Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 november 2013

Chefen för "följsam webb"?

Lotta Kjellin, chef för digitala medier på Sveriges Radio, tog det säkert hjärtskärande svåra beslutet att stänga dörren till Sveriges bloggare i anslutning till sina egna ombyggnader av webben (ironi). 

Den statliga radion och televisionen håller nu på att färdigställa en ny webb som får mig, f.d. programmerare, att matt backa in i väggen. Hur är det ens möjligt att skapa en så infantil och överförenklad webb år 2013? Skiten ser ju ut som om den är menad för svårt förståndshandikappade människor (som i vilket fall inte har förmåga att hantera elektronisk utrustning).

Det är för att slavarnas fattigmansdator, mobilen nu introduceras för gemene man, som också Sveriges Radios webb måste byggas om för att betjäna de små bildytorna. (Om några år kommer naturligtvis trenden att vända och de stora bildskärmarna få sin renässans. Då måste naturligtvis alla tekniker bygga om allting en gång till. Det är så Storfinansen får hjulen att snurra, genom krig mot terrorismen genom it på baksidan och marknad för apparater på framsidan, där vi sitter och konsumerar hela vansinnet.)

Nyfiken på vem denna hala chef på Sveriges Radio är, fick jag inget napp alls på nätet. Antingen har Lotta Kjellin som en modern och paranoid människa lyckats sudda ut alla digitala spår, eller också är hennes riktiga namn Charlotta Kjellin. Åldern nästan 50 kan stämma för handlar det om en födelse i Tvillingarna får man i allmänhet en person som ser yngre ut än sin ålder. Det tog t.ex. bloggaren, med Månen och ascendenten i Tvillingarna bra många år innan åldern och tröttheten hann ikapp och det är väl det enda som sagts om mitt yttre i alla år, inte speciellt fotomodellmässigt, att jag sett yngre ut. Det som var tio år för ungt krympte med åren tills kommentarerna helt slutade komma. :-)

I min lösa gissning att SR-chefen som direkt går Rovkapitalets ärenden och fördummar webben för att tiden för låginkomsttagarsvensken påbjudits från högre upp i orderkedjan, skulle jag som exempel vilja anföra en lika okänd skådis som Lotta Kjellin är en nyttig nolla i Storfinansens hierarki. (SR är statligt, men gissa vem som äger Reinfeldt - varför alla dessa pengar in i datorteknikologi hos FRA, amerikanska affärsintressens partner...)


Lotta Kjellin (20??) SR-chef, Shawnee Lee (2012), aktris

Smith ser lika alldaglig ut som hennes efternamn och det är också min upplevelse att Tvillingarnas tecken gör. De smälter in i mängden. Hon är dessutom en extremt stark representant för sitt tecken med en nymåne i tecknet och Tvillingarnas härskare Merkurius hemma i sitt positiva hem.



Nu klappar människan i hop stegvis och det är möjligt att Smith ännu har sitt ras framför sig, men titta på de här osminkade ansiktena, Smith 2004 och en gång till från 2012. Ingenting har hänt på de åtta åren.




Men som sagt, även om Tvillingarna alltid ser unga ut är en ögonblicksbild vid 34 och nästa vid 42 alltjämt på den sida många är sig lika. Är SR-chefens foto nytaget OCH identiteten stämmer, rör det sig om en 48-åring, vilket märks men just bara, i den övre bildkombinationen.

Varför älskar då vår hypotetiska Tvilling "följsam webb" så mycket att hon gärna säljer ut i princip alla kriterier på god design bara för att det ska se okej ut i en smartphone? Inklusive den demokratiska tanken med att visa ett fönster ut till bloggosfären och vad folk i stort skriver om det SR presenterar.

(Gå till SR.se om du har en stationär och hyggligt stor skärm och krymp skala mjukt ner fönstret så ser du hur trivialt hennes prat om "följsam webb är". Det handlar bara om att placera sidans element så att de staplas mer och mer på  hög ju mindre skärmytan är. Till sist ser det ut som i en liten enspaltig dumphone.)

Jo, kvinnan skulle kunna vara besatt av "följsamhetstanken" för att hon har både Sol och Måne i tecknen som ägs av ibland kräkframkallande och osjälvständiga budbäraren Merkurius!



Att det här horoskopet, som en Chandra lagna-karta (månascendent) mer eller mindre reproducerar Fredrik Reinfeldts problematiska inställning till folket, det bara styrker min misstanke att det här är horoskopet för SR-chefen. Till och med det onda Storkapitalet har fått sig en megafon i demonen Rahu i huset för "min gud". Kvinnan är med andra ord helt med på tanken om att SR ska vara en politisk megafon för högerregeringen.

Har SR någonsin släppt något ofördelaktigt scoop som verkligen berör huvudpersonerna i maktens centrum? Jag menar, att de publicerar en anonym visselblåsare om hur SÄPO nu spionerar på alla svenskar à la den amerikanska IT-fascismen (som FRA är en del av), en sådan nyhet passerar på några timmar och berör egentligen inte Rovkapitalets betjänare, sedan i somras barrikaderade i Rosenbad efter tillbygget av nya och kraftiga barriärer som ska hålla en självmordsattack från en mindre pansarvagn borta från regeringsbyggnadens ytterväggar. Gudars, vad rädda de är, de sittande moderaterna.

Vem är då Shawnee Smith? En kvinna jag uppsnappade för en liten roll som busen Charlie Sheens föredetting i den serie han gör efter att han sparkades från Två och en halv män och där han spelar en föga trovärdig terapeut för folk i behov av ilskehantering (han är samme gamle Charlie som i förra serien, glad i sprit och kvinnor).

Han har ett mycket odramatiskt förhållande till sin föredetting (Shawnee) och hon (och deras gemensamma dotter) glider in och ur Charlies hem som en gammal trogen vän. Det slående med Shawnees märkliga rollfigur är hur platt och känslolöst hon gör den, aningen avsiktligt för komisk effekt eller kanske just för att hon är en nymåne i Tvillingarna. Det är något så torrt och intetsägande om de här människorna i deras grundtillstånd och bara ibland märker man hur de blixtrar till och man inser att de hela tiden är väldigt närvarande men på den osynliga, intellektuella nivån. De tänker sina liv medan andra mer frodiga och djurliknande människor plumsar runt och lever dem! 

Det är sant. Går man till den sideriska zodiaken (så man ser vad traditionen talar om) är Tvillingarna bara till häften synliga i världen. Deras planet Merkurius har en osynlighetsmössa på sig (och silvervingade skor). De här varelserna har, vare sig de själva är medvetna om det eller inte, en "andra identitet" bortom den här världen. Kanske det är därför de både rapporterar i världen men också är fyrtorn som signalerar tillbaka till gudarna vad som egentligen försiggår bland människorna, vad en del människor mot andra av samma sort. Själv en gud kan Merkurius i Luft se igenom de falska försök att göra människor olika genom kroppsliga argument (Sverigedemokraterna) eller särskilja folk genom ekonomiska trakasserier (Moderaterna). Sånt håller den andre Merkurius på med, Merkurius i Jordelementet.

I den meningen är Tvillingarna en motsvarighet till Fiskarna som är visselblåsare som varnar när arbetsvillkoren håller på att slita ut människan. Och mycket riktigt, Edward Snowden är en redan historisk visselblåsare, fast på en högre nivå, Sol-Tvilling som han är (och återigen detta unga och alldagliga ansikte) rapporterar han om oskick på den rent intellektuella nivån, i "Luftdimensionen" där man hittar ämnen som moral och dess bas i etiken.

Säg att vi har lokaliserat rätt karta för SR-chefen för digitala medier (hon har snöat in på en banal finess hon kallar "följsam webb" - så här byggdes sajter för flera år sedan nere på kontinenten, svenskarna bara tror de är så oerhört i framkant). 

Med den här kartan i hand inser vi att det är Månen och den omoraliska Mars i Jungfrun som likt Reinfeldts Mars i Jungfruascendenten söker härska genom att "flexibelt och följsamt" söndra. Hon gav bloggosfären på båten av samma anledning som övriga tidningar, men alla högermedier på nätet har 2013 frenetiskt ägnat sig åt tekniska ombyggnader som en ursäkt för att fösa bort allmänheten från sina sidor. 

GöteborgsPosten på västkusten ser om möjligt ännu fattigare och mer ut som ett gratis gör-det-själv-paket än SR.se efter sin remejk. GP som också - slumpernas slump! - stängde dörren mot landets friska vänsterbloggare och deras varningar för vad högern håller på med.

Det kan tyckas som om jag hänger upp mig vid detta, men vad vi i Sverige bevittnade 2013 var precis samma nederlag för demokratin, nu på nätet, som den arabiska våren som totalt har kommit av sig.

I nästa inlägg om en korrupt svensk politiker ska jag återkomma till temat unkna och små luftrum som nu fått stå över två kast.



Tillägg. 

Och vad säga om Expressen, först av alla större tidningar att sluta visa sina läsare vad bloggosfären sysslar med? Jag har noterat AB "låna" idéer från här här bloggen flera flera gånger och det här lilla stycket trivia, publicerat i Expressen dygnet efter blogginlägget, är väl ändå rätt uppenbart härlett? Expressens läsare tror förstås det är avlönade journalister som själva hittar på ämnena.



Men när jag läser artikeln visar det sig att det bara är en svensk rewrite på en artikel i Huffington Post. Märkligt sammanträffande i tiden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kunde inte finna någon annan väg att kontakta dig än via kommentarsfältet.

Läste just om en av Sveriges mest ljusskygga miljardärer. Närmare bestämt Frederik Paulsen Jr med sitt läkemedelsbolag Ferring.
http://www.va.se/va-profil/den-hemlige-pillermiljardaren-542581
Några utvalda citat:
"När jag satte mig i vd-fåtöljen den 2 januari hade jag helt klart för mig vad som behövde göras. För det första var Sverige en för liten marknad och vi behövde expandera med egen representation i så många länder som möjligt och så snabbt som möjligt. Det andra var att fokusera på nischmarknader med specialistläkare som kunder och relativt höga priser. Det tredje var att jag beslutat mig för att vara helt ensam ägare."

"Det är livskvalitet för mig att inte ha några andra aktieägare att ta hänsyn till. Mycket, mycket stor livskvalitet."

Skulle vara mycket intressant att läsa din analys av honom.

Seaward sa...

Resultatet beror förstås om man använder den framgångsrika företagaren för att polemisera mot ett visst samhällssystem eller tar horoskopet på dess egna meriter... :-)

Jag kände totalt igen mig i hans första tanke apropå mitt eget astrologiserande och ett f.n. undanlagt bokmanus. Den svenska marknaden är för liten.

Däremot tänkte jag aldrig Paulsens cyniska tanke att inrikta mig på nischmedicin för att kunna hålla höga priser och följande maxad profit.

Att göra allt själv, kunde jag också känna igen mig och läkemedelsfabrikören visar sig med all säkerhet ha Solen i Vågen och Månen i Tvillingarna, precis som undertecknad.

Men hans profitmotiv kan vara Saturnus i profitörens tecken Jungfrun - JORD. Bloggaren har Gränsdragaren bortom det materiella, i filosofins tecken Skytten - ELD...

Av ren fåfänga (det är inte varje dag man hittar en framgångsrik människa med sin egen sol- och månkombination) har jag sparat födelsedatumet. Återstår att se om det blir ett inlägg så småningom.