Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 november 2013

Prata inte om Reinfeldt, hans demon tjänar på det


Risfältet - Jungfruns och Fiskarnas tecken i balans?

Samma dag som den hyperintelligente analytikern Jan Myrdal konstaterar att möjligheten är stor för en blå-röd allians 2014 - vad den här bloggen på konspiratoriska redan kallat det tillstånd av skendemokrati Sverige sedan en tid befinner sig i - samma dag och i samma tidning ger högersossen Katrine Kielos en känga åt just konspiratoriska tankar som att regeringen Reinfeldt är Storfinansens köpta springpojkar för att istället lovorda vänsterpartisten Aron Etzlers analys av fenomenet Fredrik Reinfeldt: att han på sant amerikanskt vis vann ett rent personval 2006 till följd av en ihärdig smutskastningskampanj mot socialdemokratin. 

Etzler skrev själv i ämnet i DN bara fyra dagar tidigare och Kielos repetition känns mest som brödfödeskrivande. Att svenska medier plagierar varandra är skälet till att ingen av dem någonsin kommer att få en prenumeration från mig. Ribban är lågt satt här i landet.

Kielos kallar Etzlers tankar för "intressant politisk analys" och tycks inte för ett ögonblick inse att det just är den konspiration han skriver om som hon just avfärdat! 

Sannerligen, det blir allt tydligare att de som förtjänar sitt levebröd på att kommentera politiken inte längre är fria i sin tanke. När bristen på unifierat synfält (syn = intelligens) når den nivå som jag uppmärksammade angående Kielos missrepresentation av revolutionsromantikern Russell Brands verkliga budskap till britterna, då måste man inse att man måste läsa svenska medier med oerhört urskillning om man vill förstå läget. Exakt det Jan Myrdal viskar om i sin sista mening samma dag i Aftonbladet!

Nu håller jag med Etzler - det är verkligen en tung personkult kring Reinfeldt, med mängder av spinndoktorer och reklambyråer och skadebegränsare. Den svenska folkmassan får på inget vis ana vilken ond och gemen och alltigenom mutad statsminister de gick och valde sig! Det här ÄR en rafflande historia om hur landet Sverige genom flera förödande val (EU!) föll i händerna på den globala Rovkapitalismen ett frälse ingen vänster lär rå på förrän ännu större historiska händelser helt störtar denna draklika civilisation i smutsen.

På tal om smuts. Sällan ser man ett horoskop så jordbrunt som vänsterpartisten Aron Etzlers. Bara för att i nästa ögonblick inse hur mycket Luft eller intellektuell verksamhet som från "disponentens dolda undernivå" bearbetar Jordelementet, frågan om materiella resurser och ägande.

Ett horoskop mer attraherat av den rådande
ordningen än av revolution. Lista själv ut
hur man kan se det. Ett tips är att
studera Saturnus och Jupiter
- de stora ödespenslarna.

Det här inbjuder till en fundering kring de antika filosofernas enighet om att materien är Ondskan själv och att Satan eller Djävulen är dess första representation eller bild. Den hångrinande och lede Satan är just den materialism som alltid snuvar oss på glädjen när vi famlar efter världens glitter och gult. Döden avslöjar materialismen som dumbommarnas morot. Gång efter annan tvingas själen "bite the dust" - ett engelskt uttryck svenskarna helt saknar idémässig motsvarighet till eftersom vi inte kan har självdistans nog att se vårt mentala slaveri och fixering vid det materiella. 

De blandade mig en dryck med förslagenhet och gav mig att smaka av deras kött. Jag glömde att jag var konungens barn och jag kom att tjäna deras konung. Jag glömde Pärlan som mina föräldrar sänt ner mig för att hämta hem. Genom tyngden i deras slag av näring sjönk jag i den djupaste sömn.

Ur: Pärlans hymn från den gnostiska Thomas gärningar, citerad av Hans Jonas i The Gnostic Religion (Beacon Press 1958, 1963 s.69)

Att Den Lede representeras av stjärnan Algol och detta i samma grad där den mentala Månen (en låg grad av förnuftsverksamhet) traditionellt sägs "upphöjd" i både indisk och hellenistisk tradition, har vållat den här bloggen en del problem. Oxens tecken är ju i sig den plats som beskriver tanklös identifikation med det materiella (och kreaturets ovilja att ens börja reflektera kring sin egen belägenhet och hur detta påverkar de tankar som rör sig i sinnet).

Oxens tredje grad med omnejd (exakt hur många graders omnejd är oklart) synes vara ett av de ställen i zodiakens berättelse där ett antingen/eller avkrävs människan. Antingen köper du Djävulens falska glitter och glamour eller också aktiverar du dig mot denna förvillelse. Det går inte att som Reinfeldt fly sanningen genom att problematisera eller hårklyva i all oändlighet, ibland måste man ta parti!

På tal om högerns akuta behov att via spinndoktorer och färdigskriva tal stajla Reinfeldt (precis som Nixon behövde massor av smink) så att inte hans onda mentalitet blir fullt så uppenbar för massorna, så matchar Aron Etzlers absorberande och nyfikna Måne i Jungfrun perfekt Reinfeldts onda och omoraliska Mars-Jungfru i ascendenten varandra. Etzler, Solen i den "opersonliga" Fiskarna fascineras av hur man tajtar till en spelad roll som den medierna hjälper till att sprida om Reinfeldt. 

Oavsikligt går både Etzler och Kielos Storfinansens ärenden genom boken och dess recension. Kielos förytligar ämnet och lyckas i sin recension inte föra läsaren tillbaka till det korrekta fokuset på ideologi. Fascinationen av vad de mörka makterna driver för spel i Sverige är tydligen alltför stor. Och personfrågan är just så man lurar svensken på det stora perspektivet.

Bättre då lyssna till Jan Myrdal, Sveriges kanske ende alderman, den här gudsförgätna byns ende vise man med spegelblankt sinne för sanningen!


En krigare för det goda stiger rakt in i
fiendens och olyckans tempel och gör hus i helvete!

Glöm för ett ögonblick de generella sanningarna om Vattenelementet som den irrationella, vegetativa eller nutritiva själens domän. Det finns också en sorts Vattenmänniskor som höjt sig över blind instinkt och det här kalla elementets giriga gnyende efter mer bränsle (se Annika "Fallskärm" Falkengren eller in i döden överdoserade Whitney Houston för den typen).

Myrdals månhoroskop är nästan skrämmande privilegierat (och då inte bara för att han föddes in i en av Sveriges absolut mäktigaste och mest tongivande socialdemokratiska familjer). Månen i Fiskarna är här maximalt expansivt tack vare samvetets och andlighetens röst Jupiter hemma i sitt negativa härskarläge. Det kalla vattnet värms dessutom upp av en chockerande lyckosamt placerad och hjärtevarm krigare vid namn Mars. 

Fiskarna i första huset är urtypen för en visselblåsare och sanningssägare och Fiskarna (samhällets olycksbarn) har sannerligen inte många vänner i den här världen, faktiskt bara Månen (den ansiktslösa folkmassan, driven av den vegetativa själens hunger) samt krigaren Mars. Och här händer det märkliga att Mars - just här en verksamt god krigare - en krigare för det goda - står i position att motta kungavärdighet från stjärnan Regulus! 

Denna enorma dådkraft söker Mars sedan överföra via aspekt till Fiskarnas tecken. Och då värms den kalla fisksjälens vatten. "Sensationalism" till följd av allmän stridighet har naturligtvis inte saknats i Myrdals liv, och kriget mot sin egen familj är väl en påminnelse om att krigaren dock är en rätt vild planet!

Men, och här är det viktiga, där Sol-Kräftan Reinfeldt är en karaktärslös, ond och närig representant för zodiaktecknets sämsta sidor, där är Myrdal den goda sortens Kräfta, inte minst för att den solära motorn baseras på den just beskrivna mentaliteten (Månen) i Fiskarna!

Jag tror inte det går att hitta ett mycket mer perfekt horoskop fastän så ensidigt bundet i Vattenelementet. Kanske detta myckna vatten förklarar varför Myrdals ande i livet varit så draget mot Östern och dess vidsträckta risplantager...

Vad gäller rubriken, återstår det att se om den här bloggen från och med idag klarar att leva upp till den! Men jag har resignerat. Låt (s) och (m) tillsammans dela på makten. Marx förutspådde ju att det skulle bli färre och färre alternativ ju mer kapitalismens utsugning av mänskligheten närmade oss till den stora revolutionen, i andra sammanhang känd som Harmageddon eller världens (vår världs) undergång.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte om jag instämmer i hyllningen av Myrdal... han har ju sagt och gjort häpnadsväckande saker i tokvänsterns namn. Som t ex lovordat Pol Pot, och inte sett (dvs velat se) ett endaste litet dugg av förföljelse, fast han vistades i landet när Röda Khmererna härjade.

"Låt och S och M tillsammans dela på makten" - ja de blir mer och mer lika. Idag blev jag besviken och arg när jag läste ledaren i Arbetarbladet: http://arbetarbladet.se/ledare/1.6523592-hemlighetsmakeriet
Riksdagen har beslutade alltså i torsdags om ytterligare en inskränking i offentlighetsprincipen! Alla handlingar mellan Sverige och ett EU-land kan hemligstämplas. Det som gjorde mig mest upprörd var inte att regeringen vill göra på det här sättet, utan att sossarna gav sitt tysta medgivande - endast V och MP röstade emot! S och M blir verkligen mer och mer lika. Och partiledarna är ju båda födda i den slutna kräftans tecken.

Apropå en annan sak som du skrivit mycket om: Svenskt Näringslivs kritserande av "hobbykurser" häromåret, som avslöjade deras låga skattning, inte bara av filosofi utan av humaniora i allmänhet: Nu vill även Vetenskapsrådet ge sig på den humanistiska vetenskapen! De ämnar nämligen dra in stödet för vetenskapliga tidskrifter inom humaniora och samhällsvetenskap (men inte de inom naturvetenskap). Detta har mötts av massiva protester och en namninsamling har satts igång, som hittills över 2700 har skrivit på: http://www.namninsamling.com/site/get.asp?vet_tidskrifter_2013
Här finns en sammanställning av artiklar i ämnet: http://sprakforsvaret.bloggagratis.se/2013/11/24/10364515-omfattande-protester-mot-vetenskapsradet/#kommentarer
S


Anonym sa...

PS: Har du aldrig hört talas om att bita i gräset?!

Seaward sa...

Pol Pot-grejen är så uttjatad att jag tänkte bespara läsaren det. Även Solen har sina fläckar och i synnerhet kanske Solen i Månens tecken Kräftan, vars tendens att låsa sig och vägra tänka om är känd. Man kan jämföra Myrdal i frågan Pol Pot med Sol-Kräftan Reinfeldts ideologiskt kontrollerade vanstyre.

Apropå den växande TYSTNADEN (censuren) som dagens socialdemokrati instämmer i kan man kanske se Myrdals blindfläckar även på den punkten. Kräftans ska som det "säkrade, sekretessbelagda huset". Sekteristisk slutenhet kännetecknar ju de riktigt dåliga kommunistdiktaturerna, de som bygger på för mycket primitiv instinkt (Vatten) och för lite förlöst intellekt (Luft).

Indragna stödet till humaniora: Sveriges ekonomi förväntas tydligen råka i mycket värre blåsväder i framtiden än någon vågar stå upp och säga. Därmed söker man "stöpa om" hela Sveriges inriktning och, som det heter i näringslivet, fokuserar på sina styrkor. Sverige kommer med andra ord att i framtiden inte bara vara ett Ingenjörs-Sverige som jag milt ironiskt uttryckt det, utan ett rent paradis för IT-fascister! Och borgarna är redan nu på got väg att finna sig i rollen som åsnor som gärna betalar mängder i skatt för att staten ska spionera på dem. Det kan ju finnas någon originell och därmed farlig individ bland oss, duktiga, lydiga och slätstrukna dussinvarelser. Bra att staten likformar oss genom att undanröja dessa som sticker ut.

Det som händer i Sverige har paralleller till stater svenskarna brukade förfasa sig över. Men HÖGERN har kastat en drömslöja över svenskarnas ögon. Frågan är, som någon kommentator tog upp, om man nu borde ställa ett nytt nationalhoroskop för Sverige, det som inföll med någon viktig grundlagsändring, glidning mot EU. Jag har sparat en karta för 1 jan 2011, men aldrig funderat över den. Måste nog göra det.

Seaward sa...

Svar PS. Nej, jag är en engelsk ande som nyligen tagit kontroll över en sysslolös svensks kropp. I den processen trängdes mycket av värdkroppens egen historik i detta liv bort.

Nej seriöst. Du har så mycket Jord i ditt horoskop att du inte ser hur den svenska versionen missar den död som det engelska talesättet denoterar och som har anor ända tillbaka till grekerna och själens tredelning i Eld, Luft och Vatten (Materia lämnas utanför).

För att skona de jordbruna horoskopen (som ju är Människor de också fast tillfälligt orienterade mot annan upplevelse) utelämnade jag - apropå den markanta underrepresentationen av Jordplaceringar – den grafiska bilden at en livlös lergubbe ställd framför tv-kameran och sedan direktsänd genom hela julafton. :-)

Anonym sa...

Bite the dust - "to fail or to stop existing". Bita i gräset - "stupa, falla, komma till korta". Vad är skillnaden? Enda skillnaden är att det engelska uttrycket bokstavligt talar om stoft, jord, men glöm inte att gräs växer i jord!

Nej det hade ju varit tokigt med en lergubbe framför tv-kameran, det borde ha varit en luftande istället, mht till överrepresentationen av elementet, men hur illustrerar man det...?

Seaward sa...

Nej en osynlig luftande hade förstås inte heller gjort sig så bra i rutan... :-)

Det är fritt fram att se eller inte se hur Jord representerar död och, faktiskt, granne till ren negation (Aristoteles prima materia, aldrig nådd av ens den simplaste Form) INTILL den Vegetativa Själen (Vattenelementet) infinner sig och gräs gror

Men sådana små reservationer tillhör - just det - sandlådan och inte en diskussion om de fyra elementen som metafysiska principer eller domäner.

Du skulle nog gilla kinesernas fem element bättre. De betraktas alltid som en cykel där alla är avhängiga av varandra Ren naturalism.

Den modell jag skriver om hör till platonismens lära om hur varje fall ner mot total Negativitet visserligen behåller något av steget innan (vilket förklarar ditt Jord-jags fixeringen vid den Vegetativa Själens kapacitet att producera gräs inifrån det lägsta tillståndet) men ändå är en dunklare kopia än våningen ovanför.

Platon nöjde sig med tudelningen Idé och Avbild (vår värld är en blek kopia av Idévärlden), men de fyra elementen blev i Plotinus händer (och platonismen överhuvud) markörer för distinkta och separata verkligheter.

Jag hittade just upphovsmannen till det här kända citatet på nätet:

God sleeps in the rock, dreams in the plant, stirs in the animal...and awakens in man.
- Ibn al 'Arabi

Också araberna anslöt sig till Plotinus tanke på ontologiska nivåer - kristendomens insisterande att Människa är något annat än ett Djur (vilket darwinismen förnekar).

Anonym sa...

Djupt i jord ligger livet/sover tungt/men vaknar när tiden är inne... som en av mina dikter börjar :-)

Seaward sa...

Se där, ännu ett tecken på en levande själ som betraktar världen! Jag gillar de gamla grekerna - för dem var världen bara ett fenomen - ett sken som visade sig för sinnena. I det ordvalet anar man samma misstanke som i hinduismen, att det här egentligen bara är en slöja (maya) som döljer något annat...

geri74 sa...

Med all respekt, men det är just de gamla grekerna som fick det om bakfoten när de började skriva hejvilt om allt som de stötte på och systematisera det.

Hybris skrev de ofta om och inte för intet.

Det är ett genomgående tema på deras djärva uptäcktsfärd genom vatten och fientliga murar.

Även Platon, genom Sokrates ord i Dialoger, var medveten om hur det förhöll sig. Det skrivna ordet förvrängde meningen med inlärningen och föll platt, oorganiskt, på marken framför lärjungarna.

De stora berättarna innan dess hette ofta något som Umer, Omer (döende), vilket betydde att allt som sagts vid ett tillfälle skulle memoreras men inte återges i samma emotionella framtoning.

När egyptiernas Tot (grekernas Hermes) upptäckte allt systematiskt kunnande, var kung Tamus ganska skeptisk. "Inte ett verkligt kunnande har du upptäckt, utan ett sätt för människorna att komma ihåg saker från utifrån, med tecken som är dem främmande.”

Vid är på nedgående väg ända sedan den gyllene mitten blev säkerställd istället för att vara en gyllene mitt för allt i sig självt.

Tack för dina insikter! Du inspirerar väldigt mycket.
Ha en trevlig kväll.

Seaward sa...

Tack för kommentar!

Sant det där om "de gamla grekerna", och om det du säger om grekerna och Platon, så antydde han ju indirekt det olyckliga "nationaldraget" när han lät den egyptiske prästen säga till statsmannen Solon: "Ni greker är bara barn" (i samband med förtäljandet av Atlantis-legenden).

Intellektets abstraktioner som ett "presentationsskikt" ska nu inte nedvärderas. Nyplatonisten Plotinus såg i den gudomliga, högre delen av själen just denna förmåga. Hermes (astrologins Merkurius) representerar således en gudomlig förmåga.

Problemet för en människa som är tillvand "denna världen" är att hon börjar tro på sitt eget uppspaltande och förnimmer inte längre leken där alltings enhet likväl lyser igenom den skenbart uppspaltade tillvaron. Det är därför jag antydde ...

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/11/ja-jag-vill-leva-jag-vill-do-i-norden.html

...men kanske inte tydligt nog, att den diskriminering med ett särskilt uttryck i främlingsfientlighet som jag via tester upptäckt att Jungfruns tecken "här i världen" ägnar sig åt, i själva verket är den gudomliga själens förnuftskrafter men "felorienterade" och riktade mot det döda Jordelementet.

Jorden kommer i evighet att leverera mer illusioner för det jordbundna intellektet att "upptäcka" och detta för att Jungfrun är en tidlös symbol för själens olycka, dess fall ner i Hades (motsvarande Oxens identifikation med det kroppsliga). En vild idé: den negativa zodiaktecknen ska läsas åt fel håll i zodiaken - Stenbocken - Jungfrun - Oxen. Saturnus (sjunde himmelen) Jungfrun - Hermes/Merkurius som skapar det falska vetande Tamus kritiserar - och till sist den helt tanklösa sömnen i Oxens hägn.

geri74 sa...

Tack för ditt svar, Siwert! Ja, det är ju så att vissa plaskar i kunskapens vatten medan andra försöker dränka de mindre begåvade simmarna :)
Vad kan man göra?
Jag kan försäkra dig att jag inte nedvärderar intellektets prestationer, trots mitt vattniga sinne. Jag hoppas bara på att övervinna mig själv och sväva lite över vattnet.

"Problemet för en människa som är tillvand "denna världen" är att hon börjar tro på sitt eget uppspaltande och förnimmer inte längre leken där alltings enhet likväl lyser igenom den skenbart uppspaltade tillvaron."

Det ville jag nog komma fram till.

Tack