Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 december 2013

Närighetens nya översteprästinna


Efter Urban Bäckström kommer Svenskt Närighetsliv f.o.m. nästa år att styras av vd:n Carola Lemne, är det tänkt (SvD). Det betyder att en annan, manlig, ersättare till Urban Bäckström verkar ha försvunnit ur bilden. Vad jag minns skulle Storpotäten redan för länge sedan ha varit ersatt av Jens Spendrup... Något hände väl på vägen och blaskölskrängaren fick väl något mer lukrativt anbud...Det finns viktigare saker att ägna livet åt än att i detalj följa reptilerna i deras tärande på världen.

En gång i urtiden var Lemne läkare och gjorde mänskligheten gott, men något annat i henne tog överhand. När jag tittar lite på nätet hittar jag en obehaglig Expressen-artikel från 2012 där hon låtsades applådera en utsaga från Håkan Juholt bara för att sedan ägna sig åt försåtliga försök att övertala den då färske socialistledaren att vårdvinster ("valfrihet") var jättebra. Det ansåg nu inte den hedervärde Juholt och därför gick högerdrevet mot honom och han kuppades bort ur svensk politik. 

Här en artikel om vårdvinstförespråkande Lemne, chefen från helvetet om man tar bort skribentens devota perspektiv och hör högerpropagandans baksida - den sjuka värld som uppstår när människor som sätter kronor och ören på allt tillåts bestämma. Närighetslivet är mänsklighetens patrask och pengar har aldrig resulterat i en enda uppfinning. Kreativa människor drivs helt enkelt inte av så låga krafter, de har sin energi "från ovan".

Lemnes horoskop är tyvärr problematiskt eftersom födelsetid är okänd och reservalternativet, månascendenten, är osäker. Redan innan klockan elva på förmiddagen når sinnelagets planet Tvillingarna men då avgående Urban Bäckström var en Sol-Oxe kan man undra om inte efterträdaren har en Mån-Oxe och så att säga kastar en kvardröjande spegling av den förre vd:n som så perfekt illustrerade en simplistiska monetära mentaliteten. 

Det kan ha varit pengarna som fördärvade Lemne och fick henne att svika sin hippokratiska ed eller åtminstone villkora den: hjälp till de sjuka under förutsättning att de betalar för sig! Jag väljer en Måne i Oxen trots att oddsen för en Mån-Tvilling är lite bättre. Dessutom rimmar hennes "husförhör" till personalsamtal på vinstdrivande Danderyds sjukhus bättre med hustyrannen Oxen än med den intellektuella och lättsamma Tvillingarna!

Men jo, Merkurius/Hermes (Tvillingarna) har med läkaryrket att göra, så det är mest en gissning som bygger på att kvinnan, när det kom till kritan, valde pengarna. Oxens tecken representerar drömmen om eget ägande - den negativa polen som trälbinder själar till den här planeten där de under materiens hypnotiserande inflytande leker som små barn att den som samlat den största högen grus när han dör, han vinner. 

Oxen är ena halvan i den sataniska axeln, eller Pytons axel som romaren Manilius kallade den under det första århundradet. Vid den tiden odlade redan judarna en astrologisk tradition om den onde Satan, visualiserad via den onda stjärnan Algol i den materiellt hungrande Oxen. Det är så typiskt att horoskopet för Svenskt Näringsliv har Satan tronande i tionde makthuset och i tydlig koppling till ordergivaren Saturnus! Eftersom Saturnus tecknar själens form, och Satan korrumperar kan man misstänka att det här är ett falskt väsende, och Svenska arbetsgivarföreningens "remake" till Svenskt Näringsliv var vara ännu en kosmetisk rökridå som sammanföll nära i tiden med att gammelmoderaterna - storfinansen - bytte stil och duperade hela svenska folket som Nya Moderaterna. 

Varför Satan dominerar i arbetsgivarnas horoskop men inte i deras politiska bulvan, kan man naturligtvis orda om. Men Nya Moderaternas karta är logisk som Satans underhuggare eftersom horoskopet fullständigt domineras av självisk vilja till egen rikedom. Det är så att säga Arbetsgivardjävelns praktiska verktyg och Satan har här dold sig bakom onda drömmar om stora och lätta pengar! Den som läser kartan sensibelt inser naturligtvis att den representerar de onda, samhällsplundrarna.



Ska jag vara ärlig, säger mig det här horoskopet inte mycket, trots diverse färgläggning i ett försök att få igång fantasin på det elementära planet. Solen i Fiskarna drivs av lätta och stora pengars Jupiter, här skadad av girighetens demon Rahu. Givet Oxen i första huset (Chandra lagna, en månascendent) blir Jupiter - de privilegierades planet - en verksam illgärningsman.

Kvinnans val att associera sig med det här samhällets vinnare kommer att blir hennes skuld inför nästa återfödelse till Jorden.... Eftersom Solen i Fiskarna har denna förvrängda Jupiter som disponent (se hennes kranieform!) också i en dissociativ eller desinformerande Vatten/Luft-störning besvarar åtminstone detta mitt frågetecken om hennes baksluga Expressen-artikel med dess  oärliga smickrande av Juholt. 

Fiskarna är djävlar själva när deras härskare Jupiter inte är med dem. Falskare och mer principlösa människor får man leta efter. Intressant nog kombineras den här näriga hungern från Vattnet med mycket härsklysten Jord: Mars och Venus i Stenbocken i en friktionsfylld Jord/Eld-konflikt är väl det som bäst förklarar hennes dragning mot makt och chefskap.

För säkerhets skull en alternativ karta där Månen hunnit in i Tvillingarna:




Här blir månhoroskopet med ens mycket mer chefsaktigt! Solen går upp i tionde makthavarhuset och Saturnus står i sitt starkaste världsliga läge i väster.

I den lismande artikeln om Lemne ansågs hon ha "åsikter om allt" och det har den här bloggaren också (vare sig han är tillräckligt insatt i frågan eller ej). Detta skulle kunna bero på att Lemne, likt honom, faktiskt har den pladdriga Mån-Tvillingarna och dessutom i opposition med Saturnus som söker formalisera eller begripliggöra precis allt Månen snuddar vid.

Men även med en Tvillingascendent kvarstår storfinansens Jupiter som en källa till ont och där bloggaren hade turen att se sin Jupiter i sjätte huset för fienden så att den onda driften att söka stora och lätta pengar kommer att gälla bloggarens fiender (den dekadenta härskarklassen), ser vi hos Lemne att det är hon själv som ÄR den dekadenta rike mannen som kommer att falla på eget grepp.

Jupiter och giriga Drakhuvudet står nu i den goda lyckans femte hus så att Lemne i en mening var förutbestämd, som genom ett religiöst kall, att serva sig själv och andra som också tror på den onda lek som kallas "samla dina skatter på Jorden och betala tillbaka i helvetet och genom en följd av senare liv i umbäranden".

Den av "dissociation" drabbade Solens tendens till falska förespeglingar är nu tydligare än någonsin genom dess prominenta tiondehusplacering.

Så här ser ett äkta rötägg ut när det föds med ett öde att föra värderingar ovärdiga mänskligheten vidare en generation till. Gud leker med båda änglar och demoner och det andra hypotetiska horoskopet tillhör i långt högre grad än det första demonernas skara.

Inga kommentarer: