Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 december 2013

Transiter. Exempel på Vattnets korruption?

Att det här inlägget utgår från bloggens första bild sparad i bildformatet PNG är inte ett tecken på idétorka! Det är ett uppslag som ger en möjlighet att titta på planettransiter i praktiken.

Jag noterade för kanske redan två år sedan hur Googles bloggverktyg (eller rättare sagt systemet bakom verktyget) förstört en massa bilder sparade i GIF-formatet. Men i genomgången helt nyss av alla sex inlägg med etiketten Lady Gaga kom minnet tillbaka: hur jag någon gång i för inte alls så länge sedan reagerade på att ännu många fler horoskopkartor blivit förstörda av den bildförminskningsmetod Google använde på prov en tid men sedan föreföll ha underkänt.

Under Googles provkörning parerade jag efter flera dagars fula inlägg genom att gå över till horoskop sparade som JPG-filer, men den typen tenderar att återge ett horoskops tunna linjer suddigt med mindre än man gör bilderna stora i filformatet (okomprimerade). 

Färgpalett i 14 år gammalt insticksprogram som
fortfarande tjänar bloggaren väl för konvertering
av bilder till "lättviktig" webbgrafik.

Här förvandlas en skärmdump från tidningsbild
med i huvudsak text till en 64-färgers GIF-palett
för minsta filstorlek/bästa textskärpa - en metod
som inte längre fungerar med Google-bloggar

GIF är en gammal men genial metod för att på ett mycket litet lagringsutrymme spara skarpa bilder baserad på en indexerad (begränsad) färgpalett. Det mer komplexa formatet PNG har nu börjat dominera webben och det är väl därför inte Googles programmerare längre orkar inkludera GIF i konverteringen av uppladdade bilder till förminskad grafik, lagom för att inte tynga ner en förstasida alltför mycket. 

PNG kan också nyttja ett begränsat antal färger men filerna blir större än gamla GIF och är därför egentligen delvis en sämre teknik än den övergivna GIF. Mänsklighetens fantasi att hon för utvecklingen framåt saknar sannerligen inte exempel på just det motsatta...

Jag gick igenom alla konverterade bilder och upptäckte när reagerat på att Google/Blogger åter börjat förstöra bilderna jag laddade upp. Den 8 mars 2013 16.09 sparar jag den första bilden i PNG-formatet. Inlägget rörde Demi Moores skilsmässa och Ashton Kutchers otrohet före separationen - ungefär som att Blogger först var otrogen GIF-formatet under en testperiod innan det slutgiltiga sveket inträffade här när jag insåg att jag inte kunde behålla GIF-formatet längre utan måste skilja mig från det.

Jag minns att jag blev förbannad på de klantiga teknikerna eftersom bloggverktyget, läsarkommentarer och annat gick sönder om och om igen medan dåliga tekniker nästan verkade bygga om systemen lajv. Men horoskopet är naturligtvis inte exakt det för Googles lansering av en ny bildkonverterare, utan bara för min kapitulation inför den meningslösa förändringen.



Kartan är spännande för Saturnus är mycket aktiv och indikerar att en gräns och en död har nåtts! 

Saturnus står i estetikens tecken Vågen och jag har haft mycket estetiskt förfall - inte minst det egna - att förfasas över sedan den här transiten nådde det egna soltecknet. Och prylar går sönder den ena efter den andra i hemmet just nu - frysen, en ny sak i ljudanläggningen - bloggaren har en hörnhusplacerad Saturnus så Gränsdragarens transiter i hans liv bör också vara tydligare än för många andra. Saturnus som ren och skär stupiditet noterades helt nyss när en teknisk grej i hemmet gick sönder och måste ersättas av en ny del. Den nya detaljen krävde att fabrikören tillverkade en enkel aluminiumhylsa med samma yttre diameter men något mindre inre diameter. 

Det tog den brittiska tillverkaren fjorton dagar att fräsa den här enkla mojängen som jag kunde ha låtit vilken nisse som helst i Stockholm göra efter specifikation. När äntligen paketet kom innehöll det en hylsa med exakt samma dimension som jag redan hade! När Saturnus blir riktigt trög är den så stupid att den blir raka motsatsen till sin normala organisatoriska färdighet. Allt bara rinner mellan fingrarna på den ofärdiga. Hantverket var också sämre än på originaldelen fastän från originaltillverkaren.

Som Sverigehoroskopets ascendent (enligt den här bloggen) markerar Saturnus nu hur mängder av ting har gått sönder under den tunga, sinkande och ibland dödande planetens rörelse genom nationens första jag-hus. Inte minst är ju Sveriges självbild nu skadad i hela världen efter borgarnas "fria skolval" och dess ödesdigra konsekvenser för befolkningens intellektuella nivå. Saturnus är arbetarklassens naturliga dumhet (som förstås borgare och överklass söker vidmakthålla för att kunna motivera sina egna privilegier).

Vad gäller horoskopet är korruptionen av GIF-bilderna en infallsvinkel. Solen i planritningens Vattuman står i åttonde onda korruptionshuset (alla tre vattenhus "upplöser" eller korrumperar innehållet i dem). Här drabbas Solen (det visuella intrycket) och åttondehusets tillfälliga ägare Saturnus står själv i fjärde huset för "frågans slut" och aspekterar negativt Kräftascendenten.

Ascendenten har ett smutsbrunt smolk i bägaren, vilket förstås är en illustration av att Kräftans härskare Månen just nu befinner sig i Jordtecknet Stenbocken (mittöver). Det klara vattnet är grumlat av grynig jord - exakt som de missprydsamma förminskade bilderna av GIF-originalen såg ut.

Men man kan också tänka sig att Månen i Jord, baserad på en Saturnus i Luft indikerar att bloggen nu officiellt byter ideologisk standard (Luft) och anammar en helt ny kartriktning (PNG) för hur bilder måste lagras för att komma tillrätta med smutsvattnet - den gryniga representationen som håller det klara och tydliga Sol-Originalet fånget i åttonde korruptionshuset. Lufttecken i Vattenhus - huset är oförmöget att återge bilder som skapats (Solen) enligt den kartritning/design som ligger till grund för GIF.

Ja, det går att leka ihop ett sammanhang rätt bra här, om man redan vet vad saken gäller. Även utan förkunskaper ser att man horoskopet bjuder på en utmaning som har att göra med Saturnus som lägger en fordrande aspekt på den fråga som i grunden är lunär (Kräftan), dvs. har att göra med hur Månen återger det ljus/den information som Solen sänder in. Även här kan man ana uppladdning av solljus som inte Google/bloggen (Månen) längre kan återge snyggt.

Ämnet är inte värd någon större millimeterprecision i analysen - jag ser himmelska omen som säger mig att detta horoskop verkligen beskriver ett ohållbart och kroniskt tillstånd i ett gränsland/gränssnitt som kräver en omorientering.

Men så upptäckte jag att bilder jag tittat på bara en månad tidigare plötsligt såg skit ut. När detta hände vet jag inte men inläggen med Lady Gaga ger en antydan. Den 8 juli 2013 klistrar jag in en bild på hennes horoskop som ursprungligen användes den 19 maj 2011 i Lady Gaga - sinnessjukt geni. Uppenbarligen hade ännu inte bilden i juli förstörts av den nya försämrade konverteraren.

Inte heller den 29 september, då jag återanvänder en äldre GIF-bild av Hanne Kjöllers horoskop för inlägget om högerns mytomani. Efter detta datum återanvänder jag aldrig mer äldre GIF-bilder, så kort därefter måste Google ha konverterat mängder av ytterligare bildmaterial (kanske på en helt annan server i deras gigantiska system).

Faktum var att jag hittat ett passande katastrofhoroskop för denna "spiken i kistan" för bloggen ur rent estetisk synvinkel redan innan jag manuellt klickade mig igenom september och oktober månads alla inlägg:



Horoskopet är ställt för "världstid", midnatt den 1 oktober i Greenwich. (Brukar inte lanseringar av nya system se ut ungefär så här? Den första i månaden, f.o.m. midnatt, etc? DN har en vana att per automatik spotta ut en massa artikelmaterial för den kommande dagen på schemalagda tiden fem minuter efter midnatt.

Visserligen råkar det stämma otroligt bra att tillväxtens och förändringen för förändringens egen skulle - JUPITER - är en ond kraft för kommunikatören Tvillingarna/Merkurius som bara vill förmedla budskapet exakt som det var, utan några ingrepp. I så måtto som en ond Jupiter stiger i Tvillingarna vid midnatt i detta världshoroskop kommer MÅNADENS TIDSANDA ATT VARA ONDSEKFULL - förändringar och förbättringar som i själva verket gör Tvillingarnas arbete sämre och försämrar presentationen. När jag nu i december skriver detta inser jag att bloggen kverulerade en hel del i oktober över medierna! (Och då menar jag mer än vanligt.)

Detta kan ha att göra med att den korrumperande girighetssjälen är tydligt omvittnad av Månen i Kräftan i "oktoberingressens horoskop" och att en irriterad och fallen Mars skapar ett sjukligt och oklart vatten och som dessutom attackerar vanligen så formsäkra Saturnus i kreationens och visionens femte hus. 

Den första oktober står också Saturnus gradexakt på rät linje med den giriga Rahu, en demon som sannerligen inte är nöjd med en naturalistisk framställning. 

Eftersom bloggaren själva har sin ascendent i Tvillingarna blir detta 1 oktober-horoskop som att säga: en ond "vidareutveckling" (Jupiter) i kombination med en fullskalig attack från den låga och korrumperade näringssjälen mot bloggens visuella och kreativa presentationer, utmynnar i att flera års bloggande nu pryds av sorgligt frasiga och fula kartor, för många för att reparera.

Här kan man verkligen tala om att Saturnus, Dödaren, för med sig definitiva resultat. Det går inte att jiddra med Saturnus, hans lie går och sedan är inget mer sig likt.

Bloggarens horoskop från "Den mobilfria tänkaren"
den 9 september 2013


Troligen är det inte många som så hårt förlitat sig på det ekonomiska GIF-formatet på sina bloggar, men jag har konsekvent och på intellektuell/logisk grund använt den filtypen för bästa möjliga kartgrafik och därför är det också typiskt att det här hypotetiska horoskopet stämmer så chockerande väl med mitt eget och kastar alla tänkbara käppar i hjulet. 

Var jag konspiratoriskt lagd och full av narcissistiskt storhetsvansinne skulle jag kunna tro att det var Svenskt Näringsliv eller Sveriges alla små fula IT-fascister som kontaktat Google och sett till att ful-konvertera alla GIF-bilder på just den server som huserade Sideriska siktet. Men den här grundliga studien (som också innefattar minnet av Googles tidiga beta-testningar lajv av den dåliga bildkonverteraren) utesluter sådana tokerier.

Säg bara att Kräftans attack mot Vågen på det här horoskopet råkar vara en symboliskt passande "hämnd" från Vattnet för att bloggaren - en nästan ren Luftvarelse - har avslöjat den låga Vegetativa Själens simpelhet och tendens att korrumpera/upplösa allt den lägger i blöt (till och med statsministrar och deras utmanare).

T.o.m. bloggens tekniska öden och äventyr deltar i vad dess upphovsman avslöjar i sitt eget forskande kring astrologin och den antika filosofin och dess underliggande världsbild! Det är rätt spännande. Är det detta som kallas "den kosmiska dansen". Kanske DiLeva vet?



Nördstudie

Om nu det begränsade världshoroskopet för oktober månad verkligen matchar bloggarens, har det då märkts på blogginnehållet? Var den onda Jupiter i Tvillingarna startskottet för en månad av mer ilska än normalt över medierna jämför med månaden innan?

Av septembers 49 publicerade inlägg handlade bara en rubrik om medierna: om Aftonhoran och drevjournalistiken. Det är ynka 2%.

Av oktobers 73 inlägg handlade 8 [not 1] om medierna eller om skrivkonsten, dvs 11%. Energin riktad mot Merkurius/Tvillingarna som medierna och det skrivna ordet femfaldigades jämfört med månaden före!

I den meningen måste man verkligen säga att attacken från den Irrationella Själen (Månen/Mars) mot bloggarens kreativa femtehushörna (där han har sitt ögas Sol och skrivpennans Merkurius) verkligen resulterat i många fler ord är normalt över de usla medierna.

Det är möjligt att det finns flera månader då medierna fått sina fiskar serverade extra ofta, men en nördstudie får inte börja kannibalisera de egna skriverierna. Då räcker inte ens nördstämpeln. 

_____

1. Rubrikerna som innehöll antingen ett medium eller en direkt referens till skriftspråklighet var:

DN om dagens judenhet
Religionsfientliga DN

DN förespråkar horbeteende
DN & dagens språkfadäs
AB:s högervridring
SR bidrar till en fasciststat
Analfabetismen återerövrar Sverige (om att man numera ska knäppa på sin webcam och dumprata när man söker jobb istället för att visa sin duglighet via ett precist språk) - märkligt att skriva om detta den 28/10 så snart före skandalrapporten PISA om att svenskar nu är Europas dummaste folk! 
samt...
Tidningen som degraderade sig till reklambroschyr


Men man skulle också kunna utsträcka oktoberstatistiken till att inkludera inläggen om att "Gentlemän läser inte varandras brev" och inlägget om tidningsmannen Johan Ehrenberg. 10 av 73 inlägg ger nästan 14% av den månadens produktion knuten till Merkurius/Tvillingarna, en nästan sjufaldig ökning av "merkuriustrycket".

Inga kommentarer: