Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 november 2013

Teknikfascismen ämnar döda svensk humaniora

Dygnsgamla inlägg på Sideriska siktet blir snart nog nyheter i de kommersiella medierna - ge dem bara ett dygn att sätta sitt spinn på uppslaget! Här glömde dock SvD att stänga dörren ut till bloggosfären. Som framgår var originalbilden av SÄPO och teknikerna betydligt mörkare än SvD som inte har några problem med själva frågetecknet - varför Sverige ägnar sig åt mördandets "ädla" konst genom att till att börja med ägna sig åt vapenforskning och -tillverkning.

*****

När jag ser horoskopet för Vetenskapsrådets generaldirektör Mille Millnert förstår jag på en gång att det är hans ord eller intention Kerstin Sahlin vekt pladdrar. Hon sade nämligen att indragningen av stödet till tidskrifter inom områdena Humaniora och Samhällsvetenskap ändå var "små" och bidrar till mer "konservering än förnyelse" (tidskrift.nu). Det är nu upp till Millnert att gå loss som en slaktare på småtidningar och göra Sverige ännu fattigare än vad det redan var.

Låt oss nu se på den här gränslösa krigshetsaren som, varande professor i "reglerteknik", säkerligen kan anses medskyldig till exporterade vapenkonstruktioner. Sveriges svartaste sida, den som vi inte vill tala om, hur våra teknikfascister - högskolor som den i Linköping horar för världens alla Krigsherrar. 

Män med teknik ska aldrig ges maktpositioner - specialister är helt enkelt livsfarliga om de får svängrum. Så mycket förstår t.ex. kapitalets lejda dräng Reinfeldt när han råkade (han är inte så himla smart) Svenskt Näringsliv för ett "särintresse". En tekniker ska underordnas en filosof, det är helt tydligt om man läser västerlandets chefdesigner Platon (se "Staten" och "Lagarna", ligger i startgroparna för att äntligen kämpa mig genom den senare).

Ser vi då en mördare i horoskopet, om än indirekt? Och ser vi en fanatisk futurist som vill ha nytt bara för nyhetens skull - smörja marknadens hjul?

Ett försiktigt ja på båda frågorna.




Den ömsesidiga receptionen mellan Vädurens och Skyttens härskare säger på ett plan att "krig är gott", Vädurens historielösa (vettvilliga) framfart är lukrativt (Jupiter = förmögenhet). Generaldirektören och teknikfascisten är helt för svensk vapenindustri och det är förstås både regeringen Reinfeldt och en eventuell blåtonad socialdemokratisk regering också.

I en förväntat svårare framtid för Sverige gäller det, som näringslivet säger, att strypa stödet till de minst lönsamma produktlinjerna och fokusera företaget Sveriges styrkor. Och vi är väldigt duktiga på att göra mördarvapen och låta andra folk ta kål på varandra. Det är väl för väl att vi inte delar ut Nobels fredspris också, då skulle himlen falla ner över huvudena på svenskarna - som taket föll ner över konsumenterna i Riga häromdagen.

För att ta beslut om att mörda en väsentlig del av den svenska folksjälen behövs män som Mille Millnert. Notera hur hans två humanistiska tecken, Tvillingarna och Vågen (Luftelementet) fullständigt kollapsar ner i dödens mörka Vatten eftersom både Måne och Sol har sina disponenter förlagda till Fiendens sjätte hus och dödens tecken Skorpionen. Gud, vad den här räknenissen måste hata kultur.

Jag varierar Saturnus olika bestämningar på bloggen. Den blir Organisatören när det passar sammanhanget, vid andra tillfällen är den Avgränsaren eller Kontrollören. Men vad säga om Saturnus i vinstorienterade Jungfrun? Här är den kanske Stryparen eller Liemannen, och den reglerar ("reglerteknik") förstås på basis av Merkurius i dödens Skorpion.

Det unikt mänskliga elementet, Luft, har således inget alls som talar för sig, men desto mer i kartan berättar om en galen eldig framfart, en kärlek till explosioner (pojkrummets krigslekar) säkerligen, och ett fantastiskt "negativt" samarbete mellan precisa och organisatoriska Jungfrun och lika kontrollgalna Skorpionen. Vatten och Jord brukar ge praktiskt händighet och här är det inte svårt att se en som kan eliminera felkällor. Som Svenskt Näringsliv sade 2011: filosofi är inte lönsamt. Nu ser vi det nya idiot-Sverige växa fram under Reinfeldt och näringslivet. Sverige som en själlös broilerfabrik som ska producera små räknenissar för krigsindustrin.

Svensson fattar nog inte hur snabbt det här landet har kollapsat? Hur dess gamla bredd och tolerans har ersatts av lågt i tak, idioter i ledande ställning (en finansminister som inte ens orkade ta erforderliga betyg!!!). Nej, det här landet har någon gammal synd - dålig karma skulle hinduerna säga - och om det inte går att spåra vad det handlar om i Sveriges historia, har bloggen förslagit ett annat scenario. 

Det finns inget sådant som ett kontinuerligt Sverige, historieämnet har väl sin legitimitet för dem som vill binda streck mellan årtal och händelser i tiden. Men det som nu hänt med landet är att det befolkas av en tillräckligt stor själsgrupp som tidigare gått under någon annan nationell beteckning. Och av förändringarna i samtiden att döma kommer dessa själar från en kultur som inte ens är i närheten av den sociala demokrati som utvecklades av Sverige under många årtionden - ett oerhört lyckat socialt experiment. Det som nu styr landet är kortsiktighetens och närighetens barbarer. 

Och jag har sagt tidigare att antikens tänkande alltjämt gäller: blicka mot landets Huvud och se hur ledarens gåvor eller störningar sätter tonen för hela landet. Reinfeldt har det värsta horoskop jag sett, värre än Hitlers, men ondskan är inlindad som den brukar vara när man möter verkligt falska och manipulativa människor.


*****

Bloggaren upplever sig som en humanist och det är därför illustrativt att jämföra hans horoskop med slaktaren Millnert. Båda männen har nämligen Månen i Tvillingarna och Solen i Vågen! 

Men skillnaden ligger i disponentskapet. Jag kan ha felfördelat både Tvillingarna och Vågen på bloggen eftersom jag försöker undvika att slå på egen trumma, men tecknen illustrerar i det egna fallet en fullbordad Människa genom att den manifesta eller aktualiserade planetpositionen disponeras från planeter som också står i Luft. Faktum är att jag utan problem kunnat vara både humanist och tekniker i mitt liv utan att som slaktaren Millner i Saturnus-Jungfruns småaktighet ta död på det ena.

Slaktaren Millnerts mänskliga gestalt naggas av att såväl Solen och Månen lider av bloggens "dissociationssyndrom" och Luft dras ner i Vatten. En man verkligen inblandad i svenska mord på export, före detta försvarsministern och menedsmannen Sten Tolgfors hade t.ex. påfallande "dissociation" i sitt horoskop.

Se även: Bloggarens horoskop - Google implementerade för något år sedan en ny och värdelös filkonverterare som gjorde om alla gamla förminskningar av mina uppladdade bilder. Det egna horoskopet tillhör dessa förstörda miniatyrer, men ett klick visar det något större och oskadade originalet.

Inga kommentarer: