Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 januari 2014

IT-fascismens antisociala ansikte

Den gren av teknologer som med snävt och överspecialiserat intellekt ställt sin logiska stringens i den stora Satan tjänst - Storfinansen som det ultimata uttrycket för vår tids materialism - kallas sedan flera år "it-fascister" på den här bloggen.

Eftersom Microsofts en gång så paranoida och kriminella ledare Bill Gates åldrats med värdighet och numera ägnar sig åt humanistiskt orienterade projekt och Steve Ballmer bara verkar vara en skuttande fanatisk buffel har det saknats ett bra ansikte för denna djävulska form av mänsklig verksamhet där vissa söker slavbinda mänskligheten. 

I teknokratins namn skapas system som spionerar på och kontrollerar människors förehavanden, mäter deras lönsamhet och effektivitet med flera decimalers precision! Den människa som inte är tillräckligt "lönsam" enligt den här världsbilden sorteras bort. 

Samtidigt döljs skickligt detta penningbaserade tyranni och dess sadistiska styrmedel - se vad regeringen Reinfeldt gör med de "olönsamma" - terroriserar sjuka och arbetslösa och sätter DEM SOM MARKNADENS DATORISERADE LÖNSAMHETSBERÄKNARSYSTEM underkänt i nazi-inspirerade arbetsläger "Fas 3" och har på kuppen mage att söka slå i människor att man måste anstränga sig hårdare! (Reinfeldts utgångspunkt är att också arbetslösas tid skall "konfiskeras" tills de lär sig att hans samhälle bara känner en enda väg, för att tala Carl Bildts språk och att den vägen är slaveri.)

Men det går aldrig att vinna mot ett maskinstyrt lönsamhetssystem designat med it-teknokratins kalla logik och Storfinansens krav på lönsamhet i varje uppmätt timma avlönad tid. Det här systemet bär Djävulens egen signatur.

Och det ligger också på it-fascisternas bord att dölja sanningen för dem som fortfarande har tempot uppe och får in pengar nog att gå runt i ekorrhjulet och lite därtill. De dumma kossorna luras via reklamen att återinvestera sitt överskott i den andra sidan av it-fascismens verksamhet: mörkläggningsprodukterna. Dessa utgörs av underhållning som håller kossorna dumma och okunniga om verkligheten via teknikbaserade "underhållningssystem" som nonstop serverar dessa, den allt osmartare medelklassen, flimrande bilder. Det tycks som om läs- och skrivförmågan håller på att gå förlorad i väst just eftersom konsumtion via bilder går snabbare och inte lämnar några ideologiska spår i konsumentens psyke.

Det senaste är att en långfilm inte ger tillräckligt mycket klirr i kassan åt Storfinansen (pga. västmedborgarnas utbredda moraliska bankrutt och storskaliga stöld av digitalt lagrad information - för första gången i historien kan vi tala om en hel kultur av gangsters). Numera produceras därför inte underhållningen i stycken med 1½ timmas speltid utan hela "tv-serier" som binder upp den allt dummare konsumenten i evighetslånga serier så att de garanterat aldrig kommer att vakna till insikt om att de är våldtagna mentalt tjugo gånger om av högern och har reducerats till slavar i ett system vars enormitet får den första Matrix-filmens chockerande sanning att förblekna. 

För vad var Maskinstaden och de sovande människorna i sina puppor (vars bioenergi försåg Maskinstaden med energi) annat än en metafor för Rovkapitalismen och dess medhjälpare, it-fascisterna? När jag satt in några år i en av de större IT-firmorna då första Matrix släpptes var det inte en enda av dessa borgerliga och grabbiga teknokrater som såg att filmens udd var riktad rakt mot dem själva. Dessa Stockholmsmoderater, just i början av sitt villa, fru och barn-projekt, tyckte filmen var "cool" och "häftig" och saknade varje anstymmelse till världsbild att placera budskapet i. Det var redan förlorade - "damaged goods". De hade fostrats ned till ett "snävt och överspecialiserat intellekt".

IT-industrin håller mänskligheten fastlåst på ett litet barns förståndsnivå. Varför tror ni hela internet slog om 2013 och alla betydande sajter i ett slag började se ut som designer ämnade för dagisbarn? Studera hur Rovkapitalismen nu lyckats lura sina småbarn att klänga fast vid datormanicker redan från två års ålder och förstå att det är den generationen som kommer att få världen att gå under. 

Men så dyker Satans ansikte på Jorden upp i SvD via kritiken av en "diffus" biografi om företaget Apples chefsdesigner Jonathan Ive, en engelsman som ser lika livsföraktande och kall ut som någonsin landsmaninnan Margaret Thatcher, kvinnan som släppte marknadsliberalismens helvete över västvärlden.




Den introverta it-chefens märkliga förhållande till kameran - han försöker likt Hitler stirra ihjäl linsen, påminner redan innan man ser horoskopet om den engelska järnladyns patologiskt kyliga blick.

På bilden ovan ser vi henne dock i ett både självmedvetet och självbelåtet leende. Britterna säger "smug" och det ordet har en så dålig klang att motsvarighet saknas i svenskan - kanske för att det svenska kollektivpsyket har en blindfläck: det ser inte sitt hjälplösa sönderfall i egoism och självtjänande (bönder med glest mellan stugorna). Därmed finns heller ingen språklig medvetenhet om egenheterna.

Den minsta gemensamma nämnaren mellan britterna Ive och Thatcher kan lätt ses:

Jonathan Ive, nästan bara "rationalism" (Jord/Luft)
men därunder ett irrationellt själv- och folkhat
(Vattuman-Solen som Fienden). Se fotot!
Margaret Thatcher - vinstorienteringen
höll kvinnan i sitt grepp trots att 12e
Vatten-huset borde ha upplöst smutsen.

För Apple-sadisten, skaparen av förföriskt dummifierande teknikprylar,  saknas exakt födelsetid. Thatcher föddes just som Saturnus steg i öster, men ego + diktatur är inte en lyckad kombination!

Å andra sidan kan den Stora Illgöraren skapa problem på fler än ett sätt. Hos ynkryggen Fredrik Reinfeldt spelar Saturnus i mänsklighetens tecken Vattumannen i stället rollen som Fienden (6e huset). Mannen formligen hatar människor i grupp! Och i synnerhet de som samlas under den ideologi som säger att det som gynnar helheten gynnar den enskilde, dvs. social demokrati där människor gör saker tillsammans. 

Så feg och självisk är i själva verket den numera uträknade landsfadern att han t.o.m. behöver skryta (egentligen ett argument i en politisk riksdagsdebatt) om att han har varit nere i Stockholms tunnelbana åtminstone en gång i sitt förspillda liv och "varit som folk".

Thatchers Saturnus satt som en propp i maskineriet och blockerade hennes "onda daimon" i 12e huset. Den kunde därför utan problem ta kontroll över henne och Jungfrun som den nyttoinriktade och det människofientliga vinstintresset blev i hennes störda psyke den marknadsliberalism, den frihet för de näriga i samhället att få göra vad de ville som sedan USA anammade med känt resultat.

Det förvånar inte att amerikanska Apple hämtat sin fascistoida it-chef från Thatchers England. När vi talar om verkligt viktiga enskilda personer talar vi egentligen ideologiska strömningar och det är här astrologin kommer till hjälp för att se vad människor egentligen tror på (tror de i alla fall). Zodiaken listar "dispositioner" och genom en analys kan man sortera fram de dispositioner som dominerar och även se om tendenserna är hälsosamma eller förvrängda, sociala eller sociopatiska.

Det är Jungfruns privatism och vinstintresse som driver även IT-chefen, och med Mån-Jungfrun som förstahus bestyrks att den naturliga plågoanden Mars också är en VERKSAM ILLGÖRARE. 

Mars kallades Irra i det gamla Babylonien - vilket talande namn om man hör det som svensk! Våldets och olyckans surriga energier får människor att irra omkring som galna! (Etymologiskt har ordet överlevt en lång resa till västerlandet och återfinns även i engelskan men nu som "ire" - ilska. Här märker man direkt kopplingen till den onda planeten Mars.)

Reinfeldt har en dubbelt ond Mars i Jungfrun i sitt första hus och han tror verkligen det är en normal "drivkraft" (till att vara lönsam eller snarare gynna sig själv) han känner. Det är i själva verket hat och sinnessjukdom som verkar inifrån hans egen biologi och astrologin återger detta tematiskt via vinstsyftandets tecken Jungfrun.

Troligen har han kemiska obalanser i sin kropp och borde medicineras - för att hjälpa läkemedelsindustrin till ännu bättre lönsamhet! (Mars som Irra sände också pest till människorna... Seriöst - depressionens Saturnus befinner sig i Reinfeldts sjätte fiende- och ohälsohus, så något seriöst fel är det med den man de obotligt slötänkta svenskarna tyckte var en trevlig typ som ville alla väl.

Men vad om Jonathan Ives sjukdom? Han är faktiskt mer besläktad med Reinfeldt än med Thatcher och driver på med sin energiska Sol i Vattumannen... men i Fiendens hus (så säger hans Måne/fantasiliv). Han tycker lika lite som Reinfeldt om att människor gör saker tillsammans, kollektivitet är det värsta han kan tänka sig. Sinnet i Jungfrun är en perfekt teknokrat, logisk, med förmåga att hitta "nyttiga" eller åtminstone praktiskt genomförbara tillämpningar och med en distinkt önskan att göra saker själva, utan inblandning från gruppen. 

Det är också splittrade och isolerade individer man kan lura till överpriser eftersom ensam är svag. Inte konstigt att vi hittar mannen kopplat till just Apple, ett företag känt för sina hejdlösa överpriser och energiska arbete på att monopolisera sin nisch. Det är ett it-märke som vädjar till de själviska anti-sociala segmenten vilket kan beskrivas som ytliga livsstilsmänniskor. I takt med att västerlandet urholkas mer och mer kommer detta att gälla hela länders befolkningar - ingen ser förfallet när allt fler använder de här produkterna. 

Till sist har ett paradigmskifte inträffat och vi har en enda stor lamslagen boskapshjord som alla tittar bort från medmänniskorna, ner i sina smartphones som de frenetiskt knappar på. De har blivit främlingar för Livet. Satan och it-fascisterna har lyckats! Nu är människorna sårbara, nerplockade till manipulerbara konsumenter. Människorna själva känner inte ens till sitt människovärde längre, reklamen har indoktrinerat dem till att se lågt på sig själva.

Jonathan Ive har som alla Månen i Jungfrun en introvert och ibland rent timid läggning. De är besvärade av människor och söker sig in på kontorsrum eller i andra isolerade situationer där de likt Sol-Jungfrun Greta Garbo kan få bli lämnade ifred. Visst, alla är inte ultrasociala! Men faran är att låta de introvertas preferens tysta och mörklägga ett helt samhälle. Se hur regeringen Reinfeldt under den mest sjukligt introverta och själviska regeringschef Sverige någonsin haft ådragit sig blåsor i nävarna genom överbruket av sekretesstämpeln varje gång hans folk ställt till en affär.

Britten Ive har inte Mars i sitt första hus - var den befinner sig vet vi inte. Men enligt månhoroskopet ser han i sin fantasi den dubbelt onda Mars som en resursfråga. Han klandrar dem som vill dela en resurs eftersom han som självisk Jungfru vill att var och en ska köpa ett eget exemplar av produkten. Jungfrun är, som jag sagt tidigare, ett nödvändigt ond kapitel innan själen upptäckter att Vågen är ett sannare och mer mänskligt förhållningssätt eftersom den sociala rättvisans vågskålar ser och förstår ett större sammanhang än Jungfruns begränsade fixering vid sin egen välgång.

Med månhoroskopet i Jungfruns tecken blir vredens Mars i Vågen i 2a huset för ekonomi således en typisk högermänniskas hat mot sociala samförståndslösningar när det kommer till ekonomiska frågor. Jungfrun söker (som vi tydligt sett hos Fredrik Reinfeldt) spela utanför den kollektiva lagandan, och spinna på själviskhet som finns hos alla (vare sig med Jungfrun aktiv i horoskopet eller ej). 

Det skulle faktiskt ha förvånat att hitta en Apple-chef som höll vara sig Vågen eller dess vidareutveckling Vattumannen för att vara en god kraft. Luften är människornas nivå men här karaktäriseras den utvidgade Vågen - den sociala Vattumannen - som en fiende för det begärliga sinnet i Jungfrun. Jungfrun stirrar på det bruna Jordelementet - vinsten i materien - och missar helt det mänskliga. 

För de mest extrema Jungfrurna är "Söndra och härska" devisen, men det är jorden jordbrukaren bryter upp för lära sig härskarlatens konst. I Babylon kallades Jungfrun för "Plogfåran" och vi ser här en sargad och uppbruten mark - våldtäkten på Moder Jord bara för att människan söker mera vinst. Att bara plocka bär och skjuta ett rådjur då och då dög inte längre.

Jungfrun har definitivt med tekniska uppfinningar att göra och långt efter plogen och att spänna fast slavar vid denna manick - arbets- och dragardjuret Oxen, kom så mer förfinande manicker som binder folket i mentalt slaveri, som it-apparaterna. (Det är lustigt hur det tre tecknen i Jordelementet alla söker förslava och utnyttja varandra! Stackars Oxen kidnappas av Jungfrun som spänner sitt smarta ok för den, och sen kommer Stenbocken och gör alla till underklass och offer för någon slags låg materialistisk världsbild! 

Stenbocken liknar dagens agendasättare, den ateistiska naturvetenskapen som alls inte söker sanningar förutsättningslöst utan tvärtom är en propagandaapparat. Varför söker näringslivet strypa grundforskning och enbart rikta studenterna mot "lönsamma" forskningsämnen? Se Satans system i all dess vidriga utsträckning. Det här fattar troligen inte Stefan Löfven, Sveriges nästa statsminister. Hans intelligens förefaller t.o.m. något lägre än Reinfeldts. (Se bloggen Röda Malmö för en kortkurs i medelklassens och Storfinansens svek mot entiteten Sverige.)

Men svenskarna måste nå botten innan det kan börja ljusna, och de kommer inom överskådlig framtid att fortsätta trälbinda sina tankemönster genom Apples och andras it-produkter. De är bara foder i ett förkrossande och människoförnedrande civilisationssystem som inte tillåter den sanna Människan att vakna och ta över rodret.

Inga kommentarer: