Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 december 2013

Svensk stupiditet under borgarna (larmrapporten)

Det hölls flera presskonferenser idag om den världsomfattande studie av 15-åringars skolresultat som slutligen bevisade att regeringen Reinfeldts sociala högerexperiment håller på att ta kål på det här landets hela framtid. Konferensen i Washington D.C. startade en timma tidigare, lokal tid, än de som hölls på några platser i Europa. 

I både det amerikanska horoskopet och det för presskonferensen i Oslo stiger Lärarens tecken Skytten i öster, så jag förmodar att också de övriga städerna har samma ascendenttecken.

Washington D.C., USA

Oslo, Norge


Meddelandet om hur olika länder tar hand som sina skolelever blev en iskall dusch för den själviske svensken som tror att det nyttjar till något om just hans eller hennes unge får en lite finare skolgäng fast den egotrippen istället leder till att hela världen omkring oss rasar. 

Borgerlig politik var precis vad den kodumma svenskarna var värda och nu får de papper på hur de sänkt sitt land med besked. Skriv- och tankesvaga dataspelsfixerade dårar, det är vad Marknaden och regeringen Reinfeldt tillsammans fixat fram (man ska minnas att det var under en tidigare moderatledd regeringen det fria skolvalet implementerades).

Varför Skytten är en så särdeles passande ascendent för en sådan här presskommuniké tarvar sin förklaring. Det är den indiska astrologin som bäst bevarat kunskapen om att Jupiter är en symbol för Läraren. Planeten till och med heter Guru på sanskrit.

Det här rör nu grundskola, femtonåringar, men filosofiskt är det solklart att det är en längre komne som lär den som inte kommit så långt. Tvillingarnas tredje hus representerar grundskola och Skyttens nionde högskolestudier. Läraren kommer således från den högre kunskapens sfärer men gör sitt arbete nere på den elementära nivån (när Läraren vänder sig bort är det för att expandera ut i det okända via t.ex. universitetens grundforskning).

PISA-rapporten måste förstås använda någon objektiv referens för kunskapstillståndet i de olika länderna, annars skulle det inte gå att ranka dem inbördes. Att döma av Jupiters position på himmelen nu skulle flera länder kunna tänkas ha tappat i kompetens, för Läraren/Jupiter står verkligen svagt på himmelen. 

Väster är Jupiters klenaste världsliga position och även om indisk astrologi inte kallar placeringen i Tvillingarna för "skadad" (eng: detriment) så är det dock ett distinkt besked om att Guru har stigit ner en nivå och undervisar Tvillingarnas tecken - grundskoletecknet par excellence. Tvillingarnas härskare Merkurius styr åldern 5-14 år i indisk astrologi som det är mycket passande att man tar stickprovet året efter att Merkurius gjort sitt arbete, vid femton!

Men det verkliga jobbet börjar med den här kartan i hand. Nu kan man söka applicera den här kartan på Sveriges horoskop, och då bör det här vara en särdeles usel dag, speciellt ur maktens (högerns) tiondehusposition, men naturligtvis också för det tredje huset för grundskola.



Tja... PISA-rapporten kungörs då Skytten stiger i öster. I Sverigehoroskopet är det Skytten/Jupiter som tillfälligen äger grundskolans tredje hus.

Men vänta nu! Är det inte det här huset som enligt den indiska läran om planetära cykler styrs av en ond demon mellan 2002 och 2020? 

Givet demonen Rahu (Drakhuvudet) och dess förmåga att förstora allt bortom vett och reson blir berättelsen i PISA-horoskopet med dess dalande, döende Jupiter en grotesk upplevelse ur det svenska nationalhoroskopets perspektiv!

Och vad gäller pinsamheten Sverige ur makthavarnas 10e-husperspektiv så är det Fredrik Reinfeldts eget soltecken Kräftan som råkar vara ett tecken på den svenska makten: den är tafatt och huslig (folklig) och har en tendens att ske bakom lyckta dörrar. Svenska politiker är en isolerad sekt som inte har någon konstruktiv kontakt med folket överhuvudtaget - varken då under sossetiden eller nu under borgarstyre.

Jämför man den svenska tiondehushärskaren Månen med hur det ser ut i PISA-horoskopet är det TOTAL EKLIPS för svenska makthavare! Inte bara presenteras rönen under en nymåne där Månen är helt utsläckt utan också i den onda daimonens tolfte hus för förluster! Det är därför jag, om jag vore mer intresserad, skulle vilja höra om länderna i studien tappat kunskaper i största allmänhet (vilket är det intryck man får av PISA-horoskopet). Men av det jag läst är svenska journalister så de lågpannade kreatur de är bara intresserade av det svenska fiaskot. 

Och för en gångs skull kan man förlåta dem för deras provinsialism. Det är ungefär så illa för Sverige som den här bloggen framställt saken alltmedan censurens mörker fallit över landet.

Jag undrar just om bloggen, trots ett stort antal inlägg om nationalhoroskopet, någonsin kommenterat Månen som makthavarnas planet. Gång på gång har jag påpekat att Månen är folkmassans signifikator. Men allt elakt som sagts som folkets sataniska bindning till det materiella gäller ju i lika hög grad landets makthavare. I Sverige får folket mer än någonsin de politiker de förtjänat sig.

Frågan blir då åter vilket befolkningssegment som den lyckosamma och förmögna Solen med Jupiter i tursamhetens femte hus representerar. Det ÄR ett politikerhus, men jag har tidigare misstänkt att detta är den lilla ekonomiskt starka elit som socialdemokratin en gång vek ned sig för och som fortsatt styrka landet - Storfinansen riggar segrarna inför kommande val och om Löfven närmast var köpt av mörka krafter för att fortsätta föra Arbetsgivarnas lönesänkarpolitik i landet, är det frågan om han vågar morska till sig nu, när privatismens fiasko blivit så tydligt via PISA-resultatet. 

Hans första kommentar, "Det är Reinfeldts fel", tyder på att han faktiskt förstår sammanhanget mellan regeringschefens yttersta ansvar för skutans färd och att han tänker ta politiska poäng på det här. Så typiskt Kräftan, opportunismens tecken, för övrigt. (Månen = Fortuna)


Detta blev andra inlägget samma tag med nya etiketten "svenska skolan", en etikett som borde ha funnits för länge sedan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

HaHa, som det kan bli, fast problemet verkar börja med 70-tals generationen, dom är väl föräldrar till dessa stackars ungdomar! Att sedan deras lärare har samma generationsursprung verkar inte göra saken bättre...Vad iallsindar gick fel. egentligen? Skolan funkade rätt okej när jag växte upp, och jag är samtida med dig,

Anonym sa...

Det där med lärarna, som många tillhör 70-talsgenerationen, har jag funderat på också. Den gamla stammens lärare finns inte kvar längre, och de nuvarande gick i en skola som redan hade börjat försämras. Dessutom har läraryrkets status försämrats oerhört, det är ju kris, nästan ingen vill bli lärare längre.

Det är säkert flera länder som tappat placeringar, men det speciella med Sverige är att inget annat land har tappat så mycket i NO, matte och läsförståelse sedan 2006, 2003 och 2000 respektive (det är olika huvudämnen vid varje undersökning).
S