Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 november 2013

Konsumismens kollaps - tragedin i Riga



Det är typiskt att det perversa konsumtionssamhället först börjar spricka på de ställen dit den nådde sist, som de baltiska länderna. Svenska banker har redan hunnit misshandla de baltiska folken med sin vampyrism (minns i dessa tider av register över ostraffade romer bankernas svarta lista). Och som pricken över i:et rasar taket just över kassorna där litauer stod på led för att betala sina inköp i ett av dessa motbjudande tempel som Rovkapitalismen upprättat till sin egen ära (SvD). Rovdrift, massdrift, löpande band.

SVULLA !

VOLYM !

Den vite mannens ondska och jakt på vinster driver honom att tillverka sämre och sämre saker. När slavkontrakterade sömmerskor i någon avlägsen världsdel får hela fabriken över sina huvuden rör det oss inte i ryggen, men nu börjar civilisationsrötan märkas också hemmavid. Tåg spårar ur hejvilt på själva upploppet fram till Reinfeldts Rosenbad... 




Wikipedia ger ett osäkert datum för köpcentrets födelse: datumet för dess "fullbordan" i november 2011. Men är detta samma dag som den officiella invigningsdagen? Jfr. den här bloggen som för Sveriges horoskop tar fasta på det officiella riksdagsdokumentets datum trots att en på sin tid känd svensk astrolog bemödat sig att identifiera tiden för klubbslaget i riksdagen.

Hela frågan om världsliga horoskop är för övrigt snårig. Se här en diskussion kring just nationella horoskop på brittiska Skyscript. Moderatorn visar sig vara exceptionellt klartänkt men råkar i diskussion med mer diffus tänkare som inte följer tankegångarna med någon större precision.

I utväxlingen dem emellan hör man också den brittiska snobbismen, stoltheten över att vara ett hypermentalt folk hos moderatorn! (Att sitta och bolla med fyra, fem olika nationalhoroskop som den här moderatorn är exakt skälet till att undertecknad väljer att vara turist i det här ämnet. Man kan snöa in fullständigt på frågor om bara kartografin...


Accepterar man Wikipedias uppgift om Maxima XX-byggnadens födelse tror jag ändå att jag vill hålla det enkelt, och ritar därför en naturlig zodiak för det här dygnet, där alla tecken matchar sina egna hus. En slags grundläggande karta för att studera vilka "idéer" som byggnaden bestod av.


Sensationalism (Eld/Vatten) -
(ful) byggnad som sedermera vinner designpris

Ett sekulärt tempel för folkmassorna. Det kan man utläsa av tionde huset i materiella (resurs-) elementet Jord. Det är Stenbocken, staten eller ägaren som samlar in i ladorna det befolkningen sliter ihop i det sjätte huset för träldom. Här kan vi precisera det fula vinstmotiv som bloggen upptäckt som svenska moderaternas själva livsnerv. Vinsten är ju gamla hederliga "tionde" som kungen krävde in, våra dagars skatt. 

En simpel bonde såg helt enkelt en god del av sin åkers "mervärde" försvinna rakt in i kungadömets spannmålsförråd, att lagras där till ett år av missväxt. Den självtjänande bonden som bara tänker på ett års skörd i sänder hatar att betala skatt till staten, han är så korttänkt och upptagen av sitt egenintresse att han inte kan sätta sig in i kungens eller statens behov av ett förråd i händelse av ett nödår.

Det är för att svenskarna är så kriminellt lågt obildade (med de dolda makthavarnas välsignelse) att de inte ens förstår värdet av skatt som vi nu hamnat i en situation där bönder kallar sig moderater och klär sig i dyra kavajer och sedan upphöjer självisk snålhet till officiell ideologi.

Jo, Fredrik Reinfeldt hade en poäng: Nya Moderaterna var ett arbetarparti, om man med arbetare menar en kortsiktig självtjänare som låtsas att politiken är död och vi nu lever i en djungel där alla likt Gladiatorerna på tv måste slåss mot alla. Reinfeldt beskrev i själva verket bara sin egen djupt omoraliska Mars i Jungfrun i sitt första ego-hus. Upphöjde vi Fredrik Reinfeldts personlighet och utblick till allmän norm, skulle vi snart få samma husras som vi ser inbyggt i Rigas stormarknad: normens Saturnus i själviska Jungfrun i Olyckans (bondens) sjätte hus!

Och notera hur det är denna själviska konstruktion (Saturnus = struktur, konstruktion) som är basen för Stenbocken och folkmassan (Månen) som bevistar det officiella konsumtionstemplet (10e, huset där resurser samlas kontrolleras och sedan vidaredistribueras - en butik som en slags stat i miniatyr).

Nu är det något suspekt med den här stormarknaden, den verkar vara ett svek mot människors sociala instinkt och önskan att komma samman och köpslå. Vågens tecken har en affärsmässig sida, det avslöjas inte minst av vågskålarna som används på alla marknadsplatser! Här ser vi att byggnadens själva hjärta - Solen - står i Vågens tecken och i sjunde huset allierar sig människor (kontraktsbundet eller via handslag). Det är inte bara det teoretiskt livslånga äktenskapet utan även tidsbegränsade allianser som täcks in av Vågen och/eller sjunde huset.

Men ytan bedrar! Sveket visar sig i Vågens härskare Venus, som förflyttat sig in i korruptionens och dödens tecken Skorpionen. Samtidigt attackerar Skorpionens härskare Mars frenetiskt sitt eget tecken, vilket ingen längre kan övertyga mig är en bra aspekt. (Amerikanen James Braha konverterade till hinduisk astrologi, skrev tre böcker, och lovprisade en planet som aspekterar sitt eget tecken.)

I termer av elementen har vi således en enormt stark Mars i Lejonets Eld som verkar som en blåslampa mot Skorpionens Vatten och torkar ut tecknet. Det som är beroende av vatten för sin vitalitet torkar ut och vittrar, alternativt blir hårt och sprött. Det är således en illa utsatt Venus som ska tjäna som stöd och disponent åt en i sig "fallen" (försvagad?) Sol i Vågen. 

Vågens tecken är komplext eftersom Solen nu disponeras av Venus, en planet vars ömsesidiga och förbindliga natur Solen, "Den Ende", inte känns vid. Solen står för ett centrum (köpcentrum!) som upplever sig stå på egna ben. I det här horoskopet ifrågasätts själva det grundantagandet. Minns även Maria "Bitterfittan" Svelands nästa bok - skilsmässoboken om lyckan av att slippa karlhelvetena. Sveland har en komplicerad ömsesidig reception mellan Vågens och Skorpionens härskare!

Man kan säkerligen gräva fram många fler tankar ur stormarknadens födelsekarta, men dessa två punkter lyser tydligt: under folkets Måne i huset för redistribution av resurser (varor) hittar vi en förrädare, en svikare, en fiende eller en olycka: Saturnus i den onda sjätte sektorn. 

Minns att innan mänskligheten "uppfann" jordbruket existerade inte vinst/förlust-axeln mellan Jungfrun och Fiskarna - den inskränkta räknenissens jakt på vinst och fruktan eller hat mot allt som kan inkräkta eller begränsa den rika skörden. Inte konstigt att båtflyktingar (Fiskarna, vatten) kommit att bli själva sinnebilden för den själviska människans främlingsfientlighet. Likt den obildade bonden har Jungfrun inte förstått storheten i Stenbocken - tecknet som i statens skepnad tänker mycket längre än bara till en skörd i taget.

Zodiakens konstruktion stämmer precis in med bloggens begynnande insikt att kvartalskapitalismen, "Rovkapitalismen" - alla de som hemligen finansierar högerregeringen Reinfeldt - är Näringslivets folk. Alla tre Jordtecken och -hus ingår visserligen i en helhet, men det utmärkande för västsamhällets kollaps är att vinstmotivet  (Jungfrun) tycks ha börjat skena vilt och att den omdömesgilla fördelningen av alla resurser för hela samhällets bästa (Stenbocken) fått stryka på foten med den kortsiktiga och själviska högermentaliteten. 

De baltiska staterna kom med i Storfinansens EU-lek precis i slutet, åren innan västerlandets sammanbrott, och därför vore det typiskt att tänka sig ett allvarligt komprometterat bygge, med seriösa konstruktionsfel. Och man kan faktiskt ana det av kartan ovan.

*****

Wikipedia har exakt minut för början på kollapsen, 17.41. Det gör följande karta:


Sensationalism 2 -
ful byggnad som kollapsar över människor


Med "fysisk ascendent" (i Tvillingarna) står folkets planet Månen återigen prominent och nu i centrum. För vem talar om alla varor som blev tillplattade av takraset? Bara när allvarliga olyckor inträffar verkar västerlänningen vakna upp ur sin fula materialism och minnas sitt luftblå och egentliga väsen, vi är människor. Och det är precis vad Tvillingarnas tecken i sin indiska version tecknar: en ung man och kvinna med varsitt instrument i hand - ljuv musik uppstår när Adam möter Eva, Tarzan möter Jane! Platon berättar myten om själen som klövs i två och blev till könen och hur den alltsedan dess irrar runt för att bli hel igen.

Marknadsmotivet finns ännu kvar eftersom Saturnus nu befinner sig i Vågskålarna och där anses upphöjd som rättsskipare. I år och nästa befinner sig också den vulgära överdriftens Rahu (Drakhuvudet) i Vågen så räkna med överdrifter eller hårdvinklingar inte bara på den här bloggaren (skriven av en född i Vågen) utan också i hela upploppet till riksdagsvalet i "supervalåret 2014". Frågan är om inte det onda Drakhuvudets närvaro i Vågen effektivt förstör vad gott en eventuellt extra god Saturnus skulle kunna producera. Vi ser redan hur högern och särskilt de rent äckliga moderaterna pumpar ut nya förfalskade bilder av sig själva.

 I ett genomfalskt försök att återvinna den tappade opinionen börjar nu (fp) "ångra" vinstdriven skola och (m) bedyrar återigen att de är "arbetarens val". Tyvärr beter sig (s) nästan värst av de stora partierna, och bottennappet var nog när Stefan Löfven anser sig tala för allmänheten och säga att "ingen väl egentligen vet vad som är höger eller vänster längre". Den ideologiska härdsmältan får stå för honom och hans opportunistiska försök att lägga sig precis i mitten istället för att bete sig om en verklig karl och värdig ledare. Vågens tecken står för social rättvisa och allmän välfärd och av läget i världen (Obama har problem!) och i Sverige ser det ut som om giriga Drakhuvudet och Saturnus inte är någon vidare kombination.

Viktigt i olyckshoroskopet är förstås att folkets Måne stiger i öster med rikedomens planet Jupiter. Men detta är samma onda Storfinans som i Fredrik Reinfeldts horoskop. Ingen av de två merkuriska ascendenterna, Tvillingarna och Jungfrun, har "stora och lätta pengar" på sin sida. För Tvillingarna kan logiken vara den att det merkuriska Lufttecknet är en kommunikatör eller budbärare (ängel), och att Jupiters sätt att blåsa upp och "förmera" skulle innebära en förvrängning av budskapet eller ren desinformation/överdrift. Rovkapitalismens förkärlek för att blåsa upp bubblor/hajpa och sedan sälja med vinst just innan bubblan spricker. 

Börsen och bankvärlden - köpa/sälja och skapa vinster ur tomma luften -  är en livsstil för dem med en verksamt ond Jupiter, planeten som indisk astrologi just förknippar med spekulation som en ren lek. Jupiter är bl.a. karaka, signifikator, för femte huset. 

Se också Nya Moderaternas horoskop och hur Ond Storfinans stiger i öster i självtjänandets Jungfru med den verksamma välgöraren Venus! Moderaterna har gift sig med det onda kapitalet - och de älskar det! Det är ett i grunden ruttet parti - det enda som skiljer dem från det kollapsade köpcentret är att Venus ännu inte opponerar... Det sammanbindande klistret "Venus" gör Nya Moderaterna blinda för det faktum att detta band är en "fallen" Venus...

(Den här bloggaren har en verksamt ond Jupiter men den ligger i Fiendens sjätte hus och ger således en kraftfull motivation att angripa en så uppenbart orättfärdig och människofientlig världsordning som den som bygger på vinstmotivet - på att prioritera "resurser" över "människan", att sätta Jordelementet över Luftelementet. Alla vet att man kvävs då!)

Det är en sann paradox att bonden som inskränkt jobbar för sin skörd i sjätte olyckshuset inte får ut en bråkdel av det som det lyckosamma femte spekulationshuset får, i kraft av dess högre intelligens och verksamhet på Eldens eller Visionens nivå. Alla vet att man inte ska binda sig till de rent materiella handgreppen. Till sist slutar man som en slav som bara har sin kropp och dess tid att arbeta att sälja till någon slug Överherre, som mer än troligt har ett tydligt femtehusinflytande i sitt horoskop.

Kollapshoroskopet visar alltså folkmassans Måne tätt kopplad till en falsk dröm om framgång i första, kroppsliga huset. Tvillingarna har visserligen Venus med sig som en planetär välgörare, och den opponerar direkt ascendenten, så det finns pengar runtomkring den här byggnaden och det här olyckstillfället. Men Venus sjunker ju i dödens västra väderstreck, så förstahusets härskare verkar närmast säga "adjöss pengar, harmoni och mänskliga sammankomster" - åtminstone vad gäller den här platsen. 

Jag tycker mig minnas ha läst någon judisk myt om att Guds verksamma kraft shekina lämnade Jerusalems tempel just innan romarna under sin ockupation raserade judarnas kulturella och religiösa samlingspunkt. (Jfr hinduismens likaledes feminint uppfattade gudskraft, shakti.) 

I vårt fall lämnade Tvillingarnas skyddsande Venus människorna (Månen) eftersom de valt att mingla tätt med den onda Storfinansens Jupiter. En opposition är alltid en opposition och folket hade gjort sitt val. De valde onda pengar. Man kan undra vilka pengar som egentligen var inblandade i det där bygget, prisbelönat av en självuppblåst och struntviktig litauisk konstpanel som nu tyckte landet börjat få in det "amerikanska flytet".

Och dessutom, fast det är så uppenbart att ingen kan ha missat det: Templet till konsumtionsdjävulens ära faller vid en tid när det återigen är en attack från Mars i Lejonet mot Skorpionen. De närmare turerna lämnar jag för den jätteintresserade att själv meditera över. Sägas kan bara att "den ömsesidiga receptionen", som indisk astrologi tycks uppleva som en så viktig interplanetär aspekt, verkligen är på gott och ont. Det tillägget gjorde jag tidigt på bloggen utan att ha läst det i någon bok om Jyotish, men det här horoskopet visar med all tydlighet att Mars och Solen, fastän planetära vänner och i ömsesidig reception, knappast gör något gott. 

Dock är detta en våldsam markering från en verksamt ond men hyperstark Mars (krigaren är karaka för det tredje huset), en markering från det som nu är en Sol i korruptionens och dödens Skorpion, i fiendens eller olyckans tempel. Vinsttänkandets sjätte hus är enligt antiken enbart av ondo. Innan människan stannade av i sin rörelse och började profitera på jorden, fanns inget sådant falskt tänkande som "vinst eller förlust", "mitt eller ditt". 

Människor, så länge de har sin andliga medvetenhet kvar och inte kollapsat ner i materialistmens verklighetsbild, ser inget som sitt eget. För en fungerande civilisation - se beskrivningen i Platons "Staten" - existerar naturligtvis alltjämt Jordelementet eller resursnivån. Men näringsidkare och näringsliv ockuperar den låga nivå där den här verksamheten hör hemma. De har ingen chans att köpa sig upp i makt och t.o.m. köpa sig en ynklig statsminister som Sveriges Fredrik Reinfeldt. Och Stefan Löfven som Storfinansen redan bestämt ska vinna nästa val (så lurade väljarna är!), han är redan Kapitalets lydiga pojke. 

I spelet mellan nationer är det förstås handeln som regerar, och då pratar vi Merkurius via Jordelementet så att Jungfruns grundidé om vinst som något gott och förlust som något man är fobiskt rädd för. Från den missriktade materialismen kommer t.ex. det lutherska påbudet att "göra rätt för sig", som Reinfeldt något så vansinnigt missbrukar genom att skada människor på samhällets botten. 

(Det var när utsugningen av Tysklands bönder nått smärtgränsen bondeupproren startade och Martin Luther blev inte bara judehatare utan också började förakta småfolket, bönderna. Det är inte svårt att i Anders Borg och Fredrik Reinfeldt se helt sekulariserade varianter på Martin Luthers mest skamliga ålderdom när han klängde sig fast vid rika herrar som beskyddade honom och öste ovett över små människor i nöd!)

Litauen, redan drabbat av giriga svenska banker, är naturligtvis i grunden infekterat av den västerländska omoralen. Jag känner bara en balt, inom IT, och han är en härdsmälta. För att upprätthålla sin levnadsstandard servar han numera porrindustrin. Senaste mötet var iskallt. Jag insåg att jag och den här Sol-Skorpionen inte längre befann oss i samma universum. Vatten är närighetens själ, Luft är den framväxande mänsklighetens själ. Mellan Djuret och Människan finns det sedan ett otal blandningar - och dessa söker astrologin skissa med ett helt lass regeluppsättningar.


Inga kommentarer: