikar i kistan”. Men intill "paradigmskiftet" alla hemligen drömmer om tycker man sig se hur människans rätt/möjlighet att tänka stängs ner för varje kvartal!

Havsörnen sa...

"Nicholas Högberg" = 8 = pengar

1970-03-08 = 1 = chef (åttan finns med där också)

Han är alltså inte född den 3/8 1980, utan den 8/3 1970! Alla planeter utom Jupiter (i Vågen) ligger i Vattumannen-Fiskarna-Väduren.

Hur lyckas man då i arbetslivet, enligt denne man helt uppfylld av "drivkrafter"?

"– Ett konkret tips är att gå till jobbet en kvart tidigare och tänka igenom vad du vill göra under dagen. Stanna sedan en kvart efter jobbet och fundera över hur det blev, säger han."

LOL

Seaward sa...

Fantastiskt. Det var för tidigt på morgonen och hela tre siffror blev fel! Nytt horoskop ersätter det totaltokiga tids nog. Så synd - tesen var klockren.

Anonym sa...

Den slickade pengadyrkaren är född samma dag som en av Sveriges värsta mördare: Mattias Flink!
S

Seaward sa...

Oj, det var en "tidstvilling" som hette duga!

Folk födda vid den här tiden får tydligen sätta sitt hopp till en bra ascendent som tar udden av det värsta...

Anonym sa...

Petra Mede hade tur som föddes dagen före... men det horoskopet har ju också sina problem, som du skrivit om tidigare. Men hon har ju gått från klarhet till klarhet sen dess tycker jag, och nu blir hon väl rent folkkär också, när hon ska tända ljuset på julafton...
S

Seaward sa...

Håller man sig till månascendenten får Petra Mede, med Månen i Vattumannen ett fantastiskt starkt intellekt - tredje huset med Mars, som enligt indierna ÄR tredje husets karaka (signifikator).

Mars har dessutom nu Saturnus med sig som en verksam välgörare. Och hennes intelligens är verkligen strukturerad och kraftfull.

En markant annorlunda historia bara genom ett skifte av (mån)ascendent.

Men även denna Mars är förstås under attack, nu från en verksamt ond Jupiter !!! Men Jupiter är i grunden god och dess problem som verksamt ond är förstås överdrifter, klipparmentalitet m.m.

Har Mede blivit regeringens/SVT:s egen lilla marionett att lyfta fram och bruka som opium för folket? Hon är god men oppositionen med en ond Jupiter visar kanske "tumme med den onda överheten"...