Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 november 2013

Raljera istället för recensera

SvD:s Per Gudmundson fejkar uppskattning av vänsterpartisten Aron Etzlers analys av landets amerikanisering - landets politiskt ignoranta befolkning började äntligen rösta på fabricerade personporträtt snarare än i politiska sakfrågor. Politiska personval och kändisjournalistik är ett folkens opium!

Men den här recensionen är bara råttgift, för samtidigt som Gudmundson hycklande säger sig uppskatta även en vänsterpartist när denne levererar en annoterad text med käll- och citathänvisningar - och hör här löjet Gudmundson drar över sig: en text som bygger på "vetenskapliga rön" - så kan han själv uppenbarligen inte leva upp till samma standard. 

Långt innan jag nått citerade kalkon förbluffar recensionens inledning genom sitt obestyrkta påstående att Reinfeldt är Sveriges mest populära statsminister någonsin. Har det gjorts mätningar av detta sedan anno dazumal? Och vilka var i så fall kriterierna på populariteten? Var är Gudmundsons källhänvisningar?

Nej, Gudmundson är inte seriös. Bokens sista kapitel tycker han man kan riva ut och tända eld i spisen med. Också nazisterna visade med ELD vad de fysiskt ville utplåna från denna värld. Och ful Eld - oren ande - är precis vad som driver den här mannen. Horoskopet har studerats både här och här, men om man återvänder till en karta efter en tid ser man ofta nya saker...




Ett horoskop för dygnet är inte exakt, men utifrån det som finns till hands kan vi genast stryka ett streck för hans livsgärning. Solen i Lejonet vill gärna spela dominant och kungamakaren Regulus finns tillhands för att under VISSA av det här dygnets timmar skapa en stor och rättrådig ledare TROTS att månhoroskopet visar att det är en tid av ruttna och mörka män. En sådan som vi får klassa Gudmundson i avsaknad av en exakt tidpunkt som tyder på det motsatta.

Solen således i korruptionens och dödens åttonde och onda hus, ett hemskt omen faktiskt för en människa som tar på sig uppgiften att söka styra andra i viss riktning. Faktum är att tredje länken här ovan befattade sig med just lögnaktigheten i den här kartan.

Därför kan vi göra historien kort: det är samma ONDA storfinans som från den ogudaktiga materialismens element Jord som driver den här mannen som i Fredrik Reinfeldts fysiska horoskop. Dvs. Gudmundsons sinnelag dyrkar Profiten som sin gud - ond Jupiter i nionde huset för "min gud". Reinfeldts klockslag är känt så där är hans onda Jupiter i pengarnas tecken Oxen en helt konkret indikation om att han ser som sitt kall att tjäna Mammon. En helt degenererad själ. 

Naturligtvis är det Gudmundson själv som anser att Reinfeldt är världshistoriens mest populära svenska statsminister - han har ett ondskans filter i sitt eget sinne som skapar just den vanföreställningen. Sen kan han låtsas prata om sund vetenskap och citathänvisningar så mycket han vill. Han förvränger ändå allt i sitt eget huvud!

Till skillnad från Marie Demker, professor i statsvetenskap, har Gudmundson en Saturnus i Eld som på ett mindre bra sätt attackerar eller söker bemästra en Måne i Jord. Skillnaden, om jag får reprisera hennes karta från det här inlägget, är visionens omfång.





Demkers analys i förtäckta ordalag av socialdemokratins handlösa förfall är korrekt, Gudmundson klarar inte ens av att återge en boks innehåll. Etzlers viktiga bok har faktiskt redan recenserats lite varstans och klart mindre slafsigt än den oseriösa recension Gudmundson förärar den.

Felet är att gränsdragaren och definieraren Saturnus är fallen i Väduren då Gudmundson föds. Den här andliga skadan behöver inte märkas så mycket i en människas liv så länge Saturnus är nedtonad. Men i så måtto man bara har ett lunärt horoskop att utgå från, ställer den till med stor förödelse genom att strypa och krympa visionen till ett egocentriskt tunnelseende och därefter ta kål på sinnelagets (Månen) vederhäftighet. 

Visst, det är Månen i Stenbocken som efterlyser citat och saklighet, men sinnets disponent Saturnus står så illa till att individen ändå inte kan ta till sig objektiv information. Den här instantieringen av en Världssjäl i konvulsion river ut och bränner de boksidor som inte passar honom! Detta är intelligens på lägsta nivå. Dummare människor kan inte födas än de år Saturnus faller ner till inskränkt subjektivitet.

Marie Demkers Saturnus passerar istället den universalistiska visionens tecken Skytten och har där stöd av Jupiter hemma i starkt och idealistiskt läge. Kvinnans sinne (Månen) är varken hjälpt eller skadad av dessa förhållanden, men Saturnus kontrollerande 270-gradersvinkel söker i det här fallet kasta en överlägsen helhetssyn på ett sinnelag som inte är Guds bästa barn - den profitinriktade Månen i Jungfrun. För gamla själar är det här inget problem - de kan hantera sin lägre irrationella själ stramt och kuva dess sämre yttringar. 

Att hennes Måne i Jungfrun är överrepresenterad bland brottsdömda betyder inte att var och vartannat sinne drar mot skumrask. Däremot är det uppenbart att Reinfeldt och Nya Moderaternas horoskop båda ger prov på den sämsta sortens Jungfrun, den samhällshatande privatistiska vinst-bara-för-mig-mentaliteten. Det är helt klart att vi i Sverige idag kan se varför antikens astrologer kallade Jungfruns sjätte hus ett fiendskapens och olyckans område. Den här stilen gynnar inget samhälle.

Men medan Demker håller den här sidan i schack är den hos Gudmundson hans onda gud, vars röst han hör och lyder! Hans verksamt onda Jupiter är samma onda Jupiter som stiger i öster i Nya Moderaternas horoskop....

*****


För dem födda den 25-26 augusti 1969, under samma lunära horoskop som Gudmundson, upplöses tidens onda mentalitet tillfälligtvis under följande av dygnets timmar. Åtminstone enligt Narasimha Rao, vars tabell över planeternas verksamma natur jag funnit så intressant att den tjänat bra många inlägg på bloggen.


Födelse i soluppgången (Lejonet): inte att rekommendera. Det gör den fallna Saturnus till "min gud" i nionde huset och för Solen är denna Saturnus således både essentiellt och verksamt ond OCH upplevelsen av en gud man måste följa. Kombinationen kan också ge en helt galen ateist som förhäver sig ego bortom all rim och reson och samtidigt är helt samvetslös (nionde). Då kommer troligen Draksvansen i Lejonet att halshugga den här individen, för vi talar om en extrem förbrytarnatur!

Faktum är, när jag börjar titta på "öppningarna" de här två dygnen att det ser rätt pyrt ut. Jag lägger ner idén om att redovisa ascendentalternativen!

Den som är en övertaggad pusselläggartyp kan pröva samtliga tolv tecken i ascendenten och fundera om det faktiskt finns någon tid under dessa två dagar som ger en bra människa. Redan förhållandet mellan Sol i Lejon och Måne i Stenbock tyder på ett minst sagt anspänt och härsklystet inre. Jämför inlägget om rapparen Ken Ring!


Inga kommentarer: