Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 november 2013

Ny nyttig idiot för högerns piskpolitik, Russell Brand (igen) och Jungfruns tecken (igen)

Noterat i januari 2014: Nedanstående figur kallas nu i SvD "tillfällig ersättare". Ännu en klassisk moderat historieförfalskning - ingen vill bli besudlad med att ha varit basat över regeringen Reinfeldts version av Arbetsförmedlingen!

Ett oktoberinlägg som blev liggande... Risken med att lägga ut gammalt som inte kändes fräscht nog är att bitar ur "refuserade" texter likväl slunkit med i senare inlägg så att en senkommen publicering verkligen upplevs som gammal skåpmat. Nå, "instantieringen" av de astrologiska principerna är i vilket fall ny om än inte kringsnacket. Jag har lagt till ett nytt resonemang om komikern Russell Brand som blir allt mindre drängig och allt mer politisk med tiden...
Kalla mig inte god...

Efter det moderata praktfiasko som var Arbetsförmedlingens förra nyttiga idiot i generaldirektörs ställning tillsatte så kryptofascisterna Anders Borg och hans bisittare Reinfeldt en sniken natur att svinga arbetslinjens piska. 

En tjänsteman från helvetet som ska se till att de arbetslösa plågas ännu hårdare med rapporter och ekonomiska hot - allt för att skyla högerregeringens kapitala misslyckande med arbetsmarknadspolitiken (AB).

Vilken individ skulle nu vilja axla Bermudez-Svankvists solkade mantel? Jo, en själ som fallit så långt från nåd och glädje att precis hela horoskopet går i det mentala slaveriets och det monetära tänkandets gyttjebruna färger! 

Den enda planet som skulle kunnat ge ett litet lyft, frihetens Jupiter i samhällets tecken Vattumannen, hålls kort av en regering vars finansiella vansinne kommer att gå till historieböckerna.


Reinfeldts egendomliga tal på moderatkonventet nyligen var bara ytterligare ett av hans spinndoktorers försök att ta saker de snappat upp och vända till något bättre. Räkna med att högavlönade moderata mindfuckare lusläser den här moraliskt sublima bloggen jämte så kallade vänsterbloggare för att hitta potentiella hot att ljuga till och presentera på ett bättre sätt. 

Reinfeldts senaste historielektion och försök att placera sig bland de stora svenska männen är till förvillelse likt en omvänd version av det jag tidigare sagt om att hans episka fiasko och att han kommer att gå till hävderna som en av Sveriges ringaste statsministrar.

Koncentrationslägersföreståndaren Clas Olsson har en karta som perfekt matchar Anders Borgs och dennes linje för förslavande av svensken i Näringslivets "jobba-pengar-jobba"-karusell. Jag tänker inte närmare kommentera det här "generiska horoskopet" (det liknar mer en typ än en människa) förutom att notera att jag, långtidsarbetslös, gör ett fullgott arbete som webbmaster hos en näringsidkare med har exakt samma sol- och månplacering som generaldirektören (fast ett annat födelseår). 

De har båda samma snikna ansiktstyp (9 av 10 på look-alike-skalan) och han är den småsnålaste människa jag mött - ständiga små prispålägg för att "kompensera sig" för kunder som "köper för lite". Han hatar i lönndom kunderna för att de inte lämnar honom någon lugn och ro! 

Detta är förstås en vurpad version av drivkraften Solen i Jungfrun, en som skyggar under kraven och belastningarna på den egna komforten som det sociala livet ställer. Det handlar om normal introvertism som i detta tecken verkar kunna ta sig smått sjukliga uttryck. (De motsatta Fiskarna är långt mer jovialiska - deras planet Jove eller Jupiter trogna, så det vore fel att kalla allt Vatten livlöst och kallt.)

Jag har i livet mött flera Jungfruascendenter med så dåliga nerver att de knappt klarat socialt liv. Extrem irritabilitet är vanlig. Det här kunde tyckas som en förmildrande omständighet, men faktum är att Jungfrun dominerar som uttryck för den fjärdedel av svenskarna som röstar blått. Här handlar det enbart om tecknets koppling till oviljan att hjälpa någon annan med dennes börda via skattsedeln. Hur skulle det se ut om Jungfrun-Persefone - jordbrukaren - skänkte bort allt sitt utsäde eller lånade ut sin tid utan garantier om att få jobbet PLUS vinsten tillbaka? Var och en sin egen lyckas smed. 


(Tillägg 2 nov: Fredrik Reinfeldt skrev nyss under en hemligstämpling av sin partikollega Billströms suspekta aktiehandel under arbetstid - och med tillgång till insiderinformation. Givet Reinfeldts Jungfruascendent kan vi se detta just som ett uttryck för tecknets dåliga nerver - de smäller igen dörren på precis samma sätt som tecknet med uppgiften just att vakta dörren till det privata: Kräftan. Att Reinfeldt beter sig så här föga statsmanna mässigt beror på kombinationen av Jungfru och Kräfta i horoskopet och båda tecknen i dominanta roller. Han blir en parodi på en väg självtjänande och totalt korrupt politiker!)

Jungfrun som enskild princip är med andra ord ett själlöst sifferkalkylerande tecken, och min bedrövelse var när jag upptäckt att den kände UFO-spanaren och astronomen Jacques Vallee, ett så bra exempel på Jungfruns skarpsinne, senare gick och blev riskkapitalist....

Jag har varit inne på frågan om varför Merkurius är "upphöjd" i Jungfrun när den redan härskar där (och i Tvillingarna). Mindre seriöst var förslaget att Merkurius tendens till desinformation eller ren urkundsförfalskning skulle kunna förklara gåtan. Jungfrun vet med sig att självtjänandet är dess enda prioritet (varje zodiaktecken är i sig en extremt enkel "drivkraft") och det är därför vi kan se t.ex. Per Schlingmann - pr-gurun - som urtypen för en självisk tjuv eller en som sprider falsk information på marknadsplatsen och i reklamen.

Det kanske helt enkelt är den lögnaktiga Merkurius passat på och skriva om astrologins lärobok och "upphöja" sin egen planet till dygdemönster - på samma sätt som Nya Moderaterna, partiet med en Jungfrusascendent försökte skriva om sin historia för att framstå som raka motsatsen till vad de egentligen var under 1900-talet: rasistiska, kvinnoförtryckande högermonster.

Ska vi då spegelvända upphöjelsen och istället lovprisa Fiskarna som just nu anklagas för en "fallen" Merkurius? Hur roligt det än vore att se Jungfruns tecken ha ägnat sig åt urkundsförfalskning t.o.m. av sin egen astrologiska tradition är troligen en bättre "förklaring" Hades våldtäkt på Persefone - åkerbrukaren som arbetar med sin åkermark i den uttryckliga avsikten att hon genom en rörelse med handen när den kastar ut frön - ett arbetsmoment - ska skörda många, många sädesax.

Den fallna kvinnan, som säljer sig för materiella fördelar, motsvarar också själens fall till jorden (där den måste arbeta i sitt anletes svett för sin fysiska överlevnad). Fröet som sås i åkern "befläckar" den rena kvinnan, oskulden som nu blir som sin mor - en barnaföderska - och tids nog står säden som spön i backen. Grässtrån var i Kina en metafor för det enkla småfolket. Jungfrun har alltid varit förknippad med samhällets små, med trälar och tjänstehjon. "Arbetaren är värd sin lön." 

Det är den här tråden Nya Moderaterna spinner på när de söker lura vanligt folk att de står på deras sida när partiet bara är Storfinansens mekanism, penningmänniskor som ständigt jagar nya områden att "produktifiera" och tjäna på för egen del. En slags mega-Jungfru, ytterligt fula människor. Se t.ex. H&M:s styrelseordförande Stefan Persson som fått hela problemet med kvinnliga slavar i låglöneländer på sig. Han har händelsevis samma sol- och måntecken som den pisk- och slavdrivarchef för Arbetsförmedlingen inlägget granskar, en tänkvärd parallell.

Själar som inte har mer än sin kropp (upplever sig vara mer än sin kropp!) eller bara har kroppens förmåga till arbete att sälja till någon som är rikare, har verkligen sjunkit långt ner i skapelsens enorma hierarki. Jakten på egen vinst - via eget arbete - leder av nödvändighet till att "Venus faller" - samarbetets princip attraherar inte den extrema individualisten. Envar sin egen lyckas smed. Den lilla människan duperas ibland av sina födelseomständigheter till ett liv i detta intellektuella armod. Gatsmartheten hos tecknet är en oförlöst intelligens, ett intellekt som vadar i lersörja.

Anm. Här kan i praktiken en födelse i Jungfrun "stämmas om" genom att t.ex. Venus hunnit in i kooperationens Vågen, men för tydligaste resultat ska också härskaren bakom Solen i Jungfrun, Merkurius, verka från Vågen. Då ser man en solitär med en dold vilja att ta ett steg fram, mot nästa lektion i zodiaken, även om det solära uppdraget ännu är Jungfruns. Det går att levandegöra alla dessa varianter på många sätt, men själens skolgång och individuella schema är en av de bättre metaforerna.

En annan tanke är att Merkurius upphöjelse i Jungfrun indikerar att det är just Venus fall som gör det möjligt för intellektet att nå nya höjder. Ordet som blev kött kan här återigen lyftas upp, förutsätt att Jungfrun väljer att "sänka" sin Venus, dvs. gå i celibat. Den här varianten är snart helt okänd i västerlandet med alla högermediers konstanta uppmaningar till medborgarna att vada i spekulationsmentalitet och bejaka sin sexdrift, oavsett hur urspårad.

I en annan tid och kultur hade aldrig den här bloggen hittat en så låg nidbild av Jungfrun som skett genom att följa tidningsrubrikerna och granska de bakomliggande horoskopen. Jag kan bara ursäkta den handfull Jungfrun som verkligen är goda och läser tillräckligt många inlägg här för att upptäcka att bloggen fortsätter sprida den gamla tesen att Jungfruns typiska verksamhet här i världen ("sjätte huset") är att likna vid fiendskap eller ren olycka. 

Antikens tänkare såg styckandet av marken i privata åkerlotter som ett angrepp mot det högsta budet som lär att alla har allt tillsammans. Särintressena som Reinfeldt tjatade om en tid, fanns i honom mer än någon annanstans: Mars som i första egohuset blivit en illvillig, statshatande separatist. (En större studie av Mars i första huset följer, data är framtaget men måste kommenteras.)

Det är typiskt att denne piskpolitikens nyttiga idiot Clas Olsson själv har sjunkit ända ner till de arbetslösa "slöfockarnas" nivå med sin egen tröga sirap av smutsvatten och jord. Tar man månascendenten på allvar har vi här en sällsynt illasinnad intellektualitet enligt det tredje kommunikationshuset och ett horoskop värdigt Moderaternas människonivå, själviska typer som vänder taggarna utåt och anklagar andra när det är DERAS fiffel som borde granskas nonstop. 

Olssons första påbud blir alltså exakt vad antiken kallade en provocerande fiendskap eller en olycka: han fokuserar och överdefinierar de enskilda åkerlotterna (de arbetslösa) och kräver att de jobbar sin mark hårdare och rapporterar mer exakt. I Jungfruns precision ligger Djävulen, den store söndraren. 

"Allt går att bevisa med statistik." Talesättet tar fasta på att Lögnens ande är en realitet och med en månascendent i Oxen är den nye generaldirektörens fallna Mars-Kräfta med giriga Rahu (som skjuter över målet) i tredje huset för intellektuell verksamhet inte vacker att skåda, en slags vulgär eller störd version av den giriga Annika 'Fallskärm' Falkengren (perfekt sinnebild för bankvärlden). 

Denna egendomliga tankestil tillhör alltså tjänstemannen själv, men skriv upp att han istället har en människosyn likt Reinfeldts i "Det sovande folket" - han belastar de arbetslösa med exakt sin egen störning, överdriver (Rahu) de fallnas bristande energi (Mars) och ser sina klienter som extrema slapphögar. Mannen verkar ha ett totalt derangerat intellekt. 

Detta är, som sagt, bara enligt månhoroskopet, gemensamt för alla födda under två dygn. Likväl en rätt intressant berättelse ur den fantiserande Månens perspektiv. Denna monetärt fixerade Oxe med en så ond koppling till Venus/pengar, uppvisar en närmast galen frenesi i tredje huset för tänkande. Tur att det mänskliga bottenskrapet har arbetslösa att irritera sig över! Tänk om de själva skulle finna sig allra längst ner! Inte kul.

Hårdare rapporteringskrav för de arbetslösa är en sådan nonsensåtgärd att man undrar hur svenska folket kan tolerera att politiken fortgår. Svaret är att förstås att svenskar inte bryr sig så länge de själva har ett jobb, det är ett murket folk redo att upplösas. Att gå och släppa en valseger vart fjärde år och sedan ingenting - ett sådant folk förtjänar inte demokrati. 

(Tillägg: Moderaterna stiger paradoxalt 2,7% i en opinionsundersökning - lustigt hur dessa mätningar alltid  publiceras kommer dagen efter en potentiellt hotande skandal. Jag har kommenterat det intrycket tidigare. Se om Reinfeldts mörkande av Billströms aktiefiffel ovan!)

Men också: Sverige i 1809 års horoskop är ett land av trälar och undersätsigt folk. Jungfrun är stark i det horoskopet. Det känns ibland som om Jungfrupartiet Moderaterna är den tidens luspanka som nu kommit tillbaka till samma land men nu fast beslutna att berika sig själv. Obildningen och den torftiga världsbilden är i vilket fall densamma som då.

*****

Tillägg 2 nov. 

Andres Lokko - brun lersörja så det förslår i horoskopet och uppenbarligen på god väg att genomskåda sin materiella uppenbarelse och nå det ofjättrade intellektets vingslag - slog nyligen ännu ett slag för den brittiska komikern Russell Brand. Jag förstår att Brands typiska missbrukarhoroskop - massor av Vatten och febril eld i detta - får Lokkos torra och kalla Jordhoroskop att blomstra, så att han för andra gången på kort tid anknyter till Brand.

Om Lokkos tidigare länk till en brittisk tidning där Brand bättre än någon annan britt vid högerpolitikern Margaret Thatcher sade sanningen om den här inhumana varianten av Jungfrun fick mig att omvärdera den plumpa komikern, var Lokkos senaste länk till Brands "revolutionsmanifest" guld värt. Britten är hyperintelligent! Måste vara därför drogerna tog kontroll över honom i yngre år - han kunde helt enkelt inte hantera sig själv och var tvungen att dumma ner den våldsamma klarsyn som alltid varit hans om han bara vågat ta den i anspråk! (Se Brands tredje intellektshus i horoskopet nedan.)

För om man får bukt med närighetens kalla Vatten, då blir det möjligt att läsa Vattenelementet som den tibetanska buddhismen gör det, som den "spegellika vishetens kropp" - den vegetativa själen vänder sig nu bort från den overkliga drömmen - den solkiga jorden - och väljer att orientera sig mot Solen (Elden) fast Vattnet vet att det därmed kommer att förbrännas och avdunsta. (Filosofen Herakleitos: "Den torrlagda själen är den bästa.")


Leonard Cohen, sångpoeten med svaghet för motiv från den judiska mystiken, skivdebuterade 1967 med just en bild av själens eller den lägre Naturens bröllop med andens eld på baksidan av skivomslaget. Men bara på den amerikanska och kanadensiska utgåvan. Brittiska CBS var obegripligt fattiga i tanken, offrade bilden (troligen för att svart-vitt var billigare) och tryckte några av skivans texter istället... 

(Jag har sett flera skandalösa brittiska utgåvor där USA-originalets vackra färgomslag reducerats till svart-vitt på baksidan. Såg ett förbluffat inlägg på ett amerikanskt musik- och skivforum där personen påpekade hur billiga och sladdriga svenska skivomslag var på tiden det begav sig. Finns det kopplingar mellan höger-Camerons England idag, höger-Reinfeldts Sverige idag och gamla Fattig-Sverige?

Jag tror de här själarna ingår i en större grupp som återföds än nordbor, än britter. Varför annars Sveriges, läs: Reinfeldts, osjälvständiga hållning mot både England och deras koloni USA och britternas fåniga fixering vid nordiska vikingar? Det är samma "själsgrupp" som häckar i den här delen av världen.)



Russell Brand: Ett enastående tredje intellektshus!
Ett intellekt som åtrår den slutliga befrielsen från
degraderande jordiska band - moksha! Kanske därför
Brand först måst vältra sig som ett svin i leran?


Brands horoskop är därför trösterikt eftersom han i den här bloggens antika språkbruk med en högre och en lägre våning även i Naturen, tillhör Jord och Vatten och därför med sitt vilda ungdomsliv perfekt indikerar själen i dess maximala avvikelse från sin gudomliga natur. Enligt 5e dharma-huset var det hans förbannade plikt mot sin själ att rasa ur sig all den smuts som identifikationen med jordisk "stimulantia" drar in i själven och sedan söka halshugga Djävulen (Draksvansen på ungefärlig rak linje med Satans huvud).

Det är uppenbart att indisk astrologi här tar en poäng på sin lära om det tredje intellektshuset, det är ett upachaya-hus, ett ont hus som går att förbättra. Och vilket potential till förbättring man ser i Brands horoskop! Inget mindre än den totala befrielsens Fiskarna som indikation. 

Månen på väg mot nymåne är förstås en negativ influens enligt indiskt tänkande, den tecknar sinnets avtagande intresse för att reflektera, vilken kan ge tvångsmässiga personlighetstyper - Solen utan någon intelligent reflektion blir en "typ" snarare än en intelligent människa. Och "typ" är just det Brand nöjt sig med intill han började visa sin nya begåvade och oerhört andliga och socialistiska sida. Läs hans essä om världens tillstånd även om det tar trettio minuter!

(I den beskriver han också sitt sinnes - Månens - tendens att driva bort varje gång inte han själv - Solen - är föremål för diskussionen. En narcissists självbekännelse och helt i linje med Månen på väg att brännas bort av Solen, enligt Leonard Cohen-illustrationen ovan. Det svagare individer kallar narcissism kan vara ett kraftfulla andesjälv och den minsta gemensamma nämnaren är ju att ett Själv också är ett jag om än på djupare nivå än den ynkliga egocentriska narcissismens. Föds individen i soluppgången kan det vara oerhört svårt vid horoskoptolkning att avgöra vad man står inför!) 

Av det Brand säger i den långa och för en icke-britt språkligt krävande texten kan man utläsa att samtliga fyra element kan kanalisera det gudomliga. Själen är faktorn X och horoskopet ÄR inte själen. Bara en karta som antyder i vilka subtila höljen själen skrudat sig inför innevarande livsuppdrag.

Den indiska astrologins "själsindikator" (atma karaka) upptäckte jag först efter att ha börjat kalla soltecknet "själens livsuppdrag". F.n. har åtta inlägg taggats atma karaka och jag försöker att bara använda taggen där jag verkligen diskuterar konceptet utifrån ett horoskop. Hos Russell Brand är det förstås Merkurius som i 30e graden (av Oxen) anger själens åstundan. Brand vill inte vara en alkoholiserad svamp, han vill bli en av de tänkande och kommunicerande! Och blir han då det? 

Merkurius sägs nyfödd i det negativa tecknet Oxens första avashta (planeten i sitt barnalika tillstånd). Avashta-läran gick inte att verifiera i studiet av Nobelpristagare men det betyder inte att den är helt värdelös. En "liten" Merkurius men som vill något rimmar väl med Brands levnadsbana, där intellektet nu äntligen börjar komma till sin rätt. Merkurius förfogar över den åldrade och visa Saturnus i Tvillingarnas tecken, men Saturnus ligger i fiendens hus. Inte konstigt att Brand haft svårt att ikläda sig rollen av en tung auktoritet - han valde inledningsvis pajasens väg istället! 

Om han kommer att lyckas etablera sig som en tongivande politisk röst är tveksamt. Läs hans essä, en hyllning till våldsam politisk aktivism. Hans fiende är uppenbarligen Saturnus - gamla brittiska stofiler, stormrika reaktionärer i de innersta rummen mycket träinläggning och stora läderfåtöljer. De är rädda nu, konstaterar Brand. Hans kommentar liknar mycket den här bloggens, som noterar hur högerpressen först bjöd in men sedan knäppte av den ömsesidiga länkfunktionen till bloggosfären eftersom de insåg att högern inte kan tänka och därför inte producerar några intressanta bloggare. Och vilken högertidning vill ha mothugg från vänstern precis bredvid sin egen intiga propaganda eller snett vinklande nyhetsrapportering? 

Den här fasen är över nu. Kriget kommer att föras på annat sätt. Russell Brand uppmuntrar närapå till väpnad kamp mot Storfinansen! Inbördeskriget i Västeuropa som jag siat om utan nämnvärda kunskaper i hur land efter land nu tappar medelklassen, som faller ner i svarta hål av fattigdom och vanartig högerextremism.


*****

PS. Om Thatchers roll: Blir de födda under trälens symbol Jungfrun slavdrivare om de ges makt? Man kan ju undra. Jag har redan kommenterat hennes horoskop vid fem tillfällen




Vågen i öster placerar Jungfrun i 12e huset för det man ska försöka eller offra för att bli en perfekt socialt kompetent Våg. Jungfruns självtjänande måste alltså spärras in på livstid i tolfte fängelsehuset, den onda daimonens hus. 

Thatchers problem är dock att egenmäktiga Saturnus, fastän "upphöjd" till ren idealitet i Vågens tecken, är så illa placerad i det trångsynta första ego-huset! Onekligen stank det MAKT om Thatchers uppenbarelse och onekligen är hon för otänkande kvinnor ett bevis på att "kvinnor kan". 

Men astrologiskt kan man gå djupare än de feministiska tankekategorierna och konstatera att Thatcher var en total produkt av Patriarkalt tänkande. Hon var den sämsta sortens man, men i kvinnokropp. En maktlysten egocentriker. Russell Brands dödsruna var rörande. Ingen umgicks med Thatcher när hon blivit en gammal kvinna. Isdrottningen hade fryst ihjäl sin omgivning.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Månen på väg mot nymåne ett negativt inflytande enligt indiskt tänkande" - ja, men enligt schemat för verksamma väl/illgörare är avtagande måne en verksam välgörare för rajasiska ascendenter, om jag har förstått rätt, det du skrev om schemat.

Tänk vad en månad kan göra - Olsson är född precis en månad efter Juholt :-) Förutom sol och måne har även mars och venus bytt tecken. Och jag som är född en månad före en viss person har förutom sol och måne även mars och merkurius i ett annat tecken. Tråkigt att se hur andra med samma sol- och måntecken är. Men jag räknar mig till den handfull goda jungfrur som finns! :-)
"Samtliga fyra element kan kanalisera det gudomliga" - ja när nu ämnet har tagits upp så kan jag ge ytterligare ett exempel på "goda oxar". En gammal kvinna jag känner, lustigt nog som Brand född 4 juni (1932) passar verkligen in i den kategorin. Hon har hjälpt många och gjort mycket gott i sitt liv, och är dessutom synsk, en förmåga som hjälpt henne att rädda människoliv. Hon har berättat sitt livs historia mig inför en artikel, och som den dubbeloxe hon är, var det fascinerande att se hur temat Mat löper som en röd tråd genom hennes liv. Med mars i väduren, hur passande är det inte att hon säger om sig själv: Jag får ju säga att äventyrslysten, det har jag alltid varit...:-)
S

Seaward sa...

Om nymånen: Jo jag beskriver Brands annalkande nymåne i passionens kvalitet på samma sätt som på översiktssidan om planeternas vänskap m.m.. Dessutom räknas Månen i indisk astrologi som förklenad f.o.m. dess 72a grad före nymånen så Brands intellektuella lättja tecknas via ett andra omen. Att sedan Månen är en drömmare och kanske inte exakt vad det tredje huset är menat att ägna sig för, förklarar också hans långa väg tillbaka till redbarhet.

En levande varelse går utanför de fyra elementen men klär sig i dem. Det är det kända klockslaget i _praktisk_ astrologi (till skillnad från astrologin som verktyg för filosofiska eller principiella diskussioner) som börjar antyda hur individen förhåller sig till sitt öde, herre över det eller med tendensen att passivt acceptera det.

Återigen och med risk att tjata - Jungfrun är inte _ditt_ tecken, givet Solens tolftehusplacering. Det är stigande Vågen som styr ditt liv och det negativa livsuppdraget ”Solen i självbevarande Jungfrun i upplösningens tolfte hus” blir berättelsen om uppgörelsen med en vilja till aparthet. Att du återkommer till Jungfrun som ditt tecken, visar att du ännu inte dött bort från dig själv, vilket är exakt vad din unika symbolik önskar av dig! Jungfrun i just det hus som neutraliserar allt det Jungfrun står för.

Det kan vara så att det finns en omedveten vilja att markera sig - varför annars din frankofili, detta uppenbart koketta och extremt självmedvetna land och folk? Intresset illustrerar något som verkar inifrån själen, kanske som substitut eller projektionsyta för något du själv en gång var (i ett tidigare liv).

DAIMONEN, läste jag igår (Jennifer Yhap – ”Plotinus on the Soul”), var antikens sätt att beskriva den lägre delen av andesjälen, den ”mixade själen”, den del av den levande varelsen som besmittat sig med jordiska företeelser. Så 12e och 11e huset som den onda och den goda daimonen indikerar på sitt sätt judendomens två tendenser i människan (yetzer ha-Tov och ha-Ra) eller det som många kallat Naturens lägre och den högre aspekt.

Astrologin har tagit emot lager på lager av tankegods eftersom systemet är så robust! Den högre rationella själen rimmar väl med Saturnus/Vattumannen som naturligt korrelat till 11e idealhuset och den lägre vegetativa själen stämmer väl med Jupiter/Fiskarna och hur det är närigheten eller det begränsade liv som bara handlar om materiell välfärd och näringslära som är vår onda daimon och som själen måste göra sig kvitt från.

Jesus: ”Det är inte vad du stoppar in i munnen som förorenar dig” – notera hur hälsofascisten och egentjänaren Jungfrun får rakt mothugg från (medvetande)befrielsens tolfte hus och Fiskarnas tecken. Russell Brand är intressant för han har med sin Jupiter i härskarläge i Fiskarna sannerligen visat att det går att proppa i sig det mesta och ändå strongt komma tillbak med ett renare psyke och skarpare kritik mot Rovkapitalismen än jag någonsin fått till på den här bloggen. För lite har sagts här om det renande eller renade Vattnet! Jag skyller på pressen. Alla dessa missbrukande kändisar som fyller kvällstidningarnas sidor! :-)

Anonym sa...

Jag tror faktiskt inte jag återkommit till jungfrun som "mitt tecken" lika ofta som du i dina svar till mig har velat se tecken på jungfrun i mig, el mer exakt, i mina kommentarer... :-)
Faktum är, som jag skrivit förr, att jag aldrig riktigt känt mig hemma i tecknet, inte heller förr, med "den insmickrande västastrologin", med jungfrun som proper och ordentlig pedant. Andra har också påpekat samma sak om mig. Därför är det så fascinerande det sideriska, där jungfrun hamnar i 12:e.
"Uppgörelsen med en vilja till aparthet?" Låter komplicerat... "Omedeveten vilja att markera sig" - snarare medveten. Men inte när det gäller franskan. Det finns inget sökt i min frankofili, den faller sig naturlig för mig. Och just därför är det förstås väldigt frestande att tänka sig att jag bott i Frankrike, eller kanske ett annat fransktalande land, i mitt förra liv. Men jag har ingen aning, kan bara fantisera och spekulera. Har inte de gåvorna som en del andra...
I alla fall tror jag nog inte att jag tillhör dem som du skrev om nyligen, som växlar mellan Sverige och Storbritannien/USA. :-)

Apropå tidningslöst: Det är ju Alla helgons dag idag! Röd dag. Min morgontidning kom inte heller ut idag, jag tror inte någon gjorde det.
S

Seaward sa...

Det kan ligga något i det. :-) Men som tolfte huset indikerar, dör gamla vanor motvilligt (i ditt fall Jungfruns symbol), även om vattnet där strömmar där i kontrast till det helt stagnanta vattnet i åttonde huset...

Jag glömde att säga att Solen i 12e är en nästan orimlig utmaning för en dödlig, särskilt en Sol i Jungfrun. Det är inget mer än att ge upp sin djupaste identitet vilket är exakt vad Jesus gör på korset när han tappar hela fotfästet i frågan om varför Gud övergivit honom. T.o.m. Solen - det man upplever som sin innersta väsenskärna - måste offras för att befrielsen (moksha) i 12e huset ska bli verklighet och banden med "onda daimonen" - den insidiösa lägre själshalvan klippas.

Du blandar här ihop zodiaken och husdelningssystemet. Ditt soltecken oaktat typ av zodiaken, faller alltid i 12e huset enligt den antika "helhusläran". Både en grekisk och en indisk astrolog hade varit eniga om detta för 2000 år sedan (en tid när den tropiska och den sideriska zodiaken råkade sammanfalla).

Men allt detta är, som du säger, ett tecken som i 12e är det du har allra minst inblick i och därför känner föga släktskap med. Tolfte är ett dolt hus i relation till första huset för jag-uppfattning.

För jag-uppfattningen kan man i ditt fall få ledtrådar genom Venus position i den goda daimonens hus - hellenistisk terminologi igen! Lejonet representerar den självuppskattning, ibland t.o.m. självgodhet av vilken bara spillror återstår i nästa tecken Jungfrun. Men Venus i Lejonet är en god influens och den goda daimonen eller den högre och mot förnuftet orienterade själen (jfr Saturnus) är således den "goda roten".

Uppgörelsen till en vilja om aparthet är just Jesus offerdöd för att verkligen kunna bli en universell frälsare. Enligt synske Edgar Cayce hävde den själ som kallades Jesus sitt kretslopp i det livet efter en lång vandring i nära anslutning till sitt folk. Han hade t.ex. varit Joshua i ett tidigare liv och tutat ner Jerikos murar!

Alla helgon - ah, så enkelt! Ibland är svärden övertaggade! :-)


Anonym sa...

Tack för ett svar som är nästan tankesvindlande... efter ett tag kom jag att tänka på ett inlägg på en annan blogg rubricerat "Att dö innan man dör". (Lustigt nog är bloggaren också arbetslös fd dataprogrammerare!) Det är väl kanske just det det här med solen i 12:e symboliserar... och som bl a Jesu lära eg gick ut på. Men visst är det en nästan orimlig utmaning, som sagt...
Här är en länk till blogginlägget. Beakta särskilt det där om Reinfeldt på slutet. ;-) http://perraj.wordpress.com/2009/09/13/att-do-innan-man-dor/#comments

Seaward sa...

Reinfeldt som en projektion av en individs eget självhat kan kanske stämma för vissa, om barlasten är stor. Den här bloggen (och bloggaren, med hans nästan skamligt lätta tolftehusbörda) har istället skrivit om hur Reinfeldts självhat gör honom till ett monster för andra. Jag vill mena att det är en djupare betraktelse som rör fler - åtminstone alla de som drabbats av hans politik - än frågan om varför man reagerar negativt på en del människor. Det senare är sådant navelskådande som, av alla tecken, just Jungfrun är känd för! :-)

Jesus modersamfund ebioniterna hade bara hat, välriktat hat till övers för de som skadade ”en av Mina minsta". Jesus anser att en del ska ha kvarnstenar runt halsten och sänkas i havet. Med all säkerhet ett äkta sentiment eftersom Dödahavsrullarna också understryker vikten av legitimt hat och legitimt våld. ”Fridsfursten Jesus” är den kriminella lögn Rom skapade. Men det dög inte att ha en frälsargestalt som i sitt liv varit nationalist och hatat Rom.