Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 november 2013

Ge mig hellre en god diktator än...


Lena Mellin har en viss hårdkokt charm och ibland hör man till och med genuint engagemang, som i texten om hur rika kan köpa sig medborgarskap på Malta (en ö med ett häpnadsväckande skorpioniskt horoskop).

När det kommer till Jimmie Åkessons utspel säger hon: "Efter omvalet höll han ett tal som måste ha betraktats som mycket skickligt. En del skulle nog till och med välja ordet infernaliskt."


Och "inferno" är ju just vad Åkesson med sitt starkt "sataniska" horoskop måste älska. Det öppnar för en version av stjärnan Algol som just Satan i egenskapen av en som älskar att djävlas bara för att se vilken reaktionen blir.


Mellin - hemlig attraktion till Åkesson?

Själv är kanske inte Åkesson någon hemlig nazi-rasist. Han har helt enkelt hittat ett sätt att via politik berika sig själv genom att via förrädiskt dubbelspel attrahera landets vargpack, den obildade pöbeln. 

Gissa om han kommer att svika drägget som inte ens fattar varför de borde sjysta till tankekontoret och kapa banden med nazitänket. Det är hemskt att säga det, men den spirande sidan av SD verkar mer hoppingivande än den hopplöst korrumperade socialdemokratin med dess förtäckta självtjänande.

Och Vänsterpartiet får så otroligt lite press att man kunde tro att de inte ens existerar - eller har något att säga om landets hemska tillstånd. De befinner sig också i Löfvens opportunistiska sits - att de hela tiden räknar på vilka utspel som kan tänkas finna favör med den stora massan. 

Vänstern har också missat det där bilmärkets reklam som säger: vi följer inte teknikutvecklingen, vi leder den. Det signifikativt för ovärdiga ledare, ynkryggar som Reinfeldt och Löfven, att de är populister och anpasslingar utan någon klar vision. Vad är nyttan med att ha val om det är sådana människor som ska leda landet? 

Ge mig hellre en stark diktator som hörsammar sitt råd av filosofiskt sinnade ädlingar. Höga själar som kan ro civilisationen mot värdigare mål än närighetslivet och deras spaka lakejer. Världen är värd något bättre än den här mänskligheten som låtsas leka demokrati fast det inte är något av det slaget alls.

Inga kommentarer: