Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 januari 2014

Nazisten Eichmann & Reinfeldt - samma "driftkraft till arbete"?

Ett skrinlagt inlägg från december förra året men som fick förnyad aktualitet sedan Jonas Sjöstedt (felaktigt) pudlat för en pausunderhållning under Vänsterpartiets kongress i början av jaunari där det drogs paralleller mellen Adolf Hitlers människosyn och moderaternas sätt att sköta det här landet.

Men även högerns "arbetslinje" är ren pennalism och två avhopp från (s) till (v) de senaste månaderna har uppmärksammats i medierna, inte minst den luttrade socialdemokraten som efter årtionden undrade var mänskligheten tagit vägen i Löfven & anhangs program. De låter numera besynnerlig lika nazi-borgarna med deras syn på människan som en varelse som bara ska inrätta sig i ett lönsamhetsdrivet system och arbeta sig in i döden - för att några andra ska fortsätta bygga kriminell förmögenhet.

När jag ögnar igenom texten ser jag varför den inte publicerades, merparten är "variation på tema" och i blickfånget står ännu en gång Fredrik Reinfeldts rollspelstecken, löneslavens och den ofria människans.


*****

Det har gått några år sedan bloggen noterade hur den cyniska nazifrasen "Arbete leder till frihet" (döden) tycks ha funnit ett gillande öra hos de moderater som svenskarna valde till sina företrädare 2006. 

Åtta år senare har tillräckligt många (för ett maktskifte vid nästa val) fattat att Sverige fick ett Förintelsen i miniatyr som tack, nu riktad mot hela den humanitära grunden i Sverige. 

Att marknadskrafterna ligger bakom allt detta och att Reinfeldt är deras köpta byråkrat är alltjämt en smärtsam insikt att göra för mången borgare. Att dårskapen och hjärntvätten sitter hårt ser man av att partiet alltjämt har 25% av svenskarnas sympatier. 

Var fjärde svensk är öppen för en naziliknande hatpolitik. Men Marknaden har förklätt sin propaganda smart - vem är inte emot lösdrivare och slöfockar. När Marknaden inte behöver anställda utan kastar ut dem i Moderaternas iskalla nedmonterade Sverige, då kan Propagandamaskinen beskylla individen för att vara slö och oföretagsam, precis som Adolf Eichmann hängivet arbetade på utrotningen av ett underlägset samhällssegment, den judiska delen.

Det problematiska är att Stefan Löfvens socialdemokrati lovat väljarna mer av samma medicin - arbeta in i döden i en totalt materialistisk världsordning. Av högersosseriets inhämtning i opinionsundersökningarna kan man sluta sig till att svenska folket just är så infamt obildat och vilselett som PISA-undersökningen visade. Svenskar kan inte längre läsa och ta till sig text! 

Så var lämnar det Sideriska siktet, en blogg som både kräver läsförståelse och en förmåga till fri och kreativ associationsförmåga - astrologin lockar till sig paragrafryttare och petimätrar men kräver exakt de motsatta egenskaperna! Tala om dödfött projekt!

Men låt oss ändå lägga Adolf Eichmanns och Fredrik Reinfeldts kartor sida vid sida. Jag har färgat in några områden där deras karaktärer och därmed öden överlappar.



Att vara född under slavens signatur låter inte så roligt, men det är sanningen. Västerlandet har bara sopat under mattan den antika synen på Jungfrun och det sjätte huset. Att tala om "hälsa och wellness" i samband med sjätte visar exakt hur västerlandets astrologi idag tappat sina rötter och söker rättfärdiga djupa systemfel t.o.m. på den obildade astrologikonsumentens nivå!

Jungfrun representerar en, skulle nazisterna ha sagt, undermänniskas natur. Det är denna undermänniska som gjorde Eichmann till en så hängiven och nyttig idiot för nazismens sak - exakt som Fredrik Reinfeldt tjänar intressen vars bidrag till partikassan moderaterna hårdnackat vägrar deklarera! Mörkermän i båda fallen.

Den flitiga lönearbetaren Jungfrun är antisocial, tänker i första hand på att bärga sin egen skörd - och avskyr att bära tionde till länsherren - Reinfeldt och hans parti (som också begynte sin världsliga tillvaro under en Jungfruascendent) har absolut inga intelligenta planer förutom att sänka skatterna, gång på gång på gång. Så fungerar en slav mentalt - saknar framförhållning och övergripande vision om hus ett samhälle fungerar. De som hamnar i kläm allt mer är de människor som permanent eller då och då eller bara någon enstaka gång hamnat i trångmål till följd av sjukdom eller arbetslöshet. 

Reinfeldts typ av Jungfruns tecken är själv en slav en undermänniska men har mirakulöst nog hittat ett sätt att sparka på dem som är ännu lägre! Genom att söka världslig makt (Saturnus) har denna mänsklighetens fiende - antisocialt självtjänande - lyckats implementera en civilisationsnedbrytande politik. Sanningen om Reinfeldt, Schlingmann och deras "nya" moderater är så fruktansvärd att det är begripligt att 25% av väljarkåren inte klarar av den verkliga berättelsen om att de röstat in avskum i maktställning. Sluga avskum.

Efter nästan fem års bloggande skulle man kunna tro att Sideriska siktet höll en högre nivå än den gör, men jag har avsiktligt frusit bloggens inriktning. Här pågår bl.a. försök att validera astrologins sanningsanspråk, vilket med nödvändighet leder till omtagningar. 

Upptäckten att den identiska ascendenten hos Nya Moderaterna och deras partiledare uppenbarligen färgar av sig på landet och synliggör en självisk sida i nationalpsykologin var troligen det som ledde mig till den i efterhand så solklara innebörden i Jungfruns symbol. Sädesaxen i hennes hand - skörden - representerar ju vinstmentaliteten. Här är tecknet vars uppgift i zodiaken det är att se till att ekonomin inte bara går jämnt ut utan att det blir vinst. När man sätter vinsten över allt annat uppstår den antisociala och själviska mentalitet som Reinfeldt så tydligt visar prov på.

Efter fem år droppar bara då och då nya insikter eftersom skrivandet ges mer tid än planerandet. Hade förhållandet varit det omvända hade det stått klart för länge sedan hur genialiskt logisk den indiska astrologin är. För ta självtjänandes princip Jungfrun och placera den i första huset (grundprincipen varifrån allt annat utgår). 

Att som ego identifiera sig med "bra karl reder sig själv" leder med nödvändighet till att man kommer att betrakta Vattumannen som sin fiende (6e huset) eller som en olycka den "självförverkligande" tvingas utstå på sin antisociala vandring. 

I både människoutrotaren Eichmanns och Reinfeldts fall spetsas det här allmänna budskapet till av att männen båda föddes ett år när det socialt demokratiska Vattumannens tecken - en mycket avancerad och universalistisk princip - ockuperades av sin egen härskare Saturnus.

Nu hettar det till. Båda mörkermännen hatar det sociala livet eller åtminstone vissa yttringar eller vissa förhärskande ideologer och ser dem som Olyckan personifierad i sina individualistiska utblickar där egenintresset dominerar (om inte detta motsägs av något annat i horoskopet).

Båda mörkermännen föddes med Solen i Vattenelementet, som i grund och botten representerar den Vegetativa själen, ett liv ägnat att bevattna den snustorra Jordascendenten - hålla sig själva vid liv.

(Vattnets naturliga väg är nedåt, att falla i händerna på det starka negativa sug som Jordelementet utövar. En materialist resulterar i nio fall av tio. Men Vattnet kan fortfarande vända sig om och istället spegla Elden. Det ger en energisk eldsjäl, men vilka visioner eller synintryck den brinner för kräver en noggrannare genomgång av födelsekartan.)

Nazismens cyniska paroll riktad till undermänniskorna, "Arbeit macht frei" är avsiktligt formulerad utan en mottagare. Det är inte DU som blir fri av att arbeta, det är slaveriet som sådant som mynnar ut i frihet.

Och det är nu man inser mörkret, om man så vill, i den indiska astrologins tre vattenhus, det fjärde, det åttonde och det tolfte. Bara det fjärde handlar om sömn, komfort och återhämtning. Det åttonde och det tolfte handlar enligt hinduerna om moksha, befrielse, vilket för en svärmisk religionsvetare som mig ofta haft en positiv klang. Men ur en materialists perspektiv är denna befrielse exakt vad nazisterna menade med sitt "Frei" - i det här lägre jobbar vi tills vi dör! EXAKT Näringslivets och Fredrik Reinfeldts besked till det svenska folket.

Att vinstintressets Jungfru är ascendenttecknet leder alltså till en nödvändigt mörk och ond läsning av den snåla och stränga husbonden (arbetsgivaren) Saturnus i det redan i sig onda sjätte slaverihuset (Jungfruns symbolik dyker upp ännu gång). 

Eichmanns och Reinfeldts sjätte hus illustrerar verkligen slavarbete in i döden - vilket högerregeringens Fas 3-politik visat. De första protesterna rörde långtidsarbetslösa som inte gavs någon möjlighet till vidareutbildning utan av oseriösa aktörer sattes att måla om helt nytillverkade stolar eller sticka men utan garn. Galna rapporter för några år sedan. 

Men i själva verket är det så att den djävulska kombinationen av näringsliv, regeringen Reinfeldt och deras lakejer på Arbetsförmedlingen numera låter arbetslösa göra riktiga arbeten - fast utan lön. Vilken våt dröm för arbetsgivaren att lyckas så över förväntan med PR-projektet "Nya Moderaterna" - ett arbetarparti. 

De som röstar på moderaterna kan aldrig vara säkra på att inte deras jobb inom en snar framtid organiseras bort och plötsligt sitter de där som Fas 3-slavar och gör samma sysslor på eller t.o.m. under existensminimum. Det hände mig, dataprogrammerare på landets fjärde största webbyrå när det begav sig, och det kommer att hända många fler vartefter högern fortsätter att implementera USA:s självmordspolitik även i Sverige - där finns ingen amerikansk dröm kvar, bara en allt fattigare medelklass!

Som jag varit inne på flera gånger tidigare, ser man i Reinfeldts horoskop vems hans gud är. Storfinansens Jupiter i nionde huset för "guden". Denna husbeteckning från den hellenistiska astrologins dagar är synnerligen träffsäker eftersom det är Jupiter, "allt gott åt alla" eller "allmän välfärd" som betecknar den kompletta Gudens översvämmande väsen. Även Eichmann har denna märkliga placering: Gud (Jupiter) är hemma i sitt eget hur för "högre samvete" och allmän välfärd.

Så hur kan historien producera sådana monster som dessa båda mörkermän med Jupiter hemma? Om detta har jag redan skrivit i fallet Reinfeldt men en rekapitulation är på sin plats.

Givet att självtjänande och vinstmentalitet är den föga inspirerande avstampspunkten, kan inte nionde huset tillfalla någon annan än Oxen, symbolen för en blind människans identifikation med de materiella produktionsförhållandena. Det är därför Reinfeldt som snabbt degenererade till en slavhandlare. Hans politik handlar om att ge näringslivet billig - helst gratis! - arbetskraft.

Som tidigare noterat reduceras den goda Jupiter till en verksam illgörare när profitjagande Jungfrun äger första huset, och när Jupiter själv stiger upp till detta mäktiga nionde hus inser vi att Reinfeldt dyrkar Storfinansen som sin gud. Betänk också hur oändligt lågt i tank i huvudet den mannen måste ha som har kortslutningens Jordelement i det eleverade nionde huset!

Redan på dessa grunder kan man lätt förstå att Eichmann och Reinfeldt faktiskt är det goda samhällets fiender. Faktiskt, mänsklighetens ärkefiende. Och detta fast bara nazisten har en kontakt med Satans huvud medan Reinfeldt producerar självisk materialism även utan den här (smått övertydliga) parametern. För naturligtvis gäller regeln "många bäckar små". Alla faktorer behövs inte, men när flera snarlika sammanströmmar bildas en flod som för det vakna ögat antyder en tendens. 

Dessa två mörkermän vill man inte ha i sitt umgänge. Det är metodiska och omdömesgilla analyser som avslöjar vad som verkligen döljer sig bakom den fula etiketten "undermänniska". Det handlar alls inte om rasbiologiskt trams.

De få överlevande grekisk-romerska astrologitexterna lade tyvärr en grund till senare rasläror genom att, banalt som en femåring ännu tänker, koppla vissa folkslag till vissa element eller planeter. Judarna kom snart att uppfattas som Saturnus folk av romarna och det på en så imbecill grund som att de firade sin vilodag på lördagen, på Saturnus dag (Saturday). 

Brittiske astrologen Charles Carter funderade över om judarnas traditionella flit (hårt arbete utan något sneglande på genvägar till Jupiters lätta pengar) kunde ha vägts in i det här tidiga omdömet, men hade inga säkra besked.




Som framgår av den här detaljen från romerske astrologen Manilius världskarta (baserad på grekiske historikern Strabos allmänt accepterade världsbild och återgiven i utgåvan Loeb Classical Library) delades världen också in via zodiaktecken. Det jordbundet saturniska - Stenbocken - var det västeuropeiska bältet Spanien-Frankrikre-Tyskland, fast under områdenas dåtida benämningar förstås. 

Germanerna ansågs vara sällsynt primitiva av folken runt Medelhavet. Men inte gallerna eller hispanierna så det är uppenbart att man inte enbart baserade folkkaraktäristik på ett enda tecken. Inga närmare förklaringar har överlevt om hur omdömena kom till. Det är kanhända talande att vi har traditionen från en romare, ett land under Vågens tecken, återger en världsbild som han vägt mot zodiaktecknen och som ursprungligen formulerats av en grekisk historiker - ett land under upptäckandets och filosofins tecken Skytten! Medelhavsfolket betecknar sig - med all rätt! - som bärare av de högsta civilisationstecknen.

För den som är nyfiken på det svenska soltecknet Vattumannen, kopplade romaren detta till fenikierna - ungefär det område palestinier och judar träter om idag (samt Jordanien öster om Israel). Vattumän var också silicierna samt lykierna - dagens turkar. Intressant att Sverige har ett visst överhettat och omdömeslöst förhållande till både turkar och Israel/Palestina-frågan. Finns det några andra platser på världskartan mot vilka svenskarna riktar så mycket negativa eller upprörda känslor? Nå, detta är en annan diskussion än den om den brottsliga psykologi som dominerar den regeringschef och vars paralleller med den värsta nazimentaliteten inte går att blunda för.

Inga kommentarer: