Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 november 2013

Kan ens Löfven komma ur sitt skal?




Aftonbladets politiska redaktör Karin Pettersson konstaterar att Stefan Löfven ännu inte tydligt nog "kommit ut", statsministerpretendent som han är.

Frågan är om en födelse till Solen i Kräftan alls kan komma ut? Det bär emot allt vad detta tecken står för att exponera sig och därmed göra sig - det enbart organiska livets princip - sårbart! Det här är inte ett värdeomdöme, Livet är komplett och de 12 grundprinciperna täcker tillsammans in helheten. Att ALLA de ledande europeíska länderna f.n. har Kräftor som överhuvuden avslöjar emellertid att kräftans skal - Fästning Europa! - är den princip som styr ett västerländ som råkat i spinn och nu är helt på defensiven. (Ja, även den alltmer misslyckade president Obama är född i Kräftan, till råga på allt samma dag som den allt mer fiaskobetonade Fredrik Reinfeldt.)

Bloggen har påpekat att Kräftans rätta plats är i hemmet och ingen annanstans, där, i trygghet, kan den utveckla blomstring och välmående. Men den hör inte hemma i "makrovärlden", vars grundprincip i zodiaken är den hårdhudade Stenbocken.

Socialdemokraternas högerfalang begick ett ofattbart misstag som sparkade ut Håkan Juholt och tillsatte en Storfinansens ja-sägare istället!

Att Löfven har fler pluspoäng i horoskopet än Reinfeldt (med reservation för att bara Reinfeldts stigande tecken är känt) innebär inte att Löfven i praktiken skulle göra jobbet bättre. Tvärtom har Reinfeldts lögnaktighet visat sig ytterst framgångsrik, moderaterna fortsätter att slussa över miljard efter miljard till de rika medan Sveriges nya underklass fortsätter att växa. Löfvens horoskop förefaller något mer moraliskt men ändå infantilt och naivt. Storfinansen har hittat en perfekt nyttig idiot i honom. Det hade de sannerligen inte med Håkan Juholt och det triggade Storfinansens makalös förföljelse med medierna som de villiga medspelarna.

Varför Löfven inte fixar att profilera sig beror på att hans Sol och Måne samverkar lika illa som Reinfeldts, bara att Reinfeldt löser sin själsliga ångest genom att ljuga och desinformera - en värre mytoman har aldrig lett Sverige!

Där Reinfeldts Sol i den irrationella och näriga själens tecken Kräftan slirar mot en Måne i mentaliserande eller rationaliserande Vågen, där är Löfven lika trubbig som hans och actionhjälten Bruce Willis profil. Hans protektionistiska och garderade Sol-Kräfta lutar sig tillbaka mot Reinfeldts raka motpol: en Månen i egocentriska Väduren. Löfven är en sådan som använder ordet "jag" väldigt ofta när han pratar. Det kan fungera om man är ett dominant och stridbart LEJON, men inte en liten och skärrad Kräfta/krabba som hukar under sitt skyddande skal. 

Det perfekta näringslivshoroskopet -
egenprotektionistiska Kräftan och
rikedomens Jupiter i vinstprincipens Jungfru!


De två Principerna (Sol och Måne) har helt skilda kallelser i livet. Lejonet är segraren och Kräftan ytterst sett förloraren. Den ene valde Solen och den andra Månen. Den ene valde det eviga livet och den andra försökte hålla sin biologiska kropp mätt och kanske också en smula mäktig. 

Resultatet av den senare i maktposition kan bara bli patetiskt eftersom den simpla mobben (Kräftan) genast känner att den mäktige är en av dem själva och rasande kastar sig över honom i de hemska "dog-eat-dog"-scener som rapporterats om från Filippinerna. De som drivs av låg materialism och vegetationssjälens banala utblick tappar snabbt alla pretentioner på att vara människor. Deras själar har inte nått det stadiet ännu eller har inte den livsuppgiften på det här varvet...

Jag har med färgläggning försökt illustrera hur lite ELD som faktiskt finns i svetsaren Löfvens karaktär. Månen i Väduren är till att börja med halshuggen pga. Draksvansens bestraffande eller hämmande inverkan. I princip det enda man får veta om Löfven är att han rycktes bort från sin biologiska mor och omplanterades! Draksvansen tycks vara stark i den mannen.

Och det orangefärgade Eldelementet är närmast utsläckt även genom att Vädurens härskare "fallit" i Vatten, i Kräftans tecken. Därför sprider sig en förlamande kyla genom Löfvens psyke och hämmar honom till den grad att vem som helst kan se i vilken panik socialdemokraterna valde en normal medelmåtta efter den karismatiske Juholt som fick riskkapitalisterna som översvämmat det här landet som skadedjur sket på sig av skräck.

Juholt hade också Månen i Eldtecknet Väduren men den var av en helt annan kaliber, styrd av krigaren Mars i det skarpa intellektets tecken Tvillingarna, en förnämlig placering! 

Jag har två bekanta med Mars i Tvillingarna och ibland chockar de mig med sina snabba och dräpande repliker. De kan ibland vara lite väl kvicka och tenderar då att söka slingra sig ur felsägningar (till och med rena trivialiteter söker de rädda!). Den här tendensen hos Juholt - bara en bisak egentligen - tog medierna fasta på när det dolda Storkapitaltet - ett läskigt monster uppbyggt av några verkliga djävlar om mängder av fega medlöpare - gav en diskret vink om att Juholt skulle lyftas av bana. 

Vad den mannen upplevde vill jag inte ens tänka på. Det VAR en konspiration. Juholt, du var inte galen under de där månaderna. Du hade aktiverat HYDRA själv! Och den varelsens primitivism går bortom förståndets kapacitet att greppa. Hydran är världens irrationella princip, principlös och blind instinkt att "klara sig". (Ja, det är verkligen obegripligt hur vissa vägrar förstå alla de tecken på att livet är evigt som finns utlagda. De verkar föredra sin själs sekulära och ateistiska kramptillstånd!)



Och det är förstås HYDRA, sjukdomen kräftans okontrollerade tillväxt av nya girigt mumsande celler som Kräftan försvarar. Så högersosseriet tog in Kräftan Löfven som sitt nästa steg för att hjälpa Storfinansen att återställa stabiliteten i sin skövling och nedtrampande av Människans storhet nu när förra Kräftan (Reinfeldt) började se ut som en sån där kräfta man sugit all saft ur, en förbrukad nolla som alla andra köpta politiker.

Det goda man så här långt kan säga om Löfven när man ser livet med en så obönhörlig klarsyn som astrologin möjliggör, är att han är en slug rackare som vet att överleva som ren biologisk varelse. Han äger varken Luftens intellektualitet eller Eldens värme och direkthet - allt blir så mycket tydligare om Elden är aktiv!


Karin Pettersson efterlyser kvaliteter hos landets nästa statsminister som han aldrig i detta liv kommer att kunna uppvisa oavsett hur många helgkurser han bevistar, i feminism och allt vad det nu är han har att lära in. Han var aldrig av det rätta virket, men socialdemokratin var redan ett kalhygge och det är dess historiska skuld för att ha vägrat den sanna socialismen (utan kompromisser med de Rika) som nu kommit ifatt dem. Deras parti är bara en svängdörr för äregiriga materialister med gatsmarthet nog att förbereda sin entré i närighetslivet med några år av spelat socialt socialt patos. (Det är kanske en alltför dyster bild, men ändå inte helt felaktig.)

När man som Löfven inte ens är karl nog att säga nej till vårdvinster, har förfallet nått vägs ände. Sverige har MER fattigdom att se fram mot och mer överberikande på bankernas och finansens sida oavsett vem som vinner valet 2014.

Mänsklighetens egna principer, tecknade via Tvillingarna, Vågen och Vattumannen, kommer att få vänta på en annan ledare och kanske ett annat land än Sverige. Här lever ingen upp till normal mänsklighet längre - jo, kanske läkare utan gränser och andra idealistiskt drivna organisationer. Men politiken har den giriga Hydran - Svenskt och internationellt Närighetsliv - helt tagit över.

*****


PS. Jag kan också avslöja, utifrån Löfvens horoskop, att han skulle ha blivit en mördande tyrann om han verkat i en annan tid och politisk struktur. Skulle han verkligen pressas så att Kräftan känner sitt liv hotat, då avslutar vår alternativa Löfven med att mörda sin motståndare! 

Se Gränsdragaren Saturnus i dödens Skorpion och baserad på den irrationella själen med den fallna Mars som upplever hot. Mannen har med andra ord en feljusterad omvärldsuppfattning. Han upplever som hot och risker saker ingen normal människa skulle fästa sig vid. 

Pga. den samlade bilden avstod jag från att rita in kungavärdighetens stjärna Regulus i Lejonets sjätte grad, trots att Venus närmar sig denna punkt. Men att som Venus åtrå kungastatusen (politisk makt) innebär inte automatiskt att man är en värdig ledare. Se samma konjunktion i Fredrik Reinfeldts horoskop, men där i stället (det kända) 12e huset tar bort effekten av denna kärlek till kungarollen.

Undertecknad tror sig ha varit bayersk hertig på 1400-talet, kung över ett lilleputtrike med andra ord. Jag har under de senaste åren gradvis börjat förstå att det nuvarande horoskopet bekräftar de indikationer jag ibland har i nattliga drömmar. (För den som inte läst bloggen tidigare skrivs den inte av en tonåring utan av en 54-åring, dock sedan 2005 inne i en 17-årig livscykel styrd av evigt unga Merkurius. Så typiskt att utan att ens ha sökt jobb som översättare få ett och sedan börja blogga i en så distinkt Merkuriusperiod som den som den här bloggaren genomgår.)

Men som det heter, "been there, done that". Efter livet med makt följde nya liv, t.o.m. som sorgsen negerslav i USA (total avsaknad av makt) för att inte tala om den här transportsträckan som svensk! Det här helt klart att den själ som bor i en människa inte alls värderar framgång på samma sätt som Stefan Löven gör när han fegar och mörkar och trixar för att säkra sig (och partiets högerfalang) dominantens position efter valet 2014.

Uppenbarligen har bloggarens själen återigen börjat intressera sig för maktbegreppet och frågan om värdiga makthavare. Bloggen spårade ur och började gå i ny riktning redan efter 1½ år. Hur kunde det vara möjligt, löpte tankarna, att folket valde Reinfeldt en andra gång? Såg de ingenting? 

Svaret ligger i nationalhoroskopets Måne, en tredje variant av Månen i Väduren utöver Löfvens och Juholts väsensskilda jag-psyken. Men den historien är dragen till leda redan...

Inga kommentarer: