Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 februari 2014

Stureplansmördaren nu stabil som en Oxe

Till skillnad från 2008, berättar SvD, då det ännu förelåg risk för nya galenskaper, har massmördaren Tommy Zethraeus nu fått ett tidsbestämt straff. Han har artat sig väl och studerat flitigt i fängelse.

Syns någon förhöjd risk för allmänhetens väl i horoskopet för fången?




Ja, om man antar en födelse cirka 10.00 eller senare. Då gör sinnet entré i det sociala men också sköra balanstecknet Vågen och utmanas direkt av Liemannen Saturnus i hans "fallna" läge i den subjektiva och vredesfyllda Väduren. Under den här perioden är Saturnus disponent, våldsverkaren Mars, placerad i sitt mest negativa tecken, dödens Skorpion. Redan har vålds- och dödssymbolerna börjat rada upp sig!


Men det tar inte slut där, för folkmassornas planet Månen disponeras av en Venus som befinner sig i det onda fiende- och olyckshuset. Och eftersom Venus (social anpassning) också förfogar över den utagerande Solen i Oxen, och denna Sol förråas av våldsverkaren Mars, börjar hela himmelen mest påminna om fullständig social kollaps! 

Och dessutom, om vi antar att vår planets sinnelag gått in i Vågens läge då den blivande mördaren föds, hamnar den "sataniska axeln" precis i sin egen diagonal mellan Dödsrikets port (2a) och Döden själv (8e) - axeln som romarna förknippade med monstret Pyton och dess furiösa vrede.

Om avgrundssmärtan som bara har våld som uttryck skrev jag i inlägget Drevets psykologi och antikens tolv tempel - om sossedrevet mot Omar, mannen som enligt svenskt förstånd inte samtidigt kan vara socialdemokrat och tro på en Gud och vara aktiv för för sin islamska tro.

Det var inte alls förvånande att se Helvetes egen signatur poppa upp i flera av de personer som involverade sig i den skandalen - som väl alla nu vill glömma eftersom det viktiga är att få bort Reinfeldt och hans korrupta och inkompetenta medregenter från makten.

Som synes är det inte alls nödvändigt att Solen i Oxen står på rät linje med Satansstjärnan Algol som hos den brutala kvinnliga mördaren. Ett antal konvergerande "mörka" budskap kan ge samma resultat.

Men att från "demoniska anfäktelser" förutspå en blivande mördare, skulle jag aldrig våga! Vad om individen faktiskt går Guds ärenden och agerar Satan för en högre sak? Den möjligheten måste hållas öppen för den gäckande persiskan.

9 kommentarer:

Stolt rikemansbarn sa...

Jag har läst flera av dina texter och jag måste medge att du inte bara har väldigt dålig kunskap inom astrologi, du har varken med uranus, neptunus eller pluto i horoskopen du skriver om. Du skriver ingenting om vare sig dessa planeter eller de aspekter som de gör till andra planeter.

Stolt rikemansbarn sa...

Medium coeli, imum coeli, asteroider, stjärnor kan du säkerligen slå upp i svenska akademiens

Stolt rikemansbarn sa...

Lexikon, men med tanke på dina bristfälliga intellektuella kunskaper har svårt att tro att du skulle förstå innebörden av orden. Ett gott råd sluta generalisera över förmögna och framgångsrika personer bara för att du själv har en dålig självbild. Du måste vara en väldigt tragisk och bitter liten man som raljerar över människor du knappt känner. I övrigt så hatar jag fördomsfulla personer samt personer som klagar på samhället när felet är ditt eget. Alla människor kan påverka sina liv med hjälp av den fria viljan.

Seaward sa...

Ljuvliga självmål av en tillfällig besökare som inte ens äger den strategiska förmågan att först överblicka bloggens uppdrag innan de oinitierade åsikterna börjar flöda.

Stolt rikemansbarn sa...

Får jag fråga varför du dömer ut människor du knappt känner, som det skrivs om i media, vad har de gjort dig? Stackars ynkliga människa som måste trycka till de som har de bättre än en själv. Kan det vara så att du är lite avundsjuk för att du dragit en nitlott i livets stora lotteri? Döm inte människor som du inte känner. Du framställer bara dig själv som otroligt trångsynt och naiv.

Seaward sa...

Hade du varit ett rikemansbarn i meningen resursrik, hade du kunnat studera den här bloggen och själv listat ut svaren på det som just nu rinner ur ditt psyke som rent strunt.

Börja med att förstå att offentliga personer och celebriteter tjänar som exempel på astrologiska principer och inte som du fått för dig.

Läs sedan lite mer och förstå att detta är antik astrologi från tiden innan de yttre planeterna var kända. Den här bloggen presenterar astrologi på en så hög intellektuell nivå att du troligen aldrig mött något liknande på svenska språket.

Du kom in sent, på fem år har säkerligen 15.000 sidor text skrivits och ett otal statistiska undersökningar gjorts som tyder på att den österländska zodiaken är den korrekta.

Mycket nöje med början på tillägnelsen av sann rikedom (filosofisk astrologi). Den reducerar på sikt just den stolta högfärdighet du väljer som din egen signatur och sedan genuint klantigt anklagar bloggen för. Ett ogenomtänkt tilltag som gör att du mest framstår som ett simpelt nättroll. Bloggen innehåller mycket intressant kunskap om zodiaken – den antika, objektiva morallagen. För den som är seriös i sin intention.

Stolt rikemansbarn sa...

Det är lönlöst att försöka övertyga sådana trångsynta, inskränkta och naiva människor som du. Visst, du har läst lite på universitet. Men jag har redan läst mycket av det du läste på universitetet på gymnasiet, jag läste samhällsvetenskapliga programmet inriktning beteendevetenskap: väldigt mycket filosofi, psykologi, religion och samhällskunskap. Jag har skrivit ett stort projektarbete om psykoser, ett ämne som jag fick upp ögonen för efter att jag själv hade gått igenom en. Inse faktum, du får din självbild förstörd av en 19-åring medan du själv är 55 år.

Stolt rikemansbarn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stolt rikemansbarn sa...

Det du kallar för min signatur använder jag bara att sådana naiva personer som du ska kunna ge uttryck för sina fördomar. Högmod, haha, så du tycker att jag har begått en dödssynd endast p g a hur jag uttrycker mig. Bara för att västerländsk astrologi skiljer sig från den antika behöver ingen av dem ha fel, det handlar om två olika tolkningar. Jag vet väldigt mycket om astrologi trots min ringa ålder. Du har säkert mer kunskap inom den antika astrologin. Du har säkerligen otroligt mycket kunskap ditt område. Däremot är det ganska intressant hur du kan spela så överlägsen på nätet som du tycks ha ägnat så stor del av ditt liv till, när du ändå tycks ha så pass lite livserfarenhet.