Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 december 2013

Borgarnas vinstdrivna skola & hungerdemonen

Inför det förväntade underbetyget för regeringen Reinfeldts sätt att spoliera människoliv i senaste PISA-undersökningen (DN), kan man ju påminna sig att inlägget "Sverige under en ond demon 2002-2020" pekar på Sverigehoroskopets tredje hus som är grundskolehuset enligt det vanligaste synsättet.

Tredje huset för ett operativt, logiskt och faktaorienterat intellekt kompletteras av nionde husets högre bildning, vilken inte ens finns i Sverige längre eftersom antikens högkulturer med detta menade filosofi och religion. 

Inte ens nionde huset i bemärkelsen av "förutsättningslös grundforskning" förekommer längre i Sverige eftersom precis varje andetag det här folket tar nu mäts av Satans tidsstudiemän som framlägger framspionerad dokumentation om var och ens lönsamhet på Ekonomismens altare, vars överstepräster är Arbetsgivarna och Rovkapitalisterna. Ondskans krafter i Sverige arbetar obönhörligt på att döda all grundforskning i Sverige som inte kan knytas till det heliga lösenordet till helvetet: "Lönsamhet."

Men det var nu inte högskolans problem som var föremål för PISA-rapporten utan den lervälling som fyller de svenska tonåringarnas hjärnor till följd av den högerägda pressen som går hand i hand med marknaden för att producera nyttiga konsumtionsslavar.

Inte konstigt att Arbetsgivaren - Djävulen med sina falska planer - sedan ropar in utländsk arbetskraft till vrakpriser sedan man fördummat det svenska folket. Marknadskapitalismen kommer att ta en ända med förskräckelse i ett allas kring mot alla för sina rättigheter. Finns ingen anledning att som den hycklande Aftonhoran (AB) gör, driva kampanjer som "rör inte min kompis" eller agera mot Sverigedemokraterna. De är själva med och skapar förutsättningarna för att fientlighet mellan människor uppstår i det svenska samhället.

Om den onda demonen Drakhuvudets påverkan på olika aspekter av det tredje huset i vår generation:

Sverige under en ond demon 2002-2020

Ond demon 2011: journalistkåren

TeliaSonera - vårt delade förfall

Regeringen Reinfeldt genererar Sverige inför världen

Eftersom Sverige är i framkant (tror vi) när det gäller IT, handlar mycket med nödvändighet om tredje som ett kommunikationshus, och journalistkåren, i säng med politikerna som i sin tur är köpta av näringslivet, är det här möjligen Sveriges mest skämmiga tid i världshistorien, värre än när svenskarna fegade sig genom Andra världskriget. 

Undlåtenhetssynder förfaller de också, och måste betalas. En fegare ledare än Reinfeldt har landet aldrig haft. Det är inte förvånande att han fick makten i just den tid då Europa är på väg att braka ihop. Ja, han t.o.m. förbereder ett inbördeskrig mellan olika sociala grupper i landet genom sin perversa politik som aktivt gynnar vissa och aktivt missgynnar andra. Det är så långt från den goda konungens mentalitet det år att komma.

Samtidigt har "marknaden" i Sverige tappat allt omdöme och saluför våldsleksaker många gånger mer grafiska och brutaliserande för det växande barnen än gamla tiders knallpulverpistoler (SvD). Nu är det knogjärn som gäller. Ungarna måste ju skolas in i det allas krig mot alla som väntar när hela Sverige kollapsar till följd av marknadskapitalismens inneboende ondska. 

Inga kommentarer: