Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 februari 2014

Satan kapade Madeleines nedkomst (en smula)

Pga. ett fatalt inskrivningsfel i astrologiprogrammet kommenterades en karta för 24 timmar efter prinsessdotterns födelse. För detta ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Först syntes inget återstå av den ursprungliga tesen att Djävulen kapade nedkomsten i nedanstående text. Men även med den korrigerade månplaceringen (Månen i Vågen) gäller faktiskt tanken. Titta på Saturnus bara tre grader från den onda stjärnan Algol. Vågens tecken (med dess innehåll) sugs via Saturnus i dess slut in i en försvagad opposition med den onda stjärnan. Vissa menar att oppositioner som halkar utanför de exakta oppositionstecknen är alltför svaga för att spela nämnvärd roll. För barnets skull vore det det bästa!

*****



Kungaparet togs på sängen när dottern födde fyra dygn för tidigt i New York. Enligt zodiaken hade de hoppats på en dotter då Månen och Venus möttes i storsinthetens och generositetens tecken Skytten. Detta är dominanta soltecknet i Vänsterpartiets styrelse, vilket är fullständigt logiskt. Socialism är en god och generös människas samhällsvision, privat fäktande och egentjänande uttrycker en lägre sorts människas vision.

Men nu föddes istället flickebarnet under Satans direkta kontroll! När Månen störtdök in i sitt mörkaste läge (själens svarta natt före det ljus Skytten representerar) och just den timma då de antika judiska astrologernas Satansstjärna förbannar hennes födelseort (New York) - då väljer den här själen att träda in i världen!

Bäva månde de som minns skräckfilmer som "Rosemary's Baby" eller "Omen"!

Nu är det inte så illa som det låter, för lustigt nog vill de persiska magernas kungamakare Regulus något annat. Den här stjärnan aspekterar en lika viktig planet: Solen. Men den har tappat greppet, för Solen har redan lämnat den exakta oppositionen med fyra grader och lösgör sig ur konungens välsignelse. Dotterns mor valde att sätta bo med Satan istället för med Konungen. Den kungliga Solen mildrar influensen från Månen, men kan inte vända om i sin bana för att förändra skeendet.

Tänk så tydligt det blir, som alla redan vet, när man använder den korrekta antika astrologiska metoden.






Det här ser nästan ut som det horoskop jag igår morse kallade Snygg himmel och alluderade till Platons treenighet Det Ena, Det Goda, Det Sköna. Men kartan har ju vridit sig 180° och inflytandet från Satan tillkommit.

Och hur horoskopets atma karaka Saturnus i den 30e graden påverkar det nya barnet, det återstår att se. När Margaret Thatcher föddes med diktatoriska Saturnus i Vågen i det första och inskränkta egoperspektivets hus, då fick världen ett formidabelt problem på halsen. Balans och harmoni men på Thatchers egoistiska villkor! 

Så mycket skada gjorde den kvinnan att vi inte sett slutat på det än. I Sverige är tågen trasiga, profithungriga rovdjur vanvårdar våra sjuka och skolbarn ställs ut på gatan när företagarna plundrat verksamheten och går i konkurs.

Men jag tror att föregående inlägg, om den kinesiska ödeslärans syn på den här födelsen, har besparat oss många timmars grubblande över kortan ovan. Kineserna hade ett helt annat sätt att se på livet, högre uppifrån, ett fågelperspektiv som snabbt såg och kunde summera det obetydliga ett enstaka liv är. Enligt dem beskriver det här på många sätt magnifika Lufthoroskopet en härskare som abdikerar och blir en av det materialistiska folket. 

För att förstå detta omen över en själ som faller två gånger, först från himmelen till jorden och sedan återigen under sitt liv på jorden, räcker det med att titta på den kuriösa konjunktionen mellan atma karaka - själens åtrå - som själv står döende i rättrådighetens tecken Vågen och ett lågt och djuriskt och ytterst penningfixerad stämningsläge i födelsemiljön: Månen fallen i Dödens förgård eller som vi numera säger: andra ekonomihuset. Och så då Satans korrumperande inflytande rakt mot denna groteska andliga smutsfläck på Jorden.

New York KOMMER ATT SJUNKA. Synske Edgar Cayce (1877-45) sade det, och i Hollywoodproduktionerna dyker regelbundet det här motivet upp. Kevin Costner hade det i sin dystopiska "Waterworld" och senast, variant på tema, frös den amerikanska Atlantkusten inne i "The Day After Tomorrow".

14 kommentarer:

Anonym sa...

Att månen hunnit in i skorpionen är för mig något som stärker min misstanke att Chris O'Neill har en skorpionascendent. På alla bilder jag har sett av honom ser han antingen sur ut, eller så har han ett tillkämpat, ohjärtligt leende, därav misstanken. Dessutom passar det väl bra för en rovkapitalist, som han har kallats på bloggen, med mars i kräftan som högsta ideal :-) Och i det andra inlägget står det att dottern är närapå ett med sin far :-) Det är ju dessutom vanligt bland nära anhöriga, t ex föräldrar och barn, med liknande synastriska aspekter.

Nu har vi alltså två prinsessor som har solen i opposition med Regulus...
S

Seaward sa...

Planeter i opposition till stjärnor var som jag sagt inte en vedertagen faktor, bara konjunktioner räknades. Men jag har tittat på oppositioner och nog verkar de tydliga nog!

Men här saknas då tradition för hur man ska fatta en planet som opponerar sig mot Regulus eller för den delen Algol.

Står de på rak linje, i konjunktion, skulle man kunna säga att stjärnan gått under skinnet på dem och verkar (eller försöker verka) genom individernas livsval om det är Solen eller genom deras stämningslägen och tankemönster om det är Månen.

En opposition antyder en högre medvetenhet eftersom man konfronterar något som är icke-en-själv. (Här kan man nyansera beroende på vilken planet det är som opponerar.)

Betyder Solen opposit Regulus att individen söker sin egen identitet utan att dra nytta av "kungamakarens nådiga bistånd"? Och vad är sinnelaget i Skorpionen i opposition till Algol? Är det ett "fallet" eller så sårbart sinnelag att Satansstjärnan här symboliserar någon vars mentalitet kommer att testas på det klassiska sättet där Gud låter Satan skapa problem för individen?

"Hela världens jävelskap" har redan drabbat barnet eftersom valet att föda i New York och inte på svensk mark kan vara Algol i en av dess tappningar, som den ständigt negativa "partydödaren" som bara kan anklaga i brist på egen positiv skapande kraft. Algol representerar ju ren negativitet, dvs materia eller ondska.

Månen/psyket är förutbestämd att "prövas", så mycket verkar klart. Och nog är horoskopet komplext eftersom prövningen är så akut medan Solen redan börjat distansera sig från den hjälp Regulus eller kungavärdigheten kunnat ge denna själ. Det ser ut som om dottern likt sin mor vänder ryggen åt Sverige och väljer kapitalismens högborg New York. Men nu börjar jag bestämt upprepa mig från inlägget...

Havsörnen sa...

Ang. Skorpionen som S nämner. Råkade se ett annat inlägg på Christer Brodéns blogg, en vecka gammalt. Där nämner han biskopen i Limburg, Franz-Peter Tebartz-van Elst (1959-11-20), som blivit suspenderad av påven sedan han lagt över 30 miljoner euro på att lyxrenovera sin ämbetsbostad, samtidigt som han gått fram med storsläggan i biskopsdömets övriga budget. Kanske ett karta av intresse för Sideriska Siktet? En födelse vid lunchtid ger en Måne i sista graden Tvillingarna. En Måne i bostadens tecken Kräftan stämmer väl bättre i sammanhanget, med tanke på stelliet med Solen/Merkurius/Jupiter i Skorpionen (other people's money). Han har Mars i Vågskålarnas tecken, men ljög under ed om en förstaklassresa till ett biståndsprojekt i Indiens slum. Från gudomliga Skytten kastar Saturnus sin liemansaspekt mot Rahu och pengarnas Venus i privatistiska Jungfrun. Spiegel Online International rapporterar att biskopen predikat följande:

"Whoever experiences poverty in person will discover the true greatness of God."

Havsörnen sa...

Messieurs-dames, je vous en prie. Örnblicken rycker ut. Kartan är ställd för den 21 feb 22:41. Det var två timmar sedan. I New York var det naturligvis den 20:e. Det ger en Måne 18 grader, 59 minuter och 57 sekunder... VÅGEN. Asc då? Jo, den kvarstår i Vågskålarnas tecken den med, tionde graden i stället för elfte.

Il n'y a pas de quoi.

Havsörnen sa...

Jag menar förstås... den 21:a kl. 22:41 i N.Y. är om fyra timmar. Tänkte svensk tid.

Seaward sa...

Jäklar, är allt jag kan säga. Jag glömde ställa tillbaka datumet i astroprogrammet. Därmed faller hela bilden med Djävulens "kapning" och det bästa är att tömma inlägget på innehåll och börja om på nytt (vid annat tillfälle). Månen i Vågen harmonierar förstås med Madeleines Vågascendent och mormor Silvias Måne! Silvia blev snuvad på förlossningen eftersom hon har Måne/Venus i 12e "förlustens" hus och på sätt och vis förlorat också Madeleine till "den onda daimonens" hus eftersom dottern valde att flytta till USA. Mer neutralt är ju tolfte också exilens hus (omstart från noll någon annanstans).

Seaward sa...

Ljuvlig nisse! Du har redan tolkat himmelen väl men den här går till samlingarna!

Faktiskt visar Google en bild till höger vid sökning på hans namn där den galna blicken direkt påminner mig om den lägenhetskorrupta moderaten Ulf Kristersson - som jag av någon anledning är övertygad om har Månen i Tvillingarna!

Också Storbritanniens (uråldriga) horoskop med en Måne i slutet av Tvillingarna har ett sjukt förhållande till statushem eller status i hemmet. Kanhända är det Tvillingarnas hemlösa natur som skapar ett problem här, om inte Merkurius vill sig. Prällens Merkurius med lyxens Jupiter i Skorpionen ger en fenomenal "dissociation" mellan intellektuell Luft och instinktivt Vatten - ett typiskt fall där den ena handen inte låtsas om vad den andra har för sig. Britternas karta från 1801 har lustigt nog - ser jag just nu när jag kollar upp den - också Merkurius i syndaren Skorpionen!

Anonym sa...

Ja där föll min teori om att dottern fått samma måntecken som pappans ascendent. I stället blev det samma som mammans ascendenttecken. (Vilket naturligtvis inte hindrar att Chris kan ha skorpioinascendent ändå...)
S

Seaward sa...

Jag avstod från att kommentera ascendentgissningen baserad något så osäkert som surmulenhet första gången, men när du fortsätter göra reklam för denna "hypotes" får jag väl påminna om att halva zodiaken är negativt polariserad! :-)

Men eftersom O'Neill har Mars fallen i Kräftan ska jag viska något som är så astro-rasistiskt att jag brukar hejda mig från att skriva om zodiaken på denna degraderade mentala nivå. Men du kan ha rätt, fast inte pga. Skorpionen utan Skorpion och dess härskare. Jag har i åtskilliga fall av Skorpionen i öster med fallen Mars i Kräftan noterat att individerna inte haft sura munnar så mycket som att de knappt har haft några munnar alls!

Kräftan i stigande kan ge samma resultat, se "Vänner"-stjärnan Matthew Perry (Kräftascendent och negativ Mars i Skorpionen). Samma uttryckslösa och "snåla" mun hade en kvinna jag dejtade i ungdomen fast jag kände mig både attraherad och inte av hennes yttre. På den tiden trodde jag det var Lejonet som producerade den här lilla munnen, men nu inser jag att det måste ha varit Kräftascendenten med Månen i Vågen (jfr Fredrik Reinfeldts själlösa glipa till mun) och en negativ Mars i Skorpionen – hon hade identiskt (och jag menar identiskt) samma mun som Perry, en skådespelare jag för övrigt tycker verkar sympatisk.

Det här är bara ett intryck baserat på några fall och jag vet inte om ytterligare tjugo skulle utplåna intrycken så långt. Det är hursomhelst astro-logiskt: en mynning/öppning representerar en sårbar punkt, en ingång och Kräftan tenderar att stänga till.

Nu finns en sorts Skorpion/Kräfta med mycket breda munnar (Pontus Gårdinger/Carolina Gynning) och t.ex. Gårdingar har både Solen, dess disponent Månen, och dess disponent Mars negativt placerade så uppenbarligen saknas något i ekvationen! (Eller också är det någon viss kombination av ascendent och dess härskare som bidrar med bred mun, jag är som sagt inte tillräckligt intresserad av zodiaken enbart fysionomiska förgreningar, det stinker av rasbiologi och en själens felaktiga orientering mot ”de tiotusen tingens” värld och den förvillelse dessa skördar...)

Men ska man ändå ta den breda munnen som blev ett varumärke, Mick Jaggers, är det möjligt att Ox-ascendenten (ansikte mun och svalg) med dess Venus i generat exhibitionistiska Lejonet bildar en Jord/Eld-brutalisering av hans ansikte som i kombination med hans extrema tonvikt på sårbara Kräftan ger just den effeminerade fjompa världen älskade att älska.

Anonym sa...

Fast Carola har också scorpionascendent med mars i kräftan och hon har väl ingen liten mun... men det kan väl tänkas att kräftjupiter förstorar den :-)
När jag funderade vidare på Chris O'Neill och ev skorpionasc så tänkte jag på det där med aktier och börsen. Carl Bildt har som bekant intressen där, och har förutom skorpionen stigande venus i kräftan och sol/merkurius/mars i tvillingarna. Min make har samma ascendent och samma mars/merkurius, som Bildt, och Jupiter i kräftan. Fastän vänsterorienterad och kritisk till börsen och vad därtill hör så är han samtidigt fascinerad av den och har inte helt lyckats hålla sig från att vid några tillfällen köpa/sälja lite aktier (olja som Bildt! I en gammal skolkamrats oljebolag".) Och Chris har ju sol/merkurius/Saturnus i tvillingarna...
Jag känner dessutom igen "obekvämheten" med kameran som Chris uppenbarligen har (han har ju t o m gett fingret åt en fotograf). Försöker han se vänlig ut ser det mer ut som han grimaserar. (På presskonferensen igår var väl däremot leendet mer äkta, och konstigt vore det väl annars, för i en sån situation är väl glädjen var naturligtvis äkta också.)
S

Seaward sa...

Du invänder dig trots att jag har bifogat brasklappen "jag vet inte om ytterligare tjugo skulle utplåna intrycken"? Är även äldre drabbade av den klena svenska läsförstålse PISA-rapporten avslöjade? :-)

När du sedan nämner Carl Bildt har du redan släppt tråden och missar att han är ytterligare ett (perfekt) exempel på en underutvecklad mun i kombination med extrem negativ polaritet - här är det Skorpionascendenten med en härskare i visserligen positiva Tvillingarna men via sista ordet, det världsliga huset, instängd i det negativa åttonde huset. Kräftan (negativ) ockuperas av sensitiva Venus, ägd av Månen i sensitiva (negativa) Fiskarna som i sin tur ägs av Jupiter i negativa Stenbocken - opposit Kräftan. En mer garderad människa är svår att hitta. Inte konstigt att hans ansikte inte förmår uttrycka en vacker själ - han saknar inre skönhet. I konsekvensens namn hade det varit spännande att höra huruvida din make begåvats med en fiskliknande trutmun som signalerar "näringssökande via sugmetoden" (tänk löst EU-ordföranden Barroso - http://sidereal.hall-of-man.com/search/label/Manuel%20Barroso)

Men som sagt, den här aspekten av astrologin är den kanske mest obehagliga eftersom den gamla, bland annat judiska, tanken att själen återspeglas i kroppen tittar fram. Att utveckla den idén längre öppnar för mer bestialiska människor att börja dra växlar på handikappade och kanske felfördela dem - vilket lustigt nog redan regeringen Reinfeldt gjort i samband med människor som drabbats av sjukdom eller lång arbetslöshet. Likt den kristna calvinismen är världsligt misslyckande ett tecken på att Gud tagit sin välsignelser från dessa människor så att det är fritt fram för en politikermobb att ytterligare diskriminera mot dem...

Återigen, "obekvämhet" framför kameran kan knappast vara unikt för Skorpionen, HALVA zodiaken har problem att hantera världen pga. den fallna lägre själshalvans sjukliga självmedvetenhet. Minns inte minst Greta Garbo som bloggen använde som exempel en tid för den asociala "lämna mig ifred"-attityden, och lägg till ytterligare rön om tecknet, bland annat att det härbärgerar Venus i dess "fall" och att Afrodite i nyplatonsk filosofi är en symbol för Själen. Skälet till Jungfruns antisociala medvetenhetstyp, kan man nu förstå, beror på att den har en kropp och att Venus i sitt fall inte kan hitta någon djup jämvikt med det faktum att själen fallit så långt ner att den blivit en klumpig kroppsmassa. Därför har Jungfrun ingen fördragsamhet med människor omkring sig och urartar i lika hög grad som skrankbyggande Kräftan till främlingsfientlighet.

I grunden verkar båda dessa negativa tecken uppleva besvär inför sitt eget syndafall - sin egen kroppslighet - och söker minimera obehaget genom att frisera människorna omkring sig, numerärt eller åtminstone kräva att de är så lika en själv som möjligt. Det finns en inneboende vekhet i samtliga sex negativt polariserade tecken, sex typer av "skygghet" inför inte bara kameran utan hela livet.

Det är därför regeringen Reinfeldt sammantaget fick en tydlig överbetoning på Jord och Vatten i det senaste blogginlägget. Här är borgarens vekhet, negativism, tendensen att fly in till städerna och leva ett profillöst konsumtionsliv - skyddade bakom en stadsmur som i någon mån representerar en diskriminerande gallring via en liten ful fiskmun – en trång stadsport. (Jfr Reinfeldts Täby där muren är osynlig - den som inte är solid nog att ta banklån i syftet att KÖPA en bostad kan inte ens flytta in i kommunen. Den som vill hyra har överhuvudtaget inget i Täby att göra! Här måste Sveriges värsta djävlar till låga människosjälar ha samlats.)

Anonym sa...

"Munspåret" sa mig inget, därför kommenterade jag det inte. (Jag skulle f ö säga att makens mun är normalstor.)
Däremot tyckte jag mig finna en gemensam nämnare i de två skorpionascendenternas och den tredje förmodades, i deras intresse för aktier och börsen, och horoskopen liknar ju varandra på flera sätt, med tvillingarna och kräftan. (Alla har ju t ex "handelsmannen" stark i sitt eget tecken i huset för "andras pengar".) Det är klart att det bara är en spekulation i Chris' fall, men det är ju kul att spekulera :-)

Invändningen om halva zodiaken förstår jag inte. Den håller inte. (Det där med skorpionascendentens motvilja mot fotografering kommer förresten först från dig.) Det finns ju massor med linslusar i dessa tecken. Greta Garbo t ex blev ju visserligen skygg lite senare, men kan knappast ha lidit av kameraskräck från början, då hade hon inte blivit framgångsrik skådespelare. Själv var jag en linslus av stora mått i yngre år, och det kändes självklart att jag skulle bli fotomodell och/eller skådespelerska. I mitt fall berodde det förstås på att jag i princip är uppväxt framför en kamera (pappa hängiven fotograf, både yrkesmässigt och privat). Sen blev det inte så men det är en annan historia...

Anonym sa...

PS: Venus i lejonet hjälpte förstås till också, när det gäller mitt "linsluseri".

Seaward sa...

Det är bra att du påminner dig att soltecknet helt körs över i ditt fall, undanträngt i tolfte och inte i närheten av en social Vågascendent där Venus befinner sig i närmast exhibitionistiska Lejonet - och det som idealet (11e huset)! :-)

Skorpionen som gärna jobbar bakom ridåerna är förvisso sant, men som vanligt måste man vara klar över om man diskuterar tecknet som en grundprincip eller ett helt horoskop. Naturligtvis "håller" påpekandet att ett negativt tecken är ett negativt tecken om det är grundprinciperna man håller sig vid, vilken är just den nivå du adresserade dem på, innan jag fördjupade genom att introducera tecknens härskare. Och dessutom kan man diskutera tecknen med eller utan känd födelsetid där husen lägger sig som en sista (och avgörande) modifikation av det som nu himmelen som en uppsättning idéer kan tänkas vilja säga....

Ta det dagsfärska inlägget om bansättaren och Carl Bildts horoskop. Är det verkligen någon Luft i hans Sol-Tvilling när den stuvas in i mörklagda åttonde huset? Här menar jag att placeringen antyder en man med dubbel agenda, inte för att Tvillingarna är ett dualt tecken utan för att åttonde mörkar kommunikationstecknet. Bildts "tysta diplomati" är bara början, kalla honom hellre USA-spion! I andra fall kanske utfallet skulle vara annorlunda, du tog din make som exempel i något sammanhang, "vänstersympatier" men "handlar med aktier" - just den dubbla agenda eller dubbla lojalitet som man kan tänka sig av den här åttondehusplaceringen.

Greta Garbo försmäktade väl som en servitris och upptäcktes väl som så många med fördelaktigt utseende. Hon var således mer av ett verktyg för Mauritz Stillers "kreativa vision". Men det är klart, sideriska Tvillingarna i öster och Merkurius i Lejonet i tredje marknadsföringshuset (med äregiriga Rahu) ger ju en större ambition än att bara ränna runt och betjäna borden i en restaurang....