Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 december 2013

Mandela och Åsa Linderborg

Fy farao vad bra Åsa Linderborg presenterar fallet Sydafrika och moderaternas unkenhet dagen för Mandelas bortgång. Läs, faktiskt, en bra historisk artikel i Aftonbladet av alla tidningar.

Jag kan bara instämma med mina tonårs största svarta protestsångare, den jamaicanska gruppen med det obegripliga namnet The Twinkle Brothers - en kvarleva från deras tidiga år som underhållningsorkester på turisthotell. Deras senare texter skulle få fått den vite djäveln att göra på sig i fruktan och skuld - ingen lounge-musik direkt.


JOIN IN JAH ARMY
- ta värning i Herrens armé
I MAN A ONE-A-DEM
- jag har redan gått med dem
WE'RE GONNA BLOOD THEM DOWN
FOR THEY ARE EVIL MEN

Den något otympliga sista frasen kan ha berott på att WE'RE GONNA CUT THEM DOWN redan tagits en en annan jamaicansk grupp, Morwells, även kända som Morwell Esquire. Hederstiteln Esq. var en ironi med adressat Jamaicas forna brittisk-koloniala överhet. Sångtrion var naturligtvis fattigare än fattig. 



Deras gruppnamn dyker upp på obskyra gamla singelskivor i en till synes oändlig rad varianter och felstavningar. Det är analfabetismen, underklassens gissel, som nu också högerregeringen belastat svenskarna med i deras fullskaliga import av frasorienterad tv-amärikanska som fortlöper parallellt med avvecklandet av det svenska skolsystemet. 

Barn är numera bara bränsle för det privata vinstmaskineriet och kommunala skolor får inga pengar av den vite djävulen. Tänk, han gjorde sin egen värld till ett getto. Hur dum är man då?


Inga kommentarer: