Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 januari 2014

Gå till chefen - där hittar du rötan


Empatistörd vd för Titan Television

Den som ser vad som gått snett med Sverige under de åtta borgerliga katastrofåren och summerar några av de mest flagranta brotten mot folket, kommer med lätthet att hitta exakt samma missförhållanden i statsminister Reinfeldts personliga horoskop. 

Detta är en fingervisning så tydlig som någon om varför vi talar om en "ansvarig utgivare" fast utan att längre förstå hur EN LEDARES VISION KAN FRÄLSA ELLER FÖRSTÖRA ETT HELT FOLK. Man kunde ha trott att väst skulle ha lärt sig av Mussolini, Stalin, Hitler och de andra, men gång på gång upprepas historien i olika svårighetsgrad.

Att Sverige nu inte bara har en livsfarlig "privatiserad" järnväg som när som helst kan störta vagnslaster svenskar i diket utan också en inkompetens i rättsinstanser som inte står PISA-rapportens varsel om svenska tonåringar som västvärldens byfånar efter, det inser man efter att ha läst den skrämmande DN-artikeln om när "medborgaren förlorade rätten att dö i fred". Läs den!

Det är vid artikelns slut - när det visar sig att Uppsala Tingsrätt bara var bulvan för ett mediebolag som vill ha underhållande tv om de så ska gå över lik! - som jag bestämde mig för att testa den antika teorin om den högst ansvariges personliga skuld där maktmissbruk förekommer. 

I det här fallet skulle det vara grundaren och vd:n till produktionsbolaget Titan Television, som naturligtvis okejat den här famösa sjukhusidén. Hans starka intresse för underhållning framgår vid en nätsökning som visar att han också berikar sig via styrelseuppdrag samt är vd också för en division i Titans moderbolag, "Nice Drama AB". Cynismen saknar gräns när man kombinerar detta företagsnamn med påhittet att filma döende för att det ger "bra tv"!

Och jag hinner knappt mer än nämna "dramadrottningssyndromet" (i föregående inlägg om den brutale Ariel Sharon) förrän vd Thomas Hedberg visar sig, från början till slut, en slik och genuint ond dramadrottning. Plötsligt förstår jag varför han ser spritt språngande galen ut på vartenda foto. Han trivs uppenbarligen inte framför kameror.




En variant på Svenskt Näringslivs horoskop

Det handlar om något så problematiskt som Solen i Skorpionen som inte för sitt liv vill synas, utan helst bedriver sina gärningar i skymundan, och sinnelaget - Månen - i sceniska och projicerande Lejonet som fungerar som en megafon för den eventuella sociopati som den fördolda Skorpionen härbärgerar. Blicken här ovan är Skorpionens klassiskt stinna och hyperstarka men här med en galenskapens skruv: "jag dödar dig om du försöker blicka in i min själ och ser vem jag är!" 

Så nu vet ni det. Upphör den här bloggen var det för att bloggaren korrekt såg hur den rättsliga korruption Uppsala Tingsrätt agera ut under den här mannens orkestrering och nu tystats av den maffialiknande vd:ns torpeder, en vd som vill ha publiksiffror till varje pris. En genuint sjuk representant för hur lågt tv-mediet fallit i Sverige (och väst i stort). Smörja för ett folk som inte längre vet vad kvalitet är utan passivt bara matas. 

Samma rättsröta hittar vi i vinstdrivande aktiebolaget Radiotjänst som på något sätt lyckats få köpta eller kanske helt inkompetenta lagmän med på den befängda idén att datorer är tv-apparater. Så drar Eva Hamilton och hennes mediamaffia in sköna pengar i aktieutdelning åt sig själva - på småföretagares bekostnad.

När kapitalismen som i exemplen Titan och Radiotjänst tränger in i rättsmaskineriet och styr och ställer, då har regeringen fullständigt havererat.  Vem fan är Fredrik Reinfeldt och hans folk? 

Här råder nu laglöst land. Det går att diskutera tv-dirrens Stenbock i Fiendens hus. Här är nog den värsta representant för den olyckliga årgången 1961 jag stött på. Lagens Jupiter våldtagen av en här extremt ond realpolitiker till Saturnus. 

Den här mannen kommer att dö långsamt och i smärtor av den halshuggna södra månnoden och dess sällskap försåvitt inte en gynnsam fysisk ascendent desarmerar det här förhärdade budskapet. Det är kanske därför man redan nu ser dödsskräcken i hans ansikte. Det är kanske därför han föddes till dödens tecken för att hans själs öde skulle kunna fullbordas. 

Det är därför han tyckte det var en okej idé att filma terminalpatienter, denna man som själv personifierar, inte dödsängeln som är en god vän som hämtar själen utan Satan själv - han som förstör och korrumperar allt han blandar sig i.

Inga kommentarer: