Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 november 2013

Löfvens & Reinfeldts arbetslinje: rätten & plikten att förbli en slav

[Tillägg: 7.04 på morgonen publicerar SvD en intressant artikel som bloggaren är omedveten om då han samtidigt skriver följande inlägg om bland annat sin upplevelse av det haveri som kallas svensk arbetsmarknad. Synkronismen är exceptionell.]


"Dags att krossa fönster, Löfven." Med den rubriken producerar kanhända Aftonbladets politiska krönikör Anders Lindberg en smart syntes på det lilla trångmål den politiska redaktionen försatt sig i efter att Katrine Kielos hånade Russell Brands revolutionsromantik och uppmaning till aktivism på Englands gator när politikerna så uppenbart tjänar sina egna och Storfinansens intressen istället för folket. 

Det skulle faktiskt innebära att de fortfarande smygläser bloggosfären, bland annat den här sidan där hennes olyckliga snubblande in i reaktionär konservatism kritiserades. Nu kovände visserligen Kielos på en vecka och häcklade sistlidna söndag den svenska paniken över social aktivism, här representerad av tårtningen av smygfascisten Jimmie Åkesson. 

De svenska mediernas paniska skrin visar vilka som borde tvingas ut från sina privilegierade kontor och plantera ris några år i bortre Asien...

Nej, det var inte allvarligt menat, Pol Pots kulturhånande plattmarkstänkande ledde till en kommunistisk mördarregim! Bloggen skulle idag, med fler verktyg, bättre kunna kommentera det är sjukt materialistiska horoskop som tillhörde sonen till en förmögen landägare. Brutalitet är bara förnamnet på Oxens tecken när någon hotar dess åsikter som är mer av omedvetna attityder än frukten av genuint tänkande...

En traditionell dålig feodalherre
försökte leka kommunist -
massmördade miljoner av sitt eget folk!

Men Lindbergs rubrik och text fångar upp problem som anfäktar Stefan Löfvens ledarskap och väver ihop dem med frågan om politisk aktivism får kosta några brända bilar och krossade rutor. Tydligen inte, eftersom det fönster han uppmanar Löfven att krossa bara är ett ideologiskt fönster, ett tidsfönster av möjligheter! Lindberg skriver inte till folket på gatan utan adresserar den politiska eliten. Löfven måste sluta fega och ta den solklara gränsen mellan en vänster- och en högermentalitet på allvar. 

På sitt svåråtkomliga sätt har den här bloggens studier i den gamla zodiaken funnit exakt samma skiljelinje. Men det är inte plattmarkens höger/vänster-perspektiv det handlar om utan just det som vänstern i den "vetenskapliga materialismens" spår har svårare att i teorin ta till sig än en superkonservativ höger, för vilken kristna värderingar och en gudstro ännu är en läpparnas bekännelse, hur sviniga Kapitalets herrar än är i verkligheten.

Som jag nyligen påpekade (utifrån mitt eget insteg i tid och rum år 1959) är den verkliga skillnaden mellan vänstern och högern en fråga om andlighet kontra materialism. Det var den skiljelinjen jag beskrev i "Sideriska siktets omständliga väg": avgränsaren Saturnus position i välvilliga och frihetliga Skytten och dess ständiga kontroll över den själviska profitmentalitetens symbol Drakhuvudet-i-Jungfrun. Här kan noteras att Drakhuvudet förstärker den krämarmentalitet som representeras av Jungfrun, att extrahera ett mervärde ur sitt varje handgrepp. 

Jungfrun arbetar inte enbart för att överleva (som en del mer primitiva zodiaksymboler), den arbetar för begreppet Vinst, Jungfrun ÄR begreppet Vinst, en evig idé i Platons himmelska tankegalleri. Och det är därför, tyvärr, främlingsfientligheten tycks klibba fast vid den här symbolen, för en främling behöver tid att lära sig de lokala handgreppen, och skolning innebär en tids minskad vinst för den som upplåter plats åt främlingen. 

Jungfrun vill inte förlora, det är allt vi säkert kan säga om Fredrik Reinfeldts Jungfruascendent komplett med den (i hans fall) omoraliska krigaren Mars. Här är en politiker redo att sänka sig ner till vilka lögner som helst för att behålla makten (och kanske vilka åtgärder som helst om Sverige inte haft ett så pass bra utgångsläge innan höger tog över 2006. Reinfeldts dolda bidragsgivare lär dock uppvisa släktskap med Pol Pot-typen av horoskop. Svenskarna ska inte tro att de sitter säkert om de låter marknadsliberalismen fortsätta förslava mänskligheten! Svenskarna - inklusive medelklassen - kan på bara några år raseras och tvingas arbeta på lönevillkor liknande slavarbetande H&M-sömmerskor i bortre Asien...

Jag är akademiker men fas 3-are för att jag vägrar söka jobb med själ och hjärta, jobb jag aldrig kommer att få ändå, pga. svensk åldersdiskriminering och akut ointelligens i chefsledet (se Henrik Virtanens krönika om den förnedring marknaden i dess skepnad av arbetsmarknad idag tvingar de jobbsökande till. Högerregeringen har skrotat så mycket statliga arbeten att man lugnt kan tala om att det är marknaden, dvs näringslivet, som lever rövare i Sverige i dagens läge). 

Jag väljer hellre förnedringen i fas 3 eftersom den är marginellt mindre än att spela med i ett helt urspårat samhälle. Från den här högintressanta utblicksposten som i siffror kan beskrivas som en tusing under existensminimum kan jag som i en overklig film betrakta min fas 3-anordnare, en "nyttig idiot". Det är värt mer än pengar i ett slavsystem. Vad ska regeringen göra? Introducera gaskamrar och helt enkelt avrätta dem som inte låter sig förnedras att acceptera deras officiella bild?

Med jämna mellanrum förbannar fas 3-anordnaren sina "olönsamma" kunder - folk han tillbringar "80 procent av sin tid på" men vars varuköp bara motsvarar "20% av omsättningen" och försöker buffligt utnyttja min fas 3-syssle för att få rent lagerarbete utfört. Där går gränsen för ett skitstöveltänkande! Vad ska han göra när jag vägrar? Sparka mig? Jag är redan arbetslös och han skulle förlora 5000 i månaden i belöningspengar för att regeringen Reinfeldt bjussar honom på en gratis resurs för "sysslor som annars inte skulle bli utförda". Men att packa upp produkter och ställa på lagerhyllor är "missionskritiskt" för hans verksamhet!

Som webbmaster för hans nätfirma bidrar jag för övrigt redan heltid med verkligt (skrivbords-)arbete med det resultatet att hans omsättning har ökat markant på ett år. Redan där visar sig fas 3 vara ren korruption - regeringen och Arbetsförmedlingen ser mellan fingrarna med att anordnarna använder långtidsarbetslösa som slavar för att förbättra sina vinster. 

Fas 3-anordnaren har Solen i Jungfrun och Månen i Oxen. Hans solära drivkraft är Vinsten - bonden plöjer inte sin jord för att det är så himla kul att krossa jordkockor. Men folkmassan (Månen) har bara Oxens måttliga materiella konsumtionsbehov. Och de har den dåliga smaken att konsumera den del av hans sortiment som är mest arbetsintensivt och minst lönsamt för honom!

Hans egen Måne släpar alltså efter det hans Sol i Jungfrun vill uppnå och han, mörka Jordsjäl han är!, förbannar kunderna han borde betjäna, som den slav han är född att vara. Det är symptomatiskt att han dessutom har den näriga och självprotektionistiska Kräftan stigande i öster - en slags ännu mer misslyckad Fredrik Reinfeldt, med andra ord. (Reinfeldt placerar åtminstone dessa tre tolkningsnycklar - Oxen, Kräftan, Jungfrun - i gynnsamma hussektorer.)

Den här sortens negativ arbetare är nu inte vad Karl Marx hade i tankarna, för socialismen - inte Sveriges urvattnade och falska form - avsåg att befria människan. "Av var och en efter sin förmåga, åt var och en efter dennes behov." Min fas3-anordnare, i detaljhandeln, har uppenbarligen ingen annan förmåga än slita hund och förbanna de som faktiskt ger honom hans uppehålla, för att de inte skänker honom mer pengar. Det här är tankesätt under patraskets nivå - så här tänker en moderat (han har nämnt sin politiska färg vid ett tillfälle).

Här, mellan livets våningsplan Eld och Jord, avgörs frågan om allas väl eller den enskildes rofferi på alla andras bekostnad. Anders Lindbergs ledarkrönika är utsökt förfinad och aldrig har jag väl sett "grundkurs Ideologi" så klart formulerad! Att antikens teistiska världsbild ligger bakom den sekulära juden Karl Marx hela politisk-filosofiska vision om en ny och bättre tidsålder bortom kapitalismen är visserligen sant, men ett svårt ämne att reda ut och definitivt inte på rätt plats i en kvällstidning.



Karl Marx horoskop är så avancerat att bara de verkligt sataniskt angripa företagarna förstår att hans vision innebär slutet för deras låghet. Det okunniga och drängaktiga USA älskar att hata och angripa och förlöjliga Karl Marx, trots att mycket i hans (och Engels) tänkande i dag axiomatiskt i nationalekonomin.

Det slår mig först nu att också Marx var född med Skytten - universellt välmående - som ett av sina viktigaste tecken. Dessutom är det den Stora Välgöraren (Jupiter) som är hemma i sitt positiva härskarläge och Skytten befinner sig i 11e idealhuset! Jämför det med Reinfeldts Sol i Kräftan som högsta ideal: drivkrafterna orienterade enbart mot den vegetativa själen och därmed, givet all ondska i hans horoskop, den pennalistiska politik som söker svälta ut de arbetslösa tills de ger upp och blir låglöneslsavar åt det onda Rovkapitalet. Sannerligen, Sverige har nästan valt Djävulen själv till statsminister, maskerad bakom blöta hundöron för att mer effektivt kunna trälbinda ett helt folk i tanklöst arbetande och konsumerande! 

Karl Marx horoskop är i alla avseenden Reinfeldts raka motsats. Här finns visioner och intelligens som motmedel mot Reinfeldts "visioner är farligt"!!!

En snabb blick på Marx horoskop avslöjar dels den perfekta filosofins Jupiter hemma i Skytten i 11e huset för ideal (eller, och inte helt ointressant i det här sammanhanget: förmögenhet som alstras av karriär eller ledarskap).

Men här finns också en flagrant svag punkt, och det är religionen. Hur kan filosofin vara så perfekt och individen samtidigt förakta religionen? Jag kan inte svara på det utan en grundlig genomgång av kartan, men i nionde religionshuset återfinns den avmätta eller rent bestraffande Draksvansen, och dess värd Vågen har redan avslöjats i sin religiösa indifferens genom bloggens stora test av soltecknet hos några hundra ateister. 

Förklaringen till detta kan vara att Vågen representerar kärleksfulla band mellan människor, social rättvisa och liknande. Det är möjligt att det inte går att älska både människor och Gud samtidigt för den som tror allt bara är en mental avvägning (Vågen). 

I Marx fall är den djävulsanfäktade basen för Vågen (Venus angripen av Algol) ett synnerligen materialistiskt och outvecklat synsätt på religionen. Men Marx såg den tidens borgare och besuttna och hur de manipulerade underklassen med religionens löften och hot, och menade med "religionens ett folkens opium" att löftet om att Himmelen väntade på de tålmodiga var ett medel för att söva massorna och inte ta sitt sociala ansvar. 

Prästens lutherska predikan en enda lång uppmaning från överheten för att få dem att avstå sina rättigheter och kämpa för dem via aktivism. Precis som etablissemangets röst så tydligt hördes genom Kielos censur av Russell Brands uppmaning till handgriplig social aktivism. Det är uppenbart att Algol påverkar expatriotens Måne i Oxen - tecknet för dem som förfogar över kapital eller landägor och inte tänker acceptera något stök på marken de äger (eller den mark vars ägare de identifierat sig med - stockholmssyndromet). 

Men Kielos är troligen inte fullt medveten om vilka instinkter som styr hennes krönikor, Marx valde total fattigdom i sitt personliga liv för att dess bättre se Satan arbeta genom de välbeställda och korrumpera t.o.m. deras grundläggande uppfattningsförmåga. Hans benefaktor var Friedrich Engels, själv burgen men smärtsamt medveten om den defekta rådande ordningen. (Se en bra bokanmälan i AB härförleden.)

Efter några års mentala noteringar om antikens onda stjärna Algol tyder på att den kan korrumpera människans mest grundläggande uppfattningsförmåga - det sinnena registrerar på "förmedveten" nivå. Jag tror vi har att göra med rent fysiska hjärnskador eller deformationer, och att studiet av Algol mycket möjligt skulle kunna visa att dessa människor behöver en viss kost för att parera eller motverka en biokemisk obalans som yttrar sig som t.ex. dyslexi.

Oxen indikerar inte i sig intelligens men dock det fysiska substrat som krävs för långsiktigt tänkande - en hungrig människa tänker t.e.x. kanske hårdare, men mer kortsiktigt. Jämför ekot av gamla Fattig-Sverige i nationalhoroskopet där kortsiktiga Väduren bär på folkets sinnelag, och aggressiva Mars står i Oxen. Detta kan tolkas som kortsiktig behovstillfredsställelse - ett folk som blir lurade varenda gång någon dinglar med ett Jobbskatteavdrag framför deras näsor! Tragiskt. Hur kunde folksjälen tappa sådan höjd. Kanske skandinaver alltid varit sådana här.

Efter att jag 2011 meddelade "dyslexi - en falsifierad hypotes" - har jag (irriterande nog) fortsatt hitta dyslektiker med Algol verksam mot Solen eller en annan planet i Oxen. Nu senast den näriga fas 3-anordnaren, en genomsnittlig representant för en som röstar på moderaterna, en som inte kan annat än uttrycka "pragmatiskt nyttotänkande" eftersom Solen stod i Jungfrun vid födelsen (och den solära disponenten Merkurius instämmer).

Jag skulle vilja påstå att massmördaren Pol Pot har ett typiskt dyslektikerhoroskop med troligen både Sol och Måne påverkad av den stora korrumperaren och läsförmågans och intellektets Merkurius därmed berörd av  samma mörker. Varför annars hata Saigons tjänstemän och poeter - de läskunniga - så? Han följde sin landägandes fars vision och gjorde dem alla till slavande bönder. ALLA skulle bli ett fattigt proletariat och på så sätt bidra till mannens vansinniga version av Revolutionen.

Pol Pots primitiva och dessutom förvridna Oxe hade inte förstått vad Karl Marx menade med "var och en efter dennes förmåga". För den som betvivlar att Oxen är ett förpsykologiskt tecken, se bara den svenska arbetslinjens arkitekt, moderaten och sextorsken Sven-Otto Littorin. 


Se även parallellerna till Pol Pots/Littorins "förnedringskommunism"/"arbetslinje" och min fas 3-anordnares fräcka försök att utnyttja mig maximalt. Inte bara som webbmaster (som gjort hans nätbutik mer attraktiv och höjt hans omsättning rejält) utan också försöka dra ner en akademiker och tio gånger så intelligent människa som han till simpelt lagerarbete. Han vill inte göra grovjobbet själv, den lata Jungfru-Oxen!

(Lyckligtvis kan jag peka på en dålig höft eftersom slaveriet är privilegeriat jämfört med en del andra skräckhistorier jag hört om. Bara i nödfall skulle jag anmäla hans näriga försök till Arbetsförmedlingen som olaga utnyttjande av oavlönad arbetskraft.)

Det finns verkligen skillnader på folk och folk, men den stora faran är när folk röstar fram idioter och ger dem sin egen politisk makt. Det var precis det som hände 2006 när svenskarna litade på Reinfeldt i lediga Per Schlingmannska pullover-framtoning. Vid valet 2014 kommer folket att upprepa samma misstag en tredje gång i rad och välja "pålitliga" Löfven. 

Tragiken är att det faktiskt bara finns (v) eller (mp) kvar att välja mellan i svensk politik, de enda partierna som blickar mot framtiden och låter en god framtid för världen avgöra hur samhället bör utformas här och nu. Det svenska vikingaskeppet har börjat sjunka sedan dårarna satte en stridshingst i fören...


Skamliga arkeologiska fynd har nyligen visat att
vikingarna stal kvinnor och barn och
använde som slavar att göra skitjobbet åt dem.

Se moderaterna som en ohyra till tankemönster som varit omodernt i ett årtusende men som kommer åter om lågutbildade siffertricksare ges makten!

Astrologins Jordelement tecknar de människor som räknar och mäter på allt. Varning utfärdas mot sådana som Littorin, Borg och Reinfeldt. 


Men VEM ÄR Stefan Löfven? Egentligen? Är "svetsaren" bara en mask för en Storfinansens lydiga pojke, precis som Reinfeldt bara låtsades vara en av folket? Då är vi inne på Kräftans symbol, tecknet som till varje pris försöker överleva. Krabbans skal som en förställningens mask? 

Bloggens studie av skådespelares ascendenter tyder på att Kräftans tecken har att göra med inte bara hårda och skyddande skal utan också Naturens sätt att förställa sig och byta färg på ytan eller t.o.m. pälsens teckning för att bättre dölja sig och sitt enkla syfte - att bara överleva (vilket inte är detsamma som att Leva som människa). 

Sol-Kräftan Stefan Löfven är misstänksamt lik denna primitiva Natur när han låtsas att höger och vänster inte går att skilja från varandra! Kameleonten är en precis lika god illustration som filmmonstret Alien om det är den irrationella eller vegetativa själen och dess verklighetsuppfattning vi diskuterar.

Herakleitos (500 fvt): "Naturen älskar att dölja sig"
(En tidig formulering i den grekiska filosofin av
konceptet om den irrationella/vegetativa själen.)

Det är bara att hoppas att många av Aftonbladets läsare ser Anders Lindbergs klara och sanna artikel. Den här bloggen har ju Aftonbladet censurerat tillsammans med hela bloggosfären.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Anders Lindberg? Det är ju Karin Pettersson som signerat artikeln i fråga.

Vet inte om jag nämnt det, men jag är "olyckskamrat" till dig när det gäller jobbsituation. Men jag har haft sån tur så jag slipper jobba gratis för någon närig företagare, utan jag jobbar (för det är ju jobb det är fråga om även om af kallar det nåt annat) en ideell organisation. Det känns bra, eftersom de inte har råd att anställa personal. Dessutom går en del av bidraget de får för mig till att täcka reskostnaderna för både mig själv och den drivande kraften i verksamheten, en fattigpensionär.
Men det är inte alla som har sån tur med placeringen, och hela systemet med denna "fas" är naturligtvis åt h-e fel.
S

Seaward sa...

Men som du kan se enligt skärmdumpen överst var det Anders Lindberg, komplett med bildbyline, som gällde när jag skrev det här inlägget. Författaren har tydligen ändrats i efterhand.

Anonym sa...

Va mysko att de inte håller reda på vem som skrivit vad... stressigt värre på AB tydligen. Men i papperstidningen stod det också Karin Pettersson, så man får väl anta att det var hon.
S

Seaward sa...

Morgonradion berättar om drastiskt minskade annonsintäkter. Tidningsdödens spöke och ägarnas krav på att DERAS vinster ska vara oförändrade. Färre får göra samma jobb. Stressmisstag...