Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 november 2013

Utslagna dör som flugor i borgerliga Järfälla


AB 121111

När en kändis nämns i medierna är det i allmänhet med dennes ålder påhakad - ett åldersdiskriminerande och inskränkt svenskt sätt att "värdesätta" människor. Med nyheter om politiker följer nästan alltid partitillhörigheten inom parentes - för att ge läsaren en kontext till nyheten, för att hjälpa läsaren att bygga intelligens, bygga upp sitt mentala grepp om det som pågår i världen.

Men när Aftonbladet berättar om Järfälla kommun nära Stockholm, och att kommunen sparat bort 80% av sina utgifter på samhällets svaga och olönsamma, då finns plötsligt ingen ledtråd som skulle kunna hjälpa läsaren att förstå sambandet mellan ett samhälles ideologi och hur det går för individerna i detta samhälle. 

Förmodligen för att Aftonbladet har en borgerlig ägare och Järfälla kommun styrs av en genomborgerlig sammansättning av moderater, folkpartister och några förströdda centerpartister och kristdemokrater. Ingen på den sidan är intresserad av att medge att näringslivets lönsamhetstänkande blir ekonomisk fascism när den enligt Anders Borgs diktat införs i politiken. 

För det var ju vår hårlösa skattmästare som, utan att någon märkte det, förklarade redan i 1990-talets början att det skulle komma att göra ont när han och Reinfeldts raserade det goda samhället till förmån för ett samhälle där djungelns lag råder. 

Vad varken Borg eller Reinfeldt då yppade var att de var villiga att gå över lik för att betjäna Storkapitalet. Med sin plötsligt så bristfälliga kontextuella information följer Aftonbladet sina herrar tätt i fotspåren.

*****
 
Aftonbladets nyhet är en direkt parallell till den famösa intervju med statsminister Reinfeldt i DN för några år sedan då han frostigt viftade bort frågan om alla de nödlidande och utförsäkrade svenskar som ramlar genom hans utglesade eller renat av skrotade välfärdssystem. De fick väl ta hjälp av någon anhörig...eller nåt. Så lätt är det för de svårast själstraumatiserade att vifta bort andra som också skadats.

Empati är visserligen den fattiga och felstämda människans ersättning för en sund intellektualitet som utan att slav under patos eller lidelse följer livets objektivt nedlagda morallagar. Men romerske filosofen Plotinus (och efter honom hela det kristna tankebygget) menar att den simplare världen, där den vegetativa själen producerar kroppsliga känslor, att den här blinda nivån i skapelsen även den rymmer ett svagt återsken av de gudomliga principerna vars främsta bud är: "Gör mot Den Andra som du själv (Den Första) skulle vilja bli behandlad. 

För enligt Platons sublima lära är Den Första och Den Andra ytterst sett samma verklighet. Det den andra utsätts för i världen återrapporteras till den första via fördolda mekanismer. Den första är ingen "svart låda" som den mest obegåvade formen av darwinismen menar, de levande varelsernas erfarenheter går tillbaka till Naturen som i sin tur återrapporterar till Intelligensen eller Det Första. 

Och ur Den Förstes fullhet flödar sedan konsekvenserna av rapporterna ut och bildar både framtida biologiska mutationer (som de enkla tror det rör sig om) och livsödet för de levande varelserna. Av de här lagstyrda förloppen inser man strax hur illa Borg och Reinfeldt och Järfälla har ställt till det för sig genom att förbryta sig mot det främsta av de kosmiska buden. 

De, i praktiken ateister, hatade Den Förste och kan därför räkna med ett kommande utflöde från skapelsens källa som de inte kommer att uppskatta. Och på den dagen kommer de inte ens att förstå att de har drabbats av sitt eget förflutnas illgärningar. För de är själva i någon mening Den Ende och allt de gjorde genom att driva en snålhetens och piskans politik var att skada sina egna framtida jag. 

Tänk er själva, Borg och Reinfeldt som nerknarkade och ofria offer år 2100 - losers i ett de västländer som ännu inte helt rasat sönder men är på god väg. Och INGEN bryr sig om knarkarna Borg och Reinfeldt under sina nya namn, för alla slåss för sina egna liv - precis som Borg och Reinfeldt med ledning av sin fåniga myt om djungelns lag sagt att man ska. 

Ödet är en svindlande mekanism och de som odlar ohållbart sjuka och själviska idéer kommer att sjunka så lågt att de föds under RENA JORD-horoskop i framtiden. De har inte förmått eller velat kontemplera de högre tingen medan de förfogade över ett intellekt värt namnet så nu arbetar istället de gudomliga principerna rent somatiskt, genom det mest primitiva språk som existerar i något universum: planeten Jordens "njutning och obehag". 

Lust/olust-principen täcks in av astrologins tecken Oxen och förklarar på ytterligare ett sätt hur svenska folket ens kunde välja en borgerlig regering 2006, en som införde Primitivism som politiskt styrmedel, som vilken ond diktatur som helst. Det enda svenskarna vill komma åt var lusten, de simpla eländena!

Genomsnittssvensken lägre än en träl -
bara en grundlurad arbetsoxe,
ett dragardjur åt Storfinansen.
Se 11e sektorn för "rikedom via makt/karriär".
Dessa är den slutna kretsen som bor på Solsidan.
Solsidan har ingen relation till Skuggsidan i
Sveriges nationalhoroskop, men de goda
åren märkte inte svenskarna att
socialdemokratin låtit Överheten få vara ifred.


Nationalhoroskopet från 1974 visade fortfarande ett Fattig-Sverige med en folkmentalitet knappt högre utvecklade än slavar. Månen i Väduren kopplad till disponenten Mars i Oxen (invid plågoanden Satan) visar exakt ett folk som av någon anledning inte tar del av de styrandes värld: Solen/Jupiter i Vattumannen i nationalhoroskopet visar att Sverige, mitt under "socialdemokratins mogna år", var Storfinansens lilla lekstuga. 

Det är de här ekonomiskt och intellektuellt privilegierade från 1974-horoskopet som nu dött av och lämnat nya generationer - rent pack - att styra landet. Nu anlände den Stora Girigheten. Det typiskt för giriga människor är deras kortsiktighet ("kvartalskapitalism") och dåliga koordination. Därför låter både Borg och Reinfeldt sluddrigt när de talar - inga stenar i munnen för perfekt diktion där inte - och bedriver en politik från helvetet, en självisk materialistisk politik. 

Borg och Reinfeldt illustrerar det sämsta med att vara svensk. Och Aftonbladet skyndar sig att anställa nysvenskar som journalister för att legitimera norska Storfinansens (USA:s) infiltration av egoistisk högermentalitet i de oroliga och invandrartäta Stockholmsförorterna. 

Det är inte konstigt att Aftonbladet skrotade läsarnas enda fönster ut mot bloggosfären 2013, EFTER de politiska oroligheterna. Aftonhoran är verklien värd att kalla sig Sveriges största tidning. Så här styr den ekonomiska eliten och förgiftar sinnet på den låga folkmassan. I den meningen kanske t.o.m. Reinfeldt hade en vilja att väcka "det sovande folket". Är han i själva verket Sveriges missförstådda reformator?



Tillägg

Någon timma efter inläggets publicerande upptäcker jag att DN:s huvudledare inför måndagen också handlar om kontrasten empati och ... ja, en religionsfientlig och sekulär redaktion kan förstås bara se motsatsen i en "planerande hjärna" eller en "kall hjärna" (vad det senare nu är - sekulära metaforer är ofta på drift eftersom de bygger enbart på lösan sand). 

Men denna "kalla hjärna" är samma förvända förnuft som Plotinus kritiserade. I samma ögonblick själen drabbas av passion till denna världen tappar den kontakten med den rena intelligensen och arbetar nu genom en lägre verklighetsnivå vars mytiska representation kretsar kring en fysisk kropp och dess hjärna. Även Platon hade sett en djup symbolisk signifikans i den kropp vi nu klätt oss i - eller blivit klädda i. För honom hade själen sin boning i hjärnan, denna fantasm som ter sig så verklig för de förfallna själarna.

Men Platon var vis nog att se att livsupplevelsen varken börjar eller slutar vid hjärnan. Moral är en andlig storhet som föregår den jordiska människan och det är bara när man inser att den är grundad i tillvarons objektiva natur som så mycket av högerns - och vänsterns - falsarier blir tydliga. Vänstern gör rätt men vägrar erkänna upphovet till deras jämlikhetssträvan och kamp mot monstruösa utnyttjare. Högern erkänner en högre makt men är ändå Penningens slavar snarare än att stå upp för Mänsklighetens idé.