Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 december 2013

Säpo som Satan över IT-chefen!

Utifrån det både rådliga och roliga tilltaget att bugga de buffliga buggarna Säpo har internetleverantören Bahnhofs vd blivit min nya hjälte (för dagen). Det är så episkt, så genialt!

(SR, SvD - låt oss se hur många minuter SvD låter sina läsare kunna nå bloggosfären i frågan innan de "spärrar" artikeln genom sitt nya "bloggfria" ramverk... [Tillägg: Det tog tio minuter att skriva det här och under den tiden hann redan SvD gömma sin artikel bakom obloggbarhetsramen!])

Än mer intressant blir det när man ser att telekomdirren har Satans stjärna flåsande sig i nacken! Födelsetiden är okänd men är han född under dygnets första hälft är sinnelaget påverkat av den fule Korrumperaren!



Det här är ett perfekt exempel som påminner om att den onda stjärnan Algol på inget vis måste korrumpera människan, bara att Ondskan kommer att finnas närvarande i personens öde och kommer att kräva ett ställningstagande. Bibliska Job över vilken Gud släpper Satan lös - för att testa mannens karaktär - är det paradigmatiska exemplet.

Likt andra telekomchefer anför Karlung kundernas rätt till integritet och i det här fallet är det en genuin känsla: sinnelaget i Oxen disponeras från Venus i ett Lufttecken, det systematiska Vattumannen. Till syvende och sist handlar det här ändå om en hårdnackad Stenbock och en maktkamp - till all lycka står den här Stenbocken, den här gången, på kundernas sida. Men vd:ns Stenbock lackade naturligtvis ur totalt när Säpo inkräktade på hans domän och krävde att få borra sig in i det fullständigt - som den cancer den eviga och "okorrumperbara" Stenbocken så hårt värjer sig mot. 

Kräftan är Stenbockens motpol och längsmed den här axeln råder ingen tvekan: patriarkatet är högre än matriarkatet - beklagar alla feminister och icke-feminister som inte förmått penetrera de eviga principerna. Kontroll över resurserna tillhör för evigt patriarkatet - här gestaltad genom Stenbocken. 

Men det åligger patriarkatet - Staten! - att avsätta resurser till Kräftan/hemmet, mjukdelarna, det sårbara - så att samhället är starkt på utsidan och komfortabelt på insidan. Prata med Reinfeldts regering om detta eviga och ovillkorliga krav på ett gott samhälle - de har inte ens fattat grundkursen av statsmannaskap och en människovärdig politik.

Jag vet inte riktigt vad Säpo kan tänkas sortera under för typ i det här skamliga svenska dramat (håller hela landet på att knäcka ihop åtta år in på högerns regeringsinnehav?) - men en god gissning är Skorpionen. Se bara den blasé Skorpionascendenten Carl Bildt rycka på axlarna åt spionage och avlyssning. 

Om Kräftans negativa sida är den cancer som sprider sig genom samhällskroppen - sjukdomens blinda drift att själv vilja leva vidare (Reinfeldt är Sol-Kräfta, se också kannibalismen i den brittiska kolonin Jamestown) - då skulle Skorpionen kunna vara en intensifierad form av den Vegetativa Själens (Naturens) mörka sida. Spionage rimmar väl med Skorpionens hemlighetsfulla sida.



Tillägg

En månascendent med Oxen i första huset är ovanlig eftersom både Månen och dess disponent Venus är "verksamma illgärningsmän". Intressant nog tycks denna lärosats verka genom det problem Karlung ställts inför. Venus i Vattumannen indikerar ett problem i hans relation med Vattumannen/folket (eller hela det teknisk-ideologiska systemet - nätet). 

VD:ns kärlek (Venus) till eller harmoni med Vattumannen som ett globalt kommunikationsnät mellan människor är således inte något självklart gott. Och detta helt och hållet eftersom Oxen är fiktion om att någon kan äga som till att börja med förklarar varför den falske Satan finns i världen och viskar falska löften i örat på människorna! Det här är ett helt och hållet äganderättsfixerat horoskop: Sol i Jord, Måne i Jord.

Inga kommentarer: