Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 mars 2014

Backande Mars, olycka för någon


Mangala (Indien) - Mars (Rom) -
Ares (Grekland) - Nergal (Babylon)

Igår, tisdag den 25 mars, passerade en retrograd Mars tillbaka in i den sideriska Jungfrun. För en sådan varelse som Fredrik Reinfeldt, med en dubbelt ond Mars-Jungfru placerad i hans första ego-hus, kan man därför räkna med ett elakt olyckstillbud om några dagar, kanske en skandal men definitivt som rör hans egen person. 

Håll ögonen på nyhetsrapporteringen f.o.m. cirka den 1 april.då retrograda Mars står i triggeravståndet 1° före exaktitud. Det vill säga, om inte regeringens mediastrateger mörkar den problematik "landsfadern" nu står på randen att trilla huvudstupa in i... Vem vem, det kanske ominat har med Maud Olofssons vägran att tala inför KU om vad andra - bl.a. Fräcke Fredde - visste i den penibla frågan om Sveriges sämsta affär någonsin - Nuon-skandalen.

Iakttagelser på sistone har fått mig att börja tro mer och mer på även en "lättare" transit som Mars. Teorier om skillnader mellan direkt vandring och backande rörelse tror jag allt mindre på. Planeterna gör sig påminda hur de än rör sig...

Men ett kan nog stämma: transiters kraft är alltid beroende av om planeten står kraftfullt i födelsehoroskopet. I Reinfeldts horoskop vet vi att den bebor första huset och att därför omoral är den här "politikerns" andra natur.


Om Mangala, Mars i indisk tradition på Wikipedia.


Tillägg den 30/3. Se: DIF-supporter mördad i hatiska Skåneland

Och så, precis den 1/4: en opinionsundersökning som vittnar om att folk överger den sjunkande råttan.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Tittar på mina egna transiter, då jag också har Mars i Jungfruns tecken... samt Månen i Väduren och Solen i tolfte huset, liksom Bill Clinton som nämndes i förrförra blogginlägget. Oddsen att ha alla tre är en på 1728. Lustigt. Men där slutar också likheterna. Hur som helst, den 18 april transiterar retrograda Mars exakt min Mars. Samtidigt transiterar Rahu min Sol med två grads orb, retrograda Saturnus transiterar min Merkurius med en grads orb, Månen transiterar min Asc i Skorpionen, Solen transiterar mitt sjätte olyckshus (opposit min egen Sol med tre grads orb) och Venus och Jupiter transiterar Vattumannen och Tvillingarna, d v s de opposita tecknen jämfört med deras respektive placeringar på min födelsekarta. Det är enkom transiterande Merkurius som inte är inblandad i någonting. Ska jag stanna hemma då? :)

Seaward sa...

Den här mycket specifika "förutsägelsen" var explicit - den gällde bara transiten över dem som fötts med sin egen person och kropp som kanal för skadegöraren Mangala (manglaren?).

Du kan ta en promenad, bara du tittar åt höger och vänster innan du går över gatan!