Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 december 2013

Vilket karaktärsmord!

Vilket karaktärsmord Sverigedemokraten Maria Stensby begick på sig själv genom att sitta och önska flyktingbarn svältdöden på svenska slumsajten Avpixlat - och uppgifterna sedan hackas och läcker ut till allmän beskådan! (AB, SvD) Det är i det här läget en japansk aristokrat tar svärdet och sprättar upp magen hellre än att leva vidare i vanära.

Horoskopet hennes är som att välja mellan pest eller kolera. Visserligen når inte Månen fram till Satans huvud (den onda stjärnan Algol) förrän vid tretiden på eftermiddagen, men timmarna innan dess är i gengäld en upprepning av det svenska nationalhoroskopets svagaste punkt: den egoistiska och korttänkta sinnelags-Väduren baserad på en aggressiv och materialistisk och av Satanshuvudet infekterad olycksbringare (Mars)! 

Jag väljer en hypotetisk senare födelse på dagen eftersom Månen i den onda Algols omedelbara närhet för tankarna till moderaternas finansminister Anders Borg, en annan som verkar kåta upp sig över tanken på att svälta ut människor som inte är tillräckligt produktiva enligt hans mått.


Borg delade ju Reinfeldts vision om att krossa den svenska välfärdsstaten och göra om livet i Sverige till något slags Hunger Games! Som långtidsarbetslös Fas 3:are som likväl utför verklig arbete varje dag tusen kronor under fattiggränsen medan Reinfeldt delar ut 5.000 i månaden till anordnaren, kan jag bara stirra på Arbetsförmedlingens senaste pålaga. Den ramlade in i brevlådan igår: jag ska börja redovisa mina ansträngningar för att komma åter till arbetsmarknaden - som om Reinfeldts kapitala misslyckande med högerpolitiken mörkas och förvandlas till en fråga om att de arbetslösa inte försöker tillräckligt.

Den här regeringen är den ondaste skock svenskar som nått makten, men Maria Stensby visar att det finns ett rikt befolkningsunderlag att hämta skitarna från - människor med obefintliga kunskaper men med desto mer låsta och förmörkade attityder.

Det är bara att hoppas att politiska redaktören Karin Pettersson har rätt som såg regeringen Reinfeldt gå under i sin egen ondska de gångna veckorna i en serie motgångar där PISA-rapporten var sista spiken i kistan (AB 2).

Om man antar en Måne som hunnit in i den lokala äganderättsinstinktens overkliga fantasi - Oxen - har det här horoskopet också den likheten med de omänskliga moderata huvudpersonerna Borg och Reinfeldt i det kompakta mörker som överbetoningen av Tamas guna (okunskapens kvalitet) drar in i deras liv. 

Den här mörka tavelduken leder ofta, har jag märkt, till en dyster och pessimistisk grundsyn. Det är lättare att föreställa sig människan som i grunden ond, lat och självisk än god och social och skapande. Eftersom Arbetsgivaren vill ha en slav passar det naturligtvis att frånkänna människan hennes goda kvaliteter, de söker den rike mannen behålla bara för sig själv.
 
Både Borg och Reinfeldt har ett "storkors" i Mörkrets kvalitet - de är helt enkelt inskränkta och saknar själva kreativt flöde. I den rasistiska sverigedemokratens karta kan så många som sex av de sju klassiska planeterna vara placerade i helvetesvärldarnas kvalitet. (Se fyra år gamla inlägget om Tamas guna som depression och utbrändhet - något som drabbade Cissi Elwin f.d. chefredaktör för Arbetsgivarens tidning Chef.)

Maria Stensby verkar i detta liv ha säkrat sin återfödelse till Jorden som ett svältande barn ingen kommer att sträcka en hand till hjälp. Snyggt jobbat, men man kan samtidigt fråga sig vilken chans en själ har som till att börja med ikläddes så mörka kläder som den här kartan indikerar? 

Svaret kan ligga i de stora pendelsvängningar som själen bara är en del av, när de väl satt sig i rörelse. Karma är inte bara en fråga om individuellt handlande utan om stora handlingsmönster. Att tro något annat vore att uppvisa samma imbecillitet inför livet som moderaterna i deras skeva överbetoning av individens betydelse. Hela "flockar" av själar avfaller stundligen och kommer till världen som ibland formidabelt onda grupper eller flockar som delar en kollektiv brist jämfört med den ideala människan. Det intressanta är att det är de onda som blir rasisterna och främlingshatarna - de står inte ut med sin egen ondska utan behöver någon annan att belasta. 

Givet den insikten, titta en gång till på moderata Littorins himmel - mannen som likt en ondskefull nazist regisserade högerns så kallade "arbetslinje", som i grunden bara handlade om att sänka lönerna i Sverige och skapa en grupp fattiga på toppen för att skrämma medelklassen till tystnad och lydnad. "Arbetslinjen" var i själva verket ett tortyrinstrument.

Med vart teckens koppling till någon de tre kvaliteterna och tecknets planetära härskare kanske på annan ort, kan man lika gärna som att färga in elementen för den kombination som härskarens vandringar i främmande tecken skapar välja att mixa de tre kvaliteterna!



Sådana här mixturer uppstår oftast redan genom en planets position i något tecken. Solen är t.ex. sattvisk och att den härskar i Lejonet, ett tamasiskt tecken, blir en av astrologins paradoxer. Den som listar ut varför Solen i Lejonet är blind har kommit språket "astrologiska" på spåren!

Som synes är Littorin inte den svåraste syndare som tänkas kan. Hans nymåne och Mars (och Drakhuvud) i mörklagda Oxen disponeras dock från Venus, belägen i ett ljust och kunskapsorienterat tecken. Venus är upphöjd i Fiskarna, den unga och rena kvinnan, och hon minglar med sin långt äldre fader, Saturnus. (Se Littorins torskfasoner på nätet och hans äktenskap nyligen med en långt yngre kvinna!) 

Men samtidigt som Venus är vän med Saturnus är den senare återigen en tamasisk eller mörk planet och Saturnus aspekter skapar alltid en viss betryckthet hos dem den aspekterar. Här drabbar Saturnus i princip hela Littorins väsen i Oxen!

När jag ser den här intressanta motsättningen mellan beckmörker och ljus och kunskap kommer jag att tänka på att detta är ännu en av alla historieförfalskande och ljugande moderater: minns Littorins fejkade universitetsexamen! 

Alltså, moderaterna betecknar en så låg sorts människor att det saknas ord. Men i Sverige verkar folk knappt tycka något är onaturligt och det säger något om hur långt under isen det här landet befinner sig.

Eftersom den gulfärgade Sattva dock är en indikation om att det finns ljus i mörkret medan Littorin inte uppvisar några som helst tecken på att förstå problemen i sin ideologiskt betingade världsbild, måste man anta att sista ordet går till omoralens Mars och girighetens demon Rahu. 

Att födas under en nymåne när Månen är bortbränd (och med det intresset av analys) skapas nog en närmast kodum typ av Oxe, impulsiv och driven av mörka attityder och åsikter. Sattva borde ge en dragning mot sann kunskap, men den tunga och tröga Tamas drar själen ner i ångerfullt mörker.

Inte ens passionen (orange Rajas) fungerar normalt här eftersom Merkurius i Väduren har tamasiskt belägna Mars som sin disponent (eller ryttare).


Inga kommentarer: