Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 november 2013

Björn "Bödeln" Söder och begåvningsreserven




Den äldre kvinnliga aktivisten som tårtade den falske populisten Jimmie Åkesson fick tydligen hela den förljugna journalistkåren mot sig. Ateisten Voltaire har citerats friskt - som om någon enda svensk skulle vara beredd att offra sitt liv för en annans rätt att uttrycka sig! Hyckleriet inom mediebraschen saknar motstycke. 

Titta på Aftonhorans förstasida här nedan. Hur en braskande rubrik följs upp av en spin-off helt ur fas med journalisternas officiella linje som är "djup indignation"?

Det måste vara helt intelligensbefriat folk som gör den här tidningen. Hur kan man hoppa från ett ämne ledarna ondgör sig över till triviaämnet "minns annan pajkastning"? Jan Helin kan vara landets ynkligaste chefredaktör. Inget håller han heligt utom pengarna. Det här är vad pengar gör med en människa - se hans livsverk rulla ut dag efter dag:



Sverigedemokraternas slemme kommunikatören Björn Söder gavs i sammanhanget en lång live-intervju i nättidningen, och man undrar just var rubrikerna om Bödeln är idag? Utslitna? Norskägda Aftonbladet har naturligtvis inte råd att tappa tio procent av sina läsare från underklassen så nu hanteras SD med påfallande mycket mer respekt än för några år sedan. Hyckleriet saknar motstycke.

Går det att säga något nytt om den här maskerade rasistens horoskop?




Horoskopet med Månen som ascendent är faktiskt intressant eftersom ett sinne i realpolitikern och makhungraren Stenbocken kräver offret av frihetliga Skytten och för Björn Söder innebär det att hans egen Sol förpassas till den sektor där saker offras och inte vidare kultiveras eller framhävs. Det är helt klart att den slutna och legalistiska Stenbocken inte samtidigt kan odla Skyttens kärlek till öppna gränser, förutsättningslös grundforskning eller filosofi som söker förstå livets och människans bakomliggande mekanismer (om nu teknik alls är en lämplig metafor).

Ett sinnelag (Månen) i Stenbocken hamnar därför i akut konflikt med sitt eget livsuppdrag - att öppna upp och förstå mer - om födelsen inträffar i Skyttens tecken. Detta är som sagt sinnelagshoroskopet och konflikten kan både förvärras och lindras beroende på födelsetimman och det faktiska horoskopet. Men på den "psykiska" nivån - den som föregår vår födelse in i en materiell hallucination - varslas om en oerhört negativ syn på alla företeelser som ens luktar Skyttens tecken, dvs frihet, nobless eller - folk från utlandet!

Resten av horoskopet behöver inte ens kommenteras. Det är bara den lergröt som så lätt lånar sig till fascism eller korkad lokalpatriotism. Den universalistiska Stenbocken avslöjar dock Björn Söders sannolika kopplingar till organiserad nynazism utanför Sveriges gränser.

Horoskopet påminner om att det kanske inte är så fruktbart att försöka hitta ett zodiakteckens politiska färg, men för all del, Söders Måne i Stenbocken påminner om att den lägst bildade underklassen tycks svänga mellan socialdemokrati och sverigedemokrati. Stickprovet på 95 (s)-politiker på lokal eller riksnivå visade att de både som sol- och månvarelser tenderade mot Stenbockens tecken, dvs maktens och resurskontrollens tecken.

Den gamla astrologin uttrycker faktiskt ett äldre och noblare människosläktets värderingar, för om man tittar noga, skiter sig mycket varje gång ett "resurstecken" stiger i öster. Jordelementet är så nära pur Ondska man kan komma. Materialist blir den som antingen är så obegåvad eller så slö att han/hon inte orkar mer än att fingra på prylar och tro att det är livet. 

Det är därför inte förvånande att den hyperskarpe romerska filosofen ansåg det förnuft vara ett falskt förnuft som orienterade sig mot den materiella världen. För det finns på en punkt där det verkligen inte går att kompromissa: och det är om själens grundläggande intention. Den själ som blickar mot himmelen får både himmel och jord, den själ som vänder sig bort från himmelen och tjänar en lägre avgud kan tyckas vinna hela världen. Men slutet kommer att bli fasansfullt när själen inser att den ingenting kan ta med sig från sitt jordeliv. Inte ens sina egna tankar. För tankarna var alla uppbundna vid materiella prylar vilka nu vittrar bort tillsammans med själens lägre "materiella" kroppshöljen. 

Bara de själar som haft en korrekt orientering mot himmelen kan i senare återfödslar börja minnas sina tidigare liv på jorden, för de har registrerat de jordiska fakta på en högre nivå än stoftets. Vad gäller rasister och främlingsfientliga saknas det ord att beskriva hur lågt i skapelsen dessa själar sjunkit som låter hela sin världsbild domineras av sådana bagateller som hudfärg eller härkomst.


*****

Det vore riskabelt att påstå att alla födslar med Solen i Skytten och Månen i Stenbocken är lika problematiska som Björn Söders, men det går naturligtvis inte att missa att hemligstämplade aktiefifflaren Tobias Billgren (m) kom till världen under samma slitiga kombination. 

För minns att det är den kontraktiva, avvisande, sammandragande Saturnus som äger PSYKET och den expansiva, inkluderande och utvidgande Jupiter som äger INTELLIGENSEN (med Solen som medägare). Dessa är då väldigt märkliga indikationer om man betänker att Sol och Måne borde arbeta som ett enat par. Här gör den ena handen det motsatta till den andra! Kalla dessa få dagar varje år för en kosmisk "glitch"!

Och vurpan blir inte mindre om man betänker att Björn Söder är helt nersjunken i gyttja och alltså tenderar till ytliga och kroppsliga betraktelser vad än saken gäller. Det förvånar mig inte det minsta att han har en blick under intervjun (varifrån bilden är tagen) som mer än något annat påminner om en förståndshandikappad människa. Samma kan för övrigt sägas om Tobias Billström. 

Kanske har vi fått vittring på en "dålig yoga" (kombination) i termer av begåvning här? Ett kvantitativt test kommer kanske inte att följa eftersom det känns som att hälla salt i såren på dem som redan som det är har svårt att förstå sin omvärld i annat än de allra enklaste kategorierna "jag, svensk - du, ytis". Det här är då varelser som inte ens är människor utan bara potentiella människor. Det är därför de är så snabba med att frånkänna andra deras rättigheter - de sprider sitt mörker vart de än går. Emellertid etiketterar jag preliminärt inlägget med "intelligens (definition)".


Tillägg.

Bland drygt 7500 horoskop hittar jag bara en celebritet som föddes året då depressionens Saturnus tyngde "rasbiologiska" klantänkartecknet Kräftan och gav minimalt stöd åt ett sinnelag i Stenbocken, samtidigt som Solen betonade öppenhjärtighetens Skytt. Detta enda fall föddes dygnet efter Björn Söder och heter Gabriel Aubry, en problematisk manlig fotomodell som beredde den nio år äldre aktrisen Halle Berry stora problem innan de slutligen skiljde sig. Hans argument lät exakt som en rasist och handlade om ytan: Halle Berry hade blivit för gammal för honom.


Inga kommentarer: