Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 november 2013

Högerns SVT: lustmord i barnprogram!

[Långt!]

Regeringen Reinfeldts brist på perspektiv till följd av ideologiska skygglappar, och en ny omdömeslöshet i självberikaren Eva Hamiltons SVT, tycks gå hand i hand. 

Så det är sådant här SVT använder pengarna till, pengar de bl.a. tilltvingar sig från folk som avstår tv genom att vantolka lagen för att kunna utkräva licensavgift även av dem som vägrar gå i närheten av SVT datorvägen!

En omdömeslös ny generation av sekulära borgare som sitter och gör barn-tv utifrån sin egen derangerande och av tv övermättade hjärnbark. Upprörda föräldrar hörde av sig till SVT efter att en barnprogramledare lustmördat en docka och karvat ut ögonen framför förskräckta tv-tittande barn (SvD).

Det är mer än en slump att barnprogramledaren som lever ut sin privata patologi delar sol- och måntecken med en av de två människor i min vidare bekantskapskrets som misshandlat sin hustru! Det är dessutom de två zodiaktecken som, som måntecken, leder ligan av främlingsfientlig och rasistisk attityd - båda de tecken i zodiaken som är mest om sig och kring sig, angelägna om att hålla skador och förluster borta. Det här är tecknen som också är grundpelare i Fredrik "andra får gärna förlora på min politik men inte jag" Reinfeldts moderata ideologi ("själ från samhällets svaga och ge till de som redan har").

Jag nämner inte ens tecknen vid namn, för det skapar naturligtvis förstämning hos bra människor med de här tecknen och t.o.m. deras kombination i sina horoskop. Dvs, förstämda blir de bara om de läst den här bloggen mer än en gång och fortfarande inte förstått att zodiaken diskuteras objektivt, inte ur enskilda personers subjektiva förhoppning att få läsa något ego-boostande om sig själv.

Det tillhör den extremt obetänksamma människans beteende att klänga vid en ikon, ett klistermärke, en partifärg eller något annat och binda upp sin egoism vid detta. Därför kom det en del upprörda kommentarer från Skorpionen i bloggens början, individer som inte förstått att zodiaken är ett helhetssystem där olika funktioner tilldelats olika tecken...

Samma giriga sinnelag - Månen och demonen Rahu -
som hos Annika "Fallskärm" Falkengren


Här ses den naturliga patologins månplacering och det självtjänande solperspektivet - för att tillverka en fucking jävla lampa kan vissa kliva över lik! Det var det SVT-inslaget berättade för barnen. Ren moderat propaganda på grövsta nivå.

Vem var då projektledaren som släppte igenom det här och nu efterklokt (eller falskspelande för gallerierna) bedyrar sin ånger i Aftonbladet?


Så här långt är jag besviken på astrologins lära om "upphöjda" planeter. Jag trodde naivt att planeterna betedde sig extra väl i dessa befästa lägen. Så lär alla kursböcker. Men världen genomgår just en period med den upphöjda Rättskiparen (Saturnus) i harmonis och den sociala rättvisans tecken Vågen. 

Visst märks Saturnus i Sverige vars ascendent (enligt den här bloggen) är just Vågen. Folk har sent omsider vaknat upp ur den själviska jobba- och profitera-mentalitet som partiet Nya Moderaterna med vinststrävandets tecken stigande i öster implementerade f.o.m. 2006. (Socialdemokratin hade förberett vägen genom att sluta tänka på idénivån och därmed tappa i perspektiv.) 

Saturnus i Vågen dömer i dessa dagar dem som faller kort om hyfs och socialt rättvisetänkande. Nya Moderaterna har i praktiken redan tappat greppet om Saturnus passage genom Reinfeldts måntecken Vågen tycker honom säkerligen mer än han ger sken av (när han nu behagar visa sig, den skygge och självtjänande uslingen).

Vad värre är uppdagar också Saturnus mitt i Sveriges nylle hur illa det är ställd med den sociala rättvisan. Bara idag exploderar nyheten (via just SVT, paradoxalt nog) att den högerstyrda Staten via SÄPO håller på att införa ett STASI-samhälle i Sverige, med total och direkt åtkomst av medborgarnas privata kommunikation via datanäten! 

I lönndom har det redan gå lika mycket åt helvete med Sverige som den skandal Edward Snowden rullat upp i fråga om USA:s misstrogna spioneri på t.o.m. sina vänner! Det är egentligen inte ens misstrogenhet. Min första reaktion på NSA-skandalen är att det är pengarna som styr. IT smörjer de rikas hjul nästan lika bra som att starta krig.

Ja, IT går hand i hand med det så kallade kriget mot terrorismen - en tom floskel för en oerhört lukrativ verksamhet. Västerlandet är nu så långt under all anständighet att man bara kan önska sig vår snara undergång - även om det kommer att göra väldigt ont för de som nu lever. Men inte värre än folk som drabbats av den Svarta Orkanvinden Saturnus när den härjade i Filippinerna.

Det kan bli anledning att återkomma till liemannen Saturnus och destruktiva stormar längre fram.

Men den upphöjda Saturnus i Vågen på personnivå har inte övertygat mig. Inte med horoskop som den kroniska lögnerskan Annie Lööf och hennes idol, den vedervärdiga manipulatören Margaret Thatcher, kanske marknadsliberalismens främsta katalysator. President Ronald Reagan (den banala Hollywood-skådisen) lät sig ju inspireras av hennes "stålbad" i Storbritannien.

Om en upphöjd Saturnus är svårare att uttrycka sig genom personligheter i en svart tid och en urartad konsumtionskultur, lär den fallna Saturnus märkas så mycket tydligare! Och det tycker jag mig se. Projektledaren som inte hörde några varningsklockor alls inför lustmordet på dockan, har en fallen Saturnus i Väduren.

Dessutom tvingar sig det låga egoperspektivet med dess kortsiktiga önskan om braskande effekter på sinnelagets Måne i Tvillingarna. Psyket eller mentaliteten blir oerhört mental och den fallna Saturnus i Väduren, Barnets tecken, ger en simplistisk världsbild. En av mina få återstående vänner från några IT-år reducerades sommaren 2013 till "bekant" sedan hans identiska, fallna Saturnus med grepp om psyket i Tvillingarna kreverat i en serie mejl där han förbannade "slöddren i Stockholms förorter" för att inte, likt honom själv, strebra och skapa sig ett bra liv för sig själv. 

Den här moderaten tycktes inte förstå något överhuvudtaget om samhällets inbyggda förtryckarstrukturer - dem en hemlig visselblåsare nu avslöjat att SÄPO, säkerligen med fascistregeringen Reinfeldts informella medgivande, håller på att implementera på ytterligare ett sätt. Den blå dåren trodde faktiskt att invandrare i förorten hade samma chans som honom själv, barn av en okultiverad familj av krämare och handelsmän! Sådana är moderaterna, deras världsbild är ett skämt. De har i sin privategoism inte ens fattat början av det goda samhällsbygget.

Projektledaren på SVT:s barnkanal har ett horoskop som verkligen åtrår det visuella och färgsprakande, både en livfull kreatör och med förkärlek för att vara en "trappa upp" på chefsnivån (Eld och Luft tenderar att sitta en trappa upp och planera arbetarklassens slit nere i gyttjan, i Jord och Vatten).

Problemet är tvåfaldigt. Den värdiga och nobla Regulus FÖRNEKAS AKTIVT av den södra månnoden Ketu. Det här är min preliminära slutsats om hur planeter i passage förbi en fixstjärna beter sig. Att ha "bestraffningens" Ketu "uppmuntrad" av Regulus kan t.o.m. tolkas som att projektledaren blev eld och lågor inför tanken på att man skulle hacka en docka i bitar med en sax inför Sveriges tv-tittande barn! 

Minns att Lejonet är ögonens och seendets tecken och hatt "straffade" Ketu som blockerar konungen Regulus kan läsas som en önskan om att förblinda Gud eller människans egen andesjäls innersta väsen! En till synes oviktig astrologisk detalj bär på en vidrig potential. Inte konstigt att projektledaren inte såg problemet!

Problemet är för det andra att projektledarens Sol (ögonen igen) driver på i den prosaiskt nyttoinriktade Jungfruns tecken. Jo, det behövs folk som konstruerar dammsugare, traktorer och skördetröskor också, eller som knappar flinkt på miniräknare inom handeln, men när så mycket kreativ Eld/Luft verkar på övervåningen och det seende solögats synfält är inskränkt pragmatiskt som Jungfruns, då kan det bli problem med både balanssinne och omdömesförmåga.

*****

Är planeten som passerar (eller opponerar) den goda fixstjärnan Regulus själv god i alla avseenden - både en naturlig välgörare och också verksamt så, då bör total "kungavärdighet" slussas över i de verksamheter som planeten signifierar. Men projektledarens Draksvansen (Ketu) är aldrig god, och blir som jag beskrev det bara en destruktiv strypare av själva kungastjärnan.

Månnoderna har inga givna hemmatecken och inga vedertagna "upphöjelser" eller "fall". Att studera nätets "tyckanden" är meningslöst, antingen serveras Ptolemaios åsikt utan någon vettig förklaring (se svartvita tabellen i bloggens högra spalt) eller också en inhemsk indisk tradition. Men de klassiska sju planeterna är redan ett komplett system och de har delat upp zodiaktecknen mellan sig. 

Noderna är inte tänkta att associeras med något enskilt zodiaktecken. Därmed är Rahu och Ketu ALLTID onda demoner. De förstärker människans sämsta sidor, de impulser som springer ur den låga delen av själen, den vegetativa själen som i princip bara är en blind vilja till tillväxt. Det är därför marknadsliberalismen är tecknet på att mänskligheten helt spårat ur. Att låta grönsaken inom människan styra hela världen! Det är ren dårskap. Utomjordingarna tänker inte ta i mänskligheten så länge de är så här patetiska. Ingen chans att ett girigt släkte får åtkomst till det vetande som väntar "där ute".


*****

Jag vet att bloggen blandar högt och lågt och därmed missar alla målgrupper (i himmelen vet man vad jag håller på med). Men jämför planetens essentiella och verksamma natur med Aristoteles formala och verksamma orsaker! (Se "formal cause" and "efficient cause" i Wikipedia-artikeln "Four causes" men följ inte Aristoteles naturvetenskapliga definitioner utan transponera resonemangen till Platons filosofiska idealism. Det är en tankelek, om inte annat. Märk väl att astrologin inte har någon ändamålsorsak! Horoskopet påstår sig inte säga vad en planets ultimata meningen eller syfte är. Man kan fråga sig om den formala och ultimata orsaken är en och densamma. "What you see is what you get", ungefär, eller "mediet är budskapet".) 

Japp. Så nobla rötter har astrologin, dess grundtankar är identiska med mänsklighetens bästa antika tänkare. Det säger en del om västerlandets förfall att det inte ens längre når upp till sin kulturs portalfigurer, "de gamla grekerna". Det förklarar varför DN snart svartlistade den här bloggen som "irrelevant". 

I själva verket var det troligen någon på Rosenbad som tyckte att bloggen blivit för var misshaglig för den ömhudade "landsfadern", men det är ointressant vad som egentligen hände eftersom det bara är ett exempel i ett mycket större mönster av högerns repression i det här landet och deras enorma investeringar för att hålla folket hjärntvättat och lydiga konsumtionsslavar.

Hela regeringen Reinfeldts pennalistiska arbetslinje handlar om att beröva människor konsumtionskraft för att framkalla en "cold turkey", en narkomans outhärdliga bieffekter under avtändningen. Reinfeldts hemliga uppdragsgivare, Storfinansen, har tänkt sig att "det sovande folket" då kapitulerar och accepterar det framväxande nya låglönesamhället där de rika återigen också har direkt makt och kan piskar sina oorganiserade slavar till underkastelse. Även medelklassen! 

Det här valde svenskarna 2006 därför att de är lika okunniga som min f.d. vän från IT-branschen. Detta väljer IT-fascisterna själva genom att skapa spionteknik som tjänar deras herrar. Jag skulle inte kunna förlåta mig idag om jag hade deltagit i den här typen av dataprogrammering för tolv år sedan. De är små tekniknissarna har sålt sin själ till Djävulen och det kommer att kosta dem - i framtida jordeliv...

Det säger sig själv att regeringen Reinfeldts sadism ("arbetslinjen") bara fungerar om individerna först hjärntvättats att se på sig själv och andra bara som moderiktiga kläder! När en kvinna på 21 säger sig bara gilla män som ser ut som pirater, då har Storfinansen nått sina mål: zombifierade människor som tänker och agerar som programmerade automater!


Det är i det här totala civilisationsförfallet vi måste placera SVT:s projektledare som inte såg mordet på dockan annat än som ett fyrverkeri av färg och energi. Botten har gått ur och den depressiva och sänkande Saturnus skadar nu svårt den sociala kompetensen och omdömesförmågan på zodiakens motsatta sida Vågen.



Ett varv till - Vattumannen som diktatur eller idealsamhälle

SVT:s moderbolag Sveriges Radio har fått berättigad kritik för att de skapat Europas kanske mest imbecilla nya sajt. Det projektets ledare medger att vissa funktioner fått stryka på foten. (Inte minst att den högerstatliga megafonen nu inte längre finner det en angeläget att visa den svenska bloggosfärens reaktioner på aktualiteterna - jämför DN:s svartlistning av den här bloggen. 

DET ÄR EN OCH SAMMA KRAFT SOM DRIVER SVERIGE, vare sig man talar högersosseriet eller täckmanteln moderaterna. Ett namn på den kraften är Storfinansen, som får sin kraft bara så länge folk skänker Parasiten sitt blod, i allmänhet utan att ens förstå att de jobbar nio till fem bara för att bli utsugna även veckans återstående timmar. Tänk om hela svenska folket började arbetsvägra! 

Vad nervösa aktieägarna skulle bli efter någon timma, de där avarterna som räknar om allt i pengar, i "vinst" eller "förlust". Då skulle folket äntligen visa lite ryggrad, lite social aktivism av det här slaget som Katrine Kielos, nominell socialdemokrat, förfasade sig lika mycket över när brittiske komikern Russell Brand sökte relansera den, som min obildade moderat från några år mitt i IT-fascismens hjärta i Stockholm, "Skandinaviens huvudstad".

Vägra betala hyra till hyresgästerna, indrivarna vägrar sätta press på de som i själva verket är Storfinansens ("systemets") offer. Sverige och världen är värda en helt annan överbyggnad, ett tänk bortom vinstjakten, ett tänk bortom Jungfruns station i zodiaken! Nu nalkas emellertid inte Lejonets tidsålder utan Vattumannens, så 2.000 år av "de två vägarnas" Fiskarna är snart till ända.

Uppenbarligen finns i den är upplösningens tidevarv två möjliga bilder av Vattumannen. Den fascistiska STASI-stat som IT-monstren och regeringen Reinfeldt (i tyst samförstånd med USA) söker skapa för att behålla makten inför en värld på glid. ELLER: Den korrekta Vattumannen. Och det är den som kommer. Sorry SÄPO (som säkert redan idag avlyssnar alla tänkande röster i det svenska nätet), ni valde fel bild av Vattumannen. Den verkliga Vattumannen motsvarar det som snart kom att kallas Kristus. 

Ska vi reda ut och repetera det här en gång för alla, summerar etymonline.com begreppet Kristus (och Kristusande). Det är grekiskans översättning av judarnas messias, den smorde. Krisma är den olja varmed judarna smorde konungens hjässa vid hans trontillträde.

Visserligen är Vattumannen babyloniernas Den Store, den arketypiska Människan. Men Lejonkonungen befinner sig ju på zodiakens motsatta sida? Ja, för att det är en falsk bild, projicerad ut i tomrummet! Hämta hem zodiakens symboler så att de återvänder till din inre himmel där varken tid eller rum existerar! Förmår du göra detta så arbetar du inifrån Solen, dvs din rena intelligens, ditt centrum och din individualitet. 

Detta är Lejonets position, men det zodiaktecken som härbärgerar Solen introducerar ett filter så att var och en ser på principen Lejonet lite olika. Faktum är att Solen är centrum och längre in än till centrum kommer man inte. Därmed är Solen helt omedveten om sig själv och även Gud kan bara se framåt! Det därför Guds första tanke är den pre-kosmiska Luftens tillblivelse. Guds samtliga tankar är Hans kropp och den kroppen tecknar astrologin som Vattumannen eller Den Store. 

Bortse en sekund från zodiaken som en cirkel, se bara på Vattumannen som en "rysk gumma" som innehåller Lejonet som en gumma på insidan. Därav bloggens tal om Saturnus som "själens form" - det är då Solen som är jiva-atman eller andesjälen. "Ande + själ" eftersom man inte kan diskutera Solen utan dess hölje av Luft, dvs Saturnus.

Vattumannen är här en perfekt symbol (i världen) för katolska kyrkans variant på Platons Nous, Intellektet. I kristendomen blev det pre-kosmiska Intellektet till Guds intellekt, en mycket diskret och enbart kosmetisk omskrivning.

Det intressanta är nu att Vattumannen enligt nyplatonisten Plotinus inte är något annat än summan av Guds alla tankar, och då människosjälen är en tanke eller platonisk Form, betyder detta att Den Store, Vattumannen, Den Himmelska Människan eller den arketypiska Människan är Gud själv förklädd i till mänskligheten som helhet. Därför Jesus förmaning/varning: "Det du gör mot en av mina minsta, det gör du mot Mig". Det är i själva verket Den Enda (Solen) som samtidigt är de många i Vattumannens kollektiva kropp.

Föga förvånande att högerregeringen Reinfeldt är en förbrytare, som ställer grupp mot grupp! Studera noga Fredrik Reinfeldts Saturnus i härskarläge i Vattumannen i sjätte huset för ett exempel på samhällets fiende nummer ett! Här anas en smygdiktator och den "totalitära" socialdemokrati som han hatade så (se boken "Det sovande folket") blir därmed hans egen deformerade själsliga form! Han ser det inte själv, men borgaren är den nya fascisten.

Jämfört med den här koncentrerade ondskan är de två barnflickorna på SVT bara pajaser, ointressanta nollor och offer för en i grunden ond världsbild som slagit klorna i Sverige.

Men var i finns alla filosofer i det här landet? Finns det inte en enda tänkare som är beredd att riskera sina privilegier för att lägga fram den korrekta mänskliga spelplanen på ett språk som går att publicera i medierna (dvs. inte astrologiska)? Det är fara värt att den här sorten saknas i Sverige. Jag har noterat Göran Greider en äkta selot som verkligen för väsen. Men var är alla andra?

Det är därför det här it-fierade landet står med skammen.

Sverige under en ond demon 2002-2020

Ond demon 2011: journalistkåren

Sveriges onda demon kryper trådlöst

Vi hade Vattumannen som drivande Sol i nationalhoroskopet 1974 men frågan är (som någon kommentar på bloggen föreslagit) om inte det Sverige har dött och det är dags att samråda om från vilken senare milstolpe Sveriges gällande horoskop ska upprättas. Vattumannens tidsålder kommer definitivt inte att utgå från det här landet, det blir någon annan stat och kultur som får äran att föra den olympiska elden vidare...

*****

I nästa inlägg ska jag utveckla mina tankar om den kosmologiska Saturnus ytterligare, och välja en makthavares Saturnus som knappast för tankarna till den goda Saturnus, till Kristusanden...


Inga kommentarer: