Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 februari 2014

Rasisthoroskop för Bollhusmötet i Uppsala

Tack vare en väl vald bildillustration i DN kan ett komplett horoskop för ett ökänt möte med främlingsfientlig agenda ställas. Med "bollhus" menas inget annat än att Uppsalastudenterna samlades i en tennissal. Horoskopet bekräftar på ett magnifikt sätt några av bloggens "syndrom". Vad t.ex. om mobbarens eller den sociala utstötningens mönster. Så passande att se en hatisk Skorpion angripa en hel folkgrupp som här visualiseras som sjätte husets "Fiende" - judiska intellektuella kunde ju ta svenska jobb, låt Hitler gasa ihjäl dem! 


Hatet (Mars) på instinktiv nivå
derangerar det rena förnuftet

Bloggens skolexempel på det "sociala utstötningssyndromet" (som även kan ingå i den socialt utstöttes födelsekarta) var förstås Osama bin Ladin, vars hat mot USA:s ideologi och livsstil var gränslöst. Det är Vattumannen som representerar hela ideologier eller folkgrupper. Man kan härvidlag påminna sig att också Fredrik Reinfeldt, med samma kritiska och segregationistiska Jungfruascendent har en Vattuman i fiendens hus. För honom var det välfärdssamhället, där alla får hjälp om ödet är onådigt, som var hans värste fiende och olycka.

Jungfrun har som sagt dykt upp gång på gång i samband med negativa och främlingsfientliga oskick, och i synnerhet Månen i Jungfrun. Här är det således dags igen, och nu är negativismen extrem: Jungfrun i öster har sin härskare Merkurius placerad just i "fiendens hus" och under angrepp från den irrationella själen i dess lägsta utförande: Mars i avvisande Skorpionen. Det här ger en "dissociation" eller bortstötning mellan Vatten och Luft som perfekt illustrerar t.ex. en underliggande mental störning som gör individen benägen att tro på "rashygien". Vatten och Luft i sammankoppling kan inte vara nog försiktig med vad den sväljer! 

Men det är rätt uppenbart att den oftast är irrationellt överkritisk - som i den skock unga och aggressiva män som producerade religionsfobiska debattartiklar på Newsmill för några år sedan. Det var remarkabelt att se hur tydliga störningar mellan den irrationella själens Vatten och den rationella själens Luft som fanns i näranog vartenda av de horoskopen. Kartorna ligger glömda och begravda på den gigantiska kyrkogård av förlorade år under regeringen Reinfeldt som den här bloggen representerar.

Men Bollhusmötets karta fullbordas av ett annat generellt tema, den snåla Saturnus oförmåga att älska det universella, särskilt om det skulle visa sig inom ens egna revirmärkta fjärde hus:


Instinktiv kyla och avvisande formalism
släcker ut den gudomliga värmens gemenskapseld

Saturnus är en restriktiv gränsvakt och med indisk astrologi skyddar den alltid sitt hem. I sig skulle Venus i universalistiska och öppna Skytten ta emot all världens nationaliteter och bjuda hem dem på kaffe. Men Saturnus har sin starkaste världsliga placering i väster (Döden i dödens väderstreck) och denna Saturnus disponeras av en Jupiter som också den befinner sig i den inbillade Fiendens hus! 

Jag säger att invandringen är en inbillad fiende eftersom det onda ögat Mars-i-Skorpionen kastar mot sjätte huset ställer ifråga huruvida denna annars så rationella Vattuman är helt frisk i huvudet, särskilt som dess härskare Saturnus också har sjunkit ner till den räddhågsna Naturens nivå (Vattenelementet).

Man kan notera att givet totalhaveriet lär inte en snål och formalistisk Måne i Stenbocken hjälpa upp saken alls. Det finns kort och gott inget fint att säga om den här himmelen. Horoskopet varslar om en rötäggens sammankomst. Horoskopet är ett skräckexempel på hur det kan se ut när oandlighet verkar sitt i tiden och dess utfall i "verkliga" livet blev mycket riktigt ett möte i rasismens, rädslans och snålhetens sak.

Som synes har en självtjänande ascendent som Jungfrun förmågan att täppa till horoskopets utblick rejält, om det övriga innehållet också är svagt. Här dubbleras faktiskt Jungfruns roll som diskriminerande och självisk mentalitet eftersom dess härskare, Solen och välviljans Jupiter alla kapslats in i Jungfrumentaliteten som den kan ses via husen! Varför Jungfrun skapar fiender på löpande band är just för att den söker avgränsa ett territorium - en åker - och vinstmaximera den "egna" domänen. 

Bollhusmötets horoskop är t.o.m. värre än det för Nya Moderaterna.



Inga kommentarer: