Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 februari 2014

Bristen på karaktär i socialdemokratin


Mygelsverige - ett arv från den materialistiska
socialdemokratin, spridd i breda folklager av högern.
"Folkaktien Telia" pyttsan! Det handlar om
att förgifta ett folk till materialistisk närighet.

Aftonbladets politiska chefsredaktör sitter förskansad i sitt kontor på den högervridna sensationsblaskan skriver en motiverande appell till de mer än lovligt karaktärslösa socialdemokraterna, att de ska våga TÄNKA nu när folket är engagerat mot de låga avskum regeringen Reinfeldt gav vitt kort att skövla och härja runt i Sverige, för att inte tala om den statsapparatshatande regeringens egna utförsäljningar av folkets gemensamma egendomar till underpriser.

Men vad har hon för det? Artikeln är fenomenalt bra och med sitt enkla och tydliga språk förmår Pettersson som få formulera problemen för den vanliga läsaren. Hennes styrka är inte direkta framträdanden, där hon sluddrar och harvar för att få ihop sina tankar. Alla är nu inte retoriker (se bara Löfven som hon här riktar udden mot) men kan i gengäld ha skriftspråkliga förmågor, vilket hon har. Varför Pettersson lajv i t.ex. radion kan te sig lite platt och handfallen (just den kritik hon riktar mot den socialdemokratiska ledningen!) skulle jag vilja koppla till Saturnus dominans på födelsehimmelen.

Solen når sideriska Stenbocken cirka nio på morgonen vilket gör det här till ett dygn med den driftiga och projektstartande nymånen. Både Sol och Måne hålls nu med fast hand av den organisatoriska - och slöa! - Saturnus. Ja, Saturnus är inte den man skickar ut i skottlinjen. Den är för långsam för många arenor där t.ex. krigaren Mars med sina blixtrande snabba utfall är att föredra. Saturnus är istället den kloka gamla gubben eller gumman som dröjer lite med svaret tills alla faktorer har vridits och vänts och ibland är väntan på svaret värt den tid det tar. Ut kommer rena sanningar och ren klokskap. 

Det är inte för inte som Saturnus associeras med människokroppens sjunde och högsta energicenter och det ligger i en energikropp som faktiskt fysiskt verkar befinna sig något utanför köttkroppens yttre dimensionen. Varje människa bär den sjunde himmelen med sig i formen av ett "kronchakra" (hjul), men inte ens en på tusen har någon medveten förnimmelse av det.


Chefsideolog med tydlig förankring
i det rena förnuftets element - Luften

Sådana här saker tänker troligen inte vänsterkvinnan Pettersson alls på, men det betyder inte att Gud inte verkar genom henne, bara att hon är ett nyttigt redskap för den som vill det goda, trots att hon både är ateist och republikan! "Förlåt dem Fader", sade Jesus i ett klämt läge till sin inre Saturnus, "för de vet inte vad de håller på med". Saturnus är full medvetenhet om planen för livets gång eftersom den är Världssjälens dolda form. 

Den Saturnus människan blickar mot i rymden är bara dess manifestation i Jordelementet. Den romerske filosofen menade att de lysande stjärnorna (ett löst begrepp som också kunde innefatta planeterna) inte kunde bestå enbart av Eld. De behövde ha åtminstone något litet mått av Jord för att binda dem samman till de uppenbara kroppar de var. Plotinus stod nu i dialog med naturvetaren Aristoteles som levt många århundraden tidigare.

Jag finner indisk astrologi mer spännande som t.ex. sätter ett lågt betyg på det förnuft som logiskens eller det diskursiva förnuftets Merkurius producerar, den sorts förnuft som räknenissar som den visionslösa socialdemokratiska ekonomen Magdalena Andersson förlitar sig så på. Merkurius essens eller själva väsen är i indisk astrologi Jordelementet, enbart ett materiellt förnuft som kommer med hjärnan och som dör igen med det enskilda människolivet. 

Men innan en kropp dör och ruttnar bort har naturligtvis själen i dess högre aspekter varit en medresenär på livsresan och registrerat de gjorda erfarenheterna. Minnespsykologin lär ut att vi inte har något fotoalbum eller någon bandupptagning i hjärnan utan nyskapar minnen varje gång vi återkallar dem. Återskapar från vad? Neurologin kan vara västvärldens mest förvirrade vetenskap då den försöker bulta fast erfarenheterna i vissa sektorer i den fysiska hjärnan - spöken som är allt för fristående gör materialister rädda! 

Indisk astrologi placerar visserligen minnesförmågan hos just den lättfotade informatören Merkurius och då planetens väsen är "Jord" (symbol för materialisering) synes saken vara avgjord. Men alla de häpnadsväckande verifierade minnen av tidigare liv som finns att ta del av för dem som börjar forska i ämnet, tycks indikera att indisk astrologi har fel som både associerar Merkurius till Jord och kallar den minnets planet.

(Uppgiften kommer från den bästa introduktionen till hinduisk astrologi som skrivits på engelska, deFouw och Svobodas "Light On Life" från 1996. Dess introduktion i filosofi på några få sidor är visserligen extremt knapphändig men det här helt klart att de återger autentisk indisk tradition i fråga om astrologin.)

Man måste betrakta Merkurius i dess andra gestalt - via härskarskap över Lufttecknet Tvillingarna - som den egentliga transportören och rapportören av minnen. Merkurius av och i Jordtecknet Jungfrun är det praktiska förnuftet, det svaga eko som återstår av den verkliga intelligenta andevarelsen efter att den har trätt i kontakt med en fysisk värdkropp och tvingas verka genom hjärnans processer. Eftersom världen nu är konkret, utmärker sig Merkurius i detta tecken för sin kapacitet förmåga att få saker att fungera - tåg som går i tid t.ex. Vad vore världen utan Jungfruns oändliga tabeller för allt?

Jag minns i mitt livs enda tydliga ut ur kropp-upplevelse att jaget fortfarande tänkte fast jag på klassiskt sätt såg ut över rummet från en position uppe i taket. Mest fascinerande efteråt vara att betraktaren fann det helt normalt att se hela rummet i ett enda blickfång. Själen har 360° runtomsyn! Det gjorde naturligtvis att rummets perspektiv var förvridna - för en tänkare som likt räknenissen logiskt konstruerar upplevelsen av ett fyrkantigt rum och sedan lever hela livet via den logiskt tvingande representationen. Själen själv är fri från dessa hjälpkonstruktioner. 

Rummet fanns onekligen där men själen var fri från det mellanliggande lagret av "geometriserande" (även Platon menade att sifferkonster som bäst är ett hjälpmedel till den direkta upplevelse som anden har). Hade jag inte blivit så paff av att hitta mig utanför kroppen hade jag kanske prövat att gå genom rummets väggar och utforska lägenheten. Men som det nu var blev jag faktiskt rädd, tanken om att en tom kropp var öppen för andra andevarelser kom för mig och i någon slags hektisk spiral "störtade" jag ner i kroppen och sedan blev det svart. Jag vaknade flera timmar senare, på sena eftermiddagen. (Jag var student vid den tiden och jag ägnade mig åt en meditation mitt på dagen.)

Merkurius i Luft är således den verkliga Transportören (precis som den grekiska traditionen om Hermes indikerar) men det betyder inte att indisk astrologi har fått allt om bakfoten, bara att de inte redovisar hela berättelsen med sitt planetära schema. Det är i sjunde himmelen, i människans översta energifält, som minnena lagras - utanför men i anslutning till den fysiska hjärnan!  

Om jag fattar saken rätt är allt bortom det lokaliserande och differentierande Jordelementet fritt från den spatio-temporala obeständigheten. Vattenelementet är den sårbara buffertzonen och själar som vänder sig mot världen förorenar detta Vatten, detta Psyke. Själar som vänder sig mot himmelen finner att psyket per automatik börjar klarna. Det säger en del om hur lågt de sekulära religionsfientliga svenskarna tappat i objektiv begåvning jämfört med den enklaste människa i ett U-land som ofta vet precis varför saker står så illa till som det gör. I Stockholm fattar borgaren inte ett skvatt av vad deras livstid har för konsekvenser för resten av världen och deras nästkommande återbesök här på Jorden. Hade de förstått hade de bytt kors omedelbart!

Hur vissa kan återkalla tidigare liv beror således på att Merkurius/Hermes transporterar människans upplevelse - inte i nervbanorna - utan in i andevärlden - ut i tomma luften som en materialist skulle säga. Indisk astrologi håller sjunde himmelens Saturnus för att vara både den underliggande organisatoriska form för det här solsystemet ("Världssjälen") och astrologiskt också den underliggande form hos den enskilda själ som föds till Jorden. Saturnus är herre över allt under sig men sköter inte själv informationslagringen som sker i det femte elementet Etern som verkligen är tidlöst och evigt i förhållande till den här världen. En själ kan i princip via etern hämta ut vilken information som helst ur vilket tidevarv som helst - enklast där den snitslat sin egen bana genom århundradena. I annat fall får själen kontakta Saturnus, Fadern, och få informationen genom chefen.

Saturnus gåtfulla kontakt med sina mikrokosmiska instanser (de levande varelserna) via det sjunde chakrat gör att minnen av tidigare liv faktiskt finns tillgängliga och kan plockas in i det fysiska systemet om så önskas. Regelbunden meditation sägs efter en tid (extremt varierande beroende på individen eller råmaterialets kvalitet) luckra upp gränserna. Individen stillar den fysiska hjärnans brus och hittar en stillhet som gör att "fantombilder" blir synliga. Både bilder från den redan genomlevda barndomen eller andra bilder. 

Den franske filosofen Descartes spekulerade vilt om möjligheten till sann kunskap och ponerade att det faktiskt skulle kunna vara en ond demon som lurade honom med hallucinationer. Ingen grundläggande filosofibok nämner ens att fransmannen bara imiterar romerske filosofen Plotinus resonemang om den världstillvända själen som drivs av en inre och ond daimon. Men jag utgår från att Descartes kunde klassikerna. Lösningen på problemet kom enligt myten när Descartes utbrast "Jag tänker, alltså finns jag till". Där var hans odiskutabla grund för båda genuin existens (ett jag eller rättare ett själv) möjligheten till sann kunskap av en högre art än det lunära och nyckfulla sinne som vi kallar psyke eller mentalitet.

Även detta är grekisk-romersk filosofi som redan 1300 år tidigare med Plotinus insett att själens (Afrodite) enda möjlighet var att orientera sig mot Fadern (Kronos/Saturnus) och genom denna religiösa återkoppling till själva grunden för sin egen existens kunna inhämta sann information istället för det lägre demoniska förnuftet som bara använder ögon och hjärnan för att bilda sig "uppfattningar". 

Det är således när själen i ett gynnat läge av meditation (eller spontant) kommer i exakt samklang med "Fadern" eller sin egen form eller grundval som plötsligt minnen även av tidigare liv blir möjliga. I fallet med små barn som fortfarande har levande minnen av tidigare liv, skulle detta således bero på att de ännu till del befinner sig hos "Fadern" - i sjunde himmelen. Deras fysiska hjärna har ännu inte tagit kontrollen och sänkt pannans höjd på dem. De är fortfarande nästan genomskinliga andeväsen. 

Merkurius period sägs i indisk astrologi sätta in redan från och med tre års ålder och tar man barngeniet Mozart som bara ett stickprov (vilket jag just gjorde), hittar man naturligtvis en sällsamt brådmogen liten krabat i hans Merkurius i åldermannen Saturnus och bara några grader från hans andliga identitet Solen samt Fadern Saturnus! 

Ännu mer häpnadsväckande visar sig den indiska astrologin vara när man tittar på i vilken dasha, vilken planetär mahadasha, i vilken "storcykel" Mozarts själ valde att återvända i:
Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  1742-07-26  -  1759-07-26

  Antardasas in this MD:

  Mer:  1742-07-26  -  1744-12-21
  Ket:  1744-12-21  -  1745-12-18
  Ven:  1745-12-18  -  1748-10-20
  Sun:  1748-10-20  -  1749-08-26
  Moo:  1749-08-26  -  1751-01-23
  Mar:  1751-01-23  -  1752-01-20
  Rah:  1752-01-20  -  1754-08-11
  Jup:  1754-08-11  -  1756-11-16
  Sat:  1756-11-16  -  1759-07-26

Bevingade Merkurius "gudarnas budbärare"!

Man är nästan frestad att säga att det var samma själ som dött som fortsatte verka genom lille Mozart. Han behövde bara några spädbarnsår innan den fysiologiska Merkurius (i Jordelementet) var kapabel att gestalta och formge (Saturnus). Här gäller det förstås att ha det rätta fysiologiska virket som bekräftar dessa tecken i himmelen. 

Mozarts kroppsliga ascendent var Lejonet (med äregirighetens demon Rahu stigande i öster), vilket knyter Solen och nyssnämnda budskap direkt till hans eget fysiologiska (genetiska) framträdande som en själ differentierad från Världssjälen, men totalt i linje med Världssjälen i detta ögonblick. Mozarts horoskop har diskuterats tidigare. (Misstankarna om att han hade Tourettes stämmer bra med den tunga betoningen på ohälso- och olyckshuset - huset kopplar något negativt till hans kroppsliga ascendent.)



Kreativ kamp på jorden eller en konstnärlig
Venus/Afrodite kvar i himmelen?


Fullt lika spännande är nu inte den visionslösa ekonom som enligt Aftonbladets Karin Pettersson tagit kommando över Stefan Löfven och hotar förlama Sveriges "historiska chans" att verkligen staka ut en ny framtidskurs. Och naturligtvis - hade Magdalena haft en bråkdel av Mozarts vision, hans Lejonklara blick för att "sätta" tonerna i det fysiska elementet Jorden, då hade hon säkerligen varit högerns spinndoktor istället för en ideologiskt fisljummen räknenissa.


2a husets egna pengar, 8e huset för andras pengar
och 10e huset för viljan till makt över alla dessa pengar!

Jag vet inte vad som fick mig att tänka på Mozart nyss (inläggen skrivs spontant, utan några utkast eller ens idéer om vilken KÄRNA som ska resultera - ibland flyter det iväg så att texten måste kasseras). Men här finns faktiskt kopplingar till musikern - är ekonomi en konst att "stämma av" dur och moll mot varandra? Båda har den energiska Mars i det element som hatar kroppsarbete, Luft, men istället lägger energin på att tänka. Men samtidigt talar Solen - det dagaktiva arbetet hos båda - om organisation i det fysiska.

Ekonom Anderssons sataniska axeln mellan andra huset för egen ekonomi och åttonde för andras resurser passar förvisso bra för en som vill lägga sig i andra sparande. Här liknar hon Anders Borg vars månascendent också placerar hans Sol i korruptionshuset. Carl Bildt håller till där, så man kan förstå att Magdalena Andersson knappast är en värst röd röst inom socialdemokratin. 

Nu tror jag visst att det finns någon rättvisekänsla hos denna Andersson - Stenbocken brukar sällan sakna realism (och realismen inbegriper alltid ett mått av rättvisa). Men här syns framför allt en byråkrats mentalitet. Ett ljummare eller rent av kallare horoskop än det här går inte att hitta. Då är monstret Anders Borg faktiskt roligare som person med sitt till intet förpliktande Eldstormande mot bankerna, vilka han egentligen betjänar. (Falsk som Fan själv med andra ord.)

Det är rätt kul att Karin Pettersson tar till orda mot denna räknenissa, för som synes är horoskopen rätt besläktade. Men Pettersson har en betydligt bättre placering av de båda stora ödesplaneterna Saturnus och Jupiter, som hos finans-Andersson är själva svagheten: hennes själsliga form är en satanisk materalists, i dess vekaste typ. 

Både Saturnus och Jupiter står i den korruptibla lägre Naturens Vattenelement, och om det elementet har vi via Fredrik Reinfeldt lärt oss hur rädda de är för Eldens visioner om en ny och bättre värld. För Eld tenderar att förbränna de tryggheter som de riktigt låga Vattenvarelserna försöker bunkra upp för egen privat del. Jämför med Vänsterpartiets ledning, där Skyttens välvilliga Eld dominerar tillsammans med Vågens jämlikhets- och rättvisepatos. Den kombinationen är dynamit och Magdalena Andersson spelar inte ens i samma mänskliga division. 

(Kineserna kallar 1967, då både Saturnus och Jupiter sjunker ner i vegetativa träskets Vatten för "Harens år" och även om kinesisk astrologi brukar tala gott om varje årstecken vidhäftas Harens år av en påfallande fåfäng och självtjänande grundton. Nu kommer väst just inte mycket längre än till året, och det ska påpekas att årsdjuret i kinesisk astrologi inte ens rör individen själv utan förfäderna! Året man föddes är således någon slags vag kollektiv karma...)

Karin Pettersson är kul på det sättet att födelsen i januari 1975 placerar henne i närheten av det svenska nationalhoroskopet som också har en tydlig kombination av Luft och Jord, två tänkande element men där i synnerhet Luft tenderar att intellektualisera över materiella förhållanden. Hon har samma Saturnus - essentiell Luft - i ett Lufttecken som Sveriges horoskop och det är därför symptomatiskt att hon diskuterar Sveriges framtid med en förvekligad socialdemokrati som helt enkelt inte är värst mycket bättre än svenska folket i stort. 

Det här landet har verkligen gått vilse, skyller ifrån sig som ovuxna barn när hockeydopingen avslöjas i OS, vill aktivt förtränga Kallas pinsamma tremil eftersom myten om hennes två silver och lagguld är roligare för den nationella självlögnen och så då den begynnande insikten att svenska storföretag mutar och beter sig som fan själv för att säkra utlandskontrakt. Det är det gamla Fattig-Sverige och att Moderaterna skulle uppstå på nytt och ge detta materiellt hungrande stackars patrask en legitimitet är inget mindre än en nationell tragedi. 

Det här landet är nere i den värsta svackan sedan folk drog till Amerika för ett nytt och bättre liv. Naturligtvis har inte den här socialdemokratin någon som helst lösning som är bättre än de själviska rovdjuren på högerkanten. Sverige får nog vänta tio-tjugo år till och en helt annan politikergeneration. Vid den tiden är vi så långt nere under isen att landet bara har låglöneslavar som jobbar med turistattraktioner åt japaner eller vilken köpstark grupp som då kommer. 

Se hur lågpannorna till moderater och centerpartister försöker reducera hela svenska folket dansande samer eller någon slags lokal färgklick så att turisterna kan komma hit och ta foton på oss och vår natur. (Aktuellt skräckexempel i SvD/Näringsliv om basindustrins död i Reinfeldts kalla och slappa händer.) Det är så antiintellektuellt och obegåvat att man blir rasande. Högerfolk kan verkligen inte tänka längre än till näringssjälen - och det syntes till och med i min granskning av de fyra elementen och regeringen Reinfeldt

Det här landet skulle kunna utvecklas enormt om man gav alla vatten och bröd och en boyta, lät de spastiska arbetsnarkomanerna jobba häcken av sig i någon inhägnad skyddad verkstad och i övrigt introducerade själens högre nöjen för folket i den mån de inte känner till något förutom nätpoker och andra sataniska fällor som de blev inlurade i under borgarnas år vid makten.

Inga kommentarer: