Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 november 2013

Stockholms moderater saboterar handikappboenden

(Det här är inte det inlägg som aviserades i föregående utan ett "extrainsatt".)

DN nyheter vinklar som bäst sin nyhet om Stockholmshem som förstör ett perfekt boende för människor med särskilda handikapp till en snyfthistoria.

Jag förstår att ingen ens vågar skriva i stockholmsborgarnas egen tidning att det är moderatledda Stockholms kommun, numera "bolagiserad", som äger Stockholmshem. Ytterst ligger moderat människosyn - dvs. sociopatiskt kallsinne och ensidig fokusering på pengar - bakom den här omänskliga omstuvningen!

Och inte kommer DN:s läsare att ana något heller, eftersom medierna samfällt bestämt sig att tysta bloggosfären på sina sidor! Makten har i god tid innan valet 2014 tagit kontroll över hur frågor ska vinklas, även om Sveriges Radios chef för digitala medier skyller fördumningen och förfulandet av deras sajt, där bloggosfärfönstret försvunnit, på att man måste BETJÄNA MOBILTELEFONERNA och därför minska antalet funktioner som webben tidigare haft! 

Nå, låt oss säga att remejken låg remarkabelt rätt i tiden - i princip alla (högerägda eller regeringsinfluerade medier har inom loppet av några månader dödat sina läsares åtkomst till svenska oppositionella bloggare. (Finns det någon annan sort?)

Låt oss leta efter en ytterst ansvarig i Stockholmshem för det här groteska sönderbrytandet av ett väl fungerande boende för människor med särskilda behov... Från Ratsit (andra länken) kan man inhämta att Stockholmshems vd heter Ingela Rosemary Lindh, i stycket om firmatecknare istället kallad Ingela Rosemary Ljung.




Ett utmärkt skithoroskop som kan sågas på några få rader. (Givet den indiska astrologins krävande system är i princip hela mänskligheten utdömd på förhand, vilket gör det ytterst tacksamt att använda systemet för en svepande civilisationskritik!)

Kartan gäller alla födda under två dygn men om inget gott intervenerar är det här en formidabelt pissig tid att födas!

Bloggen deklarerade med Herakleitos att "den torra själen är den bästa" (se bara all alkoholism och allt missbruk som förekommer under det våta Vattenelementet). Men då avsågs inte ett sinnelag med Saturnus av den här typen. Månen i Skytten i månascendentens förstahus gör ofrånkomligen Saturnus till en verksamt ond kraft, och en dålig Saturnus känner man bara alltför väl i ineffektiva och klumpiga organisatörer, snåla och kalla människor utan någon empati med de människor eller situationer de är satta att administrera. 

I det här fallet har vd:n inte ens rikedomens Jupiter med sig eftersom Månen (och den snåla Saturnus) disponeras från en undanskymd Jupiter i det tolfte huset. Det här sinnelaget (Månen) är alltså helt omedveten om varje impuls till jupiterisk generositet.

Istället styrs kartan av drömmen om att vara en ideell Våg som utifrån en maktposition tjänar många och onda pengar! När Skytten stiger i öster (här i den teoretiska värld som sinnelaget ruvar på) är det bara två planeter som är verkligt onda, den frihetliga Skyttens motpol Saturnus (begränsningar) samt pengarnas och jämviktens Venus. För en frihetlig Skytt är allt som binder en människa i ett jämviktsläge något ont, en fiende. Skytten är alltid på språng mot den ljusnande framtid.

Men här ser vi ett ont psyke (Månen + ond Saturnus), en ohelig allians av en att både vilja expandera bortom kontroll OCH kontrollera expansionen samtidigt PLUS en dröm om att kontrollera och pengarnas tillväxt: Venus är inte bara fallen i horans tecken Jungfrun (hon som säljer sig eller klär av sig naken mot betalning), Venus är således också en direkt illgörare för Skytten i första huset. Men likväl är detta drömmen vd:n har om sig själv i en maktposition. Att fula och onda och växande pengar och hon ska bli synonyma Varför den här Venus är en sådan katastrof inser man när man påminner sig att Venus, här tillfälleligen en ren hora, disponerar över vd:ns soltecken Vågen. 

Minns också tionde och elfte husets relation i termer av karriär och förmögenhet till följd av karriär eller ledarskap.

Så de här två dygnen bjöd verkligen på en derangerad vinstgalen och tragisk version av Skytten som annars kan vara ett så nobelt tecken. Men återigen, detta är vad SINNET ruvade på under två dygn. Världen var galen under denna tid, men enskilda människor kan ha fötts som gör bättre ifrån sig än månkartan gör troligt.

Eftersom enbart Solen och Mars är verksamma välgörare när Skytten äger första huset och Solen i det här fallet bränner bort Mars via tät konjunktion, är det här ett vd-horoskop som ytterst sett kan reduceras till en lågpresenterande mentalitet (Månen hämmad och kall av Saturnus och värmande och framgångsrika Jupiter i dålig husplacering). Som kompensation för sin frostighet idealiserar den här chefen sig själv som en Våg som framgångsrikt balanserar kredit mot debet och framstår som en mäktiga vinstapparat (horan Venus i tionde makthuset).

Dessa dygn är så sorgliga att man just undrar vilka fler räknenissefascister som föddes då. Hon är en vd som är helt i Fredrik Reinfeldts smak, det är ett som är säkert.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag kan inte kommentera de analyser du går med utgångspunkt från mitt födelsedatum. Däremot vill jag gärna klargöra att vi inte har för avsikt att ta ifrån några av de som bor på Handelsvägen i en sk handikapplägenhet sitt boende. Inte heller kommer de som har en lägenhet med vidtagna bostadsanpassningsåtgärder att behöva flytta. De som berörs av vår ambtion att bistå stadsdelen med ett gruppboende och SHIS med fler ungdomslägenheter är de som bor på plan 1 samt de som har kontrakt på "vanliga" lägenheter. De som bor på plan 1 i en handikapplägenhet kommer att erbjudas en ny lägenhet högre upp i huset. De som har en vanlig lägenhet kommer att erbjudas en ny lägenhet i vårt övriga bestånd. Eftersom vi inte kan tvinga någon att flytta är detta en process som kommer att ta lång tid. När man läser artikeln i tidningen är detta inte denna bild man får, jag förstår därför att du blir förbannad och undrar vad vi håller på med. Men som jag försökt beskriva ovan, vad som skrivs är inte helt överensstämmande med vad vi har för avsikt att göra.

Ingela

Seaward sa...

Väl. Då har två perspektiv presenterats!