Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 december 2013

Hökmark och självtjänandets princip

Finansminister Anders Borg vet att anfall är bästa försvar och hävdar att en nederländsk EU-minister var trött av en lång arbetsdag när han anklagade moderaten och mötesordföranden Gunnar Hökmark för att pervertera förhandlingarna och söka roffa åt sig fördelar för Sverige (SvD 1, SvD 2).

Men en snabb blick på Hökmarks karta - och upptäckten hur perfekt den rimmar med både Fredrik Reinfeldts och Nya Moderaternas - säger mig att nederländaren alls inte var utarbetad utan tvärtom såg själviskhetens ande pysa ut genom Hökmarks porer. 

Jag hörde honom för övrigt låta ganska så motbjudande på morgonradion för några dagar sedan då han försvarade moderaternas historieförfalskning i diskussion med en Lars Ohly som för sin del kändes som en slugger, åtminstone i jämförelse med den här erfarna lögnaren från högersidan. Jag har sagt det förr: Storfinansen fångar de skarpaste (och mest korruptionbenägna) hjärnorna! 

Den enda trösten för en dödlig människa är att dessa överlöpare till den onda sidan därmed spårar ut även i den andliga världen och f.o.m. ett nästkommande liv kommer att berövas alla privilegier till tillskansade sig. De kommer att återfödas fattiga och i nöd och nu dessutom i kroppar med dålig dna så att de inte längre har intelligens nog att löpa över till mörkret ännu en gång! Det kallar jag rättvisa på den kosmiska Vågskålen.

Självtjänandets princip i zodiaken är Jungfrun och det är som synes ingen tvekan om vilket tecken i Hökmarks karta som är helt överbelamrat.



Dessutom har det här månbaserade horoskopet samma förrädiska intellekt som det i Fredrik Reinfeldts (en karta baserad på exakt födelsetid): förstahushärskaren är i båda fallen Jungfruns Merkurius, informatören eller i värsta fall informationsvinklaren dvs. desinformatören.

Men vad händer med Merkurius i den tolfte sektorn - "den onda daimonens tempel" som de gamla grekerna kallade området? Indisk astrologi säger att detta är en plats där själen måste effektuera moksha - rena och befria sig från sina synder. Men bloggen har hittat gott om exempel som snarast tyder på att det här är en from förhoppning snarare än någon tvingande regel. 

Horoskopet är och förblir inget mer än en karta över tendenser som råder vid födelsen. Men om tendenserna på en himmel generellt talar för andlig dövhet (vilken bara bor ett kvarter från uttalad kriminalitet), då minskar naturligtvis sannolikheten att individen är intresserad av att ta itu med själslig röta!

I horoskop där själva den själsliga identiteten (Solen) står prominent i ett hörnhus men där dess disponent förpassats till detta obskyra hus uppstår det egenartade budskapet att individen gör bäst i att ägna livet åt att utplåna sin egen individualitet. Detta, så vitt jag förstår, är en inte alltför diskret antydan om att vi har att göra med en verkligt ond själ, en själ som hopat så många synder på sig under troligen mer än en återfödelse att det bästa vore en helt ren omstart.

Hökmark är en ond människa, det hörde jag tydligt genom radion, i ordval och förmågan att effektivt och helt själöst entonigt parera Ohlys harm med rena lögner.  En genuin psykopat.

Eftersom det är nymåne i Jungfrun är det naturligtvis djupt olyckligt att både Måne och Sol ger samma sekundära och tertiära ascendenter och att båda har Merkurius i den onda daimonens våld. Särskilt som den onda daimonen här representeras av Solen och ligger i Hökmarks första jag-sektor! Här har vi således ett en nymåne i den självtjänande profitörens tecken ett år när själva denna orientering dessutom är den onda daimonen! Låt oss se på hans ansikte.

Maskerad banklobbyist i viktig roll i EU -
Moderaterna representerar korruption i allt de gör!

Som synes är Jungfrun "wellness-idealet" eller friskvårdens tecken nog så harmlöst när den stannar vid pyssel vid den egna kroppen. Men tecknet har en äldre tradition, babyonierna kallade Jungfrun "Plogfåran" och det är härifrån vi uppdagat dess kanske djupaste tendens - viljan till vinst. För ingen vill väl likna "spegelbilden" mittöver i zodiaken, den världsliga förloraren Fiskarna, alltid, som britterna säger, "all at sea"?

Se även föregående inlägg om den kropps- och utseendevårdande byfånen i Sverigedemokraterna som kallar andra byfånar.

Inga kommentarer: