Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 16 januari 2014

Tarantinos öga för perfekt casting




Säga vad man vill om Quentin Tarantinos psykiska tillstånd (och jag hade mina funderingar här), men nog har han öga för att perfekt rollbesätta sina filmer. När Inglourious Basterds gick upp på bio för några år sedan reagerade jag direkt på hur makalöst väl vald österrikaren Christoph Waltz var för rollen som den slemme nazisten Hans Landa. Exakt i kroppsspråk och genomfalskt syftande till något annat i allt han företog sig. Den fulländade psykopaten!

Jag har sett Waltz göra ännu en verkligt obehaglig psykologisk typ i någon annan film, men har glömt titeln för ögonblicket. 

Först nu landar min blick på skådespelarens födelsedatum och med det upptäckten att hans födelsehoroskop liknar den perfekta nazisten - eller Stockholmsmoderaten! Faktiskt, det är nästan otroligt hur väl den här milt manierade och iskalla psykopaten Hans Landa stämmer in på t.ex. Fredrik Reinfeldt. Jämför t.ex. den senares teckenkombinationer och hur Vattuman interagerar med Skorpionen i mentala tredje huset via Saturnus och hur snarlika fenomen dyker upp också i skådespelarhoroskopet här nedan.

Vänsterpartiet fick lite skit på sin partistämma nyligen för att en satiriker såg paralleller mellan moderaternas människosyn och nazismen, men den här bloggen hade då redan i ett, två år noterat samma tematiska paralleller. Så lång tid tar det alltså för en femtioöresblogg utan gräddfil eller medieanknytning att påverka maktens insida. Men uppenbarligen gör 500-800 sidvyer per dygn ändå en liten skillnad i det här landet.

Nu kommer falkögat Tarantino som en bekräftelse på moderaternas likhet med nazismen. Filmaren har sett samma sak och säkert utan att ha gjort rollbesättningen utifrån astrologin. Christoph Lantz sideriska horoskop ger exakt sådana faktorer och tecken som är kritiska för utvecklandet av en kall, profitlysten och extremt diskriminerande mentalitet.

Här är frågan om man inte bör addera två eller tre väldigt allmänna omen för att förstå hur "himmelen" t.o.m. givit honom den obehagliga psykopatens ansikte. 

Det stora korset i Mörkrets kvalitet (dramatiskt kallat en vansinnets kvalitet i indisk filosofi) samt en nymåne i Jungfruns tecken - tecknet som så kan komma att älska sina uniformer och skrivbord med pennorna exakt på rad att de urartar i de stora frågorna och blir Ondskans tjänare.

Se som jämförelse t.ex. skrivbordsnazisten (och mer därtill) Adolf Eichmanns horoskop som jämförelse till det för den här germanska karaktärsskådespelaren.



Man kan också påminna sig 2001-horoskopet för Svenskt Näringsliv ett Saturnusvarv senare. Även 1956 flörtade den mördande Slavdrivaren med Satans stjärna och Waltz föddes under en kanske ännu värre konfiguration, för det här året låg också månnoderna längsmed den "sataniska axel" som vi sett tidigare på bloggen i samband med mörka teman (minns de två svenska skådespelarsjälvmorden och den freudianska psykologen Melanie Klein som underströk människans thanatos eller dödsdrift).

Man kan ju fråga sig om den här skådespelaren ÄR en återfödd nazitysk som så snart efter västvärldens moraliska bankrutt (som bara djupnar med marknadsliberalismen som har Djävulen själv som sin arkitekt) ännu inte kunde styra sin nya värdkropp in i normala banor. 

Ekot efter nazilivet är ännu så starkt i honom (och Reinfeldt, Borg och de andra svenska samhällsförstörarna) att han måste sublimera sin ondska genom att välja skådespelarkarriären där han får LEKA ond och därmed under "skyddade former" sakta men säker hitta en distans från den Förintelse eller det Helvete som horoskopet här ovan så tydligt indikerar.

Ett exakt födelseklockslag hade varit fantastiskt, men det som så mycket annat får man lära sig att leva utan. "Envigen" mellan den goda kungastjärnan Regulus och den onda Algol kan man bara spekulera i. Kanske känner Christoph Waltz starkt suget från den mörka sidan men det är Regulus och konstens Venus som styrt honom att låta sig nöja med att gestalta Ondskan.

Venus är en fenomenal gudinna. Hon kan verkligen övertyga och linda t.o.m. uslingar runt sitt finger.

Iskall, militant precision: Jungfrun och
dödens Skorpion i samma horoskop.



Waltz och Reinfeldt har båda en besvärlig Vattuman (symbol för ideologi eller ett folk enat genom ett socialt system eller ett gemensamt tankegods). Bland mängderna av Reinfeldt-analyserna finns diskussionen om att hans Saturnus i sjätte fiendehuset kan tolkas som en ideologisk fanatiker, en hatisk människa, men Christoph Lantz både essentiellt och verksamt onda Mars i Vattumannen blir en fascinerande gåta.

Med nymånen har vi två av den indiska astrologins tre viktiga ascendenter säkrade (men den viktigaste, den som bygger på barnets fysiska födelse och definitiva utkristallisering ur Världssjälen saknas). Mån- och solascendenterna är båda i Jungfrun och det här tecknet i första huset gör Mars dubbelt ond, precis som fallet Reinfeldt så tydligt visar. Jungfrun blir lätt av sämre sort - självtjänande och ljuger och desinformerar för att nå sina mål. Just ett sådant slemmo spelar Waltz i Tarantino-filmen och här blir frågan om en ond planet i ett ondskefullt hus som det sjätte (för Fienden och Olyckan) verkligen neutraliserar varandra. 

Att han valde skådespelaryrket snarare än att bli kapitalist kan tyda på att t.o.m. den halvt personliga månascendenten fungerar på sin nivå under den fysiska och ovedersägligt separerade individen.

Solascendenten har bloggen talat väldigt lite om, annat än i allmänna termer som soltecknet som sådant eller Solen som någon slags diffus orientering själen föds med, något livsuppdrag. Den betydelsen toppar emellertid den indiska Jaimini-traditionen genom att säga att själssignifikatorn eller atma karaka förtydligar solbudskapet i ett individuellt horoskop. Det finns en handfull inlägg som försöker sig på en tolkning utifrån denna doktrin. 

Här skulle dock det faktum att den "dubbel-onda" Mars i någon mån neutraliseras genom att stå i det alltigenom onda sjätte huset och att denna "modifierade" Mars sedan aspekterar Solen kanske fattas som att hans "livsuppdrag" dock inte är att, likt Reinfeldt, i egen person agera den onde.

Det är för övrigt en himmelsvid skillnad mellan Reinfeldts Mars i Jungfrun, en sifferbitare, och Christoph Lantz exceptionellt avancerade Mars i saturniska Vattumannen. Här sublimeras Mars råa energier och kan istället indikera ett väldigt intellekt! Eller, som i Tarantino-filmen: ett våldsamt kriminellt intellekt, ett "galet geni"!

Det är något så udda och "daimoniskt" över den här österrikaren att man tittar flera gånger på kartan och inser hur märklig den här. Det är lönlöst att söka efter långtgående paralleller, men en sökning på nymånen i Jungfrun under attack från Mars i Vattumannen kanske ger något intressant. 

ma.aqu & so.vir & so.0.mo - sökmönstret i programmet Zet

Bloggaren har f.n. 8.823 personhoroskop sparade (bara cirka 1.550 med klockslag) och ur denna grupp framträder bara en enda person. Jag går inte in på sannolikheten men denna brist på celebra eller offentliga personer med Waltz störda signatur tyder på att den här mycket specifika typen av Jungfru är en störd sort som kanske avskyr det offentliga mer än t.o.m. den normala Jungfrun med dess solitära drag.

Jag är inte alls förvånad att denna enda träff är en lobbyist från Svenskt Näringsliv, det sataniska sinnets språkrör i Sverige: Anders Morin, ansvarig för välfärdspolitiken inom Svenskt Näringsliv och född senare samma år som österrikaren. Dvs. en av de små sataner som ideologiskt anser att det har varit gott att kasta den tidigare så fina svenska sjukvården till marknadens asgamar att stycka upp, sälja till kompisarna (korruption) eller i allmänhet profitera på! 

Pausunderhållaren under Vänsterpartiets kongress hade helt rätt och Jonas Sjöstedt begick ett omdömesfel som bad som ursäkt! Det här märkligt magra testresultatet tyder på, milt uttryckt, att det inte är goda människor som föds under den här kombinationen av tecken och planeter. Hittar de en harmlös karriär som skådespelare ska världen vara tacksam. Faktum är att man skulle kunna misstänka mer spädbarnsdöd eller tidig död i olyckor med en nymåne aspekterad av Olyckan (Mars) själv!  (Och jag tror inte att ond planet i ont hus helt och hållet neutraliserar planetens förmåga att visa sin grundläggande natur...)

Tyvärr har jag inte tillgång till uppgifter om ond bråd död i tillräcklig mängd. Jag bara pekar ut vägen för de som bortom kapitalismens undergång kommer att leva i en bättre värld där människor kan forska mer och bilda sig om de så önskar, utan satanskrafternas falska budskap om att individen ska vara lönsam. Det är en sanning att det aldrig lönar att jobba sig i ett system där vissa placerar sig ovanför andra och "skimmar" folket på deras ansträngningar.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag upptäckte just ett fel som smugit sig in på bloggen. Heinrich Himmlers födelsetid är inte 11.34, utan 15.30, enligt alla webbkällor jag undersökt. Du har råkat blanda ihop siffrorna med födelseplatsens koordinater: 48n08 11e34. Asc blir då inte Skorpionen (fel, men ändå rätt!), utan Stenbocken. Å andra sidan har han ju redan Rahu och Jupiter i Skorpionen, och det skulle inte förvåna mig om du finner att kartan stämmer ännu bättre på detta sätt.

Undertecknad har Asc mitt i Skorpionen graden intill Himmlers Jupiter, Mars i gradexakt konjunktion med hans Sol i Jungfrun, Solen graden intill hans Merkurius i Vågen, Jupiter fyra grader från hans Saturnus i Skytten, och så har båda Venus i Lejonet. Våra respektive för- och efternamn är dessutom påfallande lika. :)

Himmlers horoskophärskare blir dödens Saturnus som piskar Solen i Nionde Huset för "främmande element" från hemliga polisens Tolfte Hus.

Min horoskophärskare Mars i plogfårans tecken med sinnelaget i Väduren Sjätte Huset angripen av Mars 210-gradersaspekt! En lömsk kombination?

Seaward sa...

Tack! Det är inte bara svenska bokförlag som lider av så dålig ekonomi att de valt att avstå från att korrekturläsa och dubbelkolla varje litet datum! :-) Det här var en viktig rättelse pga. Himmlers ikoniska status (han har som tur är inte använts nämnvärt på den här bloggen).

Om elaka planeter och enskilda fall: jag har faktiskt hittat en eller två helt harmlösa individer som har exakt Reinfeldts dubbel-onda Mars stigande i Jungfrun i första huset. Därför får man falla tillbaka på den allmänna utvärderingen av hela horoskopet och försöka se vilken eller vilka faktorer som tenderar att ta kommando över horoskopet. (Ofta är det omöjligt om man nödvändigtvis ska placera folk i bara två fack, som ”goda” eller ”onda”.)
Reinfeldt har t.ex. även Jupiter som verksam illgörare och detta dessutom i hans religiösa nionde hus. Han ser det som sin gudomliga plikt att sprida den onda Jungfruns självtjänande evangelium till svenskarna. Du har säkert förmildrande omständigheter på din himmel, eller också gäller samma för dig som för skådespelaren: "ont ska med ont fördrivas", ond planet i ont hus kvittas (i någon mån) mot varandra och kvar blir kanske bara sjätte husets generella budskap om träldom och samhällsgrupper eller folkslag i osynk med varandra.