Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 november 2013

Expressen talar tvärtomspråket

Det finns absolut ingenting smart med att även Expressen börjar göra tv på nätet.




Det är bara så mycket billigare att rafsa ihop några nyckelord och sedan låta munnen gå framför kameran. Och den nya och växande svenska underklassen - till vilken vi tyvärr också måste räkna nästan hela medelklassen! - glider allt längre från det nästan kvalificerade tankearbete det är att sätta ihop en mening med erforderliga satsdelar och korrekta syftningar. Till och med ordet "erforderliga" får MICOSOFT WORD krupp av när jag rättstavar - ordbehandlingsprogrammet VARNAR för svenska språkets rikedom!

Således: Rörliga bilder är det perfekta sättet att kontrollera och fördumma en befolkning.

Expressens chefredaktör är en slem bilhandlare och när han kallar något smart och visar sig tillsammans ett teknologiföretags logga. Då borde vem som helst kunna räkna ut att det handlar om raka motsatsen. IT-fascismen, svenska politiker och svenska medier håller nu på att helt trasa sönder det här landets möjligheter i världen. Att investera i ett folk kostar nämligen, och högre skatter betyder mindre dumkonsumtion för var och en.

Det finns också ett ytterligare skäl att skapa ett två tredjedelssamhälle där de som står utanför är de två tredjedelarna? Sverige har förlorat racet i världen. Som en bekant sade, borta i Östeuropa sitter kiddsen med tio gånger så bra matematikkunskaper som svenskarna och är beredda att jobba för tio kronor i timman! 

Här behöver vi på sin höjd några dussin unga manliga horor som gärna jobbar med datahackning åt USA via FRA - precis som de oattraktiva nördar Hollywood alltid porträtterar. Moraliska haverier, smarta på en låg nivå och alltid villiga att ta skurkens parti. Minns Bruce Willis sista (?) insats i utdragna följetången Die Hard - mot en ung IT-fascist! Här nedan illustrerad av sin kvinnliga projektledare som går hårt åt en datahackare som - till skillnad från svenskarna i Pirate Bay - börjat inse att han borde stå upp för det moraliskt rätta.




Svenskarna behövs inte längre på den marknadsliberala världskartan och just nu förbereds därför morgondagens Sverige där ett stort trasproletariat som knappt kan läsa eller skriva istället sitter och stirrar på nätet där "journalister" återberättar för den nya underklassen vad som Överheten anser har hänt i världen.

Denna sköna nya värld är båda de svenska kvällstidningarnas chefredaktörer högst behjälpliga med att introducera. De tillhör nämligen den lilla tredjedel som kommer att ha det bra i världen i morgon. För tro inget annat. Kapitalisterna kommer att svika mänskligheten som de alltid gjort. Kinas befolkning kommer att ha höjts ur sin urbota fattigdom och ha det långt bättre än svenskarna om femtio år. Svensk höger och svensk socialdemokrati sålde ut Sverige till Storfinansen och det hände i 2000-talets början. Närmare bestämt 2002 enligt bloggens få och modesta försök att förstå den indiska astrologins lära om stora planetära cykler.

Vad hände i Sverige i efterdyningarna till 11 september-attentatet? Vad slog slint i huvudet här hemmavid och i vilkas huvuden? Björn Ulvaeus har på sitt oinformerade och generande sätt beskrivit hur terrordådet väckte hans gamla europeiskt ingrodda islamofobi. Men det måste ha spruckit vitala blodkärl i huvudena på folk även i andra positioner. Vad höll Carl Bildt på med 2002? 

Och Fredrik Reinfeldt, åren innan det lömska projektet Nya Moderaterna sjösattes som en rökridå för hela andra intressen? Nu slussar Reinfeldt enorma mängder av folkets skattepengar till FRA, dvs. direkt till en av USA:s stödorganisationer. 

Har it-företaget som chefredaktör Mattson flinar bredvid också del i den här datakonspirationen för att hjärntvätta och binda upp varje medborgare till en skärm som fördummar? Under fem år inom IT i centrala Stockholm såg jag fler brottslingar, girigbukar och guldgrävare i kostym än jag gjort i hela mitt liv dessförinnan. Jag tror inte längre på vem som helst som presenterar sig i Merkurius namn - i Sverige är de oftast tjuvar eller bedragare.

Inga kommentarer: