Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 december 2013

Förnekelse (ett mentalt tillstånd)

Jag skrattar till när jag ser Carl Bildt på foto i DN, blåvägrande att medge någon som helst historisk skuld. Ser han inte lika förstulen ut som Robert de Niro när denne gör sina mästerliga porträtt av hårdföra män i tillstånd av svår förnekelse?




Och faktum är ju att Bildt och de Niro - människan - delar en födelse där flera astrologiska indikationer överlappar.

Tji fick jag för att prata först och kontrollera sedan! Jag hade ett minne av Fiskarnas tecken, men det var ett riktigt gammalt minne från tiden innan övergången till den sideriska zodiaken!

Under de lyckliga och aningslösa åren delade männen faktiskt Månen i Fiskarna men enligt den sideriska är det bara Bildt som slinker runt i vattnigt sinne och ingen kan riktigt beslå honom med något. De Niros Måne enligt den sanna astrologin ligger i stället i Vattumannen, "Den Store" som babylonierna kallade en man av hans kaliber!

Ja, zodiaken handlar faktiskt (till mångas förtrytelse) om att lära sig se skillnad på smått och stort, på perifert och centralt. I den meningen finns det mindre smickrande zodiaktecken så det bästa är förstås att genast sluta upp med det obegåvade sättet att antingen identifiera sig med zodiaktecknen eller också (på samma obegåvat personliga sätt) ta avstånd från "dumheterna"!




Men helt ogrundad kanske den inte var, min distinkta de Niro-signal inför den sammanbitne Bildt på DN-blänkaren här ovan. (Jag hittade tyvärr inget matchande foto på nätet, men jag har ofta sett den suveräna skådespelaren uttrycka exakt samma avmätt avvisande min som signalerar en människa i förnekelse.)

För de Niros ascendent i kommunikatören Tvillingarna ska om något ha med det yttre att göra och i det här tecknet fylkas hela tre viktiga planeter i Bilds horoskop, kraftkällan Solen, kommunikatören Merkurius och aggressorn Mars. 

Inte konstigt att det inte finns en svensk med intelligens nog att exponera den här moderaten för hans kriminella läggning! Han är blixtsnabbt i intellektet och hal som en ål eller kall som en fisk i sinnet! Det kan vara Sveriges skickligaste dubbelspelare. Och ja visst ja, han var ju agent åt USA eller hur det nu var...

Högern är ett sorgligt pack och lågt utvecklade eller rent omoraliska människor. Slughet och själviskhet är nog den kombination av personliga egenskaper som kan skada själen i flera efterföljande liv på raken. För ett vurpat intellekt säger något om den djupa själens status. Det verkar finnas något som kan kallas degenererade själar. Varje gång de återkommer till den här världen ser man hur de börjar uttrycka sin låga natur. Föräldrar kan till sin sorg ana redan tidigt att de fått sig ett rötägg på halsen.

Om födda rötägg skrev framlidne djuppsykologen James Hillman, och först med "Själens kod" började en del ana att han var en nyplatonist och hade själavandringen som en självklar grund till sin människosyn. Hillman hade Solen i sideriska Fiskarna, en perfekt symbol för själar som cirkulerar i den lägre delen av Naturen, den del antika lärare menade att man måste rena sig från för att komma i kontakt med den eviga rationella själen - platonikerna kallade henne den även den himmelska Afrodite. 

(Plotinus betraktade henne föraktfulls om en hora från det hon satte fot på Jorden - jämför Venus två "hemmaplaceringar" i zodiaken. I det ena fallet säger indisk astrologi att Venus är en välgörare, i det andra en illgörare när dess respektive två tecken "äger" öster.)

Medan Carl Bildts horoskop (10 äldre etiketter) är en sorgesång från början till slut, har Robert de Niro en av de mäktigaste stjärnhimlar det går att födas under. Och vilket fantastiskt bidrag han gav mänskligheten medan den ljusskygge Bild ägnade sitt liv åt att i lönndom berika sig själv.

Se bara följande faktorer på de Niros himmel:

En Saturnus i första egohuset är vanligen kritisk, men vad om denna planet, "själens form" använder sin förmåga att ta fram diktatorn och inte agera ut den som Margaret Thatcher eller Barack Obama utan låna ut den till filmkonsten?  De Niro föddes dock med Solen i dramatikertecknet Lejonet, som har mycket att göra med visuell konst (måleri etc, samt drama/dans m.m.

Dessutom föds de Niro under fullmånen så att denna i vissa avseenden förnämliga (och i andra förskräckliga) Saturnus verkar via hans egen person men rör ett sinne eller en publik (Månen) som han konfronterar som den enastående ledarnatur (Lejonet) han är!

Titta noga på sammanhanget och husplaceringarna för de Niros tre dominanta planeter, Saturnus, Solen och Månen. Att Vattumannen från början hette Den Store får fullt stöd av horoskopet i övrigt. Det är bara att låta fantasin spela. De Niro har setts tidigare i mänsklighetens historia, kanske både tre och fyra gånger. Sådana här horoskop tjänar man långsamt ihop till och vad jag undrar är sedan huruvida själen kommer att fortsätta återfödas under snarlika emblem.... 

Jag kan tänka mig att "gudahoroskop", till vilket de Niros definitivt hör (jfr kartan för Dalai Lama), kan tänkas upprepa sig så länge själen åker gräddfil. Skulle själen sedan spåra ur, då kan kartan byta tonläge och börja återspegla de brister som kräver mer inskolning. Så kan själarna hålla på i årtiotusenden på den här planeten...

Carl Bildt och moderaterna skapar sig just nu problem som de kommer att få reda ut i många liv framöver. Den korrekta och "enda vägen" för Jordens befolkning är så enkel att första (lyssna på Jonas Sjöstedts enkla ord!) men onda människor vill inte höra sanningen om den kostar det minsta lilla.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, tänk att inte Bildt kan bli ställd mot väggen någon gång, apropå ditt konstaterande om hans hala läggning (teflonpolitiker som han kallas). Det var ett reflekterande jag själv gjorde efter att ha läst om honom i ett annat sammanhang i DN idag: "H G Adén var så nyanserad att Carl Bildt gav honom en reträttpost" av Maria Schottenius (som du klandrat förr, men det här skrev hon bra tycker jag, fast naturligtvis kommer ingenting att hända).
Det handlar om att UD:s främsta expert på Ryssland och omkringliggande länder har avpolleterats av Bildt, och satts på en reträttpost i Stockholm. Varför? Enligt Schottenius för att han som Georgiens ambassadör var för nyanserad, dvs inte ensidigt positiv, i rapporteringen om presidenten. Och varför gillar inte Bildt kritik av Georgien? Olja så klart! Viktigt land för oljetransporter från Kaukasus. Bildt var dessutom insyltad i Kreab som var Georgiens lobbyist i Bryssel. Och har trampat druvor på presidentens vingård... Är det någon politiker som förtjänar ett drev så är det han!

Hans Gunnar Adén som diplomaten heter, verkar vara en intressant människa - gick tolkskolan och jobbade åt OECD men hoppade av och var cisterciensermunk i tolv år, innan han bytte liv igen.
Jag ser att han intressant nog är född samma dag som en gammal arbetskamrat till mig som jag fortfarande har kontakt med. (25/10 -47). Det är också en beundransvärd människa, på ett helt annat sätt. Har varit sjuklig nästan hela sitt liv, ännu mer hälosproblem nu på äldre dar, men förlorar aldrig sitt goda humör och positiva inställning. Livet beror inte bara på hur man har det, utan också på hur man tar det, som jag hörde någon säga apropå henne...

(Har så långsamt internet så jag kommer inte in på DN.se, men det går nog att hitta artikeln, antar jag (fanns i kulturdelen).
S

Seaward sa...

Tack för rapporten om Bildt. Orkar inte följa eländet i detalj. Cistercienserorden - tigarmunkar till skillnad från tiggarmunkar. Då skulle man kunna tänka sig att antingen Merkurius eller Saturnus (eller båda) har speciella historier i horoskopet. Fast fåordighet kan också uppstå med konjunktioner Solen/Saturnus där den förras fria expressitivitet hämmas och underordnas Saturnus förtegenhet (eller absoluta krav på organisation i uttrycket)...