Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 januari 2014

Kräkmedlet Max och Satans profitörer

Här är två chefer av en sort som Fredrik Reinfeldt gillar så till den grad att han stack åt dem 5,4 miljarder kronor av folkets skattemedel för att de skulle kunna höja sin egen standard. 

Det är bröderna bakom skräpmatstillverkaren Max som mer eller mindre hotar sina anställda att inte rösta bort Alliansen i valet! (SvD) Då riskerar de nämligen att få sina övervinster beskurna av en (förhoppningsvis) mer omdömesgill ny vänster/högersosse-regering.

Brödernas låga närighet syns tydligt i horoskopen och behöver inte kommenteras ytterligare. Bloggen har ägnat fem åt att tydliggöra ovedersägliga signaturer. Astrologin talar med kraft!

Och vad den påminner om är det ovedersägliga, kanske eviga faktum att halva mänskligheten eller mer befinner sig på kräldjurens mognadsstadium. "Folk" i gemen är av natur och mindre än måttlig bildning materialister som bara lever för mat och njutning och jobbar för att de måste komma över förstnämnda.

Någon alternativ världsbild eller ett bättre samhällssystem förmår de inte att tänka ut, därtill är de alltför förgiftade av materialismen. Hamburgerskräp är då fodret för de låga bland de låga och det förvånar inte att chefer nere i det här töcknet beter sig som maffiatorpeder.

Sinnet (Månen) styrt av Oxens materialism
och en satanisk sådan, samt helveteseld
som utgår från andra penninghuset (Hades port).
En vresig och oförfinad materialist av värsta sort.
Månen med Saturnus i kalla och näriga Kräftan.
Underklassens sorgligaste signum. Låt aldrig
medioker men strävsam underklass nå chefspositioner,
gott ledarskap tar många jordeliv att lära sig.

Aftonbladet säger visserligen att det är den två år äldre Richard som är vd:n och Christoffer vice vd, men astrologiskt strålar mer ondska från den yngre av bröderna och hans kommunikationsplanet är t.o.m. anfäktad av Satan själv. En jämförelse med horoskopet för Svenskt Näringsliv gör honom till en uppenbar lakej i den smutskastning som tydligen har börjat nu inför valet 2014. 

Studera djävlarna träda fram, en och en, för att söka bevara den vedervärdige Reinfeldt vid makten! Det är nästan så att man för ett ögonblick glömmer att Storfinansen har dubbelgarderat sig och även äger Stefan Löfven och socialdemokratins partistyrelse - ett gäng förbannade materialistiska klassresenärer som kanske någon gång då och då får en minnesbild av vad de egentligen bort stå för - befriandet av människan från lönearbete och träldom och inte mer av Elitens vara.


PS: Jord och Vatten är annars en bra och helt legitim kombination för kulinarer och livsnjutare. Men de ska passa sig för att försöka styra sina anställdas rätt att tänka rätt och fritt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner en person med samma månhoroskop som den yngre (född en dag tidigare, 9/6 1977, med skyttascendent). Hon är ekonom och jobbar på bank, och kan alltså sägas vara en storfinansens (och alltså ytterst Satans) tjänare. Är lite av streber dessutom, och klättrar i positionerna.
Har nämnt henne förr (för rätt länge sen) men då utifrån ett annat perspektiv, hon har nämligen haft svårigheter med reproduktionen, första barnet föddes för tidigt och dog samma dag, och senare två graviditeter var hon tvungen att tillbringa liggande mesta tiden för att motverka för tidig förlossning. Och jag ser nu att hon har månen ihop med södra noden, och i månens eget hus dessutom...

Seaward sa...

Intressant tanke, södra noden "halshugger" Månen OCH i modershuset. Rätt tydlig signal och man undrar om den yttrar sig på samma sätt var gång den inträffar...

Apropå demonologi och vilka herrar man tjänar har jag så smått börjat fundera på om stjärnan Algol bättre borde liknas vid smådjävulen Mammon...Stjärnan ligger trots allt i det hus som kommit att beteckna pengar och vars antika namn, Hades port, skulle kunna tyda på att signifikationen är mycket gammal. I dödsriket fanns rikedomar hette det ju, och distinktionen Pluto/Plutus tror jag har kommenterats tidigare.

Associationen mellan judendomens Satan eller Belial (Den Värdelöse) och Algol ledde mig tidigare och förvisso finns en koppling även till Mörkrets furste. Av "Belials tre nät" (varmed Satan snärjer människan) är pengar ett, lösaktigt sex ett annat (Venus i negativt härskarläge i Oxen, den himmelska Afrodite "fallen till en skökas status" i Jordelementet) samt orena tempeloffer i Jerusalems tempel. Det var just krämarna vid templet Jesus for ut som om han kunde sina Dödahavsrullar utan och innan.

Havsörnen sa...

Det här blev nog lite fel. Han som ser ut som ondskan själv är VD Richard Bergfors, till höger på bilden nedan:

http://d2.dn-static.se/UploadedImages/2013/10/16/16dda001-7451-4249-8e56-10280fcf10a4/original.jpg

Det vet jag sedan RB deltog i Uppdrag Granskning (tillsammans med cheferna för de andra hamburgerkedjorna) efter avslöjandet om att de hyrt in alltför billiga städfirmor. Ratsit säger "styrelseordförande" om Richard och "styrelseledamot" om Christoffer.

Det är den stirriga blicken som avslöjar Kräftans starka inflytande i Richards karta. Brodern har ju Månen i Fiskarna och följaktligen ett mjukare ansiktsuttryck. Denne Sol-Oxe ser dessutom tyngre och stadigare ut än sin äldre bror. Notera de protektionistiskt korsade armarna på bilden, för att skydda maginnehållet.

"Vad som vore en fullständig katastrof är om man höjer momsen och arbetsgivaravgiften för unga. Det vore en katastrof för Max och hela branschen. Det står jag bakom till hundra procent, säger han.

– Det är skattehöjningar på långt över våra vinstnivåer. Införs det där så tvingas vi höja priserna radikalt vilket kommer leda till minskad omsättning och permittera personal. Det är ett faktum."

Det var ju intressant, eftersom det var stort jippo på Max när momsen sänktes och därmed priserna ett par kronor. Snart därefter höjdes priserna utan fanfarer.

Seaward sa...

Ja, om inte annat får kylan i Saturnus i Kräftans Vatten ett ansikte !!! :-) Ratsit. Titta längre ner på sidan över funktioner, där är uttryckligen ... Richard extern vd, ja.. Det var jag som bytte rad medan jag läste... Tack, kortar den felaktiga meningen en smula.

Havsörnen sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18220669.ab

"Den liberala tankesmedjan Timbros vd Markus Uvell är dock mer positiv till tilltaget. Han skriver: 'Inte nog med att Max gör Sveriges godaste hamburgare, dessutom talar de klarspråk om politiska hoten mot verksamheten. Utmärkt!'."

Uvell är tidigare omnämnd på bloggen. Månen i Jungfrun och stark betoning på både den sataniska axeln och Kräftan-Stenbocken.

Å andra sidan står det alldeles före ovanstående citat:

'"Helt sjukt att Max med vaga hot försöker skrämma anställda till att rösta på Alliansen, tänker inte äta där mer" skriver till exempel komikern och vänsterprofilen Kawa Zolfagary.'

Zolfagary har Solen och Merkurius i Jungfrun och resten i Lejonet, Skorpionen och Stenbocken. I Uvells karta är Lejonet anfäktat av Mars, i Zolfagarys av Saturnus. Same but different? :)

Seaward sa...

Du vet säkert att astrologi på personnivå - snarare än tematisk - kräver klockslag. Tecknen/husens ägare antar nya vid vart vaktombyte vis ascendenten och de dominanta principerna kan bli som förbytta.

Din Mars i Jungfrun är inte vacker (Mars i sig är fulhetens planet), men till skillnad från Fredrik Reinfeldts anses den verksamt god. Likväl skönjer man under Jungfruns tendens att vilja splittra i den del kommentarer.

Samma Mars kan verka både för höger- och vänsterpositioner, både som naturskövlare och som trädkramare, som militant idealist och passiviserad materialist.

Anonym sa...

Kärt barn har många namn, som det heter :-)