Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 februari 2014

Annu en skrupulös moderat med nazivibbar!


Stockholmsmoderaterna -
den banala ondskan är
både medel och mål

Man tror ju ingen är så dum att han eller hon gör sig på försöket att upprepa hamburgerkedjan Max hotbrev till sina anställda. Men med moderaterna gäller inga normala lagar och här kommer valledaren Kristoffer Tamsons och använder Filippas - ja hon! - officiella Landstingsbrevpapper för en varning att rösta på socialdemokraterna riktad till unga människor inom den kommunala omsorgen (AB, SvD, DN)

Hur är det möjligt att sjunka så lågt i intelligens? Att Reinfeldt inte kan rekrytera dugligt folk, har alla insett och om inte Huvudet har något huvud, hur mycket grumligare måste det inte bli längre ner i hierarkierna!




Här har Djävulen - eller hur nu den onda stjärnan Algol bäst kan beskrivas - kopplat ett tydligt grepp om Jupiter som kan symbolisera allt mellan den onda Storfinansen (vårdvinster!) till upplysta gurus som har andlig rikedom att förmedla.

Som om inte det räckte är moderatfanskapet född i Syndarens tecken Skorpionen och med månascendent spärras denna Skorpion in i korruptionens åttonde sektor och bildar med den förstörda Jupiter en "satanisk axel". Eller Pytons hatiska axel som jag upptäckte att den benämndes i antiken. (Inga upptäckter man tror man kommit på tycks nya - allt har varit känt någonstans eller någon gång!)

Vid ett tillfälle provade jag att tolka Sverigehoroskopet med just den här månascendenten i Väduren och naturligtvis blir då Jupiter, anfäktelsen från onda Algol till trots en verksam välgörare. Men det är bara i subjektets egen inre föreställning! 

Lägg därtill att Väduren redan från början representerar jagets subjektiva horisont och man inser att alla astrologiska regler måste användas med förstånd! Denne moderat saknar helt vett och hans dysfunktionella känsla för att sätta gränser avslöjar vilken låg jubelidiot han är. Hotet och buffelfasonerna kommer, vill jag påstå, från den sataniska axeln där Skorpionen är känd för att helt ha tappat den sociala elegans som utmärkte föregående Vågen. 

Och Oxen är så omedgörlig och fundamentalistisk som bara ett tecken kan vara i djupaste mörker, innan Tvillingarna eller den intellektuella principen når planeten Jorden. Faktum är att Oxen ÄR symbolen för planeten Jorden, i antiken smart illustrerad som "Dödsrikets port". Det är på den här planeten de fallna själarna helt somnar in och beter sig som lägre stående varelser, vilket den här moderaten, med sin Satan och Storfinansen som frestande Lögnare vid Dödsrikets port (hus 2) omvittnar.



PS. För moderaternas koppling till nazismen, sök på bloggen. Här finns både saklig argumentation för parallellism men även spekulativa funderingar huruvida Andra världskrigets tyska krigsoffer efter några årtionden i Helvetet nu återfödds till Jorden och då till en lämplig låg plats: Sverige visade sig vara ett land med "vibbar" som perfekt matchade en kodum tysk befolkning som hejade på Hitler. Det skulle kunna vara som på fotot ovan en kodum före detta naziborgare ser ut i sitt nästföljande liv. All skönhet har lämnats utanför den individuella (och kollektiva) karman eftersom själen i det förgångna så totalt vänt sig bort från den objektiva goda och sanna vägen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det här är ett tydligt tecken på den desperation som sprider sig i moderaternas led efter alla opinionsundersökningar som alla visar på samma trend. Och en desperat människa är inte särskilt klartänkt och omdömesgill... Man får hoppas att mottagarna av brevet är det desto mera.
S

Havsörnen sa...

Bildgoogla KT och se att blicken i samtliga fall är iskall, även när han försöker klämma fram ett svagt leende (alltid med läpparna igenklistrade). Skulle passa perfekt som lägervakt, som Berlusconi sa. Tamsons refererar redan i det öppna brevets andra mening till Bröderna Max, som liksom KT båda har Saturnus i Kräftan. Det är förstås Solen och Mars i Skorpionen som ger den döda blicken.

"Gillar att se mig om i världen, hus, böcker, matlagning och synth."

Finns det någon ungmoderat som inte har Depeche Mode eller Nitzer Ebb som favoritband?

Havsörnen sa...

Se sig om i världen, förresten. Ska vi gissa på en Asc i Jungfrun? Då hamnar nämligen Solen i Tredje och Jupiter i Nionde. Då kompletteras bloggens hatobjektskvartett, Oxen/Kräftan/Jungfrun/Skorpionen.

Seaward sa...

Du ser samma sak som lag. Definitivt en obegåvad lägervakt, just en sådan Reinfeldt (båda två) skulle knyta till sin stab.

Jag känner f.n. bara en (vuxen) moderat och hans husgudar är naturligtvis Depeche Mode. Här har jag tydligen missat något, trodde ett tag de var 80-talets urvattnade version av social protest, men jag har tydligen inte en suck.

Gissa ascendent är inte mödan värd. Se astrologins pinsamt usla facit när det kommer till "rektifiering" - dyker ett verifierat klockslag upp har väl knappast aldrig någon hypotetisk ascendent visat sig stämma fastän konstfullt beräknad utifrån viktiga händelser i människans liv. Jag kan tänka mig reslystnad på många andra sätt. Har ett horoskop här för en totalt resbesatt människa (har förorenat luften hundra gånger mer än medelsvensken) där en starkt betonad Jungfru ligger i "instängda" 12e huset men där det är Solen i Lejonet som vill SE med sitt solöga. (Vågen i öster) En genuin upplevelsemissbrukare.

Anonym sa...

Hehe, det är kanske tur att det inte är solen jag har i lejonet, utan venus... annars kanske jag också hade blivit resebesatt :-) Det liknar ju mitt horoskop annars, och reslysten, det har jag definitivt varit, i ungdomen! :-) Det var bara ekonomin som satte gränser. Jag ville ut och se, hur mycket som helst!
S

Seaward sa...

S, ja du ser. Alla solar har sina fläckar. Jag tror knappt astrologin medger något sådant som en perfekt varelse. Det är något lurt med indierna, med sitt system kanske de söker påminna om den jordiska perfektionens omöjlighet...