Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 januari 2014

Sverigehoroskopet, Jimmie Åkesson och fifflarpartiet SD




Den 18 november förra året, under en "djävulsk fullmåne", fick Jimmie Åkesson ofördelaktiga rubriker och jag talade då om trovärdighetskollaps för mannen som alltid ser ut som om han mörkar. 

Idag har vi Månen i Skorpionen i påverkan av Åkessons födelsehoroskop, och den här gången är det än mer allvarligt. Nu framtonar han - helt i linje med sitt horoskop - som den simplaste sortens svensk, fifflaren (AB, SvD). 

Den här figuren måste vara vanligt förekommande i det här landets klimat eftersom han/hon t.o.m. syns tydligt i nationalhoroskopet som den dolda bas utifrån folksjälens Måne i Väduren uttrycker sig.

Sverige (1974) - "begärssjälen" (Månen) disponeras
av Mars i allians med den korrumperande Satan
(stjärnan Algol) i Oxen - ägandets och pengarnas tecken.
Svensk oandlighet och låg materialism!
(Ger i bästa fall naturalism och miljömedvetenhet.)

Intressant nog stämmer den här bloggens förslag till nationalhoroskop exakt med politiska krönikören Karin Petterssons uppgift om att Sverige är en av de länder som har flest snuskigt rika per capita. Jag har tidigare påpekat att den låga folkmassans symbol, Månen, inte alls håller samma nivå som den lilla elit av verkligt framgångsrika svenskar som tecknas av förmögenhetens Jupiter med Solen i lyckligt lottade femte huset för spekulation (börsklippare) eller kreativa aktiviteter.

Här ser kanske vi varför den låga och folkliga svensken misstror konstnärer och kulturkoftor - dessa grupper tycks i Sverige allierade med Storfinansen (ja, redan 1974 - men socialdemokratins skuld för att de inte gjorde upp med den gamla tidens Oxar/landägarna är enorm). 

Samtidigt kan man fråga vem en Måne-i-Väduren baserad på Mars-i-Oxen är att kommentera kultur !!! En lägre (mer obefintlig) förståelsehorisont går knappt att teckna med astrologiska symboler.

Åkesson tillhör en falsk sorts människa som kommit på idén att göra sin karriärresa med hjälp av dessa fattigaste av de fattiga. Och hans onda stjärna Algol är en prisvinnare! Att födas med Solen på snörrät linje med den korrumperande Djävulen (alltid i Oxens, godsägarnas och pengarnas tecken) är en så klockren symbol för att Djävulen riktar in sig mot vissa nyfödda barn att symboliken borde bli utgångspunkt för en gigantisk kvantitativ studie! Vilka står emot och vilka dukar under för Frestaren?

(Att Satansstjärnan korrumperar kärlekens Venus i homosexuella horoskop har bloggen redan upptäckt. Det enda problemet är att det behövs så mycket data för att påvisa de "små influenser" egyptiern Claudius Ptolemaios menade att det handlade om.)




Här Åkessons födelsedag enligt "naturlig zodiak" med vart tecken i sitt tillsvarande hus. Det placerar Väduren i egosektorn och Oxen i det resurshus som Väduren bränner för att leva. Som en karta över de idéer som driver Åkesson ser man således att det är "jag och min Magnum-glass" eller "jag och pengar" för hela slanten, exakt den låga och oupplysta svenska folkmentalitet som Svenskt Näringsliv gör sitt bästa för att fördumma ytterligare. 


Det finns inte många svenskar kvar nu som vet att livet var menat till något annat än arbete och konsumtion! Att en och annan populist som Åkesson avslöjas i fiffelmentalitet bör egentligen rikta blickarna mot Sverigedemokraternas och "Nya" Moderaternas hemliga bidragsgivare. Och då är vi direkt inne på den högre kastens planhalva, i nationalhoroskopet tecknad som Solen och Storfinansens Jupiter i Vattumannens tecken. Den här prima symbolkombinationen ÄR intelligent och skapande, men även kreativitet kan vara oren, ond, och styrd från en lägre nivå - t.o.m. från själviskhetens helvete. 

Det är därför, tyvärr, som det aldrig går att låtsas som om inte Sverigehoroskopets Måne existerar. Sol och Måne måst alltid studeras som en helhet och här, i socialdemokratins nationalhoroskop från 1974, ser vi början på den reva som den falske djävulen Reinfeldt och hans finansminister sedan vidareutvecklade till det svinaktiga samhälle av fattiga och rika som på bara några år blivit tydligare än någonsin sedan 1800-talet och fattig-Sverige.

På Platons nivå, på de formativa Idéernas nivå är Jimmie Åkesson föga mer än en makthungrig och otrolig girig materialist. Se bara den bekymmersamma kombinationen av den maktens Saturnus och girighetens Drakhuvud i Lejonet - en kreativ lögnare eftersom Jord och Eld i samma horoskop ofta förgrovar naturen. Månen eller föreställningsförmågan bottnar här i Stenbocken i just den här girigheten efter makt som Saturnus tecknar i chefskapets Lejon. 

Den absolut sämsta sortens politiker som går att tänka sig, faktiskt t.o.m. uslare än Fredrik Reinfeldt. Här är det bara självisk manipulation som gäller. Den mänskliga naturens "brutalisering" när Jord mörkar den verkliga Visionen (Eld), kan ge en kallhamrad lögnare och dubbelspelare. Det är därför Åkesson alltid ser så skitnödig ut, som om han bär på något helt annat än det som hörs från hans läppar.