Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 februari 2014

Astrologi: Soran och Malena



Underhållaren Soran har redan lagt sig platt och accepterat Sveriges Radio AB:s fascistoida manöver för att begränsa förlupna eller avsiktliga vänsterkommentarer inför valet. Om det har han skrivit i Expressen. (I SvD uttalar sig SR:s vd.)

Men jag gillar operasångerskan Malena Ernman som har precis rätt maggropskänsla och nobbar att delta i den statliga högerpropaganda-apparatens program Karlavagnen. Hon är ju gudbevars inte neutral i frågan om rasism!

Upptäcker att Soran Ismail inte fångat bloggens intresse tidigare, så här kommer hans horoskop. Man skulle kunna färglägga vartenda tecken med symboliska fingervisningar, men bäst är att bara påvisa axeln mellan hans passionerat eldiga sinnelag i Väduren och hur dess härskare Mars befinner sig som en glödande förkämpe för social rättvisa i de kosmiska (och jordiska) Vågskålarnas tecken. 

Oppositioner mellan positivt laddade tecken är ofta synnerligen produktiva - vilken katalysator han blev! SR/SVT hopar nu sina dumheter och framstår som en diktaturs onda medlöpare.




Att Malena Ernman snappar Sorans rättvisepatos är inte att undra på, till stöd för hans kärlekskrigare Mars i venusianska Vågen ställer hon hela sin solenergi, siderisk Våg som hon är. Mellan eldplaneterna Mars och Solen råder sympatisk samsvängning, de är båda utagerande och tror på en värld där inte moderat och borgerlig feghet och tystnad tillåts få något fäste!



Malenas himmel kräver dock livlig färgläggning pga. flera detaljer som tydligt har med aktualiteten att göra. Se förresten hur väl hon matchar Sorans horoskop. Hon har ett sinne av Skyttens öppna och förbehållslösa natur och denna alerthet har ett ljuvligt stöd i Jupiter som står just i Vågskålarna och dessutom med skönhetens, kärlekens och konstarternas Venus hemma i sitt positiva härskarläge. Om den himmelska Afrodite (själen) och dess dystra fall i Jungfrun ner till materialism och prostitution har jag skrivit åtskilligt redan.

Eftersom den separatistiska Jungfrun också figurerat så starkt i horoskop för rasister och främlingsfientliga personer har vi nu lite nytta av bloggens tröstlösa insamlande av "enstaka fall" (som Reinfeldts negativa Mars-i-Jungfruascendenten säger om alla sammanhang han inte vill se och som tyder på att han bedriver en idiotins politik). För det är rätt uppenbart att Malena Ernmans Mars i Jungfrun sannerligen inte är samma Mars-Jungfru som den som driver Fredrik Reinfeldt (det ska dock sägas att också han verkar vara antirasist). 

Med Skytten i första huset blir den  normalt onda och krigiska Mars en välgörare och hos Ernman förvandlas den här till fienden som angriper Skyttens stora, toleranta och djupt välvilliga världsbild! Den diskriminerande Jungfrun är i detta ärende den värsta sorten, en rasist som står och söker ösa smuts på den gudomligt rena och klarögda Skytt-elden!

Särskilt spännande är det att spekulera över vad Malenas kunga- eller drottningvärdighets stjärna Regulus har för inverkan. I brist på födelseklockslag kan det bara bli fråga om just spekulation, men den står gradexakt på rät linje med en "förnekande" influens, den onda Draksvansen som tecknar huvuden som rullat i bestraffning.

Vad är detta för märklig symbol? Var Malena en kunglighet i ett tidigare liv, men en som rönte ett brutalt och ond slut? Kommer hon in i detta livet, med just en sådan signal om att majestät är ett osäkert ting. Hon är våghalsig, provade (utan framgång) schlager - var det ett tillfälle där södra månnoden "halshögg" henne och berövade henne den roll som schlagerdiva som kanske ändå tjusade henne en smula? 

Man ska inte glömma att passionen driver hela detta horoskop: Rajas guna förfogar över alla planeterna i Vågen samt den formalistiska Saturnus i Väduren som hennes artistiska Våg jobbar så hårt och kreativt mot. De återstående två klassiska planeterna (Månen och Mars) ligger båda i Sattva guna, ljusets, medvetenhetens och ibland också godhetens kvalitet. Kvinnan är passionerad FÖR det goda! Hennes rådliga och timliga markering har verkligen fått SR/SVT att framstå som det högervridna och inkompetenta pack de blivit under åtta borgerliga år.

Den som minns att testet av soltecknen för dem i Vänsterpartiets styrelse gav Skytten och Vågen som de mest frekventa och minns den diskussionen (Jupiter och Venus, stora och lilla välgöraren), kan förstå mycket om de här två horoskopen Sorans och Malenas. Dessa är, enligt astrologisk "raslära" överlägsna själar som redan förstår hur mänskligheten på sikt måste sköta sin värld om släktet vill överleva på den här planeten. De är faktiskt tusentals år före drägget i sin utveckling, ett drägg som tydligen dras till moderaterna och dem som bara vill konsumera skräpkultur. 

Ernman fick ett brett genomslag genom att delta i den annars allt förakt värda Eurovisionsschlagern (svensk neuros och brist på engagemang i något äkta). Men samtidigt ser jag hur oändligt framsynt det var eftersom just detta steg grundade för det så oändligt mycket viktigare hon gjorde i den här markeringen!

Med Skytten som första husets ockupant blir alltid Vågen uttryck för det elfte idealhuset - klassicismens "goda daimon". Det kan kasta visst ljus över varför de här två tecknen, som soltecken, dominerade i styrelsen.

Se: Representerar Vänsterpartiet ett högre intellekt? 



Tillägg.

Det är ofattbart instruktivt att se en satan blanda sig in i debatten (DN) och se att det är exakt samma Skorpion-Sol smittad av destruktive Satan som hos den lokalpolitiker som var först med att stå upp och kräva Håkan Juholts avgång!


En nybörjare kan fråga sig varför den här moderaten är så usel trots att han har en kraftfull betoning på Vågen. Men svaret ligger förstås i att den negativa dyngan drar honom ner mot självisk materialism. Sol och Måne i fallande Vatten dissocierar sig från allt det goda Vågen - den himmelska Afrodite - söker delge mänskligheten. Han valde innan födelsen det näriga djurets istället för människans väg. Han har dock en potential i Vågen men frågan är om han kommer att öppna sina ögon och vakna i detta liv.

Månen i Kräftan är dessutom också en av de placeringar som utmärkt sig för sin främlingsfientlighet under bloggens undersökningar. Som revirinstinktens och den rena känslomässighetens tecken är det lätt att förstå hur inte Vågen lyckas göra sin röst hörd i det här sunkiga lerbruna horoskopet. Vågen må verka från hög själslig höjd men en moderat förblir träcket som ligger limmat närmast markytan.

Det finns undantag från alla regler men här stämde schablonen supralunär/sublunär mentalitet bara alltför väl och jag tar tacksamt mot Björn Schaerströms generande självdeklaration. Antikens astrologi blir bara tydligare och tydligare genom att kräken nästan alltid visar sig tillhöra de negativa elementen - de som hatar idealismen i Eld och Luft som Soran och Malena representerar!

Se även: Så nära fascismen står alltså regeringen Reinfeldt och verktyget SR

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite får man väl försvara Soran Ismail från det där med "lägga sig platt", för dels sa han ju i en kommentar något om att det inte var frivilligt, även om det var lite inlindat, dels är ju han programledare och har alltså så mycket mer att förlora än Ernman, som ju bara skulle medverka i ett avsnitt av ett radioprogram.
S

Seaward sa...

Det är därför jag skriver att Ernman kommer till stöd eftersom Ismails Mars-i-Vågen kan liknas vid enstaka akter av resistans medan den eld som utgår från Solen är ett kontinuerligt utflöde.

Ernmans ströjobb för högerregimens radio & tv gjorde att hon inte behövde linda in sina ord lika mycket. Som helhet har det varit väl mycket av samförståndslösning kring Ismails munkavle, inte ens i sin egen version i Expressen hörs annat än försonliga ord som ska säkra honom en fortsatt plats med det stora horhuset på Gärdet anfört av Eva Hamilton som i ett slag förvandlade datorer till "tv-apparater" för att tjäna mer pengar till en Eurovisionsschlager som likväl tappat stinget (tydligen).