Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 november 2013

Varför Reinfeldt aldrig skulle fungera i god värld


"Tillväxtekonomi, drivkrafter, arbeta hårdare och längre!"
En del suger fett för att de inte har något liv.

Den grekiska mytologins ständigt erigerade Priapus har enligt Wikipedia ett oklart faderskap. Beroende på källa kan det röra sig om antingen Dionysos, Hermes, mäktige Zeus eller t.o.m. den låga bocken Pan (vår Djävul, Fan eller faunans rådare).

Med hjälp av horoskopet för Storfinansens egen lilla horpojke, hans politiska gärning i Sverige under åtta år (stjäla från de fattiga och muta dem i mitten med några brödsmulor och ge mycket åt de redan rika), kan den här bloggen lägga sin röst i frågan om faderskapet. 

Det är ingen mindre än Zeus som födde den sjukligt utrustade Priapus och hans vilja att inseminera och skapa en växande bullmage av precis alla livets områden, vare sig svensk skola eller sjukvård. Ingen verksamhet är så liten och betydlig att inte Priapus är där med sin sats för att få området att växa som en ballong ("hajp") på Rovkapitalismens välkända maner.

Sedan, just innan bubblan spricker, drar degenererade mänskliga underarter järnet genom att sälja av sina värdepapper och låter skolor och vadfan gå i konkurs.

*****

Sådan far sådan son. Det är bubblans och de lätta pengarnas filosofi som Fredrik Reinfeldt dyrkar som sin gud. Det lär vi genom Zeus (Jupiters) position i hans nionde hus, som passande nog tecknar en människa och hennes förhållande till sin gud. Det här är en så starkt placerad Jupiter man kan föreställa sig eftersom huset också tecknar en människas dharma, hennes upplevelse av ett närmast religiöst kall, en maning från den inre rösten.

Klicka för större bild och studera
de horribla himmelska omina

De stora förmögenheternas Jupiter är också en spekulationens planet och en passande fader eller penisrot till den uppsvällda Priapus. Och Reinfeldt, "stridshingsten", har olycksbringaren Mars - det manliga könsorganets planet - i första huset, men som en "verksamt ond" faktor och han har svällkroppen Jupiter - också verksamt ond! - i det element som bor granne med den rena, formlösa och helt negativa Ondskan - Jordelementet.

Är inte detta berättelsen om hur Impotens föder Illvilja, vet då inte jag! "Det inte jag har, det unnar jag ingen annan." (Man kunde tro att Mars i första huset skulle indikera oerhörd virilitet gränsande till brutalitet, men Jordelementet är kallt och ofruktsamt. För fruktsamma människor, se mötet mellan Eld och Vatten. Där kokar livets gryta!)

Det är i Jordelementet andesjälens direktiv nästan inte längre går att skönja och just därför mindre begåvade människor dumstirrar runt sig i världen och triumfatoriskt konstaterar: "Se, inte en Gud Fader med vitt skägg så långt ögat når. Nå, vad säger ni nu, ni sagotroende?" 

Genuint sekulära människor och deras grädda, ateisterna, är så lågt fallna i skapelsens hierarki att det inte förvånar att det här på den här nivån folk börjar jaga materiella vinster - en tusing i månaden till egna plånboken om inte annat, trots att de inte led nämnvärd nöd tidigare. De ville bara shoppa lite mer och bättre i den skeva världsbild NÅGON hade fostrat dem att hålla sig kvar inuti. (Verkligheten utanför gallerian är förfärande!) 

Någon spegling av den inre guden måste en människa nämligen ha, annars upplöses hon i tomma intet. Och eftersom NIHIL just är total negation blir snäppet före den totala icke-existensen just Satans, Förnekarens domän. Satan finns som den svagaste av alla av Platons former, den som sjunkit djupast ner mot icke-existensens värdeförnekande nihilism. 

Redan här förstår vi att Reinfeldt och de Rovkapitalister och bankirer vars intressen han betjänar, befinner sig mycket nära utplåningen. Det är knappt verkliga och vi ser på folk som Annika 'Fallskärm' Falkengren som dåliga skämt som av misstag råkat hamna i vår dimension. Deras cynism inför alla andra värderingar eller perspektiv än det av rå makt över Penningen och dess förmerande (ofta är kravet på Penningens avkastning lika oproportionerliga i förhållande till de inblandades arbetsinsats som Priapus organ), denna cynism motsvarar exakt någon av de helvetesvärldar som superneggot Satan äger. 

Frågan är nu hur man kan placera en verksamt ond Jupiter, som den Fredrik Reinfeldt föddes under, i förhållande till Ondskans mytologiska representationer. Ren materia (prima materia), lärde Aristoteles, är formlös. Mörkret och intigheten är här total. Inte en strimma ljus når så här djupt ner och den ultimata ignoransen kommer för evig tid att förbli fjättrad i sin formlöshet.

Romerske platonisten Plotinus tog strid med Aristoteles förvanskning av Platons filosofiska idealism och hävdade att Formernas värld existerar helt oberoende av deras förening med Materia. För Plotinus är det Materia som är det totala mörkret, den rena negationen. 

Platons formlära är inte bara en ontologi utan också en antropologi. Form eller Idé (ειδος - eidos) är vår inre essens, på ett helt annat verklighetsplan än fluglortarna som biologin spårar oss till. Vi är innerst inne levande idéer, levande intelligenser försåvitt vi inte associerar oss med prylar eller verksamheter som enbart riktar sig mot tingens värld. Då kollapsar vårt förnuft och vi går över på den mörka sidan.

Jag noterade hur fula former orkerna i Sagan om ringen uttryckte i sina anleten i inlägget om missrepresentationen av Russell Brands intelligenta och genuint socialistiska uttalanden i England nyligen och såg den självklara basen till orkernas vaga konturer i antikens naturlära. De är så långt inne på den mörka sidan deras kroppar ser ut som kopior på kopior på kopior av det som från början var den mänskliga formen - i någons medvetande.

Orkerna är själlösa kreatur av samma typ som den varelse Bibelns gud skrapade ihop av stoff från marken (hebreiskans adamah = markplanet, jord, kanske "världen" i trång, lokalt bunden mening). Men orken är kreaturet innan Gud blåst in livsande i det. 

Orker, zombies och relaterade fulingar indikerar alla hur materien skulle bete sig om den tog kontroll - den är i grunden ond, destruktiv och den "tär" bara - döda ting har ingen kreativitet i sig och i orkernas fall är de framtrollade av en ond och självtjänande trollkarl med makthunger. Orkerna saknar egentligen egen livskraft, de är bara verktyg som drivs av den svarta magikerns, siffertrixarens mörka och degenererade liv. 

Fredrik Reinfeldt har mycket gemensamt i sitt framskapande av en ny svensk underklass, kontursvaga orker, vilka i tidens upplösning kommer att vända sig mot honom och likt zombier förtära till och med sin egen skapare. Det är bara att gå till myterna för att förstå hur män som Reinfeldt slutar sina levnadsdagar.

Se även: Så här möter Reinfeldt sitt bittra slut (nov 2011)

Vill försynt påpeka att inlägget noterade: "att
det är något fel på Reinfeldts allra innersta sektor anar vi av rubriker som denna ["Kvinnor måste arbeta mer"] - han vill inte ha någon hemmavid" - och gjorde det innan rubrikerna att det vankades skilsmässa från resursförstörerskan Filippa.

I mars 2012 skriver Aftonhoran (som tydligt underblåser personkulten kring Reinfeldtarna, högerägd som den är): "
Få visste då [i dec 2011] att det skulle bli parets sista framträdande tillsammans och att de tre månader senare skulle separera"

Man kan se det som ett ödets ironi att frågan om hemmets hus och bittra uppbrott kommenteras på den här bloggen så tajt synkroniserat med verkligheten - ett slående exempel på att astrologi i lika hög grad är "sjätte sinnet" som logisk slutledningsförmåga.


Kopplingen mellan Priapus och Mammon, om någon saknade den, finns faktiskt i texten. Lägg bara ihop två plus två. Men det finns också en djupare mening i kopplingen och den är istället avhängig av Hermes som som Priapus far. Hermes eller romarnas Merkurius är ju marknadens gud. Men även i detta fall blir symboliken i Reinfeldts horoskop remarkabelt miserabel, vilket framgår av kommentarerna på kartan ovan.


2 kommentarer:

Anonym sa...

"Storfinansens egen lilla horpojke"
Det är väl det Reinfeldt redan talat om för alla? En Stridshingsts främsta egenskap är att den utan att tveka lyder sin ryttares minsta vink. En ryttarlös stridshingst är dessutom tränad att lämna slagfältet fortast möjligt utan att ta några egna initiativ.
Tycker han avslöjar ganska mycket om vem han är, vem som håller i tyglarna och varför han är som osynligast när det blåser som värst.

Seaward sa...

Känner igen analysen från någon klyftig kommentar på nätet dagarna efter den fabulösa kalkonen. Jag an bara instämma i analysen av stridshästens funktion i det mer komplexa spelet
:-)