Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 november 2013

Den giriga Telia-vd:n flydde Sverige


Girig vd i exil.
R.I.P.

Bloggens tidigare rubriker bekräftas genom Lars Nybergs flykt från Sverige för att undvika att betala svensk skatt (AB, SvD). Skandal-vd:n för TeliaSonera noterades först i inlägget:

Giriga svenska direktörer - några stickprov (aug 2011)

...och sedan i:

Vattnets patologiska slipprighet - igen! (apr 2012)

Några inlägg på sistone har sökt dra samman de antika tankemönstren lite tajtare och påminna om att den "vegetativa själen" verkligen är ett primitivt sätt att orientera sig genom livet. Dessa människor svarar inte på den nivå mänskligheten är tänkta att (förr eller senare) verka från och det är därför de är så skamlösa. 

Lars Nyberg och Annika 'Fallskärm' Falkengren är typiska exempel för den vegetativa eller näringssökande själen som tagit total kontroll - båda har såväl Sol som Måne i Vattenelementet.



Men inte heller båda Ljusen i Vatten är en säker varning för närighet. När däremot Lars Nybergs horoskop också uppvisar en tydlig betoning på profitmentalitetens tecken Jungfrun, då kan man börja ana att människan är "nedstämd" till Djävulens låga verklighetsuppfattning. Här kan total moralisk tondövhet uppstå.

Jungfrun som vinstens motiv och Fiskarna som förlusten eller de samhällets förlorare som alltid uppstår när en grupp styckar upp jorden i privata jordlotter och inte vill släppa in andra på deras mark eftersom vinsten minskar (mindre för de som ursprungligen kontrollerade marken).

Häri ligger, tror jag, invandrarfientlighetens skamliga och ynkliga rot. Det handlar om en simpel mentalitet som inte ser mänskliga värden eftersom Jordelementet drar ner själen till materialism enbart. Björn Ulvaeus har också trixat och haft sig med sina inkomster genom en djungel av skalbolag och andra underligheter. Återigen en axel mellan Jungfrun och Fiskarna och återigen ett offer av islamofobin som tycks löpa hand i hand med den här egoistiska fixeringen vid att inte dela med sig. Som om någon kunde äga något. Döden kommer ändå till sist så varför inte höja sig till mänsklighetens normalnivå och praktisera mänsklig godhet?

I augusti 2012 fann dock bloggen en anomali. Om Fiskarna är samhällets förlorare, hur kunde så så många chefer och stormrika chefer vara födda med sinnets Måne i Fiskarna (precis som Lars Nyberg)? Det försiktiga svaret blev att Jupiter frälser (räddar) människor till sjöss från olyckor. Fastän Fiskarna genetmot Jungfrun representerar någon som förlorat kontrollen över materiella resurser - ett samhällets olycksbarn - kan de alltid gå i exil eller bli sjöfarare. Nu plötsligt kan Jupiter i sitt negativa härskarläge i Fiskarna börja om på ny kula. Jupiter är dock rikedomens planet, det är Saturnus som bland planeterna representerar fattigdom och svårmod.

Bloggens fynd av vd-dominansen i Fiskarna visade att man inte får stirra sig blind på martyrium, nödlidande visselblåsande och andra uttryck för Fiskarna och förlust. Det finns två fiskar i symbolen och den andra firren tycks närigt simma mot nya rikedomar (Jupiter)! Om det är andlig rikedom eller bara ett varv till i den materiella smeten, avgör horoskopets allmänna tonläge...

Med fem av sju planeter i Sattva guna, tycks Lars Nyberg ha varit en mycket medveten och "om sig och kring sig"-typ. Särskilt handelsmännens planet Merkurius i Eld känner sig alltid hotad av kylan och döden i Vattnet och kan därför leda till en extrem närighet i affärsverksamheten. 

Det enda kända fallet av sexmissbrukare i min vidare bekantskapskrets hade för övrigt Jupiter i Eld som bas för Solen i Fiskarna. Naturligtvis en hela annan berättelse där de två jupiteriska tecknen fyller andra funktioner. Kvinnan var över hela kartan - män eller kvinnor verkade inte spela någon roll. Ingen stabilitet alls, hela tiden nya korta affärer. En Eld/Vatten-konflikt som rastlöst drev individen än hit, än dit, just som en närig Fisk med eld mellan benen. 

3 kommentarer:

Skogsservice sa...

Har Siwert funderat på att nyttja sina IT-kunskaper i Indien, för att på ålderns höst spendera sin pension i Sverige?
Där kan du även studera zodiaken bland mästarna.

Skogsservice sa...

Hittade denna fil som kanske inspirerar. Under toppdomänen hittar du även om astrologi, Tamas, Rigveda med mera
http://www.kapillavastu.com/uploads/Tsunami.pdf

Seaward sa...

Svaret till den första kommentaren försvann när jag tryckte på skicka-knappen. Men efter din andra kommentar under denna svarta fullmåne (solingress i Skorpionen) skriver jag den igen.

Att slava i ett låglöneland där Microsoft Corporation låter utföra sina programmeringssysslor och _sedan_ återvända till Sverige med dess levnadsomkostnader för pensionsåren - ekvationen går bara inte i hop.

Men att studera under indiska mästare kunde kanske ha varit något, om man varit ung...

Filen tycks utgå från heliocentriska resonemang och jag orkade inte läsa den. Däremot tittade jag på sajtens programförklaring.

Det är ett spännande ämne. Lite osäker på vägledaren blir jag dock när redan första stycken innehåller logiskt inkoherent argumentation:

”Det allmänna antagandet är att andliga processer är ett stöd under religiös dyrkan. Men tvärtemot leder det (dyrkandet) till frigörandet av en överflödande energi dold i det parapsykologiska spektret, vilken förhöjer verkningsgraden i levande (biologiska) processer och har (sic. ”vilket har”) bekräftas genom matematisk analys.”

Original: The general impression is that spiritual processes are an aid to religious worship. On the contrary it leads to releasing the abundant energy hidden in the parapsychological spectrum which raises the efficiency of living processes and is confirmed by mathematical analysis.

Problemet är att det vägledaren säger om ”förhöjd verkningsgrad” inte alls motsäger det han just sade om det religiösa dyrkandet. Världens konventionella fysiker kan nog lugnt sova vidare i sitt paradigm tills Sankhya får sin egen samtida Einstein till uttolkare.

Jag ska ögna vidare lite för det verkar dock vara en ambitiös sajt.