Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 november 2013

Den falska statsministern




I en intervju i SvD visar Fredrik Reinfeldt exakt hur den falska människan tänker och fungerar. 

Exkurs. När nu inte en enda tidning längre visar bloggosfärens reaktioner på aktualiteter är det meningslöst att länka till medierna - som alla representerar högerns intressen. Dagstidningarna behöver inte några pluspoäng för sin rankning på Google. Däremot är de måna om att söka framstå som den enda och självklara informationskanalen, t.ex. genom att förklena bloggosfären och mena att den enbart producerar veka återklanger av det som har sin upprinnelse i pressen.

Det kan stämma att många bloggar bara uttrycker ett tyckande man kan ha eller mista, men det är naturligtvis de andra bloggarna, de tänkande bloggarna som högern vill frysa ut och mörka för sina läsare. Det handlar om makten över problemformuleringen och om man kan leda i bevis på astrologiskt grund att statsministern är sinnessjuk är det oerhört skadligt för högern hur lite dessa lågutbildade rovkapitalister än förstår av ämnets verkliga dignitet. Däremot ser de den potentiella skada slikt material har genom påverkan av enkla läsare som, tror de, saknar förmågan att "genomskåda" astrologin.

Att klänga sig fast vid makten är det enda den här falske politikern tänker på nu och därmed manipulerar hans omoraliska version av Jungfruns tecken - instrumentalisten - med alla pusselbitar han någonsin kan komma på. 

Så blir ärkefienden Vänsterpartiet plötsligt ett verktyg för Reinfeldts vansinniga personliga makthunger: vänstern, har rötägget listat ut, kan ju också betraktas som opposition om nu (s) och (mp) vinner på egen majoritet!

Undrar vad Jonas Sjöstedt tycker om hedervärdheten i Reinfeldts semantiska jonglerande. Som jag sagt: svenska folket kommer att tvingas dra ut Reinfeldt ur Rosenbad med tång. När den irrationella eller vegetativa själen går i försvarsläge fungerar den inte längre som en människa - det är primitiv överlevnadsinstinkt som tagit kontroll över hela människan. Tanke och tal dirigeras från en oerhört primitiv nivå.

Och, fast det kan tyckas deprimerande för andra födda i samma soltecken som Reinfeldt: Kräftan är just den vegetativa själens symbol i den kompletta zodiakala skissen över själens många och varierande upplevelser i den här världen. 

Reinfeldt har "himmelskt mandat" att rövslicka den onda Storfinansen - hans verksamt onda Jupiter i nionde gudahuset antyder att detta är hans dharma - det han känner sig kallad att göra i livet. Han var förutbestämd att fungera som en spelpjäs för kapitalismen i dess allra ondaste version.

Däremot finns ingen astrologisk konsensus om att det skulle vara en själs dharma (religiösa plikt) att vara en självisk skit som person eller människa. Bloggen började med att inkludera första ego-huset i en dharmisk triangel, men egot ska snarast betraktas som en "död vinkel" eller just den punkt runt vilken frågan om dharma kretsar. Ego kan inte i sig självt vara ett dharma! Ego bara ÄR (ett ofrånkomligt faktum som har med själens syndafall att göra). Det är i vilket fall bloggens nuvarande ståndpunkt.

Reinfeldt har som bekant den naturligt onda krigs- och hatplaneten Mars i sitt första personlighetshus. Mars svärd sår alltid split och skiljer det ena från det andra - skapar klassmotsättningar t.ex. Och det är Jungfrun, självtjänandets och vinstens princip, som i ego-sektorn understryker att Mars inte bara är en naturlig problemskapare utan även en verksam illgörare. 

Astrologiskt är statsministern därför bara en ful buse i dyr kostym och hans idealhus i Kräftans tecken visar att han som soltecken - hans djupa Identitet - går ut på en total identifikation med sin kroppsliga hunger och instinktiva vilja att överleva. Var Reinfeldt ett gråtande och svältande barn i Afrika i sitt föregående liv? Är det därför det fullständigt saknas moralisk resning i detta liv? Är det därför han instinktivt säljer sig till dem som kan skänka honom materiell trygghet? Och upphöjer detta ynkliga beteende till ideal och norm för svenska folket?

Han är helt fylld av en ond drift att själv överleva och dessutom utsätta andra för svårigheter och fattigdom om de inte ställer sig på hans sida och delar hans perversion! Hans metoder är falskt hårklyveri, semantiskt fiffel (se SvD) och siffertrixeri.

En värre avart att släppa in i politiken får man leta efter. Han skulle göra sig bättre bland Sverigedemokraterna, förutom det lilla problem att han hade någon svart förfader som drevs ur Sverige pga. sin bedrägliga natur.

Det här blir det första av många inlägg om "Landsfadern" där jag tvingas sätta etiketten "kriminalitet" på Reinfeldt, trots att han formellt varken är anklagad eller dömd för något. Men de som ser med det intelligenta ögat ser tydligt vilken kaliber vi har att göra med.

*****


Lästips

En thomist (katolsk teolog) i Australien har skrivit en kort men intressant artikel om själsdefinitioner som en luthersk kristen troligen inte har en aning om. Katolska kyrkan har en djup intellektuell tradition, en vördnad för Aristoteles (även om det finns en och annan teolog, inte minst framlidne som insett att Platons själslära är den korrekta och inte eleven Aristoteles mer materialistiska version. 

Den föredömligt enkla och tydliga artikeln liknar emellertid Platon i betydligt högre grad än den kristna flummighet kring själen döden och uppståndelse på Yttersta dagen som man vanligen hör om. Framlidne teologen Norris Clarke - se här - vävde också in lite Platon i sina presentationer. Men till skillnad från katolicismen lärde Platon ut själavandringen, en process som gör Jesus ställföreträdande soningsoffer rätt meningslöst. Den kristna teologin påminner mest om en lite sökt påbyggnad i ett redan komplett filosofiskt system.

I Rom på 200-talet var Plotinus förtrogen med båda men valde också han Platons väg. Själen eller Formen kan existera utan materiellt substrat - det finns ingen materia i himmelen! (Dock existerar tanken om materia i himmelen, inget undslipper Guds allvetenhet.) Det är tack vare Plotinus bloggen har laborerat med tal om t.ex. "den vegetativa själen" och dess synliggörande i Vattenelementet (trots att Herakleitos fastslog att "Naturen älskar att dölja sig").

Det är förstås Plotinus fortsatta diskussion av tankar hos såväl Platon som Aristoteles som ligger bakom den här ofta upprepade schematiken:




Jordelementet ingår inte i Själens andliga verklighet men Plotinus ville ändå inte kalla det här livet helt och hållet ont (även om ren materia är Ondskan själv, det fula det som motsätter sig Former och förstånd, skönhet och Gud).

Det är en antik tanke att Tiden (Kronos/Saturnus) i själva verket också är EVIGHETEN men utströdd som en serie obeständiga ögonblick. När människan når ett högre medvetande kommer hon allt mindre att torska på sensationalismens tillfälliga kickar, och kommer att se förlopp i tiden som STILLASTÅENDE EVIGA SKULPTURER. 

De gudalika människorna kommer att kunna springa i cirklar runt de jordbundna krypen som från sina troner sitter och dikterar levnadsvillkoren för de allra minsta jordbundna krypen - de som Reinfeldt idag felfördelar för att han är så nära Ondskan man kan komma och fortfarande äga en kropp. Jag tror han kommer att drabbas av hemsk sjukdom vad det lider. Det är den framtiden som han under sju år "förverkligat" på landets svaga och sjuka.

När arten når den gudalika människans mognad kommer män som Reinfeldt inte längre att ha någon att predika för. Vi kommer att se in på dessa dresserade cirkusdjur som inte har en aning om varför de tänker och handlar som de gör. 

Henrik Virtanens ordval kring den förnedring Aftonbladets journalister måste utsätta sig för varje år när de ansöker om fortsatt förtroende var perfekt: i den här logotyp-eran måste man hoppa runt och bulta sig på bröstet som en macho-apa för att få vara med - och undvika tyrannen Reinfeldts mobbingpolitik.

Sverige blev rekordsnabbt ett avskyvärt land sedan att högern lät näringslivet få fritt fram men medelsvensson tycks ha svårt att se helheten och förstå varifrån problemen kommer.


Svenska folksjälens koppling till Satan i
penningens tecken Oxen.... Gång på gång
dyker tanken upp i medierna.
Detta är vad var och en har att höja sig över,
folksjälens fångenskap i en butter närighet
och vilja att förse sig när man tror ingen ser.





Inga kommentarer: