Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 december 2013

Riskkapitalism av år 1976

Som årets sista inlägg, lite skåpmat som blev liggande från den 8 november. Istället publicerades den 22 november Vita slavdrivare kommer att få betala

I efterhand kan man se ett exempel på hur ett uppslag förkastas som en förhastad reaktion på en trigger i medierna men ligger kvar i bakhuvudet ("inkubationstid") och vinklas om en smula efter några veckor...


 

Inför SvD/Näringslivs rubrik om adrenalinkickens torskar, som valt riskkapitalismens tummelplats, går mina tankar genast till en sång från 1976 som fick blodet att isa sig. Tonåringar i mitten av 1970-talet hade ett privilegium som knappt går att förstå längre när barnen berövas elementärt förnuft redan i den profitstyrda privata skolan och därefter utelämnas till kvällstidningarnas verklighetsbeskrivning: poker pengar och sex.

1976 var valår på Jamaica och Michael Manleys socialdemokratiska parti såg ut att upprepa bedriften från 1972 då vänstern tog makten och vad som sedan Jamaicas frigörelse från England 1962 i princip vara varit Storfinansens alltjämt förslavade leverantör av billig råvara till aluminium och rom. 

Riskkapitalisterna började nu fly det lilla landet i karibiska ö-världen, samtidigt som den politiska oron tilltog. CIA (ännu en bokstavsförkortning på den hydra från vilket Edward Snowden nu bekantat alla med NSA) hyrde lönnmördare från den fattiga delen av befolkningen, vars procentdel av Jamaicas population Reinfeldt inte är i närheten av att lyckas framskapa i Sverige.

Trots att det är ett två tredjedelssamhälle han uppenbarligen är ute efter, och trots sin på många sätt effektiva destabilisationspolitik som utmejslat en distinkt och växande grupp fattiga som ska skrämma den övriga befolkningen till flit, tystnad och lydnad under sina slavherrar/arbetsgivare.

Det var västerlandets store Satan som låg bakom mordförsöket på tredje världens nyblivne hjälte Bob Marley. (Foto på skottskadad Bob Marley i anslutning till Jamaicas nationalhoroskop - ett av Karibiens mest kriminella länder och inte oväntat med självtjänandets Jungfruascendent och Solen i näringens drivkraft - precis samma som hos Fredrik Reinfeldt! Människor vars andliga fattigdom översatts till enbart en materiell utblick förmår inte längre tänka stort.) 

Skälet till mordförsöket på Marley är i efterhand uppenbart. Hans stjärnstatus hade skjutit i höjden efter den uppmärksammade skivan "Rastaman Vibration" som innehöll de bestickande raderna, "rasta don't work for no CIA". Det var troligen de här orden som fick USA att gå över gränsen, precis som Israel gjorde när de mördade Palestinas ledare Arafat med plutonium för några år sedan. 

Det finns vissa länder som odlar en våldets och mordets kultur, och som bloggen noterat i anslutning till USA:s nationalhoroskop (f.n. fem inlägg) är det här det land i världen vi borde använda som måttstock på degenererad individualism att fjärma oss från, istället för att som regeringen Reinfeldt dyrka och fungera som hackad klon åt!

Sångtrion The Meditations var, med Bob Marley, en av de första som redan under sommaren 1976 satte fingret på problemet med landsförrädare, färgade jamaicaner som gjort gemensam sak med det amerikanska kapitalet och nu fegt flydde till USA med sina tillgångar i rädslan för en storskalig socialisering. 

Låttexten som finns på nätet, är ovanligt begriplig patois eller rotvälska, men jag tror den som lyssnat och skrivit ner de nästan maniskt överspända sångrösterna fått några detaljer fel.

Texten säger dock mycket direkt som den står att läsa.


All who is running form Jamaica I hope is forever
When the gate is close we don't want no napkin
When the gate is close we don't want no rou-kou-touk
Pick your place from now before is too late

All who are run run run

Pick your place from now before you regret

When Noah was building his ark everyone laugh
But when the big flood came they star to weep and moan
Weep and moan
Weep and moan
Weep and moan

Let me tell you now

Pick your place from now before it's too late
Pick your place from now before you regret

Guitar Solo

When Noah was building his arc everyone laugh
But when the big flood came they star to weep and moan
Weep and moan
Weep and moan
Weep and moan

Let me tell you now

Pick your place from now before it's too late
Pick your place from now before you regret

Naa naa naaa naaa naa
You're not British born
Nooo nooo nnooo nooo
You're not American born
Noo nooo nnoo nnoo
You're not Canadian born

En maning till de rika jamaicanerna således att fundera över var de hör hemma, inte fly med pengarna utan använda dem för att hjälpa landet ur dess fattigdom! 

Fet chans att dagens globala riskkapitalist skulle lyssna på det örat. 

Se vidare: Varför Reinfeldt aldrig skulle fungera i en god värld.

Inga kommentarer: