Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 februari 2014

Palme och det goda Folkhemmet före Borg & Reinfeldt



På 28-årsdagen av dödsskotten mot Sveriges internationellt ryktbara statsminister Olof Palme säger SvD - genom rådligt ingripande från ledningen eller kanske ägarna - Storfinansen - numera helt isolerad från bloggosfärsmitta - att Palmeutredningen kan vara världens största


Man skulle kunna driva med det gamla byråkrati-Sverige som tar chansen att brösta sig på till och med ytligaste formala grund om det inte vore för att den tråkiga statsapparaten just gjorde det här landet mycket gott. 

Det fattade inte de plånboksröstande svenskarna förrän de gav de hatiska männen Reinfeldt och Borg mandatet att riva ner landet och göra det här till en osäker plats i världen, ett land som tog livet från ungdomen och sänkte sjuka och arbetslösa ner i fattigdom och desperation. 

Vad mycket skuld den svenska medelklassen nu har på sina händer! Att bara rösta vänsterut vid kommande val sätter visserligen punkt för vad som annars skulle vara OND TRO. Men de kortsiktiga valen är gjorda, har skapat KARMA och kommer att kräva återbetalning i ett framtida liv som utfattig invånare i något formidabelt efterblivet liv. Ett högt pris för en ny köksinredning och en plattskärm över halva vardagsrumsväggen kan tyckas. Men uppenbarligen behöver många själar uppleva NÖD innan deras mänsklighet vaknar till liv.

Internet ser skenbart ut att bjuda på mycket kunskap men merparten är bara psykslöa människors plagiering av andra texter. Halvsmält information valsar runt och alla som doppar mer än tån i det här informationshavet löper risken att bli förgiftade. T.ex. skriver en sajt om Olof Palmes västerländska stjärntecken Vattumannen, att "på gamla babyloniska tavlor porträtteras Vattumannen som en man eller pojke som häller vatten från en kruka eller urna." Längst ner på den osammanhängande sidan förklaras varför det stinker klippa och klistra: "Jag citerade Wikipedia". 

Jag har aldrig någonsin sett en uppgift att zodiaktecken representerades med bilder inom disciplinen assyriologi. Däremot finns deras namn dokumenterade i kilskrift och av dem har namnet för Skytten, Pa eller Pabilsag, ännu inte fått någon förklaring. Vattumannen hette Gu eller Den Store.

Att välja sina källor med omsorg är inte så lätt eftersom det krävs förkunskaper för att kunna gallra - och insikt om förkunskapernas trovärdighet i en oändlig regress som inte tar slut förrän man inser att sann kunskap bara är möjligt om man vänder sig bort från den här grumliga världen och med Platon väljer att orientera sig direkt in mot Själen. Själen lyder då och orienterar sig i sin tur mot sitt Centrum, som inte är något mindre än den grekiska filosofins Nous, som de kristna under sina idéstölder döpte om till Guds medvetande eller Guds i-världen-varo.

(Anm. De kristna var tvungna att anamma den mer avancerade grekiska diskursen och på något vettigt sätt förklara varför de dyrkade en man fastspikad på ett kors. Så föddes den kristna teologin, läran om Guds väsen. I allt väsentligt är den ett plagiat på grekisk filosofi och haltar gör doktrinen bara där de tvingas bryta de grekiska axiomen: att själen lever många liv och att världen ALLTID HAR FUNNITS. Bättre teologi vet förstås också att världen är evig i Nous, i Guds tidlösa medvetande.)

Genom den här omvändelsen kommer den dödliga stoftmänniskan i kontakt med all kunskaps källa och kan plötsligt - magiskt kan det tyckas - uttala sig om vilket ämne som helst utan att studerat det. Den synske Edgar Cayce (1877-1945) var ett spektakulärt västerländskt exempel på synskhet.

Mainstream-kunskapen är en bättre utgångspunkt än vildvuxna new age-teorier, inte minst för att man måste förstå vad den här sekulära och mörklagda tidsåldern håller för att vara sant innan man kan se och förstå de gigantiska hålen i den myt som varje världsbild ändå är. Visst, västerlänningens brasklapp är generös: han kan bara redogöra för de 4% av verkligheten som består av energi/materia. De resterande 96% är "mörk", det vill säga en eufemism som egentligen betyder: "Vi har inte en susning om huruvida vårt teoretiserande är hållbart." Sett på det viset slutar man att dumtjusas av ateistiska viktigpettrar som rullstolsbundne Stephen Hawking...

Går man till en mer konservativ "mainstream"-sajt som den här, kan man få lära sig om Vattumannens ursprungliga namn och genast har man en hållbar pusselbit för att levandegöra en äldre tids tänkande... Korvstoppningens tid är över, tiden att själv dra sina slutsatser har anlänt.

Vrider man tiden i led igen och återvänder till babyloniernas sideriska zodiak visar sig Olof Palme inte längre vara född med Solen i Vattumannens tecken, utan i Stenbocken. Däremot kan man på goda grunder ändå hävda att Vattumanlandet Sverige aldrig var så nära en värdig och genuin konung som under åren med Palme. 

Men från högern kom hatets propaganda av samma typ som Borg och Reinfeldt lämnat spår av i trycket - ingen förstod vid den tiden av deras pampletter, Reinfeldts "Det sovande folket" inte minst, att de verkligen avsåg att krossa Vattumannen i Sverige, Satans folk hatar naturligtvis "Den Stora" - en bild för Guds i-värlen-varo. Och Gud har inget annat ansikte än det vi ser i medmänniskorna. Vattumannen symboliserar den kollektiva Mänskligheten där varje individ kan förverkliga sig själv bara om hela gruppen förstår att de står och faller som en grupp, som ett Väsen, som en gud. 

Och Palmes horoskop ÄR i praktiken ändå ett Vattumanhoroskop även om Solen backar till den mer realpolitiskt och praktiskt orienterade Stenbocken.


De höga himmelska själarna - stjärnorna - blickar stilla in i Världen
(kosmos, solsystemet) tills dess att någon av planeterna
fylls av dem via konjunktion eller - enligt den här bloggen -
träder i dialog med dem via opposition.

Den komplexa kartan för Palme motsvarar verkligen mannens komplexa natur i levande livet. Att ha Saturnus stigande i öster är inte bra, det har inte minst Margaret Thatchers livsöde visat. Det blir starka män och kvinnor man lite för starka för sitt eget bästa. Egots utblick är en alltför låg och personbunden position för den här stora planeten - händelsevis Den Stores planetära representant.

Palme hade alltså en personlig som bäddade för starkt ogillande och man kan t.o.m. tänka sig att Saturnus i dödens tecken Skorpionen i första egohuset skulle kunna antyda att han var dödsmärkt från sin födelse - Saturnus tecknar Själens gränser och eftersom livskraften Sol står i Jordelementet kan man här tala om att ha en gräns satt i rid och rum! Smaka på den.

Och mordet tycks stå inskrivet i Fiendens hus (6e huset) där en oändligt egocentrisk planet för järnsmide och vapenmakt och krig, Mars, huserar stark i sitt eget tecken Väduren och kastar en indisk dödsaspekt (210°) som angriper eller aktiverar Palmes Saturnusgräns i livet relaterat till Skorpionens dödsmotiv. 

Mars som järn- och stålarbete, Mars som krig, sjätte huset som Fienden - mördad på grund av Sveriges vapenaffärer med främmande land? Så tolkade jag häromdagen en dröm jag hade i mars eller april 1986. Det var årtionden innan jag "hittat hem" till den sideriska zodiaken och den antika astrologins mycket enklare och tydligare sätt att se på de himmelska omina.

Olof Palmes mest fascinerande horoskopinslag är tvivelsutan kungavärdighetens stjärna Regulus placerad precis som hans ärkefiende Svenska Arbetsgivarföreningen avslöjar sig med Satans stjärna som sin piratflagg i samma ögonblick de försöker sig på en remake och byter namn till Svenskt Näringsliv.

Vampyrismen hos ägarna av produktionsmedlen har utlagts av teoretikern Karl Marx. Dessa överherrar, som Borg och Reinfeldt identifierar sig med, söker binda svenska folket i slavliknande förhållanden och ta ut vinst på varje arbetsmoment fabriks- och skrivbordsslavarna utför. Ett humant samhälle med starka sociala skyddsnät för medborgarna minskar vinsterna för dessa få slavdrivare på toppen, vilket AB:s nya och utmärkta politiska ledarskribent Irene Wennemo så tydligt klargör här

Det är därför Borg och Reinfeldt konsekvent har sökt skapa en ny fattig underklass i Sverige under de senaste åtta åren - ett flagrant brott mot de kosmiska naturlagar som astrologin tecknar och som lär ut det som Den Store - Vattumannen - säger, att "det du gör mot en av mina minsta (i mänskligheten) det gör du mot dig själv". 

Förstå självhatet som driver människor som Borg och Reinfeldt. Hatet beror förstås på att de redan tappat kontakten med sina själar och inte förstår dessa djupa sammanhang som dock ligger i öppen dager för alla som är medvetna på det ideologiska verklighetsplanet - en högre verklighet än den materiella, faktiskt den verklighet som INFORMERAR och ger KROPP åt det materiella samhället. Det är ingen slump att Fredrik Reinfeldt har sin själs form (Saturnus i Vattumannen) i sitt sjätte hus för Fienden. Han hatar sin och kosmos faktiskt struktur! Han vill söndra och skapa isolerade små produktions- och konsumtionsenheter - människor som råttor i ett hjul som springer runt och alstrar mervärde åt Vampyrerna i samhällstoppen.

Mot dessa mänskliga kollapser står då Olof Palmes mäktiga hierarkiska axeln som löper från botten (4e huset) och ändå upp till ledarskapets topp (10e). Här SVARAR FOLKHEMMET MED KÄRLEK OCH GENEROSITET PÅ DEN GODA KONUNGEN REGULUS-LEJONET.

Den som inte förstår dessa symboler och vad det säger om det Goda Sverige som en gång existerande, kanske inte bör ägna sig åt astrologi. Symboler är hyperkomprimerade men rymmer stora tankar. Och tankarna, när de fogas samman systematiskt, resulterar i konceptuell förståelse, kanske till och med vishet. Olof Palme identifierade sig med det goda Folkhemmet (Venus identifikation och välståndets Jupiter i fjärde huset för hemmet i mänsklighetens eller folkets tecken Vattumannen).

Palme kom därför att bli "en av oss" (istället för en av de onda rika härskarna) och representerade Det Goda (Lejonkonungen) som mänskligheten strävar mot. Den här strävan utplånar mörkermän som Borg och Reinfeldt och den bestialiska ondska vi alla trodde Hitler indoktrinerat oss mot. Likväl föll svenskarna pladask för ett "litet" tänkande då Reinfeldt och hans reklambyråer i Stockholm sålde in den principiella egoismen och statshatet i detta andligt lamslagna folk. 

Ja, nationalhoroskopets Vattuman är en tjusig symbol, men det fanns problem även i den tid och i den socialdemokrati Palme ledde. Problemet handlar om den lilla knivsudd av industrialister som inte tolererar en Håkan Juholt i partiledningen eller en Olof Palme - män med skrupler och moraliska betänkligheter. Det är därför de Dolda Makthavarna satt dit en Stefan Löfven, svetsar, istället för Juholt. Man kan mörda på många olika sätt.


Inga kommentarer: