Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 november 2013

USA spionerar för simpel ekonomisk vinning

Som rubriken lyder var min nästan första kommentar när NSA-skandalen började rullas upp i somras. Inte för att jag besitter någon överlägsen slutledningsförmåga utan för att det alltid handlar om Mammon i detta tidevarv.

Därför är det knappast förvånande att nya dokument nu läcker ut (AB), vilka just bekräftar att bl.a. Sveriges teknologiska forskning smygbevakas för att inte USA ska hamna i ekonomiskt underläge om någon KTH-ingenjör kommer på något smart!

Grattis Fredrik Reindfeldt! Inte bara suger du på att välja ministrar (och moderaternas kommunikationschef, förra dejtingspecialisten, tackade nyligen för sig och gick efter bara dryga halvåret), du har också en fantastisk näsa för att alliera dig med falska vänner. 

Men så blir det när Lögnens och separatismens ande pulserar genom en människas ådror istället för blod. Bloggen har redan i viss detalj utrett hur Storfinansen (Jupiter) i Reinfeldts horoskop inte bara fungerar som hans gud utan också är en "verksamt ond" gud!

Och hur var det nu med Satan? Viskar han inte löften i örat på de karaktärssvaga och lurar dem sedan rejält?

De gamla religiösa myterna vet uppenbarligen mer om livets gång än den moderna sekulära myten om att "jobba och konsumera" som Reinfeldt och Löfven gemensamt söker pracka på folket eftersom Storfinansen styr båda högern och högervänstern.

Och gudens hus kan också, på en lägre nivå, uppfattas som utlandet - inget gott kommer således ur Reinfeldts svaghet för stort utländskt kapital! Han är helt blåst på konflikten, vår man i Nuon-skandalens hjärta. Men allt runt Reinfeldt mörkläggs, hemligstämplas och sekretessbeläggs! 

Barnbarnen kommer att gräva fram alla skandalerna och visa vilken dåraktig regering som styrde landet under de sju svåra åren. Det kommer att ta tid att förstå att svenskarna var nere och kände av helvetet under regeringen Reinfeldt. En ovärdig politik som prioriterade penningen framför människan.

Inga kommentarer: