Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 november 2013

Satans egen fullmåne: vapenfrakt i brand vid NATOS (Norges) kust




Ibland målar Verkligheten talande med händelserna. Timmarna innan årets mest sataniska fullmåne brinner ett fartyg med en vapenfrakt på väg från England utanför Norges kust.
Se även: Sverige värsta sadist
Man kan förmoda att det är vapen som de allierade England och Norge ska använda i USA:s tjänst - Den Store Satans - i något av alla krig mot terrorismen ("islam") som blivit en så lönsam affärsidé för Storfinansen....

Men ödet låter sig inte luras och är inte detta brinnande skepp just utanför Norge en så god fingervisning som någon? Det är en häpnadsväckande synkronicitet (se psykologen Jung) att jag avslutade en kreativ lördag med ett inlägg (kl. 19.14) om Norges öde som nazisternas övernitiska tjänare och deras onda öde just nu, högervridet och främlingsfientligt. Och så börjar en vapenfrakt brinna just utanför landets kust!

Horoskopet beräknas på Aftonbladets minutangivelse om nyheten att fartygsbranden, som man trodde var släckt, återigen blossat upp på fartyget. Bara det luktar Satans illmarighet lång väg!


För den oinsatte kan jag ge bloggens inställning till Djävulen, denna mytologiska figur. Materia i sig är ond, som antikens tänkare sade. Den är ond för att den är formlös (kaotisk). Absolut Ondska saknar vilja men är rent kaos. I vår värld kan man dock identifiera Ondskan som en vilja att djävlas utan någon ädlare syfte, djävlas för att man själv är en djävel på insidan. Men det finns många varianter och Djävulen är också listen att presentera "omvända världen" för de ouppmärksamma, många som kallar sig goda kristna är i själva verket Djävulens hantlangare. 

Frågan som avslöjar Satans barn är alltid den hur de ställer sig till privat eller eget ägande. Detta är Nya testamentets lackmustest och det är väl bara att studera kyrkans rikedomar för att förstå svaret. Ja, ebioniterna, den judiska grupp som omformades till det som sedan blev kristendomen ägde materiella ting, men de gjorde det gemensamt inom kommuniteten, de var kommunister och närde visionen att alla skulle förena sig i samma tanke för en "ny himmel och en ny jord". 

Idag kan vi se hur t.ex. moderaterna i Sverige tillämpar en sataniskt perverterad form av kommunismen när de stänger av t.ex. hela städer som Täby via regler som utesluter mindre framgångsrika medborgare från att bo där. Skulle moderaternas världsbild, inklusive läran om "hälsosam" konkurrens, upphöjas till universell lag, skulle världen malas sönder och gå under. Så sjuk är högerideologin! Den kommer från Satan den hånfulle själv.

Satan är den sista möjliga sinnebilden innan Aristoteles prima materia tar över (fullständig utplåning), och på den här låga "vibrationsnivån" dominerar naturligtvis illvilja och total brist på kreativa eller konstruktiva förslag.  (Det är därför borgarnas politik misslyckas totalt - varje gång! De hinner flytta över x antal miljarder till de rika innan den politiska vinden svänger, men varje gång flyttar de samhället ett steg närmare utplåningen.)

Vi talar alltså i samma andetag om Djävulen och de äganderättsfixerades bevekelsegrunder. Astrologiskt är detta Oxens tecken. I denna symbol eller i våldet på denna grundprincip resulterar en ovilja att röra sitt medvetande i konstruktiv riktning av den mörka kvaliteten i kosmos - Tamas guna - och kärleken (Venus) till det fysiska eller kroppsliga (Jordelementet). Det är sannolikt därför indisk astrologi dömer ut Venus som en verksam illgörare när stunden kommit för Oxen att stiga i öster som markör för en tilldragelse som t.ex. en födelse.

Som det faller sig finns svaga spår kvar i nu döda astrologiska traditioner att den onda stjärnan Algol i Oxens tredje grad kan ha varit astrologins "platshållare" för resonemang om denna besiningslösa nihilism och brist på god vilja. Det var därför jag för några år sedan utan problem valde den illvilligt grinande Djävulen som serieteckningsartad och lite komisk illustration för Algol. 

I själva verket finns det inget lustigt alls kring den här planeten (och tecknet). På en så primitiv nivå regerar "lust/olust"-principen, Oxen är en notorisk komfortsökare, den vill vila harmoniskt (Venus) i det fysiska och som rigid anhängare av overkligheten (Tamas guna), själv slungad ut i existensens periferi (hotande nära det antikens filosofer kallade icke-vara och Jesus benämnde "det yttre mörkret"), är det mycket logiskt att judarna såg Satans bästa ingång. 

Mot stjärnhimlens projektionsduk blev det stjärnan Algol som fick representera "proppen i badkaret" i det mörkaste och mest omevetna av det i sig omedvetna och naivt realistiska Jordelementet är det i Oxens tredje grad materialismens herre själv like en Joker passar på att göra allt till ett löje. Här är ateismens rot.

Mytologi krävs för sanningar som inte matematiken rår på. Det var Platons åsikt och jag rekommenderar alla att försöka läsa hans text Parmenides. Jag klarar den inte och betraktar mig som rätt smart. Platons IQ måste ha varit långt över ikoniska snillet Stephen Hawking som matematikern och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith, en teist, fullständigt och förnedrande vingklipper i sin "Science & Myth" från häromåret. Men t.o.m. Smith förespråkar utifrån sin Jupiter i Oxen en naiv realism - mojängerna du ser "där ute" med ditt öga finns faktiskt. 

Mojängerna är är inte som västerländska förståsigpåare säger, cartesiska bilder på näthinnan som sedan hjärnan konstruerar inre representationer av och färglägger och doftsätter. Vad Smith, för att hålla sin diskussion på nivå med samtidens vetenskapsmän, inte säger i det här läget, är att den "objektiva realismen" naturligtvis är subjektiv i förhållande till Guds medvetande. Vår verklighet är helt avhängig av att Gud inte tappar intresset för den här skapelsen, för då skulle den omedelbart slockna. Pfft. Bara så där.

Existensen är en källa till förundran för alla utom dem som i hybris (astrologiskt ofta bara via månnoden eller demonen Rahu som själv vill bli en gud) tror sig kunna kontrollera verkligheten genom t.ex. fysikernas våta dröm om TOE - en Theory Of Everything. Det är det hjärnsläppet Stephen Hawking ägnade sig åt i sin senaste bok, han, Hawking, hade SVARET, och som Wolfgang Smith så skoningslöst avslöjade.

Ju klarare en människa blir i sitt intellekt, ju tydligare kommer hon att förstå detta med det mänskliga intellektets otillräcklighet. Det är konstruerat för en begränsad värld och inte för att famna Oändligheten. Sverige är härvidlag en ankdamm och döpöl av dårar. Här upplåter religionshatiska DN plats för människor som kanhända excellerar inom sina egna fält att prutta på religionens med okunnigt nonsens. ABBA-Björn och de andra i sekten Humanisterna t.ex. Deras ateism är bara en ärthjärnas livrädda försök att skydda sina egna materiella privilegier, inte ens värt att upplåta tidningsplats för. Utom i DN då.

Naturligtvis är det ofattbart träffsäkert att bloggen på lördagkvällen noterar att Norge just nu befinner sig totalt under Satans kaotiska och illvilliga inflyande och att handelsmannen Merkurius är den del i Norge som är förmedlaren av den ultimata destruktionen. Och några timmar efter att jag publicerar inlägget börjar ett merkuriskt handelsfartyg brinna utanför kusten. 

Det skulle inte förvåna om säkerhetspolisen ringer på dörren endera dagen och förhör mig om vad vad vet som så perfekt lägger ut material som sedan får en spinoff i verkliga livet. Frågar om jag är terrorist och på något sätt inblandad i fartygsbranden utanför Norges kust. Men nej, det här gör norrmännen så bra själva. 

Landet bär uppenbarligen en kollektiv synd som gick i dagen i själva horoskopet som markerar deras separation från Sverige (unionsupplösningen). Att de ärvt sin synd från Sverige blir uppenbart om man tittar på 1809 års svenska nationalhoroskop.
Se även: Svenska fattigdomens historia för dummies (med 1809 års horoskop - bilden korrumperad av Google/Blogger, klicka på kartan för att se de tydligare originalet)
Se även: Vikingarna & mörkret i de skandinaviska horoskopen
Separatism är synd. Fredrik Reinfeldts separatistiska politik är synd. Jungfruns tecken, det diskriminerande intellektets och därmed separatismens tecken, sägs i indisk astrologi representera Fienden. Vems fiende?


Den som målar Fan på väggen är själv fienden. Var lämnar det den här bloggen? Eller finns existerar objektivt gott och ont som storheter det postmoderna (ateistiska) intellektet inte kan slingra sig från?

2 kommentarer:

Anonym sa...

men oj vad hjärnan kan producera, fastnade faktiskt, lite ut ur kosmos!
Steinberg hade ju en helhetssyn på människan.
Det jag tycker är att mina kompisar kör ungarna till närmaste Antroposofiala skola, ibland typ 10 mil, men sedan fullkomligt skiter i sin egen verklighet.

Seaward sa...

Det är mycket som en gång var djupt och meningsfullt, men som nu ompaketerats och reducerats till tillbehör i den egna "livsstilen"...