Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 februari 2014

USA - Där de rika kan köpa sig en politiker

En artikel i SvD om kaoset och kortsiktigheten i Washington fick mig att söka efter datumet för den förskräckliga lag som artikeln nämner där rika företag kan korrumpera hela det amerikanska systemet genom att köpa sig en Fredrik Reinfeldt och kanske i slutändan få saker att gå sin väg - kanske fem miljarder i skattelättnader till sin bransch, säg restaurangnäringen.

Här är New York Times från 21 januari 2010, dagen då lagen klubbades, om hur storföretagen kan ösa in hur mycket pengar som helst i politikerkampanjer.

Men jag ville åt klockslaget - om möjligt - och hade efter några minuter lokaliserat diarienumret på lagen. 

http://www.supremecourt.gov/Search.aspx?FileName=/docketfiles/08-205.htm


Tyvärr verkar det inte möjligt att hitta något exakt klockslag och ovanstående länk med alla milstolpar i målet, skapar dessutom nya problem. För även om målet avgjordes den 21 januari, kungjordes det inte officiellt förrän dagen därpå (även om tidningarna redan rapporterat).

Jan 21 2010 Adjudged to be AFFIRMED IN PART, REVERSED IN PART, and case REMANDED. Kennedy, J., delivered the opinion of the Court, in which Roberts, C. J., and Scalia and Alito, JJ., joined, in which Thomas, J., joined as to all but Part IV, and in which Stevens, Ginsburg, Breyer, and Sotomayor, JJ., joined as to Part IV. Roberts, C. J., filed a concurring opinion, in which Alito, J., joined. Scalia, J., filed a concurring opinion, in which Alito, J., joined, and in which Thomas, J., joined in part. Stevens, J., filed an opinion concurring in part and dissenting in part, in which Ginsburg, Breyer, and Sotomayor, JJ., joined. Thomas, J., filed an opinion concurring in part and dissenting in part.
Feb 22 2010 JUDGMENT ISSUED.
 Här är precis samma problem som med det svenska nationalhoroskopet från 1973! F.d. astrologen Stefan Stenudd hade rotat fram ett klubbslag från sent på eftermiddagen den 27 februari, men den officiella dokumentationen anger den 28 februari, och det är det senare datumet (f.o.m. midnatt) jag har använt på den här bloggen.

I konsekvensens namn väljer jag därför 22/2 00.00 även för lagen Citizens United men rent praktiskt spelar det ingen roll. Det är samma månplacering oavsett vilket datum man väljer. Bara det faktum att Högsta domstolen anger datumet för kungörandet visar hur man i USA tillmäter "födelseögonblicket" betydelse och inte bara "befruktningsögonblicket". (Det senare skulle i det här fallet dock snarare vara när målet öppnades 2008 än den 21, då domslutet internt föll.)

Det kan inte förvåna att det är Reinfeldts och Nya Moderaternas självtjänande Jungfruascendent som följer med denna katastrofala lag! Eller att vi har en fallen Mars i Kräftan som "ideal" i elfte huset. Den som följt den här bloggen vet att det här är moderatdräggens fasoner jag talar om.


För ytterligare diskussion, se det just föregående inlägget. Kan inte vara en slump att jag hittar Citizens United direkt efter jämförelsen av det korrupta Jamaica och Nya Moderaternas partihoroskop - båda kartorna drivs av samma själviska närighet som också ses i den här kartan. 

Yttrandefrihet för de rika - pyttsan! Horoskopet är en skam. 

Femte politikerhuset innehåller passande nog Solen men styrs här från det första egohuset vars diktatoriska Saturnus tillsammans med Mars i närighetens tecken i idealhuset perfekt illustrerar USA:s banker och oljebolag - alla i opposition med förloraren Månen-i-Fiskarna (den lilla människan, martyren, offret).

Saturnus är, som Margaret Thatcher så tydligt visade, mycket olycklig i första egohuset. Perspektivet i det huset är för trångt för en så mäktig planet som Saturnus. Att både hennes och det här horoskopets Saturnus var en verksam välgörare förefaller inte ha kunnat neutralisera dess usla världsliga position. Paradoxalt nog har lagens motståndare Obama också han en likadant placerad Saturnus!

Hur man ska tolka rikedomens Jupiter i fiendens eller olyckans sjätte hus, har jag inte fått någon rätsida på. Samma placering syns i det kriminella och av högerkrafterna styrda Jamaica (högern styrde från och med självständigheten 1962 tills folket fick nog 1972 och röstade för socialismen, som i sin tur inte fick bukt med landets problematiska öde med den vite mannens slavhandel och koloniala förflutna och makten återgick till de bemedlade).

Å andra sidan försöker jag inte knäcka de här kartornas innersta hemligheter före jag skriver inläggen. För en Slav som Jungfruns tecken i öster indikerar, är som sagt Jupiters gigantiska förmögenhet en källa till ont, men indisk teori säger att en ond planet neutraliseras av ett ont hus. 

Så hur kunde då lagen gå igenom som låter det Onda Rovkapitalet köpa sig politiker? Jag tror vi har att göra med den bedrövliga Saturnus i första huset här för att inte tala om "det fria talets" representant Mars. 

Yttrandefriheten som Rovkapitalisterna åberopade representeras här av den fallna Mars i Kräftan som tillfällig äger tredje kommunikationshuset från sin position i 11e idealhuset. Det är den näriga Vegetativa Själen som i yttrandefrihetens namn kräver sin rätt att köpa sig korrumperbara politiker/språkrör för Rovkapitalismen.

Och apropå Jungfruascendenten, egentjänandets tecken, och dominanta Saturnus (kontroll över resurser), hur löd nu rubriken i SvD? 

"Egna intressen tar över i USA-politiken"

I rest my case.



Inga kommentarer: