Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 december 2013

Reinfeldt & sport: mycket djur och ingen mänsklighet

DN:s mest delade text är just nu allfadern Reinfeldt som pratar politik dold bakom en spelad opartiskhet. (När en text i DN varken går att blogglänka till eller ens kommentera på plats, skriv under på att det är ett beställningsverk - ett uppdrag från regeringen eller någon regeringsmyndighet - ren och skär högerpropaganda!) 

I DN berättar "landsfadern" att han inte tycker ens hans favoritlag i hockey ska kunna köpa sig ranking ("jag är inte en mutad statsminister") utan:
"Jag tror på systemet att man med egen kraft ska jobba sig upp och att man ibland kan degraderas för att man inte varit tillräckligt bra."

Så har vi återigen bekräftelse, nu i statsministerns egna ord, på att han inte når upp till grundläggande humanitet utan "tänker" utifrån ett simpelt djurs begåvningsnivå. Det är vad den begåvade människan ser. Den stupida människan som DN/regeringen riktar sig till här hör naturligtvis ett annat budskap.

Reinfeldt lever verkligen i den fantasi som kallas "djungelns lag" och som förvisso idrotten bygger på: den verksamhet man förpassar sådana tills om inte uppvisar någon nämnvärd tankeskärpa men som behöver utlopp för överskottsenergi.

Enligt PISA-rapporten om svenskarnas fördumning över tid verkar Reinfeldt bara var en i en väldigt stor hop och det finns faktiskt en möjlighet att hans stupiditet är ett vinnande kort inför valet 2014. 

Att han gör ett av sina alltmer sällsynta mediala uttalanden i samband med ett fullständigt trivialt ämne visar vilka svin moderaternas spinndoktorer är, helt omoraliska fursteslickare som vet att deras löner och levnadsstandard står i direkt proportion till hur väl de lyckats lura det obildade svenska folket att tro att Reinfeldts samhällssystem har tiden för sig.

För att kort summera ett mer vedervärdigt horoskop än något jag hittat hos någon ledande politiker (inkl. Adolf Hitler!), så bottnar Reinfeldts blinda fixering vid "drivkrafter att överleva under piskan eller för att det egna begäret nått en sjuklig nivå" i hans dysfunktionella elfte idealhus.

Tre dagar gamla inlägget Reinfeldts inre demoner gör livet till ett helvete för andra tycks ha förekommit statsministerns bekännelse att han faktiskt anser sig ha mandat att trycka ner människor i skit och misär tills de "bättrar" sig och uppvisar större närighet - det han kallar "drivkrafter". Vi talar helt enkelt om en människa som inte når upp till den grundläggande humanitet som är adelsmärket för en god landsfader och en politiker som tjänar mänsklighetens högsta och bästa värden. Det är en råtta som kryper för närighetslivet eftersom hans karaktär ligger på samma låga nivå. 

Läs Platons "Staten" och se hur Reinfeldt i denna klassiska skiss för det goda samhället faller kort om det som gäller för politiker. Han är en simpel räknenisse och borde förpassas ner till detaljistledet där han kan sitta och räkna vinstmarginaler på återförsäljningen av omförpackad amerikansk egotrippsideologi.

Få är kallade till universalism och visioner - och det är just visionen för något nytt och bättre som gör Reinfeldt så intensivt rädd ("visioner är farligt" - sagt på en moderatstämma häromåret). Statsministern tycks sakna intellektuell skärpa att överhuvudtaget bekanta sig med alternativa framtidsscenarier och samhällsmodeller. 

Han vet bara att det kurrar i hans egen mage med jämna mellanrum och att människan måste arbete för att få mat i magen. Han accepterar helt den rådande marknadsliberalismen där staten låter enskilda aktörer lyckas eller självdö i den onödiga resursförstörelse som riktigt lågt fallna människor kallar "konkurrens" och påstår är en källa till innovationer.

Intressant nog har de här mörkermännen en fantastisk förmåga att döda verkligt revolutionära uppfinningar eftersom det finns intressenter som redan investerat i t.ex. smutsig teknologi och vill ha ut sin livstids vinst ur verktygen. Mörkermän som inte släpper fram den ny och bättre värld fast det vore möjligt bara för att de dyrkar Pengarna - precis som deras lilla tjänstepojke Reinfeldt.

Men få är också kallade till att tänka klart och det här är elfte idealhuset kommer in. Reinfeldt äger varken visionen att skapa en ny värld eller intellektet att förstå hur i grunden destruktiv han är när han säger det han säger i citatet här ovan.


De grå pilarna tecknar förhållanden värda att begrunda

Efter att bloggaren använt sitt eget horoskop för att visa ett harmoniskt förhållande till den onda daimonen (!), passar det förträffligt att göra en närstudie av Reinfeldts tolfte hus. Jag måste erkänna att de gamla grekernas namn för tolfte huset är gåtfullt men för den som följt den här bloggen har innebörden av kakos daimon gradvis klarnat, precis som den hinduiska traditionens tal om själens befrielse i detta hus. 

Det verkar alltmer som om planeter som avtjänar "långa fängelsestraff" i detta den "världsliga förlustens hus" ringar in barlast själen håller på att befria sig från i detta jordeliv - eller snarast bör eliminera ur sitt system. Att tolfte huset är ett omedvetet hus för de allra flesta gör det här uppdraget lite svårare. Ibland kan tolfte säga mer om en personlighet än ascendenthuset! Åtminstone då individen i hög grad styrs av sina Skuggor - av en eller en hoper onda daimoner!

Som synes är Reinfeldt närmast mogen mentalvård, med både ascendenthärskaren och hans älskade andra hus för pengar och privatekonomi placerade i detta förlustens hus. Han har ingen vinnande personlighet och hans recept för ekonomi är en katastrof för Sverige. Småmutor till restaurangnäringen och medelklassen, stora gåvor till förestagen och de rika och på det en idiot till finansminister har nu satt Sverige i en sits där landet måste låna utifrån för att fortsätta göda den rika överklassen! Det kan inte förvåna någon att landets regeringschef har ett horoskop som är rena haveriet!

Studera hur det faktiskt är Reinfeldts själsliga indikator - Solen - som tjänar som platshållare för den onda daimonen och hur denna ondska håller både hans personlighet (Merkurius/1a) och hans attityd till pengar (Venus/2a) gisslan. En mer demonbesatt människa (i den klassiska skräckfilmen Exorcistens mening) är svår att föreställa sig. Till onda andar hör att de närmast telepatiska kan avläsa sina omgivningar och förutse eller kontra omgivningens drag. 

Lögnens ande är en antik judisk term som är närmast synonym med det grekiska begreppet "den onda daimonen". Reinfeldt är troligen den politiker som ljuger i särklass mest. Åtminstone har jag inte sett någon annan undersökning liknande den tidningen ETC gjorde och där tolv fall av direkt lögn från statsministerns tunga kunde beläggas. Tydligen var kriterierna striktare för jag har sett en lista med 16 lögner också.

Vad som gör Reinfeldts horoskop så sjukligt men också intressant är att den onda demon som styr den här värdkroppen faktiskt ger sig tydligt tillkänna i sina ideal (11e huset). 

Tolftehusets ägare Solen verkar genom elfte, verkar igenom närighetens och överlevnadstinstinktens Vattenelement med den följden att den giriga lägre Naturen - drömtillvarons, växtrikets och de lägre däggdjurens töckenartade tillvaro till och med ter sig som ett eftersträvansvärt ideal för Reinfeldt. Han VILL REGREDIERA till en maskros begåvningsnivå eftersom han drivs av en ond ande som söker förlöjliga honom i historien! Tänk om han kunde vakna ur denna onda dröm om nödvändigheten av låga, låga drivkrafter och börja förstå vad mänsklighetens uppgift på Jorden är.

Men, återigen: inget kan komma ur inget - grekerna insåg detta och Shakespeare apade efter. Som framgår av det här horoskopet har inte den demonangripna själ som bor i Reinfeldts kropp någon chans att lyfta sig till genuin intellektualitet i detta liv. De subtila kroppshöljen han inkarnerat i och som astrologin antyder, vittnar inte om någon naturlig böjelse för att ta sig i kragen och lyfta sig över den psykiska förgiftning han befinner sig i år efter år. Han är troligen ett förlorat fall. 

Bara hans själ vet varför den målar detta miserabla politikerporträtt i Sverige på 2000-talet. Men precis som ett horoskop måste uppfattas som den helhet det är, länkar säkerligen figurinen Reinfeldt samman både bakåt och framåt till andra framträdanden på den här planeten. Kanske kommer en betydligt bättre politiker att födas tusen år från nu och i vars själ man kan skymta en Reinfeldt i något undangömt skrymsle...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Egentligen kan man ju säga att Reinfeldt har rätt i sitt citat. Bara att det handlar om en helt annan nivå än den han syftar på, och att man "jobbar sig upp" på ett helt annat sätt än han med sin låga horisont kan föreställa sig... Apropå näst sista stycket, och hela frågan om reinkarnation och varför det finns...
S

Seaward sa...

:-) Ja, nog låter detta som Lucifers förvrängning av karmalagen: som att den som inte "ät tillräckligt bra" (läs: lönsam) åker på en propp redan i detta liv.

Den här mannen har alltså kapat universum och gör med sin regering anspråk på rätten att pennalisera de samhällsmedborgare som inte är tillräckligt effektiva i det ekorrhjul han och de riktigt fula fiskarna (marknaden) konstruerat för att berika sig själva.

Konstruktionen fattiga/rika är uråldrig, men på senare år har systemet börja skena vilt och det svarta hålet som är den rikes planhalva suger åt sig allt mer.

Anonym sa...

Ja, konstruktionen fattiga/rika är uråldrig, och när jag skrev kommentaren kom jag att tänka på ett "uråldrigt" citat som Reinfeldt & Co borde begrunda i djupet av sitt hjärta (i den mån de har något): Många som äro de första skola bliva de sitsta, och många som äro de sista skola bliva de första (Matt. 19:30)

Seaward sa...

Som referens - om någon råkar läsa detta i framtiden - så finns ett blogginlägg tillägnat just innebörden av första/sista-dikotomin som du nämner.

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/08/jakobs-12-soner-zodiaken.html

Bloggen är full av liknande scoops skrivna i fel tid och på fel språk för den effekt de rätteligen borde ha.

Ja, bloggare eller folk i allmänhet med Solen i femte huset kan inte annat ha än en hög självskattning! :-)