Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 november 2013

Storfinansen har köpt alla de bra hjärnorna


Hetlevrad ateist !


Den falske Satan, som lovar glitter och guld för de måhända listiga men ändå så kortsiktiga, lyckas i Sverige värva alla de mest kapabla hjärnorna. Om och om igen ser man att högern har de effektiva dimspridarna. Sossarna är ett segt B-lag som står som stampar i underklassen med en enda ambition: att själva få göra en sån där klassresa och bygga ett lyxtorp à la Göran Persson. Ideologi och konstfull logik vet de inte vad det är för något. Inte konstigt att högern under sådana förhållanden nu formligen PLUNDRAR svenska folket. 

Alla vill de berika sig och dra järnet från landet innan skiten träffar fläkten. Vem vill inte avsluta sitt liv i någon svensk- och tyskbesudlad pensionärsidyll nere i Frankrike istället för att riskera räder från de underprivilegierade förorterna som skjuter som svampar ur jorden under högerregeringen Reinfeldts ledning?

Följden blir väldigt mycket idiotiska utspel från detta B-lag av högersossar. Som kommunalborgarrådet i Katrineholm, som först av alla "viktiga" sossar stod upp och krävde partiledaren Håkan Juholts avgång. Eller nu denna Morgan Johansson som inte förstår skiljelinjen mellan Lagen och Politiken, mellan Jupiter och Saturnus. Som en dåre vill han vara med i stridens hetta och muckar också han mot Göran Lambertz - och får naturligtvis andra jurister mot sig (AB).

Det här är nog den sorgligaste sortens socialdemokrat. Inte bara är han ateist utan också medlem i Humanisterna, mobbingklubben.

Jag nämner Katrinheholms-sossen uttryckligen för att jag ser att han och Morgan Johansson båda har intelligensen i nära kontakt med Satans stjärna. Det tolkar jag som att de här människorna särskilt när drevet går bör låsa in sig i källaren två dygn och inte luras att dras med i den allmänna ondskan. De har nämligen direktkontakt med den destruktive Satan, nihilismens ansikte. I Johanssons fall har det alltså blivit en tro på just ateismen a-teismen. Satanism med andra ord.


Solen med Jupiter tecknar ofta hög intelligens.
Men vad är det man ser i detta horoskop?
Instabil intelligens? Vurpad intelligens?
Ojämna prestationer?
Kartan visar den kanske svåraste sortens anfäktelse från den onda stjärnan Algol mot Solen, den där Solen samtidigt är involverad i en egenmäktighetens strid, Jord/Eld. Soltecknet Väduren behärskas av Mars som befinner sig i Eld. Skulle Johansson vara född från sex på kvällen eller senare, har Solen hunnit in i Oxen och är nu tydligt på rak linje med Algol. 

Nu disponeras Solen av Venus men den står alltjämt i en uppslitande och småfanatisk kontakt med krigaren Mars som är en, tror jag, hårdnackat materialistisk grundposition, typiskt för en nation av bönder som har fullt upp med att säkra det vardagligt materiella och därför är helt otränade i tankens konst. Därmed blir de ateistr av ofta pinsamt enkla anledningar. Kanske något trist barndomsminne av en tråkig gudstjänst på en kyrkbänk som lämnade träsmak efter sig.

Nu finns med fler saker på den här högersossens himmel som talar mot medlemskap i Mensa. Inte minst den fallna Saturnus i Väduren och dess närhet till Merkurius (kommunikation, uttalanden). Saturnus är en slug gränsdragare som kan välja sina strider, men här råder antagligen egenmäktighetssyndromet (Eld/Jord i friktion) så att individen är inte tillräckligt cool för att göra korrekta bedömningar eller logiska avgränsningar innan han uttalar sig. Därför fick han genast juristerna på sig.

Ett annat sätt att beskriva detta är att han faktiskt mopsar sig mot Lagens, filosofins och religionens planet Jupiter! Solen i opposition till Jupiter är här inte alls en lyckad placering pga. nämnda egenmäktighetstendens, och Saturnus egocentriska (ultrasnäva) utblick. 

Vill socialdemokratin vinna 2014 ska de nog likt Löven hålla tyst så mycket som möjligt. Regeringen Reinfeldt har redan fattat det. I fallet Lambertz blir det nästan löjeväckande att visualisera en Ask eller en Reinfeldt och inse att detta faktiskt är det bästa Sveriges folk lyckats skrapa ihop att sköta demokratin åt dem!


Göran Lambertz horoskop synades i förbigående i inlägget före detta men i mildare ordalag. 

Man kan också notera att i den här frågan finns det inte en enda svensk tidning som ödslar blogglänkningsmöjlighet åt folket. "Drevet" är deras eget och intresset för landet absolut noll. Det här är en perfekt illusration av Sverigehoroskopets ytterst smala elit som i själva verket styr allt: nationalhoroskopets Sol och Jupiter i femte huset för chefer och ledande politiker.. Folkmassan illustreras istället av "störningen" mellan Väduren och Oxen. Morgan Johanssons karta är en "typsvensk" skulle man kunna säga, men en med ambitionen att göra sig hörd (sinnet/Månen i Lejonet). Tyvärr har han halshuggna Draksvansen i sin ekokammare till sinnelag!

Inga kommentarer: