Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 december 2013

Pedofilen och nazisten



Två spektakulära rubriker om verkligt motbjudande människor i AB idag, upprorsmakaren i nazistattacken på demonstrationståget i Stockholm och den brittiska rocksångarpedofilen som idag dömdes till 35 års fängelse bland annat för försök att våldta ett spädbarn.


Båda männen föddes med Fredrik Reinfeldts soltecken Kräftan (instinktiva drivkrafter - efter makt, pengar - eller vad som helst kan tyckas) men därutöver också under en fullmåne! Kom inte och säg att det inte finns en varulvseffekt i samband med fullmånen!

(En sökning på nätet finner en Emil Hagberg i passande ålder just söder om centrala Stockholm, och när jag ser horoskopet har jag inga som helst tvivel om att det är rätt person.)

För alla Kräftor med Månen i Stenbocken som nu inte kontemplerat övergrepp på barn eller rasistiska tankar om sin egen "ras" överhöghet, läs det första inlägget om rocksångaren Ian Watkins och min lite kusliga upptäckt. Den firade (och återigen brittiska) artisten Kate Bush har skrivit en märkligt incestuös sång. Var det för att också hon föddes Sol-Kräfta med Månen i kallt objektifierat läge gentemot empatins hemvist? Har vi ett problem med den här fullmånen?

Helt klart kan det antingen bli skickliga konstnärer av den här fullmånen eller mänskliga haverier! Det är således inte fullmånen ensam utan kompletterande kringbudskap som kan dra ner en människa, likt Reinfeldt orienterad mot blinda och "behövande" drivkrafter (snarare än intelligens) till ovärdighetens nivåer.

Pedofilen
Nazisten

Man kan fråga sig varför inte den välsignande stjärnan Regulus räddade Merkurius - barn mellan 3-14 år enligt indiskt synsätt! Är det för att Regulus och Merkurius befinner sig i korruptionens åttonde hus, ett ondskans hus enligt antikt (och nutida indiskt) synsätt? Är det detta plus en fullmånen som fick Ian Watkins förhållande till små barn att fullständigt spåra ur?

Man kan också fråga sig om - med hänvisning till andra halvan av det här inlägget - stjärnan Algol faktiskt påverkar även planeter som tekniskt sett befinner sig där deras räckvidd upphör (±7½° relativt exakt konjunktion - och enligt den här bloggen också opposition). Nazisten har i så fall ett rasbiologiskt problem (en rätt tydlig läsart av fullmånen mellan hackordningsbenägna Stenbocken och inskränkta och protektionistiska Kräftan) som han upphöjer till sitt sjuka och vanställda ideal: gränsdragaren Saturnus i 11e idealhuset angripen av Satanshuvudet. 

Notera att dessa är starka budskap som passar väl in på båda männens sjukdomstillstånd trots att vi bara har månhoroskop som gäller för alla födslar under två dygn! Återigen vill det synas som om de som får rubriker tydligast förkroppsligar tidsandans styrka eller svaghet.

Nazisten har också en viss aktivitet i "utanförskaps- eller utstötningssyndromet" - tvärande Skorpionen och gruppsociala Vattumannen. Det här ger ibland rena mobbartendenser (som tidigare inlägg på bloggen upptäckt) eller ibland bara människor som är naturliga enstöringar och inte trivs i rampljuset. Och, förstås, ibland offer för andras mobbning eller sociala utstötningstendenser! 

Vilken roll man spelar är inte lätt att avgöra utifrån ett horoskop där tidpunkt saknas, men nazistens onda demon (12e-husägaren på sinnelagsnivån) ger faktiskt en antydan. Jupiter står i Vattumannen men behärskas därigenom av Saturnus som står i avvisande Skorpionen så att vi får en akut sammanblandning av Vatten och Luft, dvs. tendenser till dissociation - instinkterna börjar leva sitt eget liv och kan ta kontroll över en mentalitet som slaviskt rationaliserar varje känsla. 

Det är detta sociala utstötningssyndrom mannens nazihälsning på fotot uttrycker: "Fuck er, samhället." Den onda demonen har honom således i ett stadigt grepp i den oupplysta zon där osaliga andar vistas - både de i fysiska kroppar och de som fortsätter i förvirring efter sin död.

Det är värt att notera att båda männen uppfyller bloggens skrämmande hypotes om att många på Jorden tillhör Satans folk. Både Sol och Måne tillhör den negativa polariteten (sublunära) och eftersom Solen i Kräftan har Månen som sin disponent (och det är fullmåne) kan man roa sig med att gå ett steg djupare och fortfarande hitta den syndafallna själens signum: båda dessa djupt sociopatiska män har också Månens disponent (och tillika "själens form") Saturnus i sitt gudsfrånvända tillstånd i den Vegetativa Själens element Vatten. 

Båda har således extremt tydliga tecken på någon som saknar kontakt med sin högre, rationella själ och därmed full människovärdighet. De skulle båda passa bra i Reinfeldts krets, för på den här avgrundslika nivån befinner sig Sverige år 2013 och med en socialdemokrati som inte är värt namnet i sin brist på förmåga att prata annat än pengar och sysselsättning. Satans instrument kommer aldrig att få en korrumperad nation på fötter igen!

Naturligtvis är t.o.m. den här ganska detaljerade skissen ett svepande argument för antikens världsbild, där människans verkliga själ var viktigare än det slit-och-släng hölje den lägre Naturen förser oss med. Ett födelseklockslag skulle kunna flytta fram planeter jag försummat i den här texten, så att den värsta udden tas av tidens tillkortakommanden. 

Om ett helgon skulle kunna födas en så usel tid som de här fullmånarna i juli 1977 respektive 1986 låter jag vara osagt. Sant är att horoskopet är en karta och inte den andliga individen själv. Men om den verkliga individen inte är egot eller någon enskild horoskoppunkt utan ett levande väsen som kan iakttas genom ett rationellt system som astrologin, har man då inte kommit en osynlig ande ganska nära inpå livet? 

Inga kommentarer: